En lååång försäsong..

.....är snart till ända. En sammanfattning av det som skett hittills:

Futsal:


Träningsmatcher
Marma/Mohed (div 6) 9 - 0
Stugsunds IK (div 5) 6 - 3

SM
Västerås (div 2),  16-4
Ervalla (div 5, dock futsal "specialiserat"),  9-6
Lira BK (Div 4) 6 - 3
Kubikenborg (div 3), 3-2
FC Ibra (Sveriges bästa futsal lag) 1 - 4
Märsta (div 3) 11 - 8

KM
Bergvik (div 4) 4 - 0
Sandarne (div 6) 13- 0
Stugsunds IK (div 5) 3 - 2
Trönö IK (div 4) 2 - 4

Intersport Cup
Delsbo (div 4) 10 - 2
Strands Jr (div 6) 6 - 1
Norrala (div 5) 9 - 3
HuFF (div 2) 5 - 4
Bergvik div 4) 4 - 2
Strands Jr (div 6) 12 - 2

Fotboll

Träningsmatcher
Rengsjö SK (div 3) 8 - 2
Stugsunds IK (div 5) 2 - 0 (20 min)
Edsbyns IF (div 3) 2 - 2

Tävlingsmatcher
Cup Borlänge
Mora (div 4)  2 - 2
Tunabro (div 4) 5 - 0
Bullermyren (div 5) 2 - 2
Kvarnsveden (div 3) 1 - 6

DM
Näsviken (div 5) 9 - 0

Kvarvarande Träningsmatcher

14/4 Sandvikens AIK i Sandviken 12.00
15/4 Huge på Strömvallen 15.00
21/4 Valbo på Strömvallen 15.00

Kvarvarande DM innan seriestart

Ljusne AIK Datum ej fastställt

5/5 Seriepremiär
Mellan alla matcher har A-laget tränat massor såklart. Futsal körde vi i F-15s lokal och i A-hallen i stan, Fotboll tränar vi  i DINA hallen innan Badvallen/Wembley blir klar. Varje vecka har Åsa kört fysträning i spegelsalen. Ola har två gånger i veckan tränat våra målvakter samt yngre förmågor från SFF och Norralas målvakter.

Vart står vi då idag? Är vi bättre idag än vid den här tiden ifjol? Vi tränare i laget hoppas och tror det såklart. I många sekvenser i matcherna har spelarna visat att de utvecklats både individuellt och som lag. Tänker framförallt på matchen mot Rengsjö i Bollnäs, matchen mot Tunabro i Borlänge och nu senast mot Näsviken i DM. I vissa matcher har en del problem från ifjol synts igen då vi vart lite väl "schyssta" mot motståndare och bjudit på mål och ytor, Edsbyn borta samt några kassar mot ett bra Kvarnsveden i Borlänge.
Ifjol kom Henrik in med ett nytt tänk i A-laget. För att göra en lång historia kort handlar mycket av det om spelares speluppfattning, "spelorientering", problemlösning och beslutsfattande på planen. Andra bitar som prioriterats är positionsanpassad träning samt ALLTID funktionell teknikträning.
Något som både jag och Henrik blivit sålda på genom diskussioner och erfarenheter men också såklart genom utbildning, symposier, matchanalyser och böcker.


Kan hända att andra delar hamnade lite i skymyndan ifjol, sånt som annars ALLTID "präglat" SFFs A-lag: Intensitet, löpvilja, viljan att springa genom en vägg för att vinna, "slå sin gubbe", tufft närkampsspel, kanske lite mer "tuta och köra" mentalitet.


Tanken i år är att alla dessa bitar ska falla på plats. Det kommer tyvärr  inte ALLTID att gå och spela det smarta, konstruktiva spel vi såklart alltid eftersträvar. Det kommer att bli matcher som inte tillåter det. Det kommer att handla om kamp, vilja och fysik också till stora delar. Inte bjuda på något, slå sin gubbe" ,ta de "jobbiga" löpningarna och duellerna för laget. En långboll och en löpning. Tight och cyniskt försvarsspel. Ska vi i år ta ett bra resultat gäller det att vi är inställda på dessa bitar också. Jag gillar den romantiska synen på fotboll med det fina, smarta passningsspelet och det aggressiva försvarsspelet men jag är också realistisk, vi är inte Barca, Dortmund eller Bilbao vars spel jag gillar. Vi kan inte spela som dessa lag hur gärna vi än skulle vilja. Vi är Söderhamns FF och spelar i division fyra Hälsingland.
Vi strävar efter att vara ett spelskickligt lag, mycket bollinnehav som leder till något konstruktivt och som ger oss bra resultat, giftigt djupledsspel. Naturligtvis är grunden till detta ett väl fungerande försvarsspel över hela banan.

Det måste såklart vara roligt med fotboll, och roligare än att tävla,  spela som vi tränat på och vinna finns inte inom fotbollen!


Ifjol åkte vi ur division tre. I år hoppas vi att det Henrik började med ifjol kommer att bära frukt. I en rättvis värld blir det så. Vi ser bara framåt nu. Vi har förhoppningsvis rättat till det som ifjol inte var så bra men också gjort det som var bra ännu bättre.
Resultatmässigt har vi inte satt något mål. Vi ska ha ett sådant möte men det kommer att stanna inom laget.

Skulle såklart vara roligt om någon/några från SFFs A-lag blir het för övergångar till klubbar högre upp i serisystemet.

Mig behöver ingen fråga. Jag vill vinna allt jag gör i tävlingsväg och är beredd att gå ganska långt för att göra det. Sedan gäller det såklart inte bara att ha viljan, det gäller att ha kunnandet också. Jag tycker både spelare och tränare i vårt lag har mycket kunnande. Vi kanske saknar rutin men det kan vi inte göra så mycket åt. Jag är övertygad om att vi går en positiv säsong till mötes, på många sett har det redan vart en sådan.

MEN
Kanske går det åt helvete . Vi spelar uselt som lag, spelarna blir sämre än de vart förut, mina och Henriks ideer har vart helt yra och inte förankrade i verligheten, Ola har gett målvakterna chipsnävar och Åsa har förstört varenda muskel i spelarnas kropp.

Då kliver åtminstonde jag åt sidan. Då är tränarsysslan en galen värld som jag inte alls förstått mig på.

Jag tror såklart inte det, det har INTE vart så hittills denna säsong, den som lever får se, vi jobbar på och tror på det vi gör!Igår träning i DINA hallen samt löpningar efteråt. Sista rejält "tuffa" träningen innan seriestart. Nu ska det finslipas och fräschas upp.


Jag gjorde mitt andra fotbollspass på 6 månader igår. Och fy fan. Tiden är inte snäll. Om jag ifjol spelade på 70 % p.g.a. mina hälsenor är jag nu på en 40 % nivå. Duger nog inte ens i division sex just nu. Hoppas jag så småningom duger till Lidingöloppet i alla fall...

Robin tränade lugnt igår, så även Ivan och Krister. Lilla var uppe och fick lite mer svar på sin mystiska rygg åkomma. En del sjukdomar och småslitage, det har vart tuffa veckor. Och det blir en tuff helg med match både Lördag och Söndag. Som tur är har vi en stoooor trupp om vi räknar med Norrala, Niff2/SFF3 samt Pojkallsvenska laget. I helgen kommer förhoppningsvis några "nya" ungtuppar få vara med oss......
Tjingeling!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0