Trumset och korg i flisor...

Ett trumset på ingång, ska vara klart ikväll om allt går som det ska, spännande och viktigt!

Detta plus att vi kanske får förstärkningar från USA vad det verkar gör att det börjar se riktigt ljust ut!

Träning Onsdag (frivillig) i Dina, Torsdag säsongspremiär kl 16.30 i Dina och Lördag futsal kl 9-11 i Flygstaden.


Vi är vidare i futsal sm kvalet! Vi är nu ett av 36 lag kvar i tävlingen. Vår första match blir 14-15 Januari i Bollnäs, hoppas vi får möta Falcao FC från Stockholm, förra årets segrare i sm som ifjol kvalspelade i bollnäs.
Falcao förlorade sin första match i Uefa slutspelet i år med 10-0, så visst är vi i sverige en bra bit från de bästa i europa men de två andra matcherna förlorade de med uddamålet, 1-2 och 7-8.
Vet ej men att Barca tillslut vann turneringen(om den ens är färdigspelad?) är ingen vågad gissning...men det ska jag kolla upp.


Idag gav jag mina elever ett minne för livet då jag framför deras ögon dunkade en basketkorg i gympasalen till flisor, utan att ens hänga i den...helt sjukt. Kanske ett löneavdrag att vänta...=)

Fick även en fin present av "Blomman" idag, en äkta United mössa köpt på plats, varm o skön, tackar!Tjingeling!

På Torsdag tar vi sats!

Tiden flyger iväg, inte länge sedan jag stod på läktaren och deppade i Sundsvall efter matchen mot Sund då det blev klart med degradering. Inte länge sedan jag åkte till Bergsjö och förstörde (!?!) mitt korsband. Anledningen till (!?!) är att jag nu gjort magnetröntgen men väntar på svar från Hudik...knät känns faktiskt ganska bra nu, skulle vara skönt att slippa operation!

Men nu är tiden redan här för att ta sats mot nästa säsong och på Torsdag startar vi den gemensamma träningen igen och det ska bli jäkligt spännande!

Innan torsdag kommer jag på denna sida och även SFF på den officiella hemsidan presentera ännu en spelare inför 2012. Inget namn ännu då visst pappersarbete saknas men jag ska ge en liten ledtråd...
En gång läste jag om en liknelse mellan ett fotbollslag och en orkester som jag tycker är jäkligt bra. I vårt lag har vi många fioler, gitarrer samt även en del blås. Jag tycker även att vi har bra dirigenter...Men nu får vi ett instrument som tidigare saknats, ett TRUMSET!
Nu börjar vi få alla instrument för att producera den musik jag gillar!


Ända sedan Sund matchen har jag bara sett en bild i mitt huvud när jag tänkt på SFF, en bild som ska sudda ut den av en deppig Robin, en knäckt Tommy på planen och den ruskiga besvikelse som fanns i omklädningsrummet efter matchen, nämligen en bild av dessa grabbar som jublar och sprutar champagne och slänger in Henrik i duschen. Och detta ska ske säsongen 2012. Mitt första år i a-laget slutade med vinst i division fyra och en sprakande fest,(1994) sedan dess har aldrig SFF vart i fyran. Nästa år ska cirkeln slutas då jag mitt första år som "bara" assisterande tränare ska fira en serieseger även då.

Jag säger inte att det blir lätt, jag säger att det kommer att bli jävligt svårt, men det kan bara finnas denna tanke hos alla i och runt a-laget i år. Det kommer att kosta en massa förberedelse (som såklart startat sedan länge) hos oss runt spelarna, det kommer att kosta för spelarna, det kommer att gå upp och det kommer att gå ner, men när serien ska summeras ska vi vara högst upp. Alla kommer att vilja slå oss, framförallt efter meningar som dessa, vi kommer att få tufft motstånd av många lag men jag hoppas alla ser detta som en utmaning och en jäkla härlig motivations "triggare"!

Alla vill vinna men jag hoppas alla i SFF är villiga att förbereda sig för att vinna!

Aldrig mer denna syn efter sista matchen!

Onsdag frivillig träning 18.00, Torsdag "obligatorisk" träning 18.00 i Dina.

Tjingeling!Bandy och futsal

Igår var jag på min första bandymatch på 7-8 år, med maestro, Lars Edling och Hedvall. Det som slog mig mest var:
A) vilken salig blandning av människor som fyllde läktarna, Alla kategorier av folk fanns nog representerade där..
B) 2200 människor i publiken, tänk om vi hade haft det på våra hemmamatcher!
C) Jag är fortfarande inte såld på bandy även om jag nu ser tjusningen med sporten mer än vad jag gjort tidigare.
Fredagskvällen med Broberg blir som en rolig "happening", fyrverkerier och en anledning till att umgås med människor, dricka något gott och skrika ut sina känslor tillsammans.

När jag klagande undrar varför en sådan fin sport som fotboll, när den spelas på Hällåsen, bara har 200-300 besökare på matcherna får jag till svars att Broberg faktiskt spelar i högsta serien och vi i lingonserierna.
Inget facit, bara min teori, men om man tar ut de som bara går på bandy för att se på spelet så tror jag inte siffran skulle bli mycket högre än 300 personer på dessa matcher heller...
Det händer då och då att folk tar med sin en kylbag på våra matcher på sommaren också men då undrar alla vad det är för idioter som sitter och dricker öl på läktaren på en fotbollsmatch. Där finns ju ungdomar, barn och sådana vi ska vara förebilder för, pojk och flicklag. Igår såg jag dyngraka personer, köa till korvkioskerna med barn framför sig, vuxna människor stå med sina vänner och familjer och dricka glögg och öl på läktarna, tonårstjejer/killar som sprang och tittade mer på läktaren efter "någon" än på matchen. Och allt detta är helt naturligt, det har allltid vart så. Tradition. Den traditionen finns i bandyn, och mycket av denna publik är såklart där p.g.a. den.
Och jag klagar absolut inte, jag drack själv lite glögg på matchen och visst var det fin stämning på läktaren, matchen var också spännande och Broberg vann till slut efter att ha vänt ett 1-3 underläge till 5-4, starkt. Tycker även att bandyn gått mot rätt riktning och blivit mer fysisk, mer heta dueller, sådant som jag uppskattar och tidigare saknat.
Vi i SFF kan försöka lära en del från bandyn, försöka göra hemmamatcher till "happenings" för hela familjen. Folk som sjunger, fyrverkerier, roliga aktiviteter i halvtid m.m. och kanske kan vi höja vårt publiksnitt med några personer...Dock slopar vi vissa delar...

Ett annat sätt skulle såklart vara att vi blir lockande att komma och titta på rent sportsligt, ett välspelande division två/ett lag skulle såklart automatiskt höja publiksnittet, hoppas allt detta kan falla på plats inom några år....


Idag futsalträning i a-hallen, 11 spelare på plats. Tyvärr inga målvakter, Blomman i Manchester och Skhiri i Norge bl.a.

Uppvärmning, passningsövning och spel, fritt och mer taktiskt inriktat.
Och idag vann "Utmanarna" den avslutande matchen med 3-1.
Felix, Lucas, Spång, Filip E och Frank P vann matchen mot
Simon (Målvakt), Robin, Holm, Mange, Krister och Stef.
En blanding av att de taktiska direktiven från mig fortfarande är rätt färska för spelarna, upp till mig att förtydliga dem, samt trötta huvud och ben i de lägen som skapades...samt ett starkt utmanarlag!
"Utmanarna" gjorde det jag efterlyste, knöt näven och ville visa att de inte vara utmanarna utan tvärtom,  härligt!

Rolig start på helgen som vanligt.

Nu ska det städas och sedan läsa nya Offside som belöning, fina reportage om spelare som just har slutat spela bl.a.

På Torsdag börjar vi säsongen 2012, ska bli riktigt roligt!


Tjingeling!

Intervju # 4

Fortsätter med de mycket djupgående intervjuerna med spelare från SFF, next up, vår egen tekniskt tassande Bulgar, Stefan "Stef" Kocev.

 

En på alla sätt mycket, mycket seriös intervju med spelare ur SFFs A-trupp 2012.

Vem är du och hur hamnade du i en sådan storklubb som SFF?

Jag är Stefan (Stefco). Jag gick till SFF för att vi var och är ett av hälsinglands bästa lag.

Om du skulle beskriva dina styrkor och svagheter som människa med exakt nio ord, hur skulle det låta?

Teknisk med bra spelförståelse, men svag i kroppen...

Under säsong dricker vi inte alkohol, spelar inte kort om pengar, är inte intima med kvinnor, röker inte, solar inte, äter inte godis och skräpmat, men ”off” season, hur rangordnar du dessa aktiviteter?

Jag brukar inte röka eller dricka även om säsongen inte är igång. Men ibland kanske jag käkar lite godis o skräpmat när jag ser att det är många dagar tills match.

Vi vet alla att Henrik är lik Anders Bagge, Tommy Nordh är lik Gammelsmurf, jag (Benny) är lik Beckham och Börje är lik ”Jabba the Hut”. Har du några andra sköna lika som bär i laget?

Nej kommer inte på nått.

Lek med tanken att du var en professor som skulle göra ett nytt ”Frankensteins Monster” och detta monster skulle bli sveriges bästa fotbollsspelare. Vilkas förmågor och kroppsdelar tar du från dina lagkamrater?

Fattade inget av denna fråga.

Berätta varför just du bör/ska/kommer vinna silverbollen lätt nästa säsong?

Ingen aning. Jag vill hellre spela rolig fotboll vilket vi gör och vinna matcher som ett lag, sen får vi se.

Om du inte var fotbollsproffs i Hälsinglands Real Madrid, vad hade du gjort då?

Finns inget som är roligare än fotboll. Denna film på Youtube är det närmaste ett filmklipp kommer för att förklara hur mitt liv ser ut

http://www.youtube.com/watch?v=RG_CiVDCqV8

Detta visste ingen om mig (förrän nu)

Har inga hemligheter. Och slutligen skulle jag bara vilja sjunga:

Är dålig på att sjunga, så jag står över det.

 

 

Tackar Stef!

 

Tjingeling!


Intervju #3

Fortsätter med de mycket djupgående intervjuerna med spelare från SFF, next up, Pontus "Poppe" Olsson

En på alla sätt mycket, mycket seriös intervju med spelare ur SFFs A-trupp 2012.

 

1.  Vem är du och hur hamnade du i en sådan storklubb som SFF?

Pontus olsson, 23 år , uppvuxen nära Hällåsen så hamna där per automatik.

2.  Om du skulle beskriva dina styrkor och svagheter som människa med exakt nio ord, hur skulle det låta?

Smart, omtänktam, osjälvisk, glad, tunn, seg, osocial, djurvän, tidsoptimist

3.  Under säsong dricker vi inte alkohol, spelar inte kort om pengar, är inte intima med kvinnor, röker inte, solar inte, äter inte godis och skräpmat, men ”off” season, hur rangordnar du dessa aktiviteter?

Spela kort ta nån öl å hångla lite är väl dom som ligger först. Skräpmat å godis är också okej. Sola har ja inte tålamod till å röka cigaretter är ja skitdålig på.

4.  Vi vet alla att Henrik är lik Anders Bagge, Tommy Nordh är lik Gammelsmurf, jag (Benny) är lik Beckham och Börje är lik ”Jabba the Hut”. Har du några andra sköna lika som bär i laget?

Pee och gustav hammarsten är iprincip identiska
P?

5.  Lek med tanken att du var en galen styckmördare…eller förresten gör inte det. Lek med tanken att du var en professor som skulle göra ett nytt ”Frankensteins Monster” och detta monster skulle bli sveriges bästa fotbollsspelare. Vilkas förmågor och kroppsdelar tar du från dina lagkamrater?

Bloms självförtroende, addes dingelidong, holms dampskrik å dannes skoförråd.

6.  Berätta varför just du bör/ska/kommer vinna silverbollen lätt nästa säsong?

Räcker att tränarna sätter mig på mittfältet så ordnar det sig nog av sig själv=).

7.  Om du inte var fotbollsproffs i Hälsinglands Real Madrid, vad hade du gjort då?

Knegat på domus eller nåt som en vanlig människa

8.  Denna film på Youtube är det närmaste ett filmklipp kommer för att förklara hur mitt liv ser ut

http://www.youtube.com/watch?v=u_DLsoKr7mU


9.  Detta visste ingen om mig (förrän nu)

Han flåsar som en snuskgubbe när han sover / sambo

 

10.     Och slutligen skulle jag bara vilja sjunga:

Det går bra nu, pengar rullar in som dom ska, det går bra nu!Tackar Poppe!

Tjingeling!

Intervju # 2

Fortsätter med de mycket djupgående intervjuerna med spelare från SFF, next up, vår egen brandman, Niklas "Bröstmuskeln" Holm!


En på alla sätt mycket, mycket seriös intervju med spelare ur SFFs A-trupp 2012.


Vem är du och hur hamnade du i en sådan storklubb som SFF?Niklas Holm, 24 bast. Värvades som 15 åring för en stor summa pengar från Norrala IF.

 

Om du skulle beskriva dina styrkor och svagheter som människa med exakt nio ord, hur skulle det låta? Glad, positiv, rik, allmänbildad, oteknisk, negativ, svår, dålig på matte, avhuttlig.

 

Under säsong dricker vi inte alkohol, spelar inte kort om pengar, är inte intima med kvinnor, röker inte, solar inte, äter inte godis och skräpmat, men ”off” season, hur rangordnar du dessa aktiviteter?Spela om pengar, alkohol, kvinnor, sola, godis, röka.

 

Vi vet alla att Henrik är lik Anders Bagge, Tommy Nordh är lik Gammelsmurf, jag (Benny) är lik Beckham och Börje är lik ”Jabba the Hut”. Har du några andra sköna lika som bär i laget? Olofsson är skrämmade lik Zac Efron.

Lek med tanken att du var en professor som skulle göra ett nytt ”Frankensteins Monster” och detta monster skulle bli sveriges bästa fotbollsspelare. Vilkas förmågor och kroppsdelar tar du från dina lagkamrater?Sätt ihop de tre Håkans kvaliteer och du har en världslirare!

Berätta varför just du bör/ska/kommer vinna silverbollen lätt nästa säsong? Efter att ha varit snubblade nära vid flertalet tillfällen bör det inte vara mer än rätt att jag vinner nästa år...

Om du inte var fotbollsproffs i Hälsinglands Real Madrid, vad hade du gjort då? Rest jorden runt i goda vänners lag.

Denna film på Youtube är det närmaste ett filmklipp kommer för att förklara hur mitt liv ser ut

http://www.youtube.com/watch?v=xRtrQ1YrCzw


Detta visste ingen om mig (förrän nu) Vill egentligen inte avslöja detta men mitt högra öra är missbildat.

Och slutligen skulle jag bara vilja sjunga:
Lars Berghagen - En kväll i Juni

 

 

Tackar Holm!

 

Tjingeling

 


Intervju med SFFare

Den 1:a december startar vi säsongen 2012 på "allvar". Vi tränar på med "frivillig" träning i Dina Hallen Onsdagar, jag är ansvarig för futsaldelen i SFFs a-lag och den har på alla sätt redan startat. Tredje träningen igår och det ser fortsatt lovande ut! 13 sugna futsal lirare på plats. Assistkung på denna träning blev Filip Enarsson då vi körde blandade lag, förövrigt en riktigt bra träning av honom också. Då jag gjorde ett "Utmanarlag" och ett "Första lag" den sista delen av träningen fick jag se mycket av det jag efterlyser i årets futsal spel och många fina kombinationer som slutar med att en spelare sätter bollen i öppetmål, härlig!

 

 

Denna gång såg "första laget" ut som följande:

Blom, Simon, Pontus, Robin, "Lilla", Holm, Krister

Starkt "utmanarlag" med följande lirare:

Molin, Felix, Enarsson, Joel, Ivan, Stenberg

Nästa lördag kör vi i a-hallen igen, kl 9- 11


Innan den 1a december och starten för fotboll hade jag tänkt att låta er ta del av intervjuer med spelare som säsongen 2012 kommer att lira i den vita tröjan.

 

First up: Terje "Babyface" Weijl, den spelare som kanske fick störst genombrott i fjolårets trupp.

 

En på alla sätt mycket, MYCKET seriös intervju med spelare ur SFFs A-trupp 2011/12....


  1. Vem är du och hur hamnade du i en sådan storklubb som SFF?
Jag är Terje Weijl, 17 år gammal och hamnade i Söderhamn till säsongen 2010 spelade då i det "jävla andralaget", tog steget till a-laget 2011.

  1. Om du skulle beskriva dina styrkor och svagheter som människa med exakt nio ord, hur skulle det låta?

Orädd, tystlåten, träningsberoende, glad, dålig-förlorare, älskar-utmaningar, bra-på-matte,  tävlingsmänniska och snygg!

  1. Under säsong dricker vi inte alkohol, spelar inte kort om pengar, är inte intima med kvinnor, röker inte, solar inte, äter inte godis och skräpmat, men ”off” season, hur rangordnar du dessa aktiviteter?

1. Intim med kvinnor (får vi inte vara de under säsong???), 2. sola, 3.äta godis, 4. dricka alkohol, 5.spela om pengar, 6. röka.

  1. Vi vet alla att Henrik är lik Anders Bagge, Tommy Nordh är lik Gammelsmurf, jag (Benny) är lik Beckham och Börje är lik ”Jabba the Hut”. Har du några andra sköna lika som bär i laget?

Vi hade ju den gode Bojan i laget som också går under namnet Robert Lundström, sen kallar Gammelsmurfen mig för Lil' Wayle, dock beror det nog mest på att våra efternamn liknar varandra.

  1. Lek med tanken att du var en professor som skulle göra ett nytt ”Frankensteins Monster” och detta monster skulle bli sveriges bästa fotbollsspelare. Vilkas förmågor och kroppsdelar tar du från dina lagkamrater?

Tommys speed, Magnus skott, Robins lår, Pontus huvudspel, Felix mage, Holms teknik, Simons speluppfattning, Martins tuttar, Ivans vinnarskalle. är nog komplett så skulle ja tro!

  1. Berätta varför just du bör/ska/kommer vinna silverbollen lätt nästa säsong?

haha, låter spelet tala.

  1. Om du inte var fotbollsproffs i Hälsinglands Real Madrid, vad hade du gjort då?

Ja då skulle ja inte ha så mycket att göra på dagarna, kanske varit fifa/gym beroende eller fotbollstränare åt nå små grabbar!

  1. Denna film på Youtube är det närmaste ett filmklipp kommer för att förklara hur mitt liv ser ut

http://www.youtube.com/watch?v=I9B5fkWjnDI&feature=related

  1. Detta visste ingen om mig (förrän nu)

En jävel på att åka snowboard!

  1. Och slutligen skulle jag bara vilja sjunga:

jag sjunger inte, det vet ni grabbar..