Helg som går i fotbollens tecken..

...blir det åreigen för mig och Henrik denna helg. Förra helgen cup i Dalarna och denna helg ska bas 2 i tränarutbildningen avslutas.

Helgens utbildning flyttades till vår glädje till Sundsvall istället för Söderhamn. Det som gjorde oss glad med det är att vi i får träffa Sören Åkeby inför allsvenska premiären mellan Gif Sundsvll - Kalmar och sedan se matchen. Det är grädden på moset denna helg.

Veckans träningar med SFFs A-lag har inneburit ett återhämtningspass Måndag, ett eget active pass på Tisdagen, fotboll samt tuff aerob träning Onsdag och Torsdag. I helgen får grabbarna köra ett pass active samt återhämta sig och hämta kraft till nästa vecka som INTE kommer innebära något lugnare innehåll än denna vecka...


Gäller att sköta sömn, kost och återhämtning om denna träning ska ge maximalt.
Matcher är alltid roligast och den bästa träningen, så här har det sett ut samt ser ut till seriepremiären:
3/3 SFF- Rengsjö SK         8-2


10/3 SFF - Stugsund         2-0 (avbröts pga snö i 25 min)

13/3 SFF - Edsbyn            2-2


24-25/3 Sommartidscupen i Borlänge (4:a)


9/4 DM mot Näsviken i Hudik.


14/4 Sandvikens AIK i Sandviken 12.00


15/4 Huge på Strömvallen 12.00


21/4 Valbo på Strömvallen 15.00

 

 

"Kvadraten", kanske den vanligaste övningen av alla fotbollsövningar, kan göras på många olika sätt och med många olika syften, rätt använd en rolig och givande övning,  men sällan görs den med en sådan här kvalitee...:

http://www.youtube.com/watch?v=3RNfaIW5k1g

 

Bara att träna på...

 

Tjingeling!

 

 


Intensitet...

...och löpkraft handlar kommande veckor om för SFFs A-lag. Tuff tid fysiskt för spelarna innan vi tar det lite lugnare inför seriepremiären Lördagen den 5e Maj.

Idag uppvärmning, 3 vs 3, 4 vs 4 och sedan "sexhundringen" där spelarna ska hålla sig under två minuter 7 X 600 meter denna vecka.

Ola körde ett tufft pass med målvakterna.

Visst blev det den intensiteten vi ville ha i smålagsspelen, mycket vilja/kamp, mycket löpning, kvicka huvuden och kvicka ben...även en och annan finess.


14 utespelare på träning + 3 målvakter. Bröderna Wallgren rehab, Ivan rehab och Holm jobbade. Skhiri tillbaka från Norge men förkyld ikväll. Robin och Lundström körd ett lugnt pass på sidan.

Imorgon träning igen, löparskor ska med. Gäller att ORKA spela det spel vi eftersträvar.


"Draken" i ett av många fyspass innan serien drar igång....


Nu Milan - Barca, gotta love soccer!
Tjingeling
Baksmälla...

...känns det ofta som jag får efter fotbollscuper.

Med lite perspektiv till cupen har den värsta besvikelsen lagt sig och jag längtar tills vi ska spela nästa match, även det en tävlingsmatch. 9/4 spelar vi dm mot Näsviken på konstgräset i hudik..Då får vi för första gången en fingervisning på hur vi ligger till mot andra division fyra lag i Hälsingland.

Visst var vi besvikna efter storförlusten mot Kvarnsveden men tänker man efter är den inte helt ologisk. Vi har fortfarande inte gjort ETT träningspass på en fotbollsplan denna säsong. Vi har pratat om hur vi ska försöka spela, vi har tränat på det så gott det går i DINA hallen och vi har testat vår spelide i 2,5 träningsmatcher. Men vi ligger långt efter lag som har tillgång till stor konstgräsplan...är det dessutom ett förmodat topplag i trean blir det ännu tuffare.
Men vi jobbar på, till seriestart har vi förhoppningsvis hunnit träna på mer matchlika ytor i fotboll. Vi kommer orka springa mer, vara så passningsskickliga som vi stundtals visat att vi är i tidigare matcher, vara ännu i hetare i duellspelet och mer samspelta båda defensivt och offensivt.

Men den dagen en 6-1 förlust inte svider är det bara att lägga ned, det kan jag villigt erkänna...

Vi gör också fina saker i cupen och LYCKAS med många detaljer vi pratat om, dessa får man inte heller glömma!

Träning Dina Måndag, fys tisdag, Dina Onsdag, Dina Torsdag. Eventuellt ett pass på lördagen. Jag och Henrik ska på utbildning i Sundsvall.Tjingeling!


Borlänge...

och hotell Active Stay, Vi har nu spelat tre matcher i sommartidscupen.

SFF - Mora 2 - 2
Lundström X2
Assist Spång 1X

En match vi i stort sett bara vill glömma. Kollektiv paltkoma efter tidig morgon och sen lunch kan ha legat bakom en insats vi alla kunde presterat bättre i. Ljusglimtarna i den matchen Lundströms två mål, ett efter en fin djupledsboll från Spång samt ett friläge till. Lundström som fortsatt gör mycket mål, nu sju mål på 2,5 matcher...Molins fina räddning i slutsekunderna som räddade kryss till oss, Dannes klockrena glidtacklingar i heta lägen för Mora samt det faktum att vi "vann" matchen på straffar. (Kommer att räknas om två lag hamnar på samma poäng och målskillnad)SFF  - Tunabro 5 - 0

Paltkoman bortblåst och en helt annan närvaro samt pigghet hos spelarna, både i kropp och knopp. I denna match fick vi se mycket prov på det vi tränat på, hur vi vill spela oss förbi motståndare, hur vi vill hota i djupet, när vi vill vinna tillbaka bollen högt, när vi vill jobba i våra utgångspositioner i försvarsspelet. Högre kvalitee i enskilda spelares aktioner.
En match som var en fröjd att se och vi gör några riktigt granna mål. Det kanske vackraste var när Holm efter en löpning med boll mot Tunabros straffområde hittar Simon i boxen med en sidledspassning, Simon spelar Rehnman som med en vänsteryttersida hittar Victors panna framför mål. Nick i mål efter ett oerhört snyggt anfall.

SFF - Bullermyren IK 1 -1

Ingen fantastisk prestation men om man ser bortom besvikelsen för "bara" ett kryss så kan man ändå se ljusglimtar i denna match. Fotbollen går ut på att göra mål, för att göra mål ska man skapa chanser. Skapade chanser gjorde vi i denna match, en hel del. MEN vi sätter inte dit dessa chanser, då vinner man sällan oavsett motstånd..

Nu får vi tyvärr inte spela match om förstaplatsen men vi får möta det lag som är högst rankad om tredjeplatsen, Kvarnsveden.


Storstryk mot "hemma laget"

Kvarnsveden - SFF 6-1

Förlust med tennissiffror fick vi tyvärr i den avslutande matchen. Kvarnsveden, som ifjol spelade i division två, var ett och två nummer för stora för oss. Där vårt pressspel ofta fungerat klockrent i tidigare matcher hade Kvarnsveden kvaliteen att spela sig förbi vår första press och göra vårt lag allt för utdraget. Ytorna blev allt för många och allt föra stora och när vi krympte dessa skickar de inspel i vår box med kvalitee.
När vi sedan bjuder Kvarnsveden på några mål efter rent slarv är vi tyvärr chanslösa. Ivan kvitterar till 1-1 efter en fin solorusch och ett vänsterskott som målvakten släppte under sig.
Men Kvarnsveden får direkt ett mål av oss och då blir resten av matchen en tung uppförsbacke.

I två veckor får vi slipa på vårt spel innan nästa match, Näsviken i DM. 

Summa sumarum gör vi en dålig insats mot Mora, en ljummen mot Bullermyren, en bra mot Tunabro och mot Kvarnsveden räcker vi helt enkelt inte till just nu.

Ikväll är vi besvikna men imorgon  jobbar vi vidare...


Tjingeling!


Ljusare tider...

..både vädermässigt och på fotbollsfronten. Livet blir enklare när solen skiner då dagarna börjar, vilket de ofta gör tidigt med ett högt skrik:
-"Paaaappa, är det morgon?" (05. 49)

På fotbollsfronten börjar det också ljusna. Om någon har missat det så har jag en självklar diagnos, jag är tävlingsnarkoman. Därför har det inte vart riktigt lika roligt hittills med fotbollen som med futsalen där tävlingarna avlöste varandra i Januari. Vi tävlar såklart på träningarna ibland också, men den RIKTIGA känslan att tävla tillsammans får jag bara i matcher.

Idag ska vi få åka och tävla igen. Då är i alla fall jag lite gladare.

HELA truppen åker till Borlänge. Robin spelar INGET i helgen. Stora och Lilla är lite frågetecken, några kommer tillbaka från förkylning och några har småskavanker.
13.00 möter vi Mora.


Härligt!
I mitt yrke som idrottslärare är det dock sällan det finns något fokus på att just vinna i det vi gör på lektionerna. I kursplanen och dess mål med idrott och hälsa finns inga mål där det står att eleverna ska lära sig att älska att tävla och älska att vinna. Tänkte bara klargöra det ifall att någon förälder till någon elev jag har i skolan någonsin skulle trilla in på min blogg. Visst vill jag forma mina elever i skolan till vinnare i sina liv, ge dem redskap till att leva hälsosamt och ha bra värderingar (ahh, va härligt klyschig jag är ibland). Men i min filososfi som tränare är tävling alltid en central punkt.


Tjingeling!

Obloggat...

..är det ett ord? Jäkla "Wordfeud", det skulla jag aldrig börjat med...=)

Inte bloggat på några dagar, sorry om någon saknat uppdatering. Men här kommer en:

 • Föregående helg var vi lediga från träning i grupp. Förhoppningsvis körde de som tycker de behöver det egen löpning, och förhoppningsvis körde några styrketräning.
 • I veckan har A-laget tränat med Henrik måndag och onsdag, samt kört ett fyspass med Åsa på tisdagen. Ikväll Torsdag kör vi sista passet inför helgens Cup.
 • Till helgen åker vi och spelar Sommartidscupen i Borlänge för 3:e året i rad. Där ska vi möta IFK Mora (div.4), IF Tunabro (div.4) samt Bullermyrens IK (div.5) i gruppspelet. Läs mer här:
http://www.sportnik.com/group/2035/page/223649754
 • Matcher mot två division fyra lag, ett division fem lag samt en placeringsmatch. Förhopningsvis spelar vi match 18.30 på Söndagen, då är det final.
 • Framförallt är det ett gyllene tillfälle att testa spelare och spelideer...samt TÄVLA!
 • Grabbarna har i veckan fått nya träningskläder samt sina nya Umbroskor...I måndags då jag var på träning såg de ut som kalvar på grönbete och gjorde även så på gårdagens träning enligt Henrik..

Kalvar

 

 • 15 spelare i träning med laget igår. De som redan är avskrivna från spel till helgen är Robin som fortfarande har problem med sin fot. Några spelare har skadekänningar, några har vart förkyld i veckan men förhoppningsvis kan de flesta göra några minuter i helgens matcher.
 • Annars har fotbollsveckan tyvärr handlat mycket om detta:
http://www.fotbollskanalen.se/1.2581357/2012/03/21/muamba_var_dod_i_78_minuter

Ibland är fotboll VERKLIGEN på liv och död......

 

Själv VAS:ar jag idag och missade gårdagens träning. "Vård av Selma" som hostar och hostar...

 

 

Tjingeling!

 
Otroligt imponerad...

..var jag av Bilbaos utskåpning av United förra veckan på Old Trafford. Sällan har jag längtat efter en match så mycket som till gårdagens. Bilbao - United (3-2). Var förra matchens otroliga insats, som jag nu sett några gånger, en tillfällighet, en dålig insats av United, underskattning?, spelade Bilbao över sin egen förmåga för en kväll? Efter gårdagens match är jag säker. Bilbao är ett fantastiskt lag och har en fantastisk tränare. Gårdagens match var återigen en total utskåpning av mitt "favoritlag" United. De hade inte en chans. Uniteds spelare såg ut som skadade fluglarver som blir anfallna av rödmyror varje gång de hade bollen. Bilbaos spelare såg hela tiden ut att vara två, tre ,fyra vs en. Uniteds spelare såg återigen klumpiga ut. Rooney och Hernandez kanske hade kunnat slagits om en plats i Bilbaos startelva. Sådana som Rafael, Cleverley, Jones och Evans i United ser faktiskt inte ens ut att platsa på Bilbaos bänk. Är det sådan här stor skillnad mellan Spanien och England nu?!?! United har några tunga namn borta, MEN, ska det vara sådan här skillnad? RIKTIGT roligt att se Bilbao, både då de inte har boll och då de har.

Ifjol blev jag lite kär i Dortmund då jag såg dem några matcher. Fart och fläkt och ett spel efter backen med och en vägran att tjonga fotboll. Aggresivt försvarsspel. I år heter de Bilbao. Tack för uppvisningen.

Jag är inte en sådan som kan allt om alla lag, alla spelares/tränares namn och klubbtillhörigheter. Jag är faktiskt inte speciellt intresserad av det, har aldrig vart. Jag gillar det taktiska, tekniska, fysiska och inte minst det mentala spelet i fotbollsmatcher. Har aldrig vart fanatisk i att hålla på något lag. Förutom möjligtvis Leksand i hockey.
Nu har jag p.g.a. av tillfälligheter upptäckt Bilbao. Ett lag som jag aldrig ägnat en tanke förut, med en tränare som kallas galen, bara en sådan sak.Guardiolas hyllning

Marcelo Bielsa och hans Athletic Bilbao chockade Europa med sin överkörning av Manchester United i Europa League.

Nu hyllas 56-åringen som bäst i världen av Barcelonas manager Pep Guardiola.

– Vi kan lära av honom, säger Guardiola.

Athletic Bilbao spelade ut Manchester United i båda matcherna av Europa Leagues åttondelsfinal och vann med totalt 5-3. En gladfotboll som överraskade många.
Bakom spelidén står Marcelo Bielsa, kallade ”galningen” och många gånger ifrågasatt. Efter triumfen i Europa hyllas 56-åringen nu av Barcelonas Pep Guardiola.

”En gåva till fotbollen”

– Just nu är Bielsa den bäste coachen i världen. Det kommer bli underbart att spela spanska cupfinalen mot Athletic, säger Guardiola och fortsätter:

– Vi ska vara glada att Bielsa är i La Liga så att vi kan lära av honom. Deras avancemang är en gåva till fotbollen.

Athletic fortsätter nu Europa League-spelet med kvartsfinal mot Schalke. Barcelona är i sin tur kvar i Champions League där de ställs mot Milan i kvartsfinalen.

 

 

 

 

 

SFF har ledigt i helgen. Nästa helg åker vi till Borlänge för att hämta hem en ful prydnadsgubbe.

 

 

Tjingeling!


Dagen efter match

3 matcher, eller 2.3 med tanke på Stugsund matchen, är nu spelade. En fantastisk match och vinst mot Rengsjö, en "seger" på 24 minuters spel mot Stugsund och ett kryss (tror jag vågar skriva med mersmak utan att vara allt för färgad) mot "Byn".
Slutsatser jag kan dra hittills?
Mina personliga reflektioner från dessa matcher är
 • vi får oftare med fler spelare i anfallen, i år är de MÅNGA vi vill ha framåt!
 • vi har hittills vart hetare i vårt djupledsspel in i de olika spelytorna. Vi kan dock fortfarande blir ännu BÄTTRE, hota ännu mer
 • Aggressiviteten i vårt försvarsspel har överlag vart bättre hittills. I en halvtimme i gårdagens match, i andra halvlek,  pressade vi Edsbyn till MÅNGA bortslagna bollar, det gillade jag!
 • Vi ser oftare mer "dynamiska" ut där vi ibland blev statiska i våra positioner i anfallsspelet ifjol
 • Vi skapar lägen och har haft mest boll i dessa 2.3 matcher

Men!

 • Vi orkar inte hålla kvaliteen i 90 minuter, det ska vi försäkra oss om att vi kan när serien börjar!
 • Vi ger tyvärr bort lite simpla mål, åtminstonde ett mot RSK och två igår. Så "sportsliga" behöver vi inte vara i kommande matcher. Låt lagen vi möter skapa sina lägen/mål på egen kvalitee!

 

Vi jobbar vidare..

 

Tjingeling!


Kryss på Ön.

Det blev 2-2 mot Edsbyn på Ön. En match där Edsbyn var lite tightare i sitt försvarsspel och lite mer harmoniska med boll den första halvtimmen. Tyvärr är det ett misstag från oss som ger Edsbyn ledningen och ingen chans de själva behövde spela sig till. Misstag kommer alltid, gäller att lära sig av dem bara!
Efter första halvtimmen tar vi över matchen och sista kvarten skapar vi två frilägen,  Holm måste dock avsluta båda gångerna med vänstern och dessa resulterar inte. Däremot spelar Holm !?! fram Spång till en rättvis kvittering.

I andra halvlek parkerar vi 20 minuter på Edsbyns planhalva, ofta med ett högt, aggressivt och bollvinnande press spel och många lägen med rättvända spelare mot Edsbyns backlinje. Vi gör rättvist 2-1 på ett riktigt fint knorrat skott av Simon efter assist från Lundström. Jag väntar på trean, bl.a. då Holm äntligen skapar ett gyllene läge med sin höger men skottet hamnar högt över. Alltid viktigt att ta sig till lägen, det gjorde Holm i denna match!
Edsbyns målvakt skickar då en utspark och tyvärr har vi en del kommunikations problem vid denna situation och vi bjuder återigen på ett mål. Hade matchen handlat om poäng hade vi vart riktigt besvikna nu. Efter målet kommer Edsbyn tillbaka igen och spelet är jämnare. Vi är något ovanare "fysiskt" för dessa ytor och faller tillbaka något i slutet p.g.a. detta. Filip har dock ett gyllene läge att vinna matchen åt oss men hans skott i "slottet" smiter utanför.

En timme med bra prestationer från vår sida. En halvtimme vi kan bättre. Precis som det ska vara nu.

Edsbyn välorganiserade och ibland luriga att möta, de skapar inte så många lägen, men har några fina omställningslägen på oss som vi dock löser på ett bra sätt.

Så här skriver Edsbyn om matchen:
http://www4.idrottonline.se/EdsbynsIFFF-Fotboll/Div3Herr/NyheterA-LagHerr/KryssmotSoderhamn/

Mer om matchen imorgon, nu John Blund.


Tjingeling!


Matchdag Edsbyn - SFF

Igår tränade SFFs A-lag i Dina hallen. Efter "teman" 1 vs 1, anfallsspel och försvarsspel så var temat för gårdagens träning fart och intensitet. En "klassisk" SFF träning under Chappas ledning skulle man kunna säga. Smålagsspel där syftet är att hela tiden fatta snabba beslut, snabbt ta sig in i press annars är risken stor för mål emot samt en hel del närkamper, avslut och intensitet.
Och såklart, ÄLSKA ATT VINNA!
Igår vann blått lag, anförda av bl.a. en Lundström som just nu lyser ikapp med Venus!Ikväll åker vi återigen till Öns härliga konstgräs, denna gång för match mot division tre laget Edsbyn. Edsbyn vann i helgen sin träningsmatch mot vår seriekollega Delsbo med hela 6-1.
Edsbyn vann alla möten mot oss ifjol. En träningsmatch och två seriematcher. Snacka om "Boogie team". Ikväll kommer vi försöka jag bort det spöket.
Till i år har Edsbyn tappat spelaren som var den största nageln i ögat på oss ifjol, Oliwer Widahl, till Selånger. De har även tappat sin klart bästa spelare på hösten, Jonathan Partin. Lägg därtill Modd som gått tillbaka till Rengsjö och att tränare Fagerhov har flaggat för att han inte ska spela i år. Starkt att utan dessa spelare vinna mot Delsbo med 6-1. Vi har en härlig utmaning framför oss ikväll.

Läget i vårt lag.
Robin har fortfarande problem med sin fot, Stridh är sjuk, Adde sjuk, Lilla skadekänning i ryggen och likaså Ivan.

Resterande från truppen taggade till max! Jag har sagt det förr och säger det igen, match är bästa/roligaste/mest utvecklande träningen!

Krister "Stora" Wallgren tillbaka i träning och han kan komma att göra debut i SFFs FOTBOLLSLAG i match ikväll, kul!Öns matta kl 19.00. Ses där!


Tjingeling!Årets kraftigaste oväder...

...kan det ha vart som drabbade Öns idrottsplats idag mellan kl 16.24 till kl 16.45.
Vi lämnade ett vårigt Söderhamn vid 14 tiden för att ta oss ann våra grannar i Stugsunds IK på Öns konstgräsplan kl 16. Ju närmare vi kom Edsbyn desto dystrare blev vädret. Väl framme var det grått och kallt men ändå helt ok fotbollsväder i Mars.
När domaren blåste igång var vädret fortfarande ok men det hade börjat blåsa. Vi hinner göra 1-0 genom Lundströms femte mål i andra träningsmatchen efter framspelning av Filip. Stugsund hotar oss två gånger efter fina inlägg, en nick och ett skott som ändrar riktning på en av våra försvarare och som tur för oss går utanför.. Vi hittar inte riktigt till det vägvinnande spelet från RSK matchen och har mer problem att hantera underlaget och boll denna gång. Ändå skapar vi en handfull lägen, Victor gör 2-0 efter fint förarbete av Filip som dribblar bort en motståndare vid kortlinjen och serverar Victor ett öppet läge. Då har det börjat blåsa ännu mer och snöa. Vi hinner skapa ett friläge av Rehnman innan himlen öppnar sig, spyr ut snö, hagel och stormvindar och tvingar oss av planen. Då vädret begravt planen med snö och gör den till en skaderisk att springa på blåser vi av matchen. Mycket tråkigt men inte mycket att göra åt.

 • Vi hann glimra till i vårt anfallsspel i denna match också.
 • Försvarsmässigt hamnar vi lite onödigt djupt på vår plan denna halvtimme och Stugsund får mer tid med bollen än vad de kanske skulle haft.
 • Passningsspelet såg inte lika självklart ut denna gång. Hade med yttre omständigheter att göra mest.
 • Vi skapar fortfarande mycket lägen.
 • Stugsund borde kunna skapa och göra en hel del mål i division fem i år. Jag säger lycka till!

"För motståndet står ingen mindre än suveräna Söderhamns FF.

Det här är en match där Stugsunds IK får vara med och lära av storebror"

-Stugsunds hemsida

Är det för att jag är uppväxt i ironins 90 tal eller har detta skrivits med ironi? Det luktar lite så. Men annars får vi ju tacka för att den som skriver på SIKs hemsida tycker vi är suveräna och storebror. Jag vet inte riktigt vad denne menar med suverän, vår senaste prestationen mot Rengsjö kanske? Den var suverän men annars skulle inte jag vilja kalla oss suveräna i fotboll. Vi spelar i division fyra Hälsingland, inte mycket suveränt med det.

 

MEN vi har startat denna säsong på ett bra sätt, ett sätt som lovar gott inför fortsättningen.

 

Truppen denna match

 

Alex

Terje   Felix   Stenberg   Rehnman

Victor   Spång   Pontus

Filip      Holm     Lundström

 

Avb. Simon, Danne, Adde, Linus

 

Tjingeling!


Att vara allt för nöjd och hamna på hälarna...

...har jag skrivit förr att man som spelare/tränare/människa inte får bli, då biter något dig snart i arslet. Mycket riktigt. Efter att ha skrivit följande i söndagens blogg:
"Dotter Hilma börjar tillfriskna, vinst igår, fint spel, inga skador på de som spelade, fint väder, sportlov till veckan, hade en rolig sista vecka på jobbet (jobben), vasaloppet på tvn.
Ibland är livet lite godare!
"

har livet vart riktigt tråkigt, grått, yrsligt, ont och hostigt. Fy Fan, jag har visst inte drabbats av influensa förut. HELA jäkla lovet i sängen. Där fick jag för att ha vart för nöjd...Igår orkade jag i alla fall ta mig utanför dörrarna och åkte till mor och far . Farsan har haft det PRECIS lika som mig denna vecka, vi får nog båda "tacka" Hilma för viruset, och vi tyckte synd om oss själva genom att titta på två Europa League matcher. Först Citys förlust mot Sporting men FRAMFÖRALLT United - Athletico Bilbao. "Mitt" lag United förlorade men ändå var det länge sedan jag var så glad efter att ha sett en match. Bilbao krossade United med ett spel jag aldrig sett något lag spela på Old Trafford. Vilken fart, vilket kortpassningsspel, vilket djupledsspel, vilket aggressivt försvarsspel, vilket självförtroende! Vilka lirare! De flesta United spelarna såg faktiskt fyrkantiga ut i jämförelse. Och så gjorde även deras spel allt som oftast.
Några gånger höll Bilbaos stora självförtroende och VÄGRAN att bara skicka iväg bollen på måfå att straffa dem, MEN, ändå fortsatte de hela tiden försöka spela konstruktiv fotboll med bollen efter backen och underbar rörelse. Och behövdes det någon gång spelas en längre boll hade de "monstret" Lloriente på topp som sällan gav bort den till någon hemma spelare.


Älskade Bilbaos sätt att spela "4 - 3 - 3". Det tror jag Henrik gjorde/hade gjort om han sett matchen också...

Nu har jag sett Bilbao två gånger denna säsong. Förra gången hade Barca oerhört flyt och fick ett kryss mot dem.
Och efter gårdagens match är jag helt såld på dem och deras spel.
Tack för det. Och ja, jag håller på United men jag håller allra mest på bra fotboll!
Och här var "största" lilla liraren:

Iker Muniain


Född: 1992-12-19

Längd: 169

Vikt: 63 kg

Moderklubb: Athletic Infantil A

Styrkor:
Snabb och teknisk med målsinne. Kort med låg tyngdpunkt och mycket svår att ta bollen ifrån utan oschysta metoder. Kanske den största Baskiska talangen någonsin... Kommer bli en världsspelare om inte skador sätter stopp för utvecklingen.Imorgon har vi match mot Stugsund i Edsbyn. Vi måste alltså åka till Edsbyn för att möta det lag från det samhälle jag bor i. En dag hoppas jag kunna åka upp till Hällåsen för detta möte i Mars.
Nu får vi spela på en fantastisk matta mot ett, förhoppningsvis, rejält taggat Stugsund som vill vinna mot oss.
Jag har inte sett grabbarna sedan förra matchen mot Rengsjö. Enligt Henrik har det vart en bra vecka och de som tränat har sett sugna och pigga ut.


Idag ska jag med tankens kraft bli frisk så att jag kan närvara vid vår match imorgon.Tjingeling!


"Control the Game"

 • Niklas Holm har blivit avstängd i fotboll för sin utvisning i futsal mot Ibra i sm slutspelet. Fan va sjukt! Jag vet att futsal har många likheter med fotboll men det ÄR en egen sport. HUR kan man då bli avstängd i en sport efter en utvisning i en annan??????? Avstängd från 120421 - 120504. Beslutet avser deltagande i tävling/uppvisning/träningsmatch i fotboll!?!
 • Zlatan är underbar att se just nu. Lätt, använder fart, målfarlig, synd att inte EM är imorgon...
 • United ser också starka ut just nu, det luktar serieseger! 1-3 borta mot Tottenham är starkt...
 • Villa Boas fick sparken från Chelsea. Terry, Lampard, Drogba och de andra "gubbarna" i Chelsea ska man nog hålla harmoniska ELLER sälja bort dem. En av fler orsaker såklart tilll att en sådan "lovande" tränare får gå. Att dessa spelare stundtals är bänkade/griniga samt poängskörden klen, ingen bra ekvation.

 

 

En bra klyscha:

"Alla kan inte vara bäst, men alla har en egen bästa-nivå".

Den nivån vill jag och Henrik se hela tiden!

 

 


Här är alla våra seriematcher i denna säsong. Ska bli roligt att dra igång mot Strand borta den 5/5. Konstgräs hoppas jag på i de två första matcherna innan derbyt mot Bergvik. Där vi har revansch att jaga efter vårt debackel där i förra årets dm match.

Maj
2012-05-05 15:00 Div. 4 Herrar
Strands IF - Söderhamns FF

2012-05-12 15:00 Div. 4 Herrar
RSK 2/Arbrå BK - Söderhamns FF

2012-05-16 19:00 Div. 4 Herrar
IFK Bergvik - Söderhamns FF

2012-05-19 15:00 Div. 4 Herrar
Söderhamns FF - Ilsbo SK

2012-05-25 19:00 Div. 4 Herrar
Ljusdals IF - Söderhamns FF

Juni
2012-06-02 15:00 Div. 4 Herrar
Söderhamns FF - Ljusne AIK FF

2012-06-06 15:00 Div. 4 Herrar
Nordanstigs FF - Söderhamns FF

2012-06-09 15:00 Div. 4 Herrar
Söderhamns FF - Forsa IF

2012-06-13 19:00 Div. 4 Herrar
Bollnäs GIF FF - Söderhamns FF

2012-06-20 19:00 Div. 4 Herrar
Söderhamns FF - Delsbo IF

2012-06-29 19:00 Div. 4 Herrar
Söderhamns FF - Trönö IK

Juli
2012-07-31 19:00 Div. 4 Herrar
Trönö IK - Söderhamns FF

Augusti
2012-08-04 15:00 Div. 4 Herrar
Delsbo IF - Söderhamns FF

2012-08-08 19:00 Div. 4 Herrar
Söderhamns FF - Bollnäs GIF FF

2012-08-11 15:00 Div. 4 Herrar
Forsa IF - Söderhamns FF

2012-08-18 15:00 Div. 4 Herrar
Söderhamns FF - Nordanstigs FF

2012-08-25 16:00 Div. 4 Herrar
Ljusne AIK FF - Söderhamns FF

September
2012-09-01 16:00 Div. 4 Herrar
Söderhamns FF - Ljusdals IF

2012-09-08 16:00 Div. 4 Herrar
Ilsbo SK - Söderhamns FF

2012-09-15 16:00 Div. 4 Herrar
Söderhamns FF - IFK Bergvik

2012-09-20 19:00 Div. 4 Herrar
Söderhamns FF - RSK 2/Arbrå BK

2012-09-29 16:00 Div. 4 Herrar
Söderhamns FF - Strands IF

Framtiden är SFFs !!!!

Medelålder från några sporadiskt utvalda lag:  Real Madrid - 24.58
Barcelona - 25.35  Arsenal - 25.37  Bayern Munich - 25.98  Manchester United - 26.22  Inter - 26.81  Chelsea - 27.50 AC Milan - 28.77

Söderhamns FF - 21.6........


Lov och ledighet har tyvärr på senare tid inneburit likamed tecken till att vara sjuk för mig/oss. På jul lovet låg vi sjuka, förra påsklovet var jag sjuk och nu, första dagen på sportlovsledigheten, ligger jag hemma med feber och hostar. Bra för ekonomin, tråkigt för alla roliga aktiviteter vi skulle gjort denna vecka.

Igår skulle jag haft träningen med SFFs A-lag men fick kasta in handduken.

Idag ligger jag hemma och kollar på klipp som dessa:

http://www.youtube.com/watch?v=kihXSLFIzzU

http://www.youtube.com/watch?v=yyJ-BF3kdRE


och längtar tills jag blir frisk.Tjingeling!Mer om matchen

Tänkte idag skriva lite mer om matchen men då Denkologin fanns på plats och gillade vad han såg är det bättre att ni läser hans fina ord om vår match. Jag är såklart färgad vit i allt jag skriver, så läs detta istället från en mer "neutral" Dennis i publiken.

"När SFF ökade på ledningen så var det ett stort bevis på att laget utvecklat sitt sätt att tänka fotboll jämfört med de senaste säsongerna. Lilla Wallgren spelade ett instick bakom backlinjen till en djupledslöpande Holm, som i högerinnerposition om kortlinjen spelar efter marken mot målområdeskrysset där Robban Lundström möter och smäller in den hårt med högern vid första stolpen. Ett vackert fotbollsmål. Bara minuter senare ökar SFF på sin ledning när Tomas Renman slår ett "Erik-Edman-mot-Bulgarien-inlägg" , och där Robert Lundström kommer med fart och sätter pannan till. 3-0, och spelet talade för ännu mer mål.

SFF fortsätter hela första halvleken att spela grym fotboll. Man löser alla situationer med klockren funktionell teknik och vinklar och trianglar i äkta modern stil. Rolig, effektiv och vägvinnande fotboll. Innan halvtid blev kommen så gjorde Robert Lundström sitt tredje för dagen efter att han tagit emot bollen och fri med keepern satte den. Passningen såg ut som ett misslyckat skott av Simon, Men jag skriver väl en genial passning för sakens skull.

Och faktum är att SFF faktiskt gjorde även 5-0 innan paus. Om de andra målen varit snygga så var det femte magiskt. En spelvändning ut mot Lilla som skar in och lyfte mot Holm i vänsterinnerposition inne i straffområdet.Holm la ner bollen på ett tillslag och där kom Såklart Robban med fart och dundrade in sitt fjärde hårt med vänstern."


Läs mer på
http://denkologi.blogspot.com/


Läs såklart också här:
http://www8.idrottonline.se/default.aspx?id=16523
Nästa Söndag kanske vi sitter här och torskat med 1-3 mot Stugsund i Edsbyn, blir totalsågade och funderar vad fan som gick snett.
Spelar vi som igår får vi dock med oss bra resultat i de flesta av årets matcher. Nu är det viktigaste för oss att fundera på varför vi spelade så vägvinnande redan första matchen och sedan försöka vara konsekventa i det vi gjorde på planen.
Insupa känslan efter starka prestationer och vilja komma tillbaka hit gång efter gång.
Nu ska vi träna riktigt bra till veckan, förhoppningsvis få tillbaka några spelare i truppen, stärka konkurrensen ytterligare och längta till nästa helgs match. För match, och vinna, det är tamefan den enda nyttiga drogen!

Träning i veckan:
Måndag DINA
Tisdag DINA
Onsdag DINA
Torsdag Åsa Fys
Lördag Match mot Stugsund i Edsbyn kl 16.00Dotter Hilma börjar tillfriskna, vinst igår, fint spel, inga skador på de som spelade, fint väder, sportlov till veckan, hade en rolig sista vecka på jobbet (jobben), vasaloppet på tvn.
Ibland är livet lite godare!


Tjingeling
Jisses!

"Jag tror på grabbarna i laget och på oss ledare runt laget. Vi har börjat säsongen positivt. Fått in den härliga känslan av att vinna tillsammans (futsal). Den blir som ett rus man ständigt vill tillbaka till. Vi ska prestationsmässigt göra allt vi kan. Sedan får vi se vart vi hamnar poäng, tabell och resultatmässigt."

- Tidigare blogginlägg
Rengsjö SK - SFF 2 - 8 (0 - 5)
Målskyttar: Lundström 4, Holm, Rehnman, Simon, VictorNej, du läste inte fel och nej det var INTE futsal!Startelvan:

Blom

Adde  Felix  Stenberg  Rehnman

Simon     Terje        Victor

Lilla        Holm       Lundström


Avb: Spång, Filip, Jonas L, Molin


Årets första träningsmatch avklararad och den blev en kyrkokör i dur om jag får prata musik-nörds-språk.

Vi saknade Ivan, Robin, Christer, Danne, Martin och Pontus denna match men de som var med gjorde alla en fantastisk insats i årets första match mot division tre motståndet Rengsjö. Från första spelare i truppen till sista spelare på bänken.

Erkänner att jag med viss förtjusning, förundran och nyfikenhet framförallt såg fram emot hur vår helt nykomponerade backlinje skulle klara av forwards som Erik Wästman och Robin Modd.
Med facit i hand med beröm godkänt. Felix (debut som mittback) och Stenberg, en sextonåring som debuterade som vänsterback i a-laget ifjol, Rehnman som ligger efter lite i träning efter futsal skada samt Adde, "räven" i denna backlinje, såg ut som de spelat tillsammans under en lång tid =)

Roligt för Blom att hålla nollan i första, i andra får Molin släppa in två men kan inte belastas för något om jag såg situationerna rätt.

Att vi med Victor och Simon som offensiva centrala fältare bakom Lilla, Lundström och Holm från start skulle kunna hota de flesta lags försvar förstod jag. Och SOM de gjorde det tillsammans med en av våra ytterbackar skapade de lägen, samt gjorde många granna mål!

Då har jag inte nämnt Terje, länken mellan vår backlinje och offensiva spelare, som gör en mycket bra insats i dagens match. Rätt beslut i nästintill alla lägen samt ett kopiöst arbete för att hjälpa till i både försvar och anfall.

Filip, Spång och Norrala lånet Jonas Lööw gör alla fina inhopp i matchen.

Nye 14, Mange, debuterar i FOTBOLL i tröjan och gör en mycket bra debut. Höll på att krydda sin insats med en patenterad Lilla dyk frispark som tyvärr tog i ribban. Spång nickade sedan returen i ribban.
Även Rehnman debuterar i fotboll och som vanligt levererar han poäng, ett mål och ett assist och en i övrigt fin insats som offensiv vänsterback.

Lundström och Victor har ju vart till USA båda två och där hände någonting positivt för dem. Kan inte sätta fringret på vad men att de båda är ännu bättre spelare denna säsong hittills kan jag bara glatt konstatera.

Simon har hittat sin yta framför motståndarnas backlinje där han kan skjuta och framförallt göra fina instick till djupledslöpande medspelare. Sedan kan han göra mål direkt på avspark också... Holm sliter som aldrig förr och är inblandad i mycket och ser rapp och sugen ut.

INGA poäng vunna. Fötterna på jorden. Ödmjuka. Men en stark tro på oss själva att vi kan, inte "bara" i futsal. Och detta var ett fint kvitto att få inför fortsättningen!

Unnar verkligen huvudtränare Henrik detta då jag vet vilken tid han lägger ned på att vara huvudtränare i SFFs A-lag. Att få sådana här prestationer tillbaka gör all tid mödan värd för honom kan jag tro.....

Spelarna såg HUNGRIGA ut, det gillar jag!

Vi har fortfarande massor vi kan förbättra, detta vara första gången ute på stor plan i år.


Nu ska jag njuta. Det vet jag att Henrik gör också. Även resten av ledarna runt laget och FRAMFÖRALLT grabbarna på planen som gjorde denna insats.


Tjingeling!
Träningsmatch nr.1, Rengsjö SK

Imorgon ska vi då äntligen spela årets första fotbollsmatch. Säga vad man vill om att träna, jag gillar så klart det också, MEN, det är match som är den bästa "träningen".
Komma ut på en fullstor plan, börja spela tillsammans mot andra lag, träna skarpt på det vi tränar på till "vardags".

Vi är just nu inte ett "färdigt" fotbollslag med väl genomtränade taktiska metoder i anfallsspelet och i försvarsspelet . Teoretiskt är vi tydliga med vad vi vill jobba efter men praktiskt är det svårt att träna detta i DINA hallen så matchlikt som vi vill. Ytorna finns helt enkelt inte. Vi ska inte heller vara "där" imorgon. Den dagen serien börjar ska vi alla veta, känna OCH vara tydliga i vad vi vill både teoretiskt och praktiskt.

Vad kan man då förvänta sig av årets första träningsmatch?
Spelsugna lirare som direkt vill visa att man är en spelare för startelvan då vi börjar tävla på "allvar". Tendenser och sekvenser av lyckade taktiska detaljer som vi hunnit träna på i anfall och försvar. Individuella prestationer kommer vi alltid kunna plocka fram, så bra spelare har vi i laget.

MEN. Säkert också en del felbedömningar och felbeslut, konstigt vore det annars då detta är första gången vi är på stor plan i år. Ytorna kommer att kännas GIGANTISKA i början av matchen....

Jag vill också att vi ska ge allt för att vinna. Det vill jag se på match i träning, då vill jag SÅKLART se glöd också i träningsmatcher!

Vi saknar några spelare till matchen: Ivan, Robin, Christer, Danne som är skadade/rehabar. Martin är sjuk och Pontus bortrest.

Då kan det såklart bli så att någon spelare får testa spel på någon "ovan" position...bara att ÄLSKA läget!

Rengsjö då? En bra värdemätare direkt. 1-1 i fjolårspremiären och vinst med 2-0 (osäker på siffrorna där) hemma i sista matchen. Några klass spelare, framförallt då vinthunden och RSK trogne Wästman framåt samt Jon Pettersson som jag tyckte var riktigt bra i de matcher jag såg med dem ifjol. En frisparksskytt som nästan är i min frisparkskaliber, Robin Modd.. =)
Rengsjö har redan spelat en match, enkel vinst mot vår seriekollega Bollnäs med 4-1. Jag hoppas att vi blir ett tuffare motstånd.

Återkommer imorgonkväll med ord om matchen.

Solrosen kl 14. Kom dit.


Tjingeling!

Nyhet på bloggen, "Månadens spelare"

Idag gick vi in i Mars. Bloggen närmar sig 30 000 besökare, ett tag hade jag en tanke att lägga ned den då besöksantalet kom till 30 000. Men jag tror det finns ett intresse att läsa det som skrivs angående SFF med mera ur mina tankar. Och så länge jag kan sitta och skriva några minuter då jag väntar på att döttrar ska somna fortsätter jag. Om inte annat för farsans skull som en gång i tiden var helt bedrövad då jag flyttade hemifrån. Hans kommentar då det bestämdes att jag skulle flytta till en etta på Stenbacken vid 19 års ålder:
-"Hur ska jag få reda på hur det går på träningarna nu då?"

Kommer nu införa ett nytt inslag i bloggen, "Månadens spelare". Varje månad kommer jag att utse en "Månadens spelare" i SFF. Bara jag och min uppfattning. Fotboll är framförallt en lagsport. Personlig ära får aldrig komma före lagets bästa. Men individuellt beröm/utmärkelser kommer alltid finnas i ett lag och för mig är det intressantant att se vilka spelare som vart bra i ett lag/kollektiv. Ibland kan spelares individuella skicklighet vara direkt avgörande för hur det går för laget. Var och tittade på Brynäs - AIK i tisdags och där var detta faktum mycket påtagligt. Utan Fasth i mål hade AIK förlorat mot Brynäs. Hade Brynäs och AIK bytt målvakter hade Brynäs troligtvis vunnit matchen med 3-4 mål.

Först ut, Månadens spelare Februari,  med motiveringen:

"Har tränat då han inte vart förkyld, både fys och fotboll. Har inte bara tränat mycket utan också med kvalitee och visat vilja att utvecklas trots att han nu är "gubben" i laget. Var, enligt mig, den bästa spelaren i futsal slutspelet i Falun av de spelare och lag jag såg, FC Ibra inkluderat. En spelare som också tagit ansvar gentemot sina lagkamrater och pushat och sagt till på skarpen, blandat individuella finesser med ett uppoffrande spel för laget. Tagit ännu ett kliv både som lagspelare och person"

Månadens spelare i Februari:
Simon Åberg
Vem blir månaden Mars spelare?
Det får du reda på den 1:a April!


Ikväll träning i Dina hallen kl. 17.45
Lördag matchdebut i fotboll, Rengsjö i Bollnäs , 14.00


Tjingeling!

RSS 2.0