Fredrik Stenberg...

...vår 15 åring ska till Novara i Italien och visa upp sig.

Detta gick att läsa i Hälsingekuriren idag:

"– Det börjar bli lite pirrigt, säger Fredrik Stenberg, 15, dagarna före avresan.

En väldig massa svenska fotbollsspelande 15-åringar vill gärna visa upp sina färdigheter för svenska och internationella klubbar. Allt för att i framtiden få chansen till spel i utlandet.

Ett fåtal får chansen. Fredik Stenberg, som fotbollsfostrats i Norrala men sedan 2011 tillhör Söderhamns FF, är en av dem."

Fredrik missar alltså vår seriepremiär, där han slogs om en startplats. Men naturligtvis står man inte ivägen om en spelare får en sådan chans. Bara att önska lycka till! Vill Novara ha en rejäl, stark, rapp, ambitiös och fortfarande mycket utvecklingsbar spelare med fin vänsterfot borde han vara intressant.

Vad som än händer får Fredrik förhoppnigsvis en bra erfarenhet.

 

Tjingeling!

 

 

 

 Examen!

För jag har tagit studenten, för jag har tagit.......Nu har jag på papper att jag är utbildad tränare. Jag och Henrik gick i helgen de sista två dagarna i Diplomkursen för Bas 1 0ch Bas 2. Jag, Henrik och två andra tränare i landskapet.
Skriftliga prov, praktiska prov och teoretiska uppgifter och presentationer. Det gick mycket bra!
Helgens höjdpunkt då Andreas Pettersson ledde oss genom delar av nya utbildningsplanen för fotboll i Sverige samt en matchanalys. Kunnig kille och mycket intressant inslag!
Oerhört skönt att ha fullföljt detta, det har vart några helger som spenderats borta från familjen. Visst har det vart värt det även om jag ibland vart oerhört sliten efter noll återhämtning mentalt över helgen efter tuffa veckor på jobbet.

Men nu är det klart för i år. Jag ska såklart fortsätta och försöka gå "avancerad"  efter denna säsong...Så färdigutbildad är jag inte, och klar tränare, det blir man aldrig...


Nu LÄNGTAR jag till nästa helg, seriepremiär!!! Tävla! Testa det vi tränat på "live" (fast allt i träning i miniatyr då), ska bli oerhört roligt!Idag kör grabbarna ett fyspass med Åsa, Ledigt Mån - Tis, Onsdag och Torsdag repar vi inför Lördagen med fotboll. DÅ ska vi få ut MAX!

Fint väder, examen, glada barn, ledigt Måndag - Tisdag, vissa söndagar är skönare än andra...Dennis O skriver ett roligt stycke om fotboll i Söderhamns Nytt inför seriepremiären, mycket av texten handlar om min fotbollstokiga far. Vi har "giftet" i blodet hela min familj!!!!

Farsan var förövrigt upprymd i telefon över en match han var på igår, Rengsjö - Kungsgården i Bollnäs. RSK ledning med 4-0 i halvtid men Kungsgården går upp till 4-4 innan hemmalaget gör 5-4 innan slutsignalen. Försvarsspel? Måste dock vart en rolig match att se för publiken.

Kvarnsveden krossade Huge med 0-5 på Strömvallen, Kvarnsveden vinner division tre Södra Norrland i år.

Henrik kikade i Fredags på Bollnäs - Strand där Bollnäs sett rappa ut och även Strand hade visat kvalitee trots 4-0 till hemmalaget. Vi är förvarnade. Ska vi få med oss bra resultat från matchen på Lördag gäller det att vara där och ge ALLT!Tjingeling!


3 träningar kvar!

Då är det endast tre träningar kvar till seriepremiären 2012. Söndag fysträning med Åsa kl 16.30, sedan låter vi suget stegras till max samt sjukdomar och skador läka Måndag - Tisdag, Träning Dina Onsdag och "genreps" träning Torsdag. Seriepremiär borta den 5e mot förra årets suveräna seriesegrare Strand. De missade avancemang i kvalet ifjol upp till trean. En stor utmaning direkt för oss. Ett lag som enkelt vann fyran ifjol och som har tränat fotboll en lång tid nu på en fotbollsplan. Vi har ännu inte gjort ett träningspass på en fotbollsplan. Men så är förutsättningarna, vi köper dem och kommer ändå ge Strand en rejäl utmaning!


Igår träning och en del manfall. Henrik körde på med ett rätt intensivt pass för dem som var i speldugligt skick.


Efter träning hade Pontus sambo Michaela gjort en underbart snygg tårta till laget då Pontus fyller år imorgon. Grattis "Poppe"! Så här såg den fina tårtan ut:

Jag fick skit för att ta en stor bit, men här är förklaringen till det:,  ingen annan fick äta upp den ödmjukaste av ALLA!   =):

Tjingeling!

Odds division fyra Hälsingland

Då finns Nordic bet oddsen ute på division fyra Hälsingland 2012, seriesegrare. Det ser ut så här:

   
Söderhamns FF

1.60 
   
Strands IF


2.90 
   
Ljusdals IF


8.00 
   
Bollnäs GIF FF


13.00 
   
Delsbo IF


13.00 
   
Ljusne AIK FF


13.00 
   
Trönö IK


25.00 
   
RSK 2/ Arbrå BK


40.00 
   
Forsa IF


60.00 
   
Ilsbo SK


60.00 
   
IFK Bergvik


75.00 
   
Nordanstigs FF


75.00


Man kan förhålla sig på olika sätt till dessa siffror. Vi har satt olika mål internt i laget, om det speglar dessa odds håller vi för oss själva, men det är "våra" mål vi jobbar efter.
Personligen ser jag det bara som positivt att människor "utifrån" ser oss som favoriter, det måste ju betyda att vi gör något rätt och ser på förhand starka ut, det kan aldrig vara fel!
MEN, man ska ha i åtanke att vi de senaste åren vart tippade mycket högre än var vi hamnat, speciellt ifjol då vi åkte ut men var tippade som topp fem åtminstonde.

Vi får INGA gratispoäng för att olika människor tror på oss. Serier avgörs inte i bloggar, på spelsidor, hemsidor och snack i massa olika forum. Serien kommer att avgöras vad lagen/spelarna/tränarna presterar på planen i träning och match, snacka, tippa och tycka kan alla göra.

Lite märkligt att Trönö, som ifjol kom tre poäng före oss i division tre, står till 25!?! ggr pengarna och vi i 1.60...Men som sagt, kul att människor tror på oss.

Real och Barca utslaget, Chelsea mot Bayern i final, hur många trodde på det?!?!
Ska bli mycket intressant att se Chelseas taktik och spelsätt i finalen mot Bayern. Alla köper nog taktiken som utövades mot Barca, EFTERSOM det med lika mycket defensiv skicklighet som med flyt gick hem och är det enda sättet Chelsea kan slå Barca på. Men kommer stjärnorna Lampard, Drogba, Mata o.s.v. köpa att spela det spelet mot Bayern?
Om inte tror jag hårt på tyskarna som har en offensiv i absolut världsklass då det finns ytor mellan motståndares lagdelar och ytor att ställa om och kontra på. Köper Chelsea spelarna att spela något i stil med 1 - 6 - 3-  1 i försvar på egen planhalva kan guldet gå till England.
Naturligtvis hoppas jag som neutral publik få se något i stil med matchen mellan Bayern och Real igår. Men jag har ju också en förkärlek till slugt, tight försvarsspel samt uträknade omställningar och kommer även att uppskatta om Chelsea väljer den taktiken...


Ikväll träning, på söndag kör Åsa ett pass med spelarna och jag och Henrik försöker ta tränarexamen för bas 1 o 2..Tjingeling!

Sex träningar kvar till...

...seriepremiär. För mig hade det gärna fått vara imorgon. Fotboll, tävla, förhoppninsgvis vinst efter spel som vi eftersträvar, inte mycket slår den känslan!!!!

MEN, kanske bra att vi har lite tid kvar, en del skavanker i laget och sjukdom efter tuffa veckor.

Ikväll körde Ola ett pass med målvakter, Henrik ett pass med försvar och anfall 1 vs 1, 2 vs 2 osv. Jag hade fyra rehabbande spelare som fick testa inslag av detta:

http://www.lifekinetik.se/

Lundström, Simon, Stenberg och Adde har kanske blivit lite rappare i huvudet ikväll.

HokusPokus för somliga, jag tror dock inslag av sådan träning verkligen kan skilja spelare från spelare. Mycket av hur en spelare löser problem på planen har med dennes kapacitet "mentalt" eller i tanken att göra. Varför då inte träna upp detta?
Därför jag älskar Lampards passning till Chelseas första mål i gårdagens match mot Barca. Och Özils passning till Ronaldos 2-0 mål i kvällens champions league match. Kvicka "mentala" kreativa passningar, speluppfattning och "awareness" i dess renaste form, underbart!
Real - Bayern 2-1 i halvtid och en underbar match offensivt åt båda håll.


Tjingeling!

En Youtube stjärna..

..har vi visst i vårt lag, kolla här:

http://www.youtube.com/watch?v=sNUmh8WGNnU


Tjingeling!

Diplomkurs denna helg...

...och nästa helg. Examen för Bas 1 0ch Bas 2 utbildningen. Tyvärr innebar det att jag och Henrik ej kunde närvara vid vår match mot Valbo på Strömvallen igår. Då Tumba, som skulle hjälpt oss med coachning, blev sjuk fick skadade Robin och Enarsson Sr sköta matchen från sidan. Det blev förlust för oss med stora siffrorna 0 - 3.  Då jag ej såg matchen själv förlitar jag mig på hur matchen såg ut genom Robin:

"Förlust med 3-0. Valbo chockar oss med att spela väldigt hårt, på gränsen till fult. Vi går inte in i närkamper, slarvar med med kortpassningsspelet och pratar inte med varandra på planen. Trots det är det vi som för spelet i första. Valbo gör 1-0 på en frispark direkt i mål i 10 min. I 57 min gör Valbo 2-0 och i minuten efter gör Valbo 3-0 på en hörna direkt i mål. De avbytare som hoppar in gör det bra. Rapporterar tf (Henrik och Benny på tränarkurs) coach Robin Olofsson i telefon direkt efter matchen"

Som vi säger efter de matcher vi vunnit hittills, inga poäng vunna. Inga poäng förlorade i denna match heller även om vi ALLTID strävar efter att vinna.
Imorgon ska vi höra med grabbarna hur det kändes på planen. Sedan stoppar vi alla erfarenheter vi skaffat oss denna försäsong, futsal, vinster, oavgjorda, förluster och träningar och laddar för seriepremiär, nu är det nära!!!!!

Vill ni se ett galet taggat gäng? Gå hit:

http://www8.idrottonline.se/SoderhamnsFF-Fotboll/A-laget2012/Spelartruppen/


Helgen som alltid intressant då det gäller fotboll och utbildning. Tyvärr mådde jag halvrisigt på lördagen men idag söndag kände jag mig tack o lov pigg igen. Muntliga presentationer av olika uppgifter samt praktiska "prov" för oss tränare.
Nästa helg sista delen av utbildningen och förhoppningsvis kan man efter den helgen kalla sig hyfsat utbildad tränare.
Då har jag och Henrik gjort följande:
 • Avspark - Ledarskap, Barnet i centrum, "Fotbollens spela, lek och lär"
  (1 dag)
 • Bas 1 - Ledarskap 1, Spelförståelse 1, Teknik 1, Målvaktsspel 1 och Träningslära 1 (fyra 1-dagarskurser)
 • Bas 2 - Ledarskap 2, Spelförståelse 2, Teknik 2, Målvaktsspel och Träningslära 2 (fyra 2-dagarskurser)
 • Diplomkurs Bas - Teoretisk och praktisk tillämpning av de ämnesområden som behandlats på Avspark, Bas 1 och Bas 2. (4 dagar)
Från och med nästa Måndag ska vi då vara tränare i en förening i ett år för att få fortsätta på utbildningsstegen som är avancerad nivå.Övrigt
 • Gefle vann med 0-1 över Kalmar borta, skönt för dem!
 • HuFF vann idag mot Strömsberg med 2 - 0 i hemmadebuten.
 • Real vinner, välförtjänt, över Barcelona igår på Nou Camp med 1-2.
 • United fick 4-4 mot Everton, tre poäng till City nu och derby nästa vecka, en match man inte gärna missar....
 • Westbergs Karlberg vinner igen i tvåan...

Träning till veckan:
Fotboll Mån, tis, ons, tors DINA hallen
Söndag Fys m. Åsa
Tjingeling!


Spel igenom, spel i vinklar och...

...avslut med kvalite, dagens träningsinnehåll med SFFs A-lag.
Om de går som vi vill, tror och hoppas ska vi komma till en del avslutslägen i år. Vi vet hur vi ska försöka komma till dessa, gäller att ha kvaliteer att komma dit och när vi väl är där, SÄTTA BOLLEN I NÄT!

Jag älskar produktivt possession spel, mycket bollinnehav med kvicka, smarta lösningar och tekniska nummer på små ytor med spelare som hela tiden tillsammans löser situationer. Men i slutändan handlar det om att sparka bolluslingen i mål. Fråga bara Chelsea efter gårdagens match mot Barca....


15 man på tisdagens fys med Åsa, 16 igår på fotbollsträing med Henrik och Ola och samma antal ikväll. Ikväll fick jag äran att köra träningen, Simon undrade vart den "riktiga" tränaren var...han börjar bli kaxig gubben. =)
Efter uppvärmning, kvadratenvariant, avslutsövning med spelinslag samt spel 6 vs 6 blev det kortare intervall löpningar runt A-planen. Det pustades och stånkades en del, vafan skulle det inte vara lugn vecka nu?

Vi får inte skära ned på intensiteten FÖR tidigt i år, ett misstag vi kanske gjort de senaste två säsongerna....


Terje, Strid, Danne, Adde, Krister och Lilla de som av olika anledningar ej kunde vara aktiva på kvällens pass. Kevin Engman från Norrala kör på i träning med oss denna vecka efter att ha vart med oss i de senaste två matcherna också. Min åsikt är att samarbetet med Norrala hittills fungerat mycket bra. Hoppas det flyter på när serierna startar också och att föreningarna kan hjälpa varandra till positiva prestationer och resultat.

Genrep inför serien!
Till helgen match mot Valbo. Tumba, Enarsson och Robin blir ledarstaben på den matchen. Jag och Henrik pluggar och tar examen till BAS 2 tränare.

Vi vill höra positiva rapporteringar från matchen!


Imorgon fyller min äldsta dotter 7 år. Hilma 7 år! GRATTIS MIN STORA LILLA JÄNTA!
Inte så liten längre...Time flies!
Tjingeling!
Målsättningsmöte

Igår träningsledigt för A-laget efter några tuffa veckors träning samt två matcher föregående helg. Istället för träning målsättningsmöte.
Vad spelarna i laget kom fram till för mål att jobba emot håller vi inom gruppen. Tydliga mål samt HUR vi ska nå dessa. Intressant möte och när Henrik sammanfattade vad de olika diskussionsgrupperna kommit fram till stämde de allt som oftast överens med varandra. Då vet vi vad vi ska jobba efter och sikta på!

Enarsson Sr hade fixet tacobuffe, tackar!

Veckan

Ikväll Tisdag Fysträning med Åsa
Onsdag OBS! Samling 18.00, domargenomgång med Dan Berg
Torsdag fotboll i DINA hallen
Lördag match mot Valbo på Strömvallen. • Seriepremiären närmar sig! 18 dagar för våra spelare att hitta toppform samt bli av med krämpor..
 • Ikväll Champions League, underbart!
 • HuFF förlorade mot Västerås IK i seriepremiären med 3-2. Tänk, Västerås som vi vann mot med 16-4!! Futsal och fotboll är INTE samma sport, tydligt exempel.
 • Westbergs Kalrberg vann mot Falun, 0-1.
 • Gefle förlorade mot Elfsborg, tung start för dem i årets allsvenska.
 • Lokalt och våra seriekonkurrenter:  Norrala vann mot våra seriekonkurrenter Ljusdal med 4-2 i DM, grattis! Delsbo vann mot Kilafors med 3-2. Trönö förlorade lite oväntat mot Vismarå med 4-2 och Forsa förlorade mot Hällbo med 2-0. Bergvik krossade Sandarne med 11-1, Bollnäs vann mot Iggesund med 6-2.
 • Gliringarna med mitt inhopp i helgen fortsätter att hagla....Med all rätt. MEN, ang. mitt långskottsförsök. Till mitt försvar: Tänk att det bara var jag som, medans jag tog emot Terjes korta frispark, såg att Huges målvakt stod två meter felplacerad till sin vänstra sida och 1,5 meter för långt ut samt hade tyngden på sitt vänstra ben och att om jag bara hade träffat målet högt till hans högra sida hade det vart mål..... Att jag sedan inte kunde utföra skottet i min nuvarande status är en annan femma..hahahah

Provdags i tränarutbildningen. två helger i rad ska vi nu testas på det vi gått igenom de 20 dagars utbildning vi gått.

Basutbildningen är uppbyggd av följande delmoment:

 • Avspark - Ledarskap, Barnet i centrum, "Fotbollens spela, lek och lär"
  (1 dag)
 • Bas 1 - Ledarskap 1, Spelförståelse 1, Teknik 1, Målvaktsspel 1 och Träningslära 1 (fyra 1-dagarskurser)
 • Bas 2 - Ledarskap 2, Spelförståelse 2, Teknik 2, Målvaktsspel och Träningslära 2 (fyra 2-dagarskurser)
 • Diplomkurs Bas - Teoretisk och praktisk tillämpning av de ämnesområden som behandlats på Avspark, Bas 1 och Bas 2. (4 dagar)

För att bli antagen till Diplomkurs Bas måste man ha genomgått Avspark, Bas 1 & 2. Man måste även ha minst två års tränarpraktik.

 

Slutligen, en artikel ur DN jag gillar, säkerligen också Henrik:

Varför misslyckades värvningen av spelaren som öste in mål i division 3 och varför blommade den supersnabba talangen från juniorlaget aldrig ut i allsvenskan?

Nu kan forskare vid Karolinska institutet ge svaret på de frågor som fått otaliga fotbollstränare att uppgivet slita sitt hår.

–Man kan ha rätt fysisk styrka, snabbhet och bollsinne men det som skiljer ut de riktigt bra spelarna är det diffusa som brukar kallas speluppfattning, att läsa spelet, att alltid stå på rätt plats och att vara en måltjuv. Det som ansetts som något mytiskt har vi för första gången lyckats mäta, säger Torbjörn Vestberg som är psykolog och huvudförfattare till studien som publiceras i tidskriften Plos One.

Forskarna har tagit standardtest för att mäta demens och adhd, men i stället undersökt vad det är som är så bra hos de bästa spelarna.

De började med att testa 57 svenska elitspelare och upptäckte snabbt att de hade bättre resultat på psykologtestet som mäter kognitiv beslutsförmåga än spelare i divison 1.

2008, inleddes en fördjupad studie på 26 spelare i allsvenskan och superettan.

–Efter två och en halv säsong kunde vi se att de som haft bäst resultat på testet hade gjort mest mål och assist. Ju högre testresultat, desto bättre gick det på fotbollsplanen.

Torbjörn Vestberg tror att metoden kan få stor betydelse för all idrott men särskilt inom komplexa lagsporter.

–Den fotbollsklubb som inte hakar på detta kommer att halka efter. För rika klubbar är det en hjälp att värva rätt spelare som klarar tempot på en högre nivå. Fattiga klubbar kan lära sig hur de utnyttjar sitt spelarmaterial på bästa sätt.

Resultaten visar nämligen att det krävs olika mentala förmågor på olika positioner i laget.

Ola Andersson som är före detta sportchef i AIK och nu arbetar med schweiziska FC Zürich säger att metoden ser otroligt intressant ut.

–Speluppfattningen är den enskilt klart viktigaste egenskapen. Om du tittar på Barcelona så har alla spelare en osannolik speluppfattning. Ändå har vi tränare inga metoder alls för att mäta detta och är i stort sett tvingade att lita på magkänslan, säger Ola Andersson.

Hans ”lite orealistiska dröm” är att ställa upp med tio utespelare som inte kan springa men som vinner ändå för att de alltid står rätt.

–Det är tidigt att säga om detta är svaret, Men Torbjörn Vestberg har ett mycket kvalificerat team forskare runt omkring sig och jag kan lova att många klubbar följer det här väldigt noga. När det gäller musklerna vet vi ner på cellnivå vad som händer, men när det gäller huvudet vet vi ingenting. Jag är jätteintresserad av att titta vidare på det här och vi har beslutat att delta i ett fortsatt test med spelare i FC Zürich.

Varken Ola Andersson eller Torbjörn Vestberg tror att det är meningsfullt att testa allt för unga spelare. Förklaringen är att de delar av hjärnan som styr kognitivt beslutsfattande hör till det som utvecklas senast.

–Det händer mycket mellan 10 och 15 års ålder och för de flesta peakar det vid 19. Det kan komma ännu senare vilket förklarar begreppet med ”late bloomers” där en spelare plötsligt får allt att stämma, säger Torbjörn Vestberg.

Han menar att testet också är bra för den enskilde spelaren. Den som tidigt inser sina egna styrkor och svagheter har en möjlighet att kompensera med träning.

–Det här diskvalificerar ingen. Däremot kan det hjälpa människor att hitta rätt väg till framgång.

Tjingeling!

En magisk comeback!

Den raden hade kunnat inleda detta stycke, men då hade jag dragit två stora lögner.
1: Jag gjorde INTE comeback idag
2: Hade det vart en comeback hade den vart allt annat än magisk!


70 minuter kanonspel, strulig avslutning men vinst mot Huge!


Adam

Spång    Felix   Danne    Strid

Simon   Terje   Victor

Enarsson   Holm    Lundström

Avb: Kevin E, Molin, Ivan


IK Huge - SFF 3 - 4 (0 - 3)

0-1 Lundström (Simon), 0-2 Holm (Simon), 0-3 Lundström (Simon), 0-4 Lundström (Spång)

Inledningsvis blir vi överrumplade av Huges "nya" spelmodell. Där vi talat om deras tighta, låga försvarsspel och vart vi skulle få ha tid med bollen mot detta motstånd kommer Isakssons manskap ut och tokpressar oss högt från start. Första tio minuterna av matchen höll det på att betala sig ett par gånger då de stressar oss till tidiga bolltapp och skapar chanser, bl.a ett ribbskott. Efter tio minuter är vi inne i matchen och den oväntade taktiken hos motståndaren, vi hittar förmågan att spelar oss förbi Huges första tuffa press, ofta på det sätt som vi vill och tränat på. Kalla mig gärna enögd, men jag tycker vi från denna stund fram till minut 70 ofta spelar på/eller nästintill vår maximala nivå. Tur att vi inför seriepremiären har 20 minuter vi kan slipa på och göra ännu bättre!

Lundström plockar ned en macka i djupet från Simon och sätter 0-1, Holm blir framspelad med ett instick av Simon och rullar in vårt andra, det tredje gör en stekhet Lundström efter en klackframspelning av Simon. 0-3 i paus och då har vi kostat på oss att bomma ett dubbelläge genom Holm och Lundström där det ska vara mål. Vi startar andra halvlek med ett fint anfall och det går inte många minuter innan Lundström gör sitt tredje mål för dagen, efter passning från Spång, osannolika 0-4!

Vi anfaller med mycket folk och tajmade löpningar, spelar i djupled när vi kan, vågar hålla i boll och vända spel då vi behöver. Jobbar hårt i försvarsspelet.

Lundström får sedan en lättare skadekänning och kliver av. Våra mittbackar, Danne OCH Felix skadar sig, då redan Stenberg flaggat för att han inte kan spela samt att Krister och Rehnamn fallit bort från SAIK matchen händer det som inte skulle ske...

Jag försöker inte här ta något ifrån Huge, Huge är bra och kommer att gå bra i division tre,  men avslutningen på matchen bli långtifrån optimal för oss.

Ivan hoppar in och Kevin Engman hoppar in, två byten som skulle ske men sedan är det tyvärr tomt på bänken förutom målis Molin. Henrik hade sagt till mig att ta med skorna men det var varken hans eller min plan att jag skulle spela idag, eller någonsin...
Med dessa skador läre jag göra ett inhopp på 20 minuter. Lite kaos dessa 20 minuter, massor av om möbleringar i laget och ett Huge med offensiva kvaliteer tar chansen och snyggar till siffrorna. Holm och Ivan hade dock lägen dessa minuter också att öka på vår ledning i fria lägen, men det slutar 3-4.

Enligt Henrik berodde tappet på att vi avslutade matchen med en "Isterbuk" på mitten, vem var det? Hahahaha Min hybris på planen var det enda som kändes som "förr", jag började med att skjuta ett skott från halvvägs in på offensv planhalva som INTE gick längre utanför än 4 meter....


MYCKET bra spel i 70 minuter, dessa bygger vi vidare på. Fortfarande inga poäng vunna, vi jobbar ödmjukt vidare!


Inga skador av "allvarlig" karaktär. Vi räknar fortfarande Robin, Christer och Lilla som de som kan missa några träningar till.

Pontus och Rehnman sjuka. Adde stod över dessa två matcher med lättare skade känning, hade nog spelat om det vart tävlingsmatcher, Stenberg hade känningar på uppvärmningen och sparades.

Till veckan:
Måndag - Möte kl 19.00 Hällåsen + Mat
Tisdag - Åsa Fys
Onsdag Fotboll DINA
Torsdag Fotboll DINA
Lördag Match Valbo, Strömvallen

Tjingeling!

Vinst med 4-1 mot Sandvikens AIK FK

Av familjära skäl kunde jag själv tyvärr ej vara med i dagens bortamatch mot SAIK, division 4 gästrikland.
Över telefon har jag just pratat med en nöjd huvudtränare Henrik. Enligt Henrik hittar vi ofta det spel vi eftersträvar, konstruktivt spel genom SAIKs lagdelar och vi kommer ofta rättvända mot SAIKs backlinje. Vi slarvar något i passningsspelet och vi kan synka våra löpningar ÄNNU bättre den sista tredjedelen på offensiv planhalva. MEN, överlag en mycket nöjd tränare som fick se "nya" ansikten leverera i SFF tröjan. Kevin Engman från samarbetspartern Norrala går in och spelar mycket stabilt på innermittfältet. Unge Joel "Julle" Nordgren hoppar in och gör bra ifrån sig.
Christer och Ivan tillbaka i spel, positivt!


Målskyttar: Lundström, Holm, Enarsson, Simon

Dagens trupp:

Startelvan:

Molin

Terje Felix  Danne    Rehnman

Spång   Kevin Engman    Simon

Holm        Ivan           Enarsson.


Bänk: Julle, Victor, Robert, C. Wallgren, Adam och Stenberg.
Från SFFs hemsida:

Det blev vinst med klara 4-1(1-1) på Jernvallen i dagens match mot SAIK. Efter en lite trög första halvlek så spelade vi upp oss rejält i andra. Det blev 4 enmålsskyttar och den stora överraskningen, enligt rapportena, var Kevin Engman från Norrala.

Matchen är igång och Niklas Holm gör 0-1 efter nio min som sen blev 1-1 under rapportör Svenssons kaffekokning. Det står 1-1 i paus.

Direkt i andra gör Simon 1-2 efter ett mönsteranfall redan från backlinjen. I 36 min gör Robert 1-3 mycket snygg på frispark i målvaktens ena hörn. I 42 min gör sedan Filip 1-4 efter riktigt bra förarbete av Holm. Robert har bytt med Ivan och Victor med Spång. Joel Nordgren(95:a) från Norrala hoppar in i andra halvlek som högerback efter ca 20 min. Terje in centralt och Simon går ut. 10 min kvar hoppar Christer Wallgren in och Kevin går ut. Terje spelar då def. och Robert går in centralt. Christer spelar på topp.

 

Imorgon match mot Huge IK på Strömvallen. Ett motstånd i kvalitee med Kvarnsveden som vi förlorade med 1-6 mot i Borlänge, dock helt olika spelfilosofier. Toppen av division tre och förre detta SFF tränaren Henrik Isaksson vid rodret. Ett bra lag som brukar spela ett tight, smart försvarsspel och som har många giftiga spelare framåt då de vinner boll. Jag kan finna många paraleller med mitt/vårt futsal tänk i år med Huges fotbollstaktik faktiskt....

Så här säger Isaksson bl.a. på Huges hemsida:

"Avslutningsvis vill jag rekommendera er alla att gå och se IK Huge spela fotboll i sommar. Kanske kan vi en gång för alla tvätta bort den orättvisa ”tråkstämpeln” vi fått bära genom åren. Men jag lovar er att så länge jag är ytterst ansvarig för spektaklet så kommer vi spela för att vinna fotbollsmatcher. Vi kommer aldrig gömma oss bakom att vi är ett glatt gäng som spelar en rolig fotboll"

 

Imorgon kommer vi få en rejäl utmaning på Strömvallen. Vi älskar den utmaingen!

Och förhoppningsvis är vi ett glatt gäng som spelar rolig fotboll OCH VINNER!!!!

 

 

 

Tjingeling!

 

 


 

 

 

 

 En lååång försäsong..

.....är snart till ända. En sammanfattning av det som skett hittills:

Futsal:


Träningsmatcher
Marma/Mohed (div 6) 9 - 0
Stugsunds IK (div 5) 6 - 3

SM
Västerås (div 2),  16-4
Ervalla (div 5, dock futsal "specialiserat"),  9-6
Lira BK (Div 4) 6 - 3
Kubikenborg (div 3), 3-2
FC Ibra (Sveriges bästa futsal lag) 1 - 4
Märsta (div 3) 11 - 8

KM
Bergvik (div 4) 4 - 0
Sandarne (div 6) 13- 0
Stugsunds IK (div 5) 3 - 2
Trönö IK (div 4) 2 - 4

Intersport Cup
Delsbo (div 4) 10 - 2
Strands Jr (div 6) 6 - 1
Norrala (div 5) 9 - 3
HuFF (div 2) 5 - 4
Bergvik div 4) 4 - 2
Strands Jr (div 6) 12 - 2

Fotboll

Träningsmatcher
Rengsjö SK (div 3) 8 - 2
Stugsunds IK (div 5) 2 - 0 (20 min)
Edsbyns IF (div 3) 2 - 2

Tävlingsmatcher
Cup Borlänge
Mora (div 4)  2 - 2
Tunabro (div 4) 5 - 0
Bullermyren (div 5) 2 - 2
Kvarnsveden (div 3) 1 - 6

DM
Näsviken (div 5) 9 - 0

Kvarvarande Träningsmatcher

14/4 Sandvikens AIK i Sandviken 12.00
15/4 Huge på Strömvallen 15.00
21/4 Valbo på Strömvallen 15.00

Kvarvarande DM innan seriestart

Ljusne AIK Datum ej fastställt

5/5 Seriepremiär
Mellan alla matcher har A-laget tränat massor såklart. Futsal körde vi i F-15s lokal och i A-hallen i stan, Fotboll tränar vi  i DINA hallen innan Badvallen/Wembley blir klar. Varje vecka har Åsa kört fysträning i spegelsalen. Ola har två gånger i veckan tränat våra målvakter samt yngre förmågor från SFF och Norralas målvakter.

Vart står vi då idag? Är vi bättre idag än vid den här tiden ifjol? Vi tränare i laget hoppas och tror det såklart. I många sekvenser i matcherna har spelarna visat att de utvecklats både individuellt och som lag. Tänker framförallt på matchen mot Rengsjö i Bollnäs, matchen mot Tunabro i Borlänge och nu senast mot Näsviken i DM. I vissa matcher har en del problem från ifjol synts igen då vi vart lite väl "schyssta" mot motståndare och bjudit på mål och ytor, Edsbyn borta samt några kassar mot ett bra Kvarnsveden i Borlänge.
Ifjol kom Henrik in med ett nytt tänk i A-laget. För att göra en lång historia kort handlar mycket av det om spelares speluppfattning, "spelorientering", problemlösning och beslutsfattande på planen. Andra bitar som prioriterats är positionsanpassad träning samt ALLTID funktionell teknikträning.
Något som både jag och Henrik blivit sålda på genom diskussioner och erfarenheter men också såklart genom utbildning, symposier, matchanalyser och böcker.


Kan hända att andra delar hamnade lite i skymyndan ifjol, sånt som annars ALLTID "präglat" SFFs A-lag: Intensitet, löpvilja, viljan att springa genom en vägg för att vinna, "slå sin gubbe", tufft närkampsspel, kanske lite mer "tuta och köra" mentalitet.


Tanken i år är att alla dessa bitar ska falla på plats. Det kommer tyvärr  inte ALLTID att gå och spela det smarta, konstruktiva spel vi såklart alltid eftersträvar. Det kommer att bli matcher som inte tillåter det. Det kommer att handla om kamp, vilja och fysik också till stora delar. Inte bjuda på något, slå sin gubbe" ,ta de "jobbiga" löpningarna och duellerna för laget. En långboll och en löpning. Tight och cyniskt försvarsspel. Ska vi i år ta ett bra resultat gäller det att vi är inställda på dessa bitar också. Jag gillar den romantiska synen på fotboll med det fina, smarta passningsspelet och det aggressiva försvarsspelet men jag är också realistisk, vi är inte Barca, Dortmund eller Bilbao vars spel jag gillar. Vi kan inte spela som dessa lag hur gärna vi än skulle vilja. Vi är Söderhamns FF och spelar i division fyra Hälsingland.
Vi strävar efter att vara ett spelskickligt lag, mycket bollinnehav som leder till något konstruktivt och som ger oss bra resultat, giftigt djupledsspel. Naturligtvis är grunden till detta ett väl fungerande försvarsspel över hela banan.

Det måste såklart vara roligt med fotboll, och roligare än att tävla,  spela som vi tränat på och vinna finns inte inom fotbollen!


Ifjol åkte vi ur division tre. I år hoppas vi att det Henrik började med ifjol kommer att bära frukt. I en rättvis värld blir det så. Vi ser bara framåt nu. Vi har förhoppningsvis rättat till det som ifjol inte var så bra men också gjort det som var bra ännu bättre.
Resultatmässigt har vi inte satt något mål. Vi ska ha ett sådant möte men det kommer att stanna inom laget.

Skulle såklart vara roligt om någon/några från SFFs A-lag blir het för övergångar till klubbar högre upp i serisystemet.

Mig behöver ingen fråga. Jag vill vinna allt jag gör i tävlingsväg och är beredd att gå ganska långt för att göra det. Sedan gäller det såklart inte bara att ha viljan, det gäller att ha kunnandet också. Jag tycker både spelare och tränare i vårt lag har mycket kunnande. Vi kanske saknar rutin men det kan vi inte göra så mycket åt. Jag är övertygad om att vi går en positiv säsong till mötes, på många sett har det redan vart en sådan.

MEN
Kanske går det åt helvete . Vi spelar uselt som lag, spelarna blir sämre än de vart förut, mina och Henriks ideer har vart helt yra och inte förankrade i verligheten, Ola har gett målvakterna chipsnävar och Åsa har förstört varenda muskel i spelarnas kropp.

Då kliver åtminstonde jag åt sidan. Då är tränarsysslan en galen värld som jag inte alls förstått mig på.

Jag tror såklart inte det, det har INTE vart så hittills denna säsong, den som lever får se, vi jobbar på och tror på det vi gör!Igår träning i DINA hallen samt löpningar efteråt. Sista rejält "tuffa" träningen innan seriestart. Nu ska det finslipas och fräschas upp.


Jag gjorde mitt andra fotbollspass på 6 månader igår. Och fy fan. Tiden är inte snäll. Om jag ifjol spelade på 70 % p.g.a. mina hälsenor är jag nu på en 40 % nivå. Duger nog inte ens i division sex just nu. Hoppas jag så småningom duger till Lidingöloppet i alla fall...

Robin tränade lugnt igår, så även Ivan och Krister. Lilla var uppe och fick lite mer svar på sin mystiska rygg åkomma. En del sjukdomar och småslitage, det har vart tuffa veckor. Och det blir en tuff helg med match både Lördag och Söndag. Som tur är har vi en stoooor trupp om vi räknar med Norrala, Niff2/SFF3 samt Pojkallsvenska laget. I helgen kommer förhoppningsvis några "nya" ungtuppar få vara med oss......
Tjingeling!Två pass sedan sist.

Två pass har passerat sedan den fina prestationen mot Näsviken i dm. Ett tufft fys pass med Åsa i Spegelsalen i Tisdags samt igår ett pass fotboll i Dina hallen.
Ett pass där Robin, Danne, Strid och Pontus var de som saknades.
Uppvärmning med speluppfattnings inslag, press spel samt förmågan att spelas sig ur press och sedan smålagsspel. Efter spelet intervall löpning runt A-planen efter vår fotbollstid i hallen. Många ser starka ut konditionsmässigt nu!

Ikväll kör vi på ett tufft pass igen med löpning efter fotbolls träningen, till helgen spelar vi match i Sandviken Lördag mot SAIK och sedan tar vi oss ann ett bra Huge, matchen Söndag på Strömvallen. Tuff belastning just nu men nästa vecka kommer vi att släppa en del på den tuffaste träningen för att komma så fräscha, sugna, starka och pigga som vi kan till seriepremiären den 5/5. Det närmar sig!


Idag sponsorlunch med SFF, jag fick äran att prata "lite" om hur det sett ut hittills för oss, bl.a. futsalen och träningsmatcherna och vad som komma skall i matchväg. Henrik pratade om vår "filosofi", trupp, klubbsamarbete med mera. Hade vi inte behövt sluta p.g.a. tidsbrist hade vi kunnat stått där ännu och babblat...Viktigt med sponsorer och naturligtvis ställer vi upp på allt som främjar sponsring!

Efter sponsorlunch träff med Fys Åsa och fysplanering. Jag hann tyvärr bara vara med en snabbis men Henrik och Åsa har planerat hela vårens fys. Vi kommer INTE gå ned oss fysikt i år, ett löfte, ej ett hot....


 • United torsk igår....surt. Borde ändå bli ligaguld!
 • Häcken, med Crille Lundström som assisterande, krossar Malmö med 5-0, det unnar jag honom och dem, härligt!
 • Gefle förlorar med 6-1 mot nykomlingen Åtvidaberg...vilken genomklappning! Nu såg jag inga stora målvaktstavlor men dags att ge Emil Hedvall chansen i mål va??? =)
 • Påsklovet går för fort!

 

 

Tjingeling!
Väl genomförd DM match

Näsviken - SFF 0 - 9

Mål + (assist) = Rehnman, Lundström (Rehnman), Spång (Simon), Lundström (Spång), Lundström (Simon), Victor (Simon), Victor (Simon), Victor (Simon), Victor, Simon (Enarsson)

Startelvan:

Molin

Adde   Felix   Stenberg   Rehnman

Simon    Terje     Victor

Enarsson   Lundström     Spång

Avb. = Adam, Alex, Pontus, Strid


En mycket väl genomförd match har vi just presterat på Hudiks fina konstgräs. Många tydliga exempel på det som nötts i DINA hallen, både i anfall och i försvar. Ofta ett vägvinnande spel efter backen genom alla lagdelar, kombinerat med ett längre spel när det behövdes. Visst slarvade vi ibland och passade bort några onödiga bollar till gröna spelare, MEN, vi ska SPELA fotboll, det kostar ibland en del bortslagna passningar.
Försvarsmässigt hittar vi oftare de signaler som betyder gemensam aggressiv press och återtagande av boll och/eller när vi behöver retirera till positioner.

Vi går in i matchen med en bra inställning till att göra "jobbet", det gillar jag!

"Idag fick vi en fotbollslektion av Söderhamn, torsk 0-9. Vi mötte ett taggat & riktigt bra lag, sen att dom fick 0-1 efter 1 min.underlättade ju inte"
 - Näsvikens hemsida

Kort och gott en väl genomförd match och alla gör bra insatser, från målvakt till anfallare. Vissa sticker ut lite mer, Lundström fortsatt het, på mitten dominerade vår "trea" stort med Terje som slitvarg och terrier, Victor och Simon med många nycklar framåt och många poäng. Spång och Enarsson mycket involverade i spelet och inte isolerade på kanterna. Vår backlinje gör det bra och fyller på med folk i anfall samt löser de situationer som uppstår bakåt. Inte ETT skott mot vårt mål, då har vi gjort försvarsarbetet bra!

Vi flyger såklart INTE iväg, jobbar ödmjukt vidare. Träning med Åsa Tisdag, fotboll Onsdag och Torsdag, match lördag (SAIK) och söndag (Huge).
Tjingeling!


Inför dm matchen

Från Söderhamns FFs hemsida:Mitt i häxjakt och kvaståkande, har vi tagit pulsen på Henrik Åhnstrand inför a-lagets första match i Team Sportia Cup(DM). För 15.00 på annandagen möter vi ju div 5-laget Näsviken i Hudiksvall.

Hur känns det för dig och Benny inför den första "riktiga"   tävlingsmatchen utomhus?

- Vi är väldigt förväntansfulla och som vanligt är matcher examination på det vi gått igenom på träning. Just nu är vi inne i en väldigt tung träningsperiod då vårt fokus hela tiden legat på seriestart. Vi har inte kunnat tagit hänsyn till dm-matchen specifikt så vi få se hur killarna svarar upp på utmaningen.


Förutom en seger mot Näsviken - vad vill ni i tränartrojkan se då?

- Som jag sa så är killarna nedtränade men som alltid vill vi ha en 100% inställning och spelare som vill göra betydande insatser. Rent spelmässigt vet alla spelare hur vi ska agera och vad som förväntas både i anfalls-och försvarsspel och det är det som vi vill se.

 

Är startelvan hemlig till på måndag? Eller.....?

- Som inför alla stormatcher släpper vi inte elvan förrän en timme före matchstart.


Några spelare är långtidsskadade - någon som det ljusnar kring?

- Vi har 17 spelare i full gång och då tyvärr skador på Robin, Magnus och   Christer. Ivan var på väg tillbaka innan han käkade klubba, så han är nog tillbaka snart.

 

Lycka till på måndag då!

- Tack!

 

 

Tjingeling!

 


Månadens spelare i Mars

Månadens spelare i Mars, med motiveringen:

Har mognat som spelare och person och har i årets matcher hittills öst in mål, 8 stycken om jag räknat rätt.
Rengsjös försvarare drömmer kanske fortfarande mardrömmar om honom då han mot division tre motståndet stänkte in fyra bollar i årets första träningsmatch. Tränar alltid och med stort fokus, ser ut att få sitt stora genombrott i år.
Blir han inte söndersparkad eller flyttar till bröderna i Göteborg,  lär han bidra mycket till årets upplaga av SFFs A-lag .
Månadens spelare:
Robert "Bojan" Andy Carrol" Lundström


Vem blir årets spelare i April? Den som lever får se.....

Månadens spelare:

Februari = Simon Åberg

Mars = Robert Lundström

April = ?

Tjingeling!


Sista träningen..

..innan dm matchen mot Näsviken på måndag. Uppvärming med inslag av fotboll "workout", funktionella "ormen" och sedan "stort" spel 6 vs 6 plus keeprar. Det största vi kan spela i Dina hallen. Röda västar fick tyvärr i stort sett spela försvarsspel med en man mindre ikväll då en gubbe fick hoppa in och spela p.g.a. spelarantalet...
Efter fotbollen intervall löpningar runt vår A-plan. Bra kvalitee på träningen för att vara i denna fas.
Fortfarande tunga ben på många spelare, tunga ben som nu får vila 3 dagar innan årets första "skarpa" läge i Hälsingland, DM.

 • Ingen startelva given, alla måste vara på tårna över påskledigheten...
 • 17 spelare kallade till samling
 • Näsviken spelar i division fem, inte fyra som jag skrev för några blogginlägg sedan. Jag förväntar mig en tuff utmaning där vi ska göra allt i vår makt för att spela vackert och vinna. Klarar vi inte det får vi spela mindre vackert och försöka vinna. Näsviken vill såklart annat..
 • Tyvärr en del spelare som missar måndagsmatchen p.g.a. skador. Men det är ju verkligheten för alla lag, sällan en trupp är hel tyvärr.

 

 

Imorgon tänkte jag presentera "Månadens spelare" enligt mig i Mars på bloggen...

 

 

 

Tjingeling!


Löpning under månens sken..

...avslutade gårdagens träning med A-laget. Fyra minuters Intervall löpning. Innan det hade ett fotbollspass i DINA hallen avklarats. Press spel och smålagsspel 4 vs 4. Ingen sprudlande energi direkt då vi nu är inne i en tuff träningsperiod och många spelare känner sig tunga i benen. Åsas tisdag pass satt såklart också i några spelares ben.
Vi vet hur vi vill spela, vi vet att vi ofta har kvaliteen att spela som vi vill, MEN,  nu gäller det bara att komma dit fysiskt också. Vi ska inte vara ett statiskt lag denna säsong!
Nu finns det inte heller någon gubbe som stoppar spelet i mittcirkeln att skylla på längre..

 • Ivan, Robin, Krister, Lilla och Tomas tyvärr skadade och missade gårdagens fotbollsträning. Danne förkyld, Holm jobb.
 • Filip, Felix, Simon, Terje, Adde, Victor, Pontus, Stenberg, Oscar, Lundström, Martin, Molin, Alex och Adam blåste på i träning.
 • Lag Simon, Spång, Felix, Lundström och Victor vann spelet.
 • Ola körde ett tufft pass med målvakter
 • Terje och Stenberg löper som om de enbart bestod av två lungor...
 • Spång visade karaktär och löpte halva tiden med krampkänning...
 • Själv är jag lite avundsjuk. Jag skulle gärna vara en något nedtränad 22 åring med en seriepremiär som närmar sig, OCH, en tävlingsmatch på Måndag.
 • Barca lekte med Milan och Bilbao samma vecka, kan någon stoppa dem och HUR? En fröjd att se. Till slut tyckte jag nästan synd om farbröderna i Milan, Nesta, Ambrosini o.s.v. Chelsea next
 • Lokala lag som måste ställa in matcher p.g.a. spelarbrist. Trönö och Stugsund bl.a. Jag tycker detta är synd. I en perfekt värld hde det funnit överflöd av sugna spelare till de lokala A-lagen. Det skulle hjälpa både på bredden och på spetsen lokalt.
 • Ikväll sista träningen inför Näsviken i Hudik på Måndag.

 

Nu är påsklovet nära. Ska bli äggligt skönt att vila några dagar!

 

 

Tjingeling!Lite trött blir jag..

..på matcher som avgörs på långa inkast. Matchen vi såg i helgen avgjordes på ett långt inkast av Kalmar efter att de flyttat upp alla stora spelare från de bakre leden. Igår avgjordes Norrköping - Helsingborg på samma sätt.
Ja, jag vet att fasta situationer är viktiga, jag vet att dessa lag VANN sina matcher p.g.a. dessa långa inkast. Men att titta på eller spela emot lag som nästan bygger sin filosofi på att man vid dessa inkast ska flytta upp stora spelare och förhoppningsvis böka in ett mål tycker jag är så tråkigt. Det försvinner en massa tid i väntan på att inkastet ska ske, ofta är den som ska kasta på "bortre" sidan boll, "skithusen" som Åkeby kallade dem ska flyttas upp o.s.v. OFTAST blir det inte heller mål.
Inför 4 sekunders regel på inkast!

Finns även i hälsingland lag som lägger mycket fokus på just långa inkast...tråkigt enligt mig. Smart enligt någon annan kanske....

Jag har ju själv spelat med en spelare som hade långa inkast som sin "specialite", Andre "Lillis Donadoni" Helsing. Men då fick man i alla fall se en cool handvolt i kastet före....=)


Träning med Henrik igår, en del manfall men enligt Henrik ett bra pass av de närvarande spelarna. Smålagsspel och kortare intervallträning. Ikväll kör Fys Åsa ett pass innan vi återigen kör fotboll Onsdag och Torsdag.
Adam Skhiri nu hemma från Norge och konkurrens situationen om målvaktsplatsen hårdnar...

Norrala, vår samarbetspartner, spelade i helgen cup i Edsbyn. Med från vår trupp fanns Terje, Strid och Rehnman. Enligt uppgift skapade man mycket i 0-0 matchen mot Stugsund, förlorade mot cupvinnaren Slätta med 3-2 samt vann bronsmatchen mot Färlia med 5-0. Alla tre spelare från vår trupp hade bidragit till en bra helg för Norrala, skoj! Och grattis till bronset Niffen!

Läs mer om cupen här:
http://www.norralaif.com/Själv har jag sagt att jag ska springa Lidingöloppet i sommar. Då måste jag ur min dvala. Löper en del gör jag redan, ska jag överleva loppet måste jag dock snäppa upp min personliga träning en hel del...
Kanske köra något pass fotboll t.o.m.....

Tjingeling!
Utbildningshelg i Sundsvall

Bas 2 avslutad, nu återstår bara diplomkursen som kommer att bli av i April.

En bra helg i Sundsvall där vi fått info om, diskuterat och praktiserat fysisk fotbollsträning, kost, målvaktsspel samt "löken på laxen", sett allsvenska premiären GIF - Kalmar. Åkeby kom också förbi en sväng och delgav oss förhandsinfo om laguppställningar och taktiskt tänk, intressant!
Han pratade mycket om Kalmars fasta situationer och deras "skithus" som de flyttade upp på alla fasta. En sådan situation avgjorde också matchen för Kalmar, 0-1 efter ett långt inkast in i boxen. Annars GIF det något vassare laget sett till spel och bollinnehav, utan att hota på "allvar" mer än 2-3 gånger.
Solsken och allsvensk premiär, inte helt fel!

Vi fick också i uppgift att analysera lagen och hade några intressanta diskussioner om matchen efteråt.
På kvällen god middag och Barca - Bilbao på tv:n. Även sjukt imponerad denna gång efter en Bilbao match, MEN, denna gång är det motståndet som imponerade. Där United blev sönderpressade och bortspelade mötte Bilbao igår ett lag med den självklara skickligheten att spela sig förbi en tokaggressiv första press. Barca fick Bilbao att se högst mänskliga ut. Vinst med 2-0 för Barca, en seger som kunde vart större.

Saknar alltid mina tjejer hemma när jag är bort men helgen gick fort, ett tecken på att den var intressant.

Andra saker från helgen:
 • Jag kan tydligen inte klockan...
 • En boll kan fortfarande få oss gubbar att bli som barn...
 • Sundsvall har massor med konstgräsplaner, kan vi få en? =)
 • Fourfourtwo är en bra tidning
 • Jag var visst konstig som ville se uppvärmingen på matchen....
 • Jag har nu vant mig med Henriks snarkningar och sover som en bäbis med honom
 • Ola Bruce är en bra målvaktsinstruktör..
 • Det var oroväckande kul att spela fotboll i övningarna...
 • Allsvenska spelare kan också göra misstag som jag blir besviken om våra spelare gör dem...
 • Jag ska aldrig mer packa en fredagskväll....inte ens plånboken kom med till Sundsvall..

 

Lugn helg för SFFs A-lag följs upp med

Dina Hallen måndag, FYS tisdag, Dina Onsdag, Dina Torsdag, äggladdning över helgen för årets första tävlingsmatch i Hälsingland, DM Måndagen den 9/4 kl 15.00 i Hudik möter vi Näsviken.

Fortfarande intensitet och aerob fotbolls träning i fokus.

 

Tjingeling!


RSS 2.0