Trumset och korg i flisor...

Ett trumset på ingång, ska vara klart ikväll om allt går som det ska, spännande och viktigt!

Detta plus att vi kanske får förstärkningar från USA vad det verkar gör att det börjar se riktigt ljust ut!

Träning Onsdag (frivillig) i Dina, Torsdag säsongspremiär kl 16.30 i Dina och Lördag futsal kl 9-11 i Flygstaden.


Vi är vidare i futsal sm kvalet! Vi är nu ett av 36 lag kvar i tävlingen. Vår första match blir 14-15 Januari i Bollnäs, hoppas vi får möta Falcao FC från Stockholm, förra årets segrare i sm som ifjol kvalspelade i bollnäs.
Falcao förlorade sin första match i Uefa slutspelet i år med 10-0, så visst är vi i sverige en bra bit från de bästa i europa men de två andra matcherna förlorade de med uddamålet, 1-2 och 7-8.
Vet ej men att Barca tillslut vann turneringen(om den ens är färdigspelad?) är ingen vågad gissning...men det ska jag kolla upp.


Idag gav jag mina elever ett minne för livet då jag framför deras ögon dunkade en basketkorg i gympasalen till flisor, utan att ens hänga i den...helt sjukt. Kanske ett löneavdrag att vänta...=)

Fick även en fin present av "Blomman" idag, en äkta United mössa köpt på plats, varm o skön, tackar!



Tjingeling!

På Torsdag tar vi sats!

Tiden flyger iväg, inte länge sedan jag stod på läktaren och deppade i Sundsvall efter matchen mot Sund då det blev klart med degradering. Inte länge sedan jag åkte till Bergsjö och förstörde (!?!) mitt korsband. Anledningen till (!?!) är att jag nu gjort magnetröntgen men väntar på svar från Hudik...knät känns faktiskt ganska bra nu, skulle vara skönt att slippa operation!

Men nu är tiden redan här för att ta sats mot nästa säsong och på Torsdag startar vi den gemensamma träningen igen och det ska bli jäkligt spännande!

Innan torsdag kommer jag på denna sida och även SFF på den officiella hemsidan presentera ännu en spelare inför 2012. Inget namn ännu då visst pappersarbete saknas men jag ska ge en liten ledtråd...
En gång läste jag om en liknelse mellan ett fotbollslag och en orkester som jag tycker är jäkligt bra. I vårt lag har vi många fioler, gitarrer samt även en del blås. Jag tycker även att vi har bra dirigenter...Men nu får vi ett instrument som tidigare saknats, ett TRUMSET!
Nu börjar vi få alla instrument för att producera den musik jag gillar!


Ända sedan Sund matchen har jag bara sett en bild i mitt huvud när jag tänkt på SFF, en bild som ska sudda ut den av en deppig Robin, en knäckt Tommy på planen och den ruskiga besvikelse som fanns i omklädningsrummet efter matchen, nämligen en bild av dessa grabbar som jublar och sprutar champagne och slänger in Henrik i duschen. Och detta ska ske säsongen 2012. Mitt första år i a-laget slutade med vinst i division fyra och en sprakande fest,(1994) sedan dess har aldrig SFF vart i fyran. Nästa år ska cirkeln slutas då jag mitt första år som "bara" assisterande tränare ska fira en serieseger även då.

Jag säger inte att det blir lätt, jag säger att det kommer att bli jävligt svårt, men det kan bara finnas denna tanke hos alla i och runt a-laget i år. Det kommer att kosta en massa förberedelse (som såklart startat sedan länge) hos oss runt spelarna, det kommer att kosta för spelarna, det kommer att gå upp och det kommer att gå ner, men när serien ska summeras ska vi vara högst upp. Alla kommer att vilja slå oss, framförallt efter meningar som dessa, vi kommer att få tufft motstånd av många lag men jag hoppas alla ser detta som en utmaning och en jäkla härlig motivations "triggare"!

Alla vill vinna men jag hoppas alla i SFF är villiga att förbereda sig för att vinna!

Aldrig mer denna syn efter sista matchen!

Onsdag frivillig träning 18.00, Torsdag "obligatorisk" träning 18.00 i Dina.

Tjingeling!



Bandy och futsal

Igår var jag på min första bandymatch på 7-8 år, med maestro, Lars Edling och Hedvall. Det som slog mig mest var:
A) vilken salig blandning av människor som fyllde läktarna, Alla kategorier av folk fanns nog representerade där..
B) 2200 människor i publiken, tänk om vi hade haft det på våra hemmamatcher!
C) Jag är fortfarande inte såld på bandy även om jag nu ser tjusningen med sporten mer än vad jag gjort tidigare.
Fredagskvällen med Broberg blir som en rolig "happening", fyrverkerier och en anledning till att umgås med människor, dricka något gott och skrika ut sina känslor tillsammans.

När jag klagande undrar varför en sådan fin sport som fotboll, när den spelas på Hällåsen, bara har 200-300 besökare på matcherna får jag till svars att Broberg faktiskt spelar i högsta serien och vi i lingonserierna.
Inget facit, bara min teori, men om man tar ut de som bara går på bandy för att se på spelet så tror jag inte siffran skulle bli mycket högre än 300 personer på dessa matcher heller...
Det händer då och då att folk tar med sin en kylbag på våra matcher på sommaren också men då undrar alla vad det är för idioter som sitter och dricker öl på läktaren på en fotbollsmatch. Där finns ju ungdomar, barn och sådana vi ska vara förebilder för, pojk och flicklag. Igår såg jag dyngraka personer, köa till korvkioskerna med barn framför sig, vuxna människor stå med sina vänner och familjer och dricka glögg och öl på läktarna, tonårstjejer/killar som sprang och tittade mer på läktaren efter "någon" än på matchen. Och allt detta är helt naturligt, det har allltid vart så. Tradition. Den traditionen finns i bandyn, och mycket av denna publik är såklart där p.g.a. den.
Och jag klagar absolut inte, jag drack själv lite glögg på matchen och visst var det fin stämning på läktaren, matchen var också spännande och Broberg vann till slut efter att ha vänt ett 1-3 underläge till 5-4, starkt. Tycker även att bandyn gått mot rätt riktning och blivit mer fysisk, mer heta dueller, sådant som jag uppskattar och tidigare saknat.
Vi i SFF kan försöka lära en del från bandyn, försöka göra hemmamatcher till "happenings" för hela familjen. Folk som sjunger, fyrverkerier, roliga aktiviteter i halvtid m.m. och kanske kan vi höja vårt publiksnitt med några personer...Dock slopar vi vissa delar...

Ett annat sätt skulle såklart vara att vi blir lockande att komma och titta på rent sportsligt, ett välspelande division två/ett lag skulle såklart automatiskt höja publiksnittet, hoppas allt detta kan falla på plats inom några år....


Idag futsalträning i a-hallen, 11 spelare på plats. Tyvärr inga målvakter, Blomman i Manchester och Skhiri i Norge bl.a.

Uppvärmning, passningsövning och spel, fritt och mer taktiskt inriktat.
Och idag vann "Utmanarna" den avslutande matchen med 3-1.
Felix, Lucas, Spång, Filip E och Frank P vann matchen mot
Simon (Målvakt), Robin, Holm, Mange, Krister och Stef.
En blanding av att de taktiska direktiven från mig fortfarande är rätt färska för spelarna, upp till mig att förtydliga dem, samt trötta huvud och ben i de lägen som skapades...samt ett starkt utmanarlag!
"Utmanarna" gjorde det jag efterlyste, knöt näven och ville visa att de inte vara utmanarna utan tvärtom,  härligt!

Rolig start på helgen som vanligt.

Nu ska det städas och sedan läsa nya Offside som belöning, fina reportage om spelare som just har slutat spela bl.a.

På Torsdag börjar vi säsongen 2012, ska bli riktigt roligt!


Tjingeling!





Intervju # 4

Fortsätter med de mycket djupgående intervjuerna med spelare från SFF, next up, vår egen tekniskt tassande Bulgar, Stefan "Stef" Kocev.

 

En på alla sätt mycket, mycket seriös intervju med spelare ur SFFs A-trupp 2012.

Vem är du och hur hamnade du i en sådan storklubb som SFF?

Jag är Stefan (Stefco). Jag gick till SFF för att vi var och är ett av hälsinglands bästa lag.

Om du skulle beskriva dina styrkor och svagheter som människa med exakt nio ord, hur skulle det låta?

Teknisk med bra spelförståelse, men svag i kroppen...

Under säsong dricker vi inte alkohol, spelar inte kort om pengar, är inte intima med kvinnor, röker inte, solar inte, äter inte godis och skräpmat, men ”off” season, hur rangordnar du dessa aktiviteter?

Jag brukar inte röka eller dricka även om säsongen inte är igång. Men ibland kanske jag käkar lite godis o skräpmat när jag ser att det är många dagar tills match.

Vi vet alla att Henrik är lik Anders Bagge, Tommy Nordh är lik Gammelsmurf, jag (Benny) är lik Beckham och Börje är lik ”Jabba the Hut”. Har du några andra sköna lika som bär i laget?

Nej kommer inte på nått.

Lek med tanken att du var en professor som skulle göra ett nytt ”Frankensteins Monster” och detta monster skulle bli sveriges bästa fotbollsspelare. Vilkas förmågor och kroppsdelar tar du från dina lagkamrater?

Fattade inget av denna fråga.

Berätta varför just du bör/ska/kommer vinna silverbollen lätt nästa säsong?

Ingen aning. Jag vill hellre spela rolig fotboll vilket vi gör och vinna matcher som ett lag, sen får vi se.

Om du inte var fotbollsproffs i Hälsinglands Real Madrid, vad hade du gjort då?

Finns inget som är roligare än fotboll. Denna film på Youtube är det närmaste ett filmklipp kommer för att förklara hur mitt liv ser ut

http://www.youtube.com/watch?v=RG_CiVDCqV8

Detta visste ingen om mig (förrän nu)

Har inga hemligheter. Och slutligen skulle jag bara vilja sjunga:

Är dålig på att sjunga, så jag står över det.

 

 

Tackar Stef!

 

Tjingeling!


Intervju #3

Fortsätter med de mycket djupgående intervjuerna med spelare från SFF, next up, Pontus "Poppe" Olsson

En på alla sätt mycket, mycket seriös intervju med spelare ur SFFs A-trupp 2012.

 

1.  Vem är du och hur hamnade du i en sådan storklubb som SFF?

Pontus olsson, 23 år , uppvuxen nära Hällåsen så hamna där per automatik.

2.  Om du skulle beskriva dina styrkor och svagheter som människa med exakt nio ord, hur skulle det låta?

Smart, omtänktam, osjälvisk, glad, tunn, seg, osocial, djurvän, tidsoptimist

3.  Under säsong dricker vi inte alkohol, spelar inte kort om pengar, är inte intima med kvinnor, röker inte, solar inte, äter inte godis och skräpmat, men ”off” season, hur rangordnar du dessa aktiviteter?

Spela kort ta nån öl å hångla lite är väl dom som ligger först. Skräpmat å godis är också okej. Sola har ja inte tålamod till å röka cigaretter är ja skitdålig på.

4.  Vi vet alla att Henrik är lik Anders Bagge, Tommy Nordh är lik Gammelsmurf, jag (Benny) är lik Beckham och Börje är lik ”Jabba the Hut”. Har du några andra sköna lika som bär i laget?

Pee och gustav hammarsten är iprincip identiska
P?

5.  Lek med tanken att du var en galen styckmördare…eller förresten gör inte det. Lek med tanken att du var en professor som skulle göra ett nytt ”Frankensteins Monster” och detta monster skulle bli sveriges bästa fotbollsspelare. Vilkas förmågor och kroppsdelar tar du från dina lagkamrater?

Bloms självförtroende, addes dingelidong, holms dampskrik å dannes skoförråd.

6.  Berätta varför just du bör/ska/kommer vinna silverbollen lätt nästa säsong?

Räcker att tränarna sätter mig på mittfältet så ordnar det sig nog av sig själv=).

7.  Om du inte var fotbollsproffs i Hälsinglands Real Madrid, vad hade du gjort då?

Knegat på domus eller nåt som en vanlig människa

8.  Denna film på Youtube är det närmaste ett filmklipp kommer för att förklara hur mitt liv ser ut

http://www.youtube.com/watch?v=u_DLsoKr7mU


9.  Detta visste ingen om mig (förrän nu)

Han flåsar som en snuskgubbe när han sover / sambo

 

10.     Och slutligen skulle jag bara vilja sjunga:

Det går bra nu, pengar rullar in som dom ska, det går bra nu!



Tackar Poppe!

Tjingeling!

Intervju # 2

Fortsätter med de mycket djupgående intervjuerna med spelare från SFF, next up, vår egen brandman, Niklas "Bröstmuskeln" Holm!


En på alla sätt mycket, mycket seriös intervju med spelare ur SFFs A-trupp 2012.


Vem är du och hur hamnade du i en sådan storklubb som SFF?Niklas Holm, 24 bast. Värvades som 15 åring för en stor summa pengar från Norrala IF.

 

Om du skulle beskriva dina styrkor och svagheter som människa med exakt nio ord, hur skulle det låta? Glad, positiv, rik, allmänbildad, oteknisk, negativ, svår, dålig på matte, avhuttlig.

 

Under säsong dricker vi inte alkohol, spelar inte kort om pengar, är inte intima med kvinnor, röker inte, solar inte, äter inte godis och skräpmat, men ”off” season, hur rangordnar du dessa aktiviteter?Spela om pengar, alkohol, kvinnor, sola, godis, röka.

 

Vi vet alla att Henrik är lik Anders Bagge, Tommy Nordh är lik Gammelsmurf, jag (Benny) är lik Beckham och Börje är lik ”Jabba the Hut”. Har du några andra sköna lika som bär i laget? Olofsson är skrämmade lik Zac Efron.

Lek med tanken att du var en professor som skulle göra ett nytt ”Frankensteins Monster” och detta monster skulle bli sveriges bästa fotbollsspelare. Vilkas förmågor och kroppsdelar tar du från dina lagkamrater?Sätt ihop de tre Håkans kvaliteer och du har en världslirare!

Berätta varför just du bör/ska/kommer vinna silverbollen lätt nästa säsong? Efter att ha varit snubblade nära vid flertalet tillfällen bör det inte vara mer än rätt att jag vinner nästa år...

Om du inte var fotbollsproffs i Hälsinglands Real Madrid, vad hade du gjort då? Rest jorden runt i goda vänners lag.

Denna film på Youtube är det närmaste ett filmklipp kommer för att förklara hur mitt liv ser ut

http://www.youtube.com/watch?v=xRtrQ1YrCzw


Detta visste ingen om mig (förrän nu) Vill egentligen inte avslöja detta men mitt högra öra är missbildat.

Och slutligen skulle jag bara vilja sjunga:
Lars Berghagen - En kväll i Juni

 

 

Tackar Holm!

 

Tjingeling

 


Intervju med SFFare

Den 1:a december startar vi säsongen 2012 på "allvar". Vi tränar på med "frivillig" träning i Dina Hallen Onsdagar, jag är ansvarig för futsaldelen i SFFs a-lag och den har på alla sätt redan startat. Tredje träningen igår och det ser fortsatt lovande ut! 13 sugna futsal lirare på plats. Assistkung på denna träning blev Filip Enarsson då vi körde blandade lag, förövrigt en riktigt bra träning av honom också. Då jag gjorde ett "Utmanarlag" och ett "Första lag" den sista delen av träningen fick jag se mycket av det jag efterlyser i årets futsal spel och många fina kombinationer som slutar med att en spelare sätter bollen i öppetmål, härlig!

 

 

Denna gång såg "första laget" ut som följande:

Blom, Simon, Pontus, Robin, "Lilla", Holm, Krister

Starkt "utmanarlag" med följande lirare:

Molin, Felix, Enarsson, Joel, Ivan, Stenberg

Nästa lördag kör vi i a-hallen igen, kl 9- 11


Innan den 1a december och starten för fotboll hade jag tänkt att låta er ta del av intervjuer med spelare som säsongen 2012 kommer att lira i den vita tröjan.

 

First up: Terje "Babyface" Weijl, den spelare som kanske fick störst genombrott i fjolårets trupp.

 

En på alla sätt mycket, MYCKET seriös intervju med spelare ur SFFs A-trupp 2011/12....


  1. Vem är du och hur hamnade du i en sådan storklubb som SFF?
Jag är Terje Weijl, 17 år gammal och hamnade i Söderhamn till säsongen 2010 spelade då i det "jävla andralaget", tog steget till a-laget 2011.

  1. Om du skulle beskriva dina styrkor och svagheter som människa med exakt nio ord, hur skulle det låta?

Orädd, tystlåten, träningsberoende, glad, dålig-förlorare, älskar-utmaningar, bra-på-matte,  tävlingsmänniska och snygg!

  1. Under säsong dricker vi inte alkohol, spelar inte kort om pengar, är inte intima med kvinnor, röker inte, solar inte, äter inte godis och skräpmat, men ”off” season, hur rangordnar du dessa aktiviteter?

1. Intim med kvinnor (får vi inte vara de under säsong???), 2. sola, 3.äta godis, 4. dricka alkohol, 5.spela om pengar, 6. röka.

  1. Vi vet alla att Henrik är lik Anders Bagge, Tommy Nordh är lik Gammelsmurf, jag (Benny) är lik Beckham och Börje är lik ”Jabba the Hut”. Har du några andra sköna lika som bär i laget?

Vi hade ju den gode Bojan i laget som också går under namnet Robert Lundström, sen kallar Gammelsmurfen mig för Lil' Wayle, dock beror det nog mest på att våra efternamn liknar varandra.

  1. Lek med tanken att du var en professor som skulle göra ett nytt ”Frankensteins Monster” och detta monster skulle bli sveriges bästa fotbollsspelare. Vilkas förmågor och kroppsdelar tar du från dina lagkamrater?

Tommys speed, Magnus skott, Robins lår, Pontus huvudspel, Felix mage, Holms teknik, Simons speluppfattning, Martins tuttar, Ivans vinnarskalle. är nog komplett så skulle ja tro!

  1. Berätta varför just du bör/ska/kommer vinna silverbollen lätt nästa säsong?

haha, låter spelet tala.

  1. Om du inte var fotbollsproffs i Hälsinglands Real Madrid, vad hade du gjort då?

Ja då skulle ja inte ha så mycket att göra på dagarna, kanske varit fifa/gym beroende eller fotbollstränare åt nå små grabbar!

  1. Denna film på Youtube är det närmaste ett filmklipp kommer för att förklara hur mitt liv ser ut

http://www.youtube.com/watch?v=I9B5fkWjnDI&feature=related

  1. Detta visste ingen om mig (förrän nu)

En jävel på att åka snowboard!

  1. Och slutligen skulle jag bara vilja sjunga:

jag sjunger inte, det vet ni grabbar..

 

 

Tackar Terje!

 

Tjingeling!

 

 

 

 


Fredagspass i DINA hallen...

...med specialidrottseleverna fick avsluta denna hektiska fredag för min del. Ett pass med individuellt fokus i tekniska moment, driva, vända, finta. Varje elev hade flera tusen bollberöringar denna timme, precis som jag vill ha det i dessa moment.
Att vara en spelare under uveckling innebär att nöta, nöta och nöta tills saker och ting tillslut sker reflexmässigt. Fastän tekniska moment övas vill jag ofta slänga in lite "orientering" eller "awereness" i dem. Sällan man driver en boll, fintar och vänder i sin egen lilla bubbla på matcher, att ha koll på sin omgivning är viktigt! Avslutade såklart med tävling i detta....

Kunde inte låta bli att slå lite frisparkar i DINA och kan ödmjukt meddela att känslan sitter kvar...varannan i krysset.

Annars har fredagen bestått av fotbollsprovgenomgång, simning/livräddning och fritids "söta timmen", att vara pedagog är ibland världens mest skiftande och även roliga jobb!

Tyvärr dubbelbokat då vi skulle träna i Onsdags. Trönös damer hade klämt in ett pass på "vår" tid kl 18 och vi fick snällt vänta på nästa tid, 19.30 eller sticka ut och jogga. Jag valde det förstnämnda då 19.30 träningen kördes med tränar Janne.

Jobbas vidare med truppen. Några spelare provtränar med oss, några av "våra" spelare provtränar med andra lag, precis som det alltid är vid denna tidpunkt på året.

Imorgon futsalträning, 09.00 - 11.00, rykten säger att vi kan få tuffast möjliga hälsingemotstånd i sm kvalet så känslan, taktiken och tekniken i sporten är det bråttom att hitta nu!

Tjingeling!


Petter Hansson till SFF!

Petter Hansson kommer att spela mittback i SFF 2012! Och Mathias Floren, "Florre" - Marmasonen, vill hem och fiska i Marmen igen och kommer att göra debut i den vita tröjan som vänsterback!
Emil Hedvall har ledsnat på bänken i Gefle och tänker spika igen kassen på Hällåsen i sommar!
Marcus Olofsson har ledsnat på det finska bastubadandet och ska försöka konkurrera om en plats i startelva med lillebror. Johan Oremo ska finna ny luft under vingarna och jaga målrekordet i division fyra och det med sin gamla klubb Söderhamns FF.
Piiiiiiiiiiiiiip, mobilens väckarklocka väcker mig och det tar ett tag men sedan inser jag trött att allt var en dröm.
Jag kliar mig i huvudet, tar bort Selmas tår ur ansiktet och sätter på en kanna kaffe. Drömmar kan vara ack så bitterljuva!

Stod om Magnus Ws övergång i tidningen och de skrev också följande:
"Även Christer Wallgren, 24 år, kan vara på väg att gå samma väg som Magnus. Sedan en tid tillbaka tränar han både med Trönö och SFF."
Hälsinge Kurirens webb

Om någon trodde det så liggs det inte på latsidan för att forma en trupp som kan göra en riktigt fin säsong 2012...

Jag fick en helt oväntat förfrågan idag, det handlade om en ledaruppgift inom fotbollen i Hälsingland och den tog jag som en mycket fin komplimang men avböjde utan att stänga några dörrar inför framtiden...

Ikväll England - Sverige, kan man hoppas att Sverige är revanschsugna efter en mindre lyckad insats mot Danmark och att Engelsmännen drabbats av den ständigt närvarande hybrisen på Ön efter den, imponerande, segern mot Spanien,
1 - 1?

-"Hilma, du måste äta lite kyckling för att få i dig protein"(Jag)
-"Hilma ät kyckling annars kommer pappa protta-i-dig" hahahahahah
(Selma)
Livet som pappa till två små tjejer är sällan tråkigt..


Tjingeling!









4-4-2

Eller four-four-two, som fotbollstidningen heter inhandlades idag. Musiktidningen Sonic som jag alltid längtade till för några år sedan har bytts ut mot Offside och Four Four Two samt alla dessa intressandta böcker som handlar om fotbollens alla delar. ""Henkes Barca" läste jag klart igår, vissa intressanta kapitel där tankar i taktik m.m. togs upp men också mycket politik, presidenter, pengar hit och dit, sådant som jag inte kunde bry mig mindre om och finner helt ointressant.

Jag köpte dock nya Sonic också då min gamle hjälte Ryan Adams fanns på omslaget, ni som såg Skavlan i fredags vet vem jag pratar om och ni som har någorlunda bra musiksmak, ingen annan i SFFs A-lag alltså (hahaha), har ju hört talas om honom förut. Ryan har hittat formen igen efter några år där han nog mest gått runt på otillåtna medel vilket har speglat av sig i hans skivor. Men senaste är riktigt bra, dock inte lika bra som debuten "Heartbreaker".
INTE BRYAN Adams alltså.....
Ni som fattar noll, lyssna på denna:

http://www.youtube.com/watch?v=9_D14fDloWM

Lite besviken på intervjun med Pep Guardiola i four...Ingen direkt djupgående text och inte mycket matnyttigt om hans filosofi som fotbollstränare.
Nu finns det fotbollsskor som visar hur mycket man sprungit varje gång man använder dem och hur fort...vafan, vad hände med Kanon Kens gamla slitna dojjor som Benny Guldfot använde? Copa Mundial? Nu är det t.o.m. datorer i fotbollsskorna....Snart finns det väl skor som gör dig snabbare, typsikt när jag slutat...

Fick inbjudan till tränarsymposiet i Sundsvall i januari. Bl.a ska Tony Gustavsson instruera i modern fotbollstaktik m.m., längtar redan!

Fars dag idag, min dag,  fick en teckning av Hilma med smurfflickan som skjuter basketbollar i en gymnastiksal samt en mugg med texten "King Dad", små saker som skänker stor glädje...goungar.

Mer om gårdagens futsalträning:
12 utespelare och tre målvakter (egentligen fyra men "Norsk" Adam S var hemma och ville och fick gärna spela ute)
1. Uppvärmning samt en passningsövning som bygger på, enligt mig i alla fall, en av grundnycklarna till att vara ett bra futsal lag, rörelse när man ska ha boll och rörelse när man har passat boll
2. Spel i tre stycken blandade lag 30 minuter där lagen själva fick bestämma taktik.
3. Två lag och spel med de spelare som just nu ligger närmast en plats att spela futsal tävling för SFF mot "utmanarna"
Mer taktiska direktiv och det såg faktiskt riktigt bra ut för att vara första gången med mer taktiskt styrt spel. 5-0 vittnar också om det. "Utmanarna" ska ha all eloge också som köpte mitt upplägg och att spela mot spelare, vilka jag anser vara lite före i futsal kvaliteer just nu, har också många fördelar. Slår man dem slår man många lag i åtminstonde Hälsingland.

Till veckan träning Onsdag j DINA och Futsal Lördag. 1a December drar vi igång fotbollens säsong men futsalsäsongen har nu officiellt börjat.

Tjingeling!





Magnus Wallgren till SFF!

Då är det officiellt, Magnus "Lilla" Wallgren är klar för spel med oss i SFF, välkommen!
Magnus som fanns på "heta listan", önskespelare som vi vill värva, som "kryddar" vår befintliga trupp med egenskaper vi till viss del saknade ifjol, har nu skrivit på för att pröva lyckan i den vita tröjan, MYCKET roligt.


Magnus har redan hunnit visa sina kvaliteer i de frivilliga träningarna i DINA hallen samt den futsalträning vi kört med laget. Fortfarande ung och utvecklingsbar, Kvick i tanke och fötter, härlig teknik och ett ruggigt skott med båda fötterna samt en frisparksspecialist som kommer att leverera många poäng i vår jakt på en fin placering i årets seriespel och cuper.

Magnus är förövrigt den enda spelare jag spelat med sedan Birma slutade som slagit mig i armbrytning, så smeknamnet "Lilla" vet jag inte om jag kan hålla med om...

Futsalträning idag och den gjorde mig lycklig, vi har fina spelare för sporten, snart vill jag tävla!


Tjingeling!

Nyförvärv nr 1. till 2012

Är klar! En spelare med spetskvaliteer som kommer in och höjer nivån i den befintliga truppen. Presenteras inom kort...

Det jobbas för fullt med truppsammansättningen till 2012. Plötsligt förstår jag ännu mer vad lökigt man har det som enbart spelare i ett lag...men detta är faktiskt allt som oftast jäkligt roligt det med, speciellt när bitar faller på plats.


När det svåra ser enkelt ut....

http://www.youtube.com/watch?v=DQNt657Yv8w


Intressanta ord från hur en spansk tränare:

En stor skillnad mellan den spanska och den svenska träningen är spanjorernas syn på taktisk träning. För Ivan och hans landsmän innebär detta att en spelare ska kunna koordinera sina beslut i syfte att ta tillbaka, behålla och spela bollen vidare för att på så sätt driva spelet framåt. För att klara detta krävs att spelaren använder både sin fysik – men även sin mentala förmåga att lösa situationerna. Detta sker i tre steg, först samlar man in information om – och analyserar situationen, sen fattar man ett beslut om vad man ska göra, därefter genomför man det man bestämt. För att träna upp denna förmåga bör man börja med enkla övningar för att sedan gradvis öka svårighetsgraden. Under övningarna ska spelarna hamna i situationer där de ställs inför olika alternativ som de snabbt måste kunna analysera och välja rätt ibland.

Ivan Diaz - Atletico Madrid, ungdomstränare



Tjingeling!

En fin nyhet!

Ikväll hände något mycket positivt för SFFs A-lag. Lite för tidigt att skriva om det ännu men imorgon hoppas jag kunna skriva mer ingående vad denna positiva nyhet är...spännande tider!
Pusselbitar faller på plats...

Zlatan Guldbollen, inte så mycket att säga om även om jag satte en slant på Källström i år...men Zlatan fick den ändå helt rättvist.

Kashmir tror jag han heter, HuFFs spelare som fick silverbollen i år. Jag har ej sett honom spela men av det jag hört så ska det vara helt rätt det också. Resten av priserna också till Hudikspelare, inget att klaga på, Hudik är tyvärr i förarsätet just nu. Nästa säsong hoppas jag att vi har spelare nominerade i alla kategorier...


Träning Onsdag kl 18 i DINA och kl 09.00 i a-hallen och futsal, ladda med denna:
http://www.youtube.com/watch?v=kwkhh-cd-E0

Tjingeling!







Världens roligaste sport!

Kan inte sticka under stolen med att jag tycker futsal är världens roligaste sport att utöva själv. Skulle idrotter sorteras i nummerordning i hur roligt jag tycker det är att utöva dem skulle det så ut som följande:

1. Futsal
2. Fotboll
3. Badminton
4. Softtennis
5. Ishockey

Imorse hade vi årets första futsal träning i SFF, i a-hallen, den perfekta föräldratiden 09.00. Vad spelarna tycker om den tiden ska jag låta vara osagt men för mig är den perfekt! Träningen är för de i laget som tycker futsal är roligt och som vill spela sm futsal kvalet som börjar om ca. en månad.
Futsal och fotboll är två olika sporter, det är jag helt medveten om. Det vi kan ta med oss till "vanlig" fotboll är tempot, konditionsträningen, snabbheten som krävs i tanke och ben och till viss del även teknik samt förmågan att ta till sig taktiska detaljer. Och att TÄVLA är enligt mig alltid viktigt, man ska tävla, tävling driver oss till att bli bättre, blir vi bättre är sannolikheten större att vi vinner och att vinna, det är det roligaste som finns! Futsal ger oss chansen att tävla vindertid.

De tekniska momenten med en futsalboll och en vanlig boll skiljer sig dock en hel del samt att underlaget i en idrottshall och på en konstgräs/vanligt gräsplan ger helt andra förutsättningar och "känsla" i alla tekniska moment. Detta syntes om inte annat i dagens uppvärmning då relativt enkla mottagingar, drivningar, vändningar och finter för en del lirare såg rätt komplicerat ut. Rostigt kanske är det rätta ordet då det var ett tag sedan vi tränade futsal, helt naturligt att det finns en viss rost då. När vi spelade varierade kvaliteen i spelet också, stundtals glimrade det till med fina kombinationer i anfallen och individuella prestationer som gjorde att jag längtar tills vi får spela tävlingsmatcher mot andra lag, men ibland taktiska och tekniska misstag som gör att jag tycker det är tur att vi har några träningar på oss att fila på dessa bitar.

14 spelare, Tre lag,  och jag väljer att nämna vinnarna i dagens spel först:
Martin Jonsson, Stefcho, Magnus Wallgren, Simon Åberg samt Ivan (som efter vissa protester dock fick lämna det mest vinnande laget efter skadekänning på Fredrik Stenberg i blått lag)

Blått lag: Lucas D, Joel N, Fredrik S, Ivan, Besse

Rött lag: Poppe, Tommy, Spång, Johan E

Målvakt: Blomman




I onsdags hade vi frivillig träning i DINA hallen. 17 spelare om jag minns rätt. En bra siffra och många verkar tycka att detta med uppehåll är onödigt...


I Torsdags presenterades en nyhet för oss i SFF. Vi inleder ett samarbete med Norrala IF. Vårt lag SFFT går i graven och vi ska istället samarbeta med Norrala i division fem. Detta leder till att vi kan ha ett trappsteg med oss i fyran, Norrala i femman, SFF/NIF2 i sexan samt ett gemensamt PA lag.
Bara ordet samarbete får mig att bli positiv. Tänk om vi kan ha ett till möte om 3-4 år där 5-6 klubbar finns med som godsvagnar, dragna av "loket" SFF, där ALLA känner att de får ut något av samarbetet. Tänk ett trappsteg med ett division ett lag, två division tre lag, ett division fyra lag samt ett division fem lag. Ett pojkallsvenskt lag som spelar i "elit" serien med möten mot lag som AIK, Brommapojkarna m.m.
En Utopi? Jag väljer att drömma i alla fall....

Norrala har jag aldrig hört något negativt om och de har en charmig hemmaarena i Borg så jag hoppas detta blir en bra start mot något större.

Måste själv ut och löpa efter dagens futsalpass, kampen mot känslorna att sluta fortsätter---och adrenalinet måste ut!






Tjingeling!






Kort stubin..

...får jag då jag ej har chansen at blåsa ur systemen, både fysiskt och mentalt på fotbollsträningar- Det brukar gå att släppa en del på trycket genom att ge sig ut och löpa men nu har jag haft något skit i kroppen som gett halsont och då har jag lärt mig att man ta det lugnt. Detta har lett till en stundtals tvärilsk pappa, make och pedagog...dock går det snabbt över och snart kan jag ut och löpa bort all detta överskottsenergi.

Det jobbas vidare på lag och organisation till säsongen 2012 och många bitar börjar falla på plats. Imorgon kommer de som tränar få reda på några nyheter och på Torsdagens möte på CFL kommer de att få reda på fler.
Spännande tider!

Ingen ny spelare som aviserat att denne ska lämna SFF, några "nya" spelare hoppas jag vi kan presentera inom kort.

På Lördag börjar vi träna futsal i a-hallen, ett bra kompliment till träningen i DINA och en givande vinteraktivitet för spelarna. Ska bli intressant att se om vi fortfarande har bettet kvar i futsal där vi vart erkännt starka de senaste åren, i alla fall innan DINA hallen då SFF mer eller mindre slutade träna futsal. Sverige trea som bäst, tror det var 2008 eller?

Nu ska jag spana in Dortmund,


Tjingeling!





RSS 2.0