Sista dagen på mitt sista år som aktiv fotbolls spelare.

 • United torskar mot Blackburn, vilket tragiskt slut på 2011. Jäkligt oväntat med det år vi i SFFs A-lag hade också, det skulle liksom bara sluta på detta vis fotbollsmässigt. Tur att det är ett nytt år imorgon, ny säsong, nya möjligheter för oss. United vinner ändå ligan till slut....
 • Jag var igår ute och sprang och kikade in på idrottshallen och tittade en sväng på Stugsund - Marma. Stugsund som gick runt på mycket folk hade inga större besvär med att rulla upp Marma. Jag tror på en mycket bra match mellan oss och Stugsund nästa Lördag kväll. En match med känslor då det finns spelare som vart i båda klubbarna i lagen. Min plan/förhoppning är att vi redan då är klara för semifinal såklart efter två segrar.
Tack o hejj nr Fjorton!

Sista dagen på mitt sista år som aktiv fotbolls spelare. 2011 blev mitt sista år som spelare, i alla fall i någon grad som kan kallas seriös.

Jag blev som bäst en division två spelare. Jag har spelat i SFFs tröja och dåvarande andra laget Stugsunds IKs tröja samt en säsong i Trönö IK.
2008, året innan jag gick till Trönö, gjorde jag och laget en bra säsong. Dåvarande tränare Chappas ord kommer jag alltid komma ihåg. Vi som lag hade slutat sexa i division två och jag hade enligt mig gjort mitt näst bästa år som spelare, 30 år gammal.
Han sa att jag hade chans på silverbollen, om inte Hedvall skulle ta den och han sa också att jag en dag skulle bli en mycket bra tränare. Jag vann aldrig någon silverboll, Hedvall vann den mycket välförtjänt (Jag var inte ens nominerad, att jag i övrigt vart nominerad två gånger ser jag nästan som ett hån i jämförelse)  men nu ska jag göra allt för att uppfylla hans andra mening. Jag gick sedan till TIK för att spela i fyran och sluta på topp som spelare i SFF. 2012 börjar den tränar resan på allvar, som assisterande med Henrik. Spännande. Ska blir roligt att titta tillbaka till denna blogg om 6-7 år och se vart man är då. Slutat? Division 6? Har jag kommit längre än till division två? Only God knows. Jag siktar åtminstonde på att vara utbildad tränare i en klubb högre än division fyra. Detta känns som något jag vill ge en rejäl chans. Det får bära eller brista.
Mot Trönö IK 2010
I TIKs dräkt 2009


Min vän Dennis har skrivit följande i sin blogg:
"Rengsjö har annars varit de som gjort bäst ifrån sig inför nästa säsong. Man har plockat hem Robin Modd, som är en spelskicklig offensiv spelare med kanske landskapets känsligaste fot på fasta situationer (i kamp med HuFF:s Danhard och SFF:s Åberg)"

Jag var inte bäst i Hälsingland som fotbollsspelare på mycket 2011. Inte mycket alls. Usel på mycket. Ont överallt. Mitt emellan mentalt och på mellis ofta fysiskt. FÖRLORADE några nickdueller, Seg, tung, långsam, dryg i käften, ilsken eller tam om vartannat.
MEN, jag kommer minnas 2011 som det år jag, kanske inte var bäst, men i topp tre på frisparkar i Hälsingland (utan att ha sett mycket av de spelare som Denka nämner, förutom Simon som var/är jättebra också) . Men Denka menar nog att jag slutat spela så han inte nämnde mig......hahahaha Skämt åsido, smaken är som baken, hårig!

Nu kommer jag aldrig mer att skriva som spelare i denna blogg,  enbart som tränare.
Tyckte du att jag var dryg och självgod i detta sista stycke? Då kan du vara lugn. Nu händer det aldrig mer att jag skriver om mina styrkor som fotbollsspelare i min blogg. För nu finns det inga längre....


Gott nytt fotbollsår på er alla!
Tjingeling!


God Teknik, taktisk smartness, individuell show och en stor vilja att vinna!

Visar vi prov på detta i Januari blir det en fin månad att ta avstamp i mot fotbollssäsongen 2012. Och nej, jag har inte glömt bort fotbollslaget Söderhamns Fotbolls Förening, vi är inte Söderhamns Futsal Förening även om jag gärna ser en sådan i SFFs organisation inom en snar framtid, men det är jag det =)

Fotbollen är ALLTID viktigast men futsal är rolig försäsongsträning och en chans till att tävla i mörka vintern!

Finns detaljer i futsalen som jag och Henrik vill att vi tar med oss till fotbollen.
Bl.a Att hitta rätt i positionsspel i försvarsspel. Att vara "kompakta" för att sedan kunna öppna upp ytor då vi blir bollförande lag. Att vara medveten vilka val man har att göra INNAN man får bollen. Att göra löpningar i anfallsspelet som underlättar för bollhållaren. Att kunna göra saker i hög fart, både indiviudellt och som lag. Att ha individuella förmågan att lösa situationer på planen. Och, inte minst, att kunna tävla och brinna för att vinna!

En vinnare är för mig en spelare som gör allt för att bli bättre och brinner för att vinna. Brinner man för att vinna vill man hela tiden bli bättre, man vill att lagkamraterna gör sitt jobb och är inte rädd att säga till någon som inte gör det. En vinnare blir förbannad då denne stöter på tillfälliga motgångar och blir BÄTTRE! En vinnare älskar att tävla och allra mest då mycket står på spel, blir ännu bättre i "heta lägen", finaler, straffsparkar o.s.v. En vinnare tittar sig själv i spegeln efter förluster och frågar sig vad denne kunde gjort bättre för att laget skulle vunnit. En vinnare kan skilja på personen och fotbollsspelaren och tar inte med sig "hett" snack på planen in i omklädningsrummet. En vinnare ställer krav på sig själv och sin omgivning. En vinnare tar hand om kropp och knopp då dessa är verktygen för famgång. En vinnare utstrålar och ger energi med sitt kroppspråk. En vinnare och en bra spelare är "kaxigt ödmjuk".....En vinnare gör sina lagkamrater bättre.

Detta är mina tankar om vad som är en vinnare. Någon som såg "Foppa" dokumentären?
Där har ni facit, "på den stora scenen"
Läser just nu också boken om Zlatan, där har ni en annan, även om han länge inte erkände det själv....
Jag säger inte att vi ska vara Foppa eller Zlatan, det finns några i vårt lag som har några av dessa egenskaper, men här finns mycket att förbättra.


Igår träning i flygstaden. Endast Felix och Victor som saknades av de som ska spela futsal och om jag var lite besviken efter onsdagens träning somnade jag lugnt och tryggt efter gårdagens. Kronan ramlade ned för några av spelarna, teknik och taktik börjar sitta och nu får det gärna bli tävling, vi är redo!


Nu ska jag försöka släppa lite på fotboll/futsal tankarna fram till måndag, det snurrar lite väl mycket bollar ibland, då vi kör i flygstaden igen 16.30. Sedan samma tid Onsdag och sedan ska vi spela KM.


Nu ska jag mysa och njuta av att vara LEDIG några dagar, lyxigt att kunna vara med sina brudar och hitta på saker man annars sällan hinner. Men vart är snön?


Tjingeling!Futsalträning, nyförvärv och ännu en intervju!


Igår var det futsal träning i A-hallen och många spelare hade tack o lov kryat på sig, 16 utespelare på plats samt tre målvakter varav en spelar ute i futsal, Adam.
Först övning med lite olika tänk i passningar och rörelse som vi kan använda delar av mot uppställt försvar och sedan spel i blandade lag och slutligen med ett "Utmanarlag" mot resten. Skiftande kvalitee, en del spelare tillbaka från sjukdom, några hade träningsvärk sedan Åsas fyspass kvällen innan och några hade lite julgröt i huvud och ben....Men när det blev det slutliga spelet med ett taggat "Utmanarlag" vaknade alla ur dvalan och det tände till lite, härligt! Utmanarlaget vann också matchen med ett "Golden Goal" vid ställningen 4-4...glädje där och ett frustrerat "Första lag" som slarvade för mycket i fel lägen och blev straffade. Viljan att vinna ska ALLTID finnas!

Ikväll träning i flygstaden, lugn träning med en del snack om saker som måste fungera inom en vecka...

Det händer saker i truppen också. Tomas Renman, 22 årig spelare som med 12 mål och 15 assist var poängbäst i Bergvik säsongen 2011, har valt att spela med oss i år, STORT VÄLKOMMEN! En speedig spelare med en känslig vänsterfot som bevisligen kan leverera poäng i division fyra.Intervju #7

Denna gång intervju med Felix "Tvättbrädan" Lingman.

En på alla sätt mycket, mycket seriös intervju med spelare ur SFFs A-trupp 2012.Vem är du och hur hamnade du i en sådan storklubb som SFF?
Jag skolades i de vita färgerna som ung, och efter att ha drillats av Denka i tre år i SIK är jag nu tillbaka i hufvudstaden.

Om du skulle beskriva dina styrkor och svagheter som människa med exakt nio ord, hur skulle det låta?
Pålitlig, allmänbildad, beslutsångest, artig, fotbollstokig, blyg, morgongrinig, charmig och tidsoptimist.

Under säsong dricker vi inte alkohol, spelar inte kort om pengar, är inte intima med kvinnor, röker inte, solar inte, äter inte godis och skräpmat, men ”off” season, hur rangordnar du dessa aktiviteter?

Spela om pengar, kvinnor, alkohol, äta skräpmat,sola och sist röka.

Vi vet alla att Henrik är lik Anders Bagge, Tommy Nordh är lik Gammelsmurf, jag (Benny) är lik Beckham och Börje är lik ”Jabba the Hut”. Har du några andra sköna lika som bär i laget?
Filip Enarsson och Lee Norris (Mouth i One tree hill)
Filip?

Lek med tanken att du var en professor som skulle göra ett nytt ”Frankensteins Monster” och detta monster skulle bli sveriges bästa fotbollsspelare. Vilkas förmågor och kroppsdelar tar du från dina lagkamrater?

Robins touch, Stef spelintiligens, Simons fot, Terjes steg, Addes brottarfysik,  Pees driv och Skhiris lockar.

Berätta varför just du bör/ska/kommer vinna silverbollen lätt nästa säsong?
För mitt dynamiska box-to-box spel

Om du inte var fotbollsproffs i Hälsinglands Real Madrid, vad hade du gjort då?
Bloggat...

Denna film på Youtube är det närmaste ett filmklipp kommer för att förklara hur mitt liv ser ut
http://www.youtube.com/watch?v=hH8b2mzdv_c

Detta visste ingen om mig (förrän nu)
Jag pissade på mig när jag stod i mål under en hockeymatch när jag var 12....(hahaha Nrfjortons anm.)

Och slutligen skulle jag bara vilja sjunga:
På fredagskvällen bubblar det i blodet man är kåt!

Tackar Felix!


Tjingeling! 


Träning fram till KM, speltider i Västerås

Tid och plats för träning fram till KM den 6/7 -01 -2012

Tisdag den 27e Fys med ÅSA
Onsdag den 28e 17.00 A-hallen Futsal
Torsdag 29e 16.30 Flygstaden
Måndag 2/1 16.30 Flygstaden Futsal
Onsdag 4/1 16.30 Flygstaden Futsal

Alltså ingen fysträning nästa vecka samt att vi lägger lite extra tid till futsal inför alla matcher i sporten i januari.

De spelare som av olika anledningar ej kommer att delta i futsal kör träning på Active och får ladda upp sitt fotbollssug till max!

Kvällens fyspass med Åsa och tyvärr ett rejält manfall då några spelare hade förhinder och andra var sjuka. Men åtta spelare fick en rejäl genomkörare i ett cirkelpass som innehöll kondition, styrka, koordination, rörlighet och balans, såg jobbigt men ROLIGT ut! Åsa är en proffsig fystränare att ha i laget!


På min 35 års dag, den 14/1, åker vi till Västerås för att spela kval till futsal sm slutspelet. Västerås IK, division två i fotboll, är ena motståndaren. Tufft såklart, men också en rolig utmaning, vi kommer att bli en svår nöt att knäcka för dem!
Det andra motståndet verkar bli Ervalla SK, dock inte 100% klart,  ett fotbollslag från division fem Örebro. Ett lag som spelar i en futsal serie och då också såklart spelat mer futsal än oss....MEN, vi ska såklart vinna! (Den enda present jag vill ha på min födelsedag!)

Speltider i Västerås
Herrar
11.20 Västerås – Lag UFL (Umbro Futsal League)
14-00 Söderhamn-Förl. Västerås/Lag UFL
16.40 Segr. Västerås/Lag UFL - Söderhamn

HUR vi ska vinna ska vi fortsätta att nöta på imorgon, kl 17 i a hallen.  Tre futsal träningar kvar till km, sedan en futsal träning veckan därpå och sedan åker vi till Västerås. Vi ska tävla ihop, vi ska göra allt för att vinna ihop, blir det inte som vi tänkt oss förlorar vi ihop, sedan lär vi oss av det samt blir bättre för att förhindra att det händer igen. Så jobbar vi.

Tjingeling!
Km spelschema

Fredag 6/1 -2012

10.00 Bergvik - SFF
14.30 SFF - Sandarne
19.00 SFF - Stugsund

Lördag 7/1 -2012
14.45 Semifinal
17.00 Final


Matcherna kommer i år att spelas 1X30 minuter istället för 25 min, härligt! Något som kommer gynna oss då fem minuter är mycket tid i futsal sammanhang.Tjingeling!

Ett Stort GOD JUL till alla...

..som förtjänat det!

Min Fru och barn, ni är mina ankare när det blåser storm...

Min Pappa Kalle och Mor Edit, som alltid ställer och alltid har ställt upp i vått och torrt....vad gjorde vi utan er? Och, vad gjorde ni utan barnbarn, SFF och syrrornas Trönö IK? hahahaha

Mina syrror och familjer, imorgon firar vi jul som vanligt i Trönö!

Svärmor med släkt och "Bollnäsfamiljen", på Juldagen firar vi "Julafton" ihop!

Till Maestro Henrik, Bob och Sara, en kanontränare och vän med en härlig familj.

Till alla spelare som litar och tror på Henrik, Mig, Åsa, Ola, Håkan, Per och resten av SFF och vill spela i den vita tröjan 2012, vi kommer, SKA ha ett GOTT NYTT ÅR!

Till Jocke Hedqvist, hoppas de demoner du måste fly ifrån genom olika substanser försvinner och att du får en vit och rofylld jul. Vi -77 or måste kämpa på!

Till Håkan Enarsson för den fina grötavslutningen igår.

Till Trönö varifrån vi numera har ett Stort och ett Litet paket ifrån..

Till alla domare som vart på mig och sagt att de vill att jag ska börja dömma fotboll - "De hetaste och argaste spelarna blir alltid de bästa domarna".
Tyvärr tror jag lite på Karma, jäklar vad skäll jag skulle få...Ni kommer dock inte bli av med mig, snart väsnas jag från en bänk nära dig. GOD JUL!

Till den tränare i kommunen som gav mig dessa ord, ord sköna att läsa tunga dagar då allt jag vill göra är att spela fotboll igen:
"Tycker det är tråkigt att du måste lägga av som spelare. Du är ett föredöme för alla spelare, fantastisk ledare och en förebild för ungdomar. En spelare som alla tränare vill ha i sitt lag och man som motståndare hatar att möta"


God Jul "P" som hamnade i gips och kryckor den enda futsalträningen han gjort..

God Jul alla som kom och tittade på SFFs matcher i somras fastän det gick tungt. Kom gärna tillbaka i sommar och ta med några vänner så bjuder vi upp till dans!

Till familj Emil Hedvall, tack för att du låter mig köra 1000 frågor ibland...

Till Nåjde och hans söner/familjer, ni har haft en tid med mycket svåra stunder, hoppas ni får ett superskönt 2012!

Till målvakten i Hille. Tänker fortfarande på dig ibland, hur du med tokräddningar lyckades göra så att jag inte blev tremålsskytt på frisparkar i somras...min sista säsong...kul för dig...God Jul!

Till alla er som är ensamma i Jul och inte ser denna högtid som något positivt, GOD JUL!

Till jätteforwarden i Bergsjö som jag länge såg som den som släckte mitt aktiva liv, allt är förlåtet!

Till "Väggen" som poar på uppe på Åsen och ger mig en massa härliga skratt då jag träffar dig. Alltid glad och positiv, på sitt sätt! =)

Till alla lärare och elever som jag har att göra med i mitt yrke!

Till "mentor" Crille Lundström och Häcken, hoppas på SM guld i år!

God Jul Ryan Adams, som valde bort "snö", skränig soprock och gjorde att av årets absolut bästa album "Ashes and Fire"...

Till alla spelare jag kapat genom åren. Jag menade aldrig något illa (förutom du i Harmånger -95) =) tyvärr föddes jag långsam i benen men het i skallen. GOD JUL!


Nu har jag lovat mig själv och min familj en fotbollsfri julafton och juldag...får se hur det går. Därmed tar jag också bloggledigt.

Träning nästa vecka:
Tisdag Fys med Åsa 16.45
Onsdag Futsal A-hallen 17.00
Torsdag Futsal, återkommer med tid och plats...

Avslutar med ett foto från julaftonsmorgon 2010 då jag och Hilma blev så här glada över vår gemensamma julklapp...och Hilma har ärvt min humor!


Avslutningsvis, ja, jag är just nu insnöad på futsal, chansen till att tävla i vintern...kolla detta!!!

http://www.youtube.com/watch?v=zjilPR-fRdY&feature=related

Tjingeling!A-hallen, futsal och jullov.

Nästa tävling närmar sig, futsalturneringen Kommunmästerskapet. 7-8e Januari spelas turneringen och följande spelare var idag närvarande på futsalträning i A-hallen.
Pontus O
Robin  O
Holm
Tomas R
Westberg
Lundström
Felix
Victor
Filip E
Lilla
Stora
Terje
Spång
Ivan
Johan E
Adde
Strid

Julle

Simon Å problem med nacken efter gårdagens fys och vilade. Stenberg vilade sina ljumskar. Danne jobbade.

I de bästa sekvenserna i matcherna på träning står jag på sidan och är jäkligt nöjd och ställer mig frågan hur något lag ska kunna stoppa våra anfall eller göra mål på oss...Men sedan kommer fortfarande någon mindre bra prestation, enkelt misstag eller felbeslut och påminner mig om att man aldrig får vara nöjd, aldrig ställa sig på hälarna, alltid vara på tårna.

 • Tyvärr stod jag och tittade ned i mitt block och funderade på någon taktisk detalj då Ivan gjorde ett drömmål efter diverse klackar över spelare och en volleykanon i nättaket.
 • Annars såg jag ett riktigt drömmål av Holm som plockade ned ett långt uppspel högt i luften med högern och drog till med vänstern i mål, vackert!
 • Lundström klackade in en boll och tunnlade Molin i samma sekvens.
 • Många bra räddningar av Alex och Molin.
 • Men det jag gillade mest var att de flesta nu börjar släppa tunnelseendet då det vankas målchans och lägen i numerärt övertag...och laget gör mål på ett enkelt, men samtidigt för många, svårt sätt, härligt!
 • Victor O debuterade efter sin hemkomst från USA.
 • Jag har en delikat uppgift framför mig. Att ur denna futsaltrupp plocka ut de som ska vinna KM och helgen efter ta oss vidare i sm slutspelet.
 • Pontus O missade helgens match, och det syntes på hur spelsugen han var denna träning!
 • Robin lovade att han landat efter sina fyra mål i helgens match....
 • Felix slog nästan ihjäl sig då han skulle jonglera efter träningen =)
 • Lilla knäont och Stora halsont.
 • Filip E har luriga mottagningar och vrickningar
 • Westberg och Rehnman får föra den stolta fanan vidare med fina futsal vänster dojjor...=)
 • Lundström har ett x antal rävar bakom örat då han lirar futsal
 • Adde visade prov på styrka då han manglade, tror jag, Enarsson i en duell...
 • Terje och Ivan kunde inte hålla sig från spel trots att de ska ta det lugnt inomhus...
 • Johan E var lika nöjd som mig med jullov

 

Då fick jag med de flesta tror jag. Vad mycket man kan hinna medans barnen somnar....

Nästa onsdag futsal igen, sedan jagar vi ett eller två pass till för att hitta den sista lilla kvaliteen för att vara så bra som möjligt i alla turneringar i Januari. Januari är en jäkla härlig futsalmånad! Km, sm slutspel 1, sm slutspel 2, Intersport cup....så kan och SKA vår Januari se ut!

 

Imorgon träning i DINA kl 16.30 och sedan Julmys med laget, fint!

Tjingeling!

 

 

 


Lycka och skämskudde

Här har jag gråtit ut, både i blogg och på andra ställen. Mitt knä har vart trasigt, korsband eller/och annat hade rykt. De tester som diverse sjukgymnaster gjorde tydde ju också på något sådant. Men nu fick jag svar från Ingmar Lundgren:

"Hej!

Jag har fått svar på magnetröntgen. Det mesta ser faktiskt bra ut, de ser ingen skada på ditt främre korsband och heller inget säkert någon annanstans, möjligen finns det mindre broskskada på en ledyta men den är i så fall minimal. Det verkar alltså inte behövas någon operation utan du kan nu komma igång med träning, styrka, balans o.s.v......
"

Först blev jag så glad så att jag grät. Jag har, fastän jag har försökt att inte visa det, kännt mig delvis tom sedan jag trodde jag blivit idrottsinvalid. Otränad, ingen tävlan, kan inte spela badminton, aldrig mer fotboll/futsal, löpa, kanske inte kan visa övningar varken i jobbet som idrottslärare eller i fotboll o.s.v...
Sedan började jag skämmas lite då jag vart så drastisk över att mitt knä vart sönder och nu visar det sig inte vara så farligt. Vilken jäkla dramaqueen liksom....sorry.
Nu ska jag inte skrämma någon med en comeback i SFF och en vilja att ta tillbaka nr 14 som Lilla väckt till liv, den sitter fint på honom. MEN jag är inte idrottsinvalid!!! Jag kan spela badminton! Innebandy med polarna! Löpa! Fotboll med barnen! Kanske vara med på Åsas fys ibland, Niffen, vår samarbetspartner,  kanske får ont om folk i någon match? hahahah (det sista var halvt på skämt =)) Detta var den bästa julklapp jag kunde få, tackar tackar!!!

Nu ska jag ta mig ur min begynnande "fat suit"....


Imorgon futsal i a-hallen kl 17.00, jag ska dit tidigt och skjuta lite tror jag....=)Tjingeling!!

5 seriesegrar

Mina aktiva år i SFFs A-lag har sett ut som följande:

2011 - Division III, Södra Norrland
2010 - Division III, Södra Norrland
2008 - Division II, Norra Svealand
2007 - Division III, Södra Norrland
2006 - Division III, Mellersta Norrland
2005 - Division III, Södra Norrland
2004 - Division III, Södra Norrland
2003 - Division III, Södra Norrland
2002 - Division II, Norrland
2001 - Division II, Norrland
2000 - Division III, Södra Norrland
1999 - Division II, Östra Svealand
1998 - Division II, Östra Svealand
1997 - Division III, Södra Norrland
1996 - Division III, Södra Norrland
1995 - Division IV, Hälsingland
1994 - Division III, Södra Norrland

Fyra gånger har jag vunnit en seniorserie med SFF plus år 2009 då jag spelade i Trönö och vann fyran.
Fem seriesegrar som spelare. Att vinna en serie är underbart!
Det vet vi alla som gjort det några gånger och dit vill man tillbaka!
Ska försöka toppa dessa fem som tränare, får se hur det går.


Lugn dag idag efter helgens futsal kavalkad lör-sön. Hilma sjuk och jag känner mig energilös, jullov tack!Tjingeling!
Vinst mot Marma/Mohed.

Träningsmatch nr. 2 och återigen vinst, denna gång med 0-9 då vi spelade i Bergvik och på M/Hs "hemmaplan".
Stora siffror men om man bryter ned matcherna i 20 minuters matcher vann vi med 0-2, 0-4 och 0-3. En stor vilja att vinna vill jag alltid att vi visar och vinna det gjorde vi, mycket bra!

Sedan ska vi såklart ha förmågan som lag, individuella skickligheten och den taktiska förmågan att vinna också.
Utvärderar man den kan man säga att taktiskt sett i försvar KAN jag inte klaga då vi inte släpper in ett mål på 60 minuters futsal, det tror jag ingen av oss har vart med om förut. Marma saknar inte lägen, då vi "slarvar" och inte är kompakta och täta i vårt försvar skapar Marma 3-4 heta lägen i dessa tre perioder där ett lite skarpare motstånd nog hade sårat oss. MEN vi släpper inte in ett mål på 60 minuter, det är GRYMT bra!

Offensivt har vi några nycklar och ideer hur vi ska göra mål och av dessa nio mål görs fem mål direkt enligt det vi jobbar efter i form av anfallstänk. Vilka de är skriver jag inte om här men här kan vi/jag ändå vara lite självkritiska då vi, utan att överdriva, bommar fyra helt "öppna" mål efter mer eller mindre drömanfall.
Där ska vi vara ännu hetare och smälla dit dessa klara lägen. Snart heter motståndet Västerås, Dalkurd eller liknande och då kan vi inte kosta på oss denna lyx i öppna lägen.

I passningsspelet och de individuella tekniska färdigheterna, passningar, dribblingar kan vi också jobba på att förbättra oss då vi i vissa lägen i matchen, med lite "godare" teknik hade gjort några baljor till.

Några spelare har verkligen stigande formkurva!

Heder till Marma/Mohed som krigade, slet och försökte lira mot oss och vågade anfalla.

Vinst 0-9 och ändå kan vi förbättra oss en hel del, så jobbar vi. För vissa i laget var det första matchen med den taktik vi numera jobbar efter och med det i åtanke är dessa siffror inte så tokigt.

Spelare: Danne, Felix, Simon, Spång, Robin, Tommy, Tomas, Lilla, Filip, Robert, Stora, Johan, Alex, Molin

Poängen säger inte hela sanningen om hur man presterat som spelare. Några hamnade inte i protokollet fastän man kan ha gjort ett fantastiskt förarbete till målen, jobbat bra i försvarsspelet, vart en energispridare och gjort sina lagkamrater bättre. Men om vi räknar poäng såg det ut som följande:
Assist:
Simon X 2
Lilla X 2
Christer
Danne
Robert
Tomas
Frispark


Mål:
Robin X 4
Lilla X 2
Robert X 2
Filip


Nollan av Alex 2X20 och Molin 1X20 i målet, BRA!


Vi jobbar vidare, men känslan efter vinst, oavsett motstånd, är alltid skön!

Tisdag fys kl 16.45 Spegelsalen
Onsdag Futsal kl 17.00 i A-hallen
Torsdag Dina hallen + julmys efteråt.

Tjingeling!

Börjar och slutar i Dina hallen..

...gör jag dessa fredagar. En fin start på Fredagen och en bra avslutning på veckan. Mycket roligt att se elever som utvecklas och blir bättre på det vi nöter i hallen.

 • Imorgon träning i A-hallen, världens roligaste sport futsal. 10.00 drar vi igång.
 • Söndag match kl 12.30 i Bergvik, Eismar har lovat oss tuffare motstånd än vad vi kanske tror, kul! Jag kommer att tänka att alla lag vi möter är Falcao FC och spela därefter.
 • Vilja att vinna ska ALLTID vara stor. Det är den hos mig och jag vill att alla jag är ledare för ska ha en stor vilja att vinna. Dock ej att förväxla med att INTE kunna ta en förlust/motgång....
 • Viljan att vinna ska vara stor men sedan måste man också ha kunskapen, förmågan och kvaliteen att vinna.
 • Jag ser i mitt huvud hur jag vill att vi vinner futsal matcher, gäller att få spelarna att se och förstå dessa bilder också....
 • Vet att Henrik har huvudet fullt med bilder hur vi vinner fotbollsmatcher, samma sak där, upp till honom och mig att förankra dessa bilder hos laget.
 • Sedan vill jag alltid ha spelare som följer sina egna inre bilder också, egna initiativ tillåtna, om de gynnar laget!! (ni som följt bloggen förstår ironin)

 

 

Tittade på filmen "Source Code" ikväll, som vanligt efter ett tag själv då frugan somnat. Filmen har en handling som liknar en (mard)dröm jag ofta har....kuslig och bra!

Idag blev jag så sugen att spela så att jag började glidtackla mina elever då jag visade en övning, kan aldrig vara ett bra tecken...

Jisses, snart 18.000 besökare på sidan. Förstår inte att det kan vara intressant att läsa vad en avdankad före detta skaplig division tre spelare som inte uppnått något ännu som tränare har att skriva. Kom tillbaka om tio år, då står jag på min topp som tränare och har massor av intressant att skriva om!!!! Skojar bara, kul att ha er här, då har ni något sorts intresse för SFF, bra! (Växte upp på 1990 talet, ironins högtid, Schyffert var president!)

 

 

Tjingeling!

 

 


Återvändare, träning och Intervju # 6 CAPITANO

Igår var det då träning i Dina hallen. Många stela, ömma muskler efter Fys Åsas pass på tisdagen, härligt!!!
Efter att alla spelare kommit igång och fått bort stelheten körde Henrik ett bra pass med grabbarna som avslutades med inläggsmatch där Adde, Lilla och Thomas visade underbar kvalitee på inlägg redan nu. Ola körde ett målvaktspass och sista övningen bra för målvakterna då vi vill ha målvakter som dominerar luftrummet i sommar.

17 utespelare och tre målvakter, bra!

Robert Lundström i träning med oss igen. Robert, en spelare med fina kvaliteer och som tyckte att jag skulle åka psykbil från träningen efter ett hett pass förra säsongen, underbart. Jag gillar spelare som säger vad de tycker =)
Robert kommer först spela futsal med oss och sedan får vi se om han blir kvar i stan eller om han ska röra på sig.

Snart kommer ännu en återvändar amerikanare i träning....

Resten av veckan:
Torsdag träning i Dina 16.30
Lördag A-hallen, Futsal 10 - 11.30
Söndag Futsal Match 3 X 20 i Bergvik mot Marma kl 12.30
Samling i Bergvik kl 11.45

Kallade spelare till Söndagens match:
Alex, Molin, Simon, Robin, Spång, Lilla, Stora, Adde, Tomas, Filip, Johan, Danne, Tommy N, Robert L

Jobb/Förhinder/Skador
Terje, Ivan, Strid, Stef, Holm, Pontus, P, Adam, Westberg, Felix, Stenberg


Intervju nr 6, denna gång med vår mittfältsterrier Robin "Capitano" Olofsson.En på alla sätt mycket, mycket seriös intervju med spelare ur SFFs A-trupp 2012.
Vem är du och hur hamnade du i en sådan storklubb som SFF?

Robin Olofsson, 24 år. Har varit SFF trogen sedan barnsben.

Om du skulle beskriva dina styrkor och svagheter som människa med exakt nio ord, hur skulle det låta?

Lojal, ödmjuk, glad, positiv, empatisk, envis, rutinberoende, velig, sockerberoende.

Under säsong dricker vi inte alkohol, spelar inte kort om pengar, är inte intima med kvinnor, röker inte, solar inte, äter inte godis och skräpmat, men ”off” season, hur rangordnar du dessa aktiviteter?

Kvinna (i singular), spel och dobbel, godis och skräpmat, solning, alkohol, rökning.

Vi vet alla att Henrik är lik Anders Bagge, Tommy Nordh är lik Gammelsmurf, jag (Benny) är lik Beckham och Börje är lik ”Jabba the Hut”. Har du några andra sköna lika som bär i laget?

Holm är skrämmande lik en blandning av Anders Svensson och Brad Pitt.

+ =   ???????

Lek med tanken att du var en professor som skulle göra ett nytt ”Frankensteins Monster” och detta monster skulle bli sveriges bästa fotbollsspelare. Vilkas förmågor och kroppsdelar tar du från dina lagkamrater?

Holms charm, Poppes matematiska kunnande både på och utanför planen, Terjes slit, Bennys välsmorda munläder. Dessa egenskaper kommer man långt med.

Berätta varför just du bör/ska/kommer vinna silverbollen lätt nästa säsong?

Se fråga 2.

Om du inte var fotbollsproffs i Hälsinglands Real Madrid, vad hade du gjort då?

Rockstjärna

Denna film på Youtube är det närmaste ett filmklipp kommer för att förklara hur mitt liv ser ut

http://www.youtube.com/watch?v=NrAwK9juhhY

Detta visste ingen om mig (förrän nu)

Jag har aldrig ätit pölsa

 

Och slutligen skulle jag bara vilja sjunga:

En härlig jullåt

 

Tackar Robinho!

Men vad menar du med mitt munläder? Jag som är som en mussla!! hahaha)

 

Vårt samarbete med Norrala blir för varje dag mer och mer "färdigt" och hittar sin form, detta går nu att läsa på vår officiella hemsida:

Samarbetet innebär att båda föreningarna ger och tar för att hitta en balans i överenskommelsen, det är dock möjligheterna och förutsättningarna som står i centrum och båda föreningarna är rörande överens om att detta är ett steg i rätt riktning för fotbollen.

Samarbetsavtalet består i nuläget av ett tjugotal punkter som reglerar hur samarbetet skall fungera. Detta dokument skall dock vara levande och revideras årligen. En av de viktigaste punkterna är att en styrgrupp tillsätts som har det övergripande ansvaret för att samarbetsavtalet följs och att samarbetet utvecklas.

Det finns också tankar och idéer på att flera föreningar ska kunna medverka i samarbetet framöver.

Några andra viktiga punkter som direkt påverkar fotbollsverksamheten är:

 • SFF blir huvudförening och NIF blir farmarlagsförening i ett farmarlagsavtal
 • SFF lägger ner div 5 laget SFFT
 • Det skall finnas ett tredje lag på seniornivå i div 6 (kombinationslag)
 • Det skall finnas ett lag i Pojkallsvenskan varje år
 • Gemensam målsättning och verksamhet för seniorlagen och Pojkallsvenska laget
 • Gemensam ungdomsverksamhet från 11-manna lag (pojkar och flickor)
 • Det skall finnas flicklag i varje årskull och på sikt även ett damlag

 

Tjingeling!

 

 

 

 

 

 

 


Futsal sm

SM i Futsal, herrar och damer 2012
Distriktskval färdigspelat senast den 19 december 2011

Regionalt gruppspel 1 på 12 orter, 14-15 januari 2012.


Regionalt gruppspel 2 på 4 orter, (Oxie 21 jan, Storfors 21 jan, Haninge 21 jan. och Bollnäs 22 jan.) 2012.

Slutspel i Falun 11 februari 2012

Regionalt gruppspel 1, 14e Januari:

Grupp 3:

Herrar: lag från Västmanland, Hälsingland, Umbro Futsal League

Arrangör: Västmanlands FF (Västerås), spelas 14 januari

Jag vet att Västerås IK kommer att delta där då de vann distriktkvalet i Västmanland....Division två motstånd, HÄRLIG utmaning......MEN,  VI ska VINNA!!!!KM blir ett bra matchläger inför sm helgen efter....Lottningen i KM:
Stugsunds IK, IFK Bergvik och Sandarne SIF. I den andra gruppen möts Ljusne AIK, Trönö IK, Norrala IF och Marma/Mohed.

Ett piggt Stugsund, ett tungt Bergvik och ett inspirerat Sandarne...MEN,  VI ska VINNA!!!
Tredje gången gillt?Tjingeling!

Äntligen match!

Då var den spelad, säsongens första match. Futsal med domare Terje och motståndare tillslut Stugsund som ställde upp då LAIKen ställde in. Matchen spelades 3X15.

Vår trupp:
Westberg, Poppe, Stef, Spång, Tomas, Lilla, Robin, Filip, Christer, Niklas, Adde, Danne, Blom, Molin, Adam


Högt tempo i matchen inledningsvis, ofta mer vilja än kvalitee. Då Stugsund är ett piggt lag med många spelare som vågar i anfallsspelet, och en del riktigt giftiga futsal spelare t.ex. Lucas D, Mackan J och Adam J skapas det möjligheter åt båda håll.
Vi börjar, precis som väntat lite trevande. Chanser åt båda håll men vi gör första målet då Robin skjuter och Stef sätter returen. Tvåan kommer också efter att matchens poängmaskin Holm passat fram Spång. Matchens delikatess annars Pontus lyftning till Christer som på volley spelar snett bakåt till Lilla som skjuter hårt i ribban, den var värd att resultera!

Andra kvarten, som väntat, den klart bästa från vår sida. I tio minuter såg vi ut som det lag jag hoppas vi kan vara ofta i vinter. Tight försvarsspel, bra målvaktsspel, giftiga omställningar, individuella prestationer och bra rörelse i spelet mot uppställt försvar. I denna period gör vi också fyra mål genom Holm (Robin), Henrik (Holm), Stora (Lilla) samt Spång (Holm).
Vi blir lite nöjda sista fem minuterna och Stugsund är så pass duktiga så de straffar oss direkt. Deras första mål genom en fin prestation av förre SFF liraren Besse som tunnlar ..........(är schysst och skriver inte vem) och på så vis spelar fram en lagkamrat.

Sista kvarten spelar vi med några spelare som inte gjort en futsal träning ännu med SFF och då blir det såklart lite svårare att ligga rätt i positioner m.m. Matchen tappar intensitet och kvalitee då båda lagen också börjar få trötta spelare.
Pontus glidtacklar och Terje dömer helt rätt straff som Mackan J gör mål på och sedan i sista sekunden styr Pontus in en boll i eget mål. Ingen skugga över Pontus som gör en bra match och spelar varannat byte i 3X15 och kanske detta hade att göra med dessa två sekvenser..

6 - 3 blev då slutresultatet. Vinna är ALLTID viktigt, men prestationen i "mellan" kvartens första 10 minuter är det jag vill att vi ska eftersträva i kommande matcher/träningar.

Söndag är det match igen, i Bergvik mot Marma/Mohed. Återkommer med tid.


Resten av kvällen en skön tillställning med turnering i yatzy , dart samt jonglera med tennisboll och avslutning med middag på Olearys och El Classico. Då tävlingen skulle summeras vann nyförvärvet Christer "Stora" Wallgren (enligt honom själv "världens bästa yatzyspelare"), på andra plats Fredrik "ungtuppen" Stenberg som satte de stora grabbarna på plats och jonglerade till 18 med tennisbollen, utan skor och på ETT försök, starkt! På tredje plats...JAG! I min värld var jag bara andre förloraren men jag fick ett tröspris i form av ett mål på Mc Donalds...

Bra ordnat av Lagledare Enarsson och "allround" Per S!


Övrigt:
 • Holm framröstat till matchens lirare av firma Strid/Stenberg
 • Barca spelade återigen ut Real, jag gissade 1-3, bra gissat!
 • Pontus var ett mål av Alves ifrån att tjäna storkovan med tippningen 1-4 och sista målskytt Alves, det var NÄRA några gånger!
 • ÅSA LEMBERG är nu klar för att vara vår fystränare i år. Tisdagar kommer grabbarna att få jobba på sin styrka, balans, rörlighet och kondition/koordination med henne i spegelsalen
 • Nu har vi bäddat bra för i år med de människor som kommer att jobba i direkt anslutning till A-laget.

Huvudtränare : Henrik Åhnstrand   Assisterande: Benny Dahlin    Målvaktstränare: Ola Jönsson  Fystränare: Åsa Lemberg  Lagledare: Håkan Enarsson   Material: Väggen  Sjukgymnast: Per Svensson

 

 • Denna vecka får vi in en nygammal spelare i träning, kanske har han skaffat en lätt amerikansk brytning...
 • Som United supporter har det vart en något tung fotbollsvecka i övrigt....
 • Debut för Lilla, Stora och Rehnman i den vita tröjan, såg lovande ut!
 • Lilla fick nr 14 att se pigg, allert och spelsugen ut igen, härlig!
 • Terje viaade fin speluppfattning, bra domarinsats!

 

 

Tjingeling!
Match #1

Imorgon är det dags för säsongens första träningsmatch. Ljusne fick tyvärr ej ihop folk så istället ska vi möta Stugsunds IK kl 14.30 i A-hallen.
Matchen såklart bara träning, Terje ska döma!, men det ska ändå bli roligt att se grabbarna i matchtröjor och få kämpa ihop mot ett annat lag. Och efterlyser jag en vilja att vinna på träning så kräver jag en sådan vid dessa tillfällen!

Vår trupp:

Westberg, Poppe, Stef, Spång, Tomas, Lilla, Robin, Filip, Christer, Niklas, Adde, Danne, Blom, Molin, Adam.


Någon bortrest, någon halvskadad, någon som provtränar med annan klubb, men en bra Futsal trupp har vi ändå!


Resten av dagen ska också bli en skön tillställning med diverse inslag och avslutas med middag och El Classico på Olearys. Fint!!


Igår rolig tillställning med jobbet, middag och en ringrostig trubadur...=)
Idag lååång fredag som började och avslutades i DINA hallen, ska bli underbart med helg!Tjingeling!


Fysträning #1

Igår säsongens första fyspass. En timmes "Boxercise" med Åsa Lemberg. Åsa, med nyopererad fot, körde ett roligt och jobbigt första pass med 12 spelare som var på plats. Det går inte att komma ifrån det, hur smart du än är på planen, hur taktiskt skicklig du än är eller teknisk,  har du inte fysiken att göra jobbet på planen hinner/orkar/kan du inte löpa så mycket, så rätt och så fort du behöver om du ska vara en bra spelare. Vad blir du om du vet vart du ska vara på planen men hinner/orkar inte dit? Tränare kanske....

Lilla pucklade på Terje, Spång på Blom, Ivan på Adde, Robin på Tomas, Filip på Stenberg och Pontus på Simon...skulle det vara en match utan slagkuddar hade jag nog spikat Adde.....(Christer var hos sjukgymnast och Danne A jobbar, annars hade dessa också kunnat utmana...) =)


I år ska SFFs spelare ORKA MEST de sista 20 minuterna av matcherna....

Åsa kommer förhoppningsvis köra många bra pass med oss denna säsong...

P fick en spricka i foten på sitt första futsalpass i lördags, tråkigt.


Ikväll kör Henrik och Ola med laget. Jag slickar mina sår efter en hel dag i badhuset med mina elever. De skötte sig utmärkt men att vara i den miljön 7 h sätter sina spår...zzzz

Imorgon träning igen och sedan är det dags för säsongens första match, futsal mot Ljusne i A-hallen på lördag. KUL!

Väntar fortfarande på svar från magnetröntgen. Hur lång tid ska det ta???

Tittade på ett starkt Chelsea som slog Valencia igår, gillar Mata i Chelsea, vilken lirare!
Annars tittar jag mer på inspelade matcher nuförtiden...vilket jag tyckte Christer Andersson var knäppt som gjorde då han var min tränare, vad händer?!?!Tjingeling!


Lite ont ännu

Ibland kommer det över mig, nu när säsongen ska börja ska jag inte köra igång. Det gör fortfarande lite ont att inte spela, att inte kämpa på planen med lagkamraterna, skitsnacket i duschen, känslan att vinna, om så bara på träning, känslan att börja hitta formen, nöta frisparkar, sena joggingturer med bilder i huvudet hur man dominerar matcher, komma till träning och bara behöva bry sig om att TRÄNA....
Sedan kollar jag mig i spegeln, känner efter hur mina hälsenor mår, hur mitt knä mår, de gråa hår som ständigt blir fler, hur jag för varje dag som går blir lite "mustigare" och sedan tänker jag på vilka sköna kvällar jag nu kommer att hinna ha med min familj ibland och då tar jag mitt förnuft till fånga igen. Att vara tränare är faktiskt också jäkligt roligt.


Ikväll första fyspasset...håller inte med till 100%, fotboll handlar om mycket mer än fysik men visst är den mkt viktig...

Men fotboll är fotboll och precis som då handlar fotboll 2012 om fysik. Att orka och vilja löpa mycket.
Vi startade emellertid mjukt. Ingen fysisk aktivitet, bara samtal om förhållningssätt.
Och så sa Nanne det som jag länge misstänkt:
”Vi måste bli tempotåliga. Man springer mycket mer och längre i högre fart i dag än för 15 år sedan.”
Det var som jag trodde.
Puh, det är bar att bita ihop.

-Rydström

Tjingeling!

Lugnt i December...

...har jag för mig att det var som spelare...Som en av ledarna runt A-laget kan jag säga att det är allt annat än lugnt!
Telefonräkningen kommer nog att totalt ruinera mig denna månad med alla sms och samtal...eller så kommer frugan köra ner den i halsen på mig så att jag kvävs...

Saker sker varje dag, sådant som är positivt och sådant som är mindre positivt...

Positivt idag:
 • Pappa Enarsson fixar med vår lördag som kommer att bli en helgjuten dag...
 • Eismar, Marma, vill spela futsal match mot oss nästa söndag i Bergvik, jag sa ja direkt, som sagt tävla, sällan fel.
 • Jimmy Rosen, tränare i ett av våra ungdomslag brinner för att utveckla sitt lag och vill ha hjälp från oss i A-laget, bolla ideer och veta hur vi jobbar, sådant tycker jag är skitbra men tyvärr har man inte alltid tiden att ställa upp. Men han, liksom vi, vill ha en röd tråd i klubben hur alla lag tänker fotboll, övningar m.m. En klockren tanke som säkert finns/funnits förr men kanske aldrig riktigt efterlevts?

Mindre positivt

 • En del bitar som man vill ha i pusslet faller ju inte på plats direkt...och då får man helt enkelt tälja nya bitar som ska platsa i mönstret!

 

 

Annat:

Förra veckan fick jag ett samtal från Tony Andersson i Sandvikens IF, nybliven division ett tränare. Han ville kolla att allt var lugnt att Ivan, på inrådan från agent, kom och provtränade. Efter en koll med klubben var det bara att önska lycka till och han har nu skrivit på sin blogg:

"I söndags var det ännu en ny spelare på plats ... Ivan Levoshko (Söderhamn) visade upp sig ... Ivan kommer även till Andersbergs hallen kommande söndag för ännu en träning ..

Ung och klart intressant spelare ..."

Då håller jag såklart tummarna att det går fortsatt bra för Ivan på provträning.

 

Imorgon första fysträningen, kl 17 i spegelsalen.

 

Tjingeling!

 Futsal och intervju #5

Igår hade vi futsalträning igen, denna gång på flygstaden då det blev en matchbokning i A-hallen. Enligt mig den träning som hittills vart bäst rent kvalitetsmässigt i spelet. Nu börjar våra spelare hitta futsalkänslan och tekniken med den något annorlunda bollen, få bättre ork samt även blivit mer "hemma" i taktiken...

Uppvärmning/mjukning, 3 vs resten samt spel blandade lag och avslutande spel med ett lag med de spelare som förmodligen kommer att ha mest speltid i helgens match mot LAIK samt ett "utmanarlag".
Utmanarna denna gång med Lukas D (som visar att han utvecklas i Sundsvall i de träningar han är med), Filip E, Adam S, Tomas R, Molin, Målis Jonas. Även P skulle ingått i detta lag men tyvärr skadade han sig på träningen och är idag på sjukhus och kollar upp sin fot. Hoppas det inte visar på någon fraktur.

Vs

Alex, Simon, Pontus, Spång, Robin, Stef, Lilla (Mange) och Stora (Christer).

Het match där utmanarna tillslut fick se sig besegrad emed uddamålet 2-1.

Jäkligt skön start på helgen som vanligt. Pappa Enarsson på plats med sin frågesport, denna gång med frågor mer i min smak...tre av sex tror jag det blev.

Nästa helg då match, kl 14.30 i A-hallen. Jag förväntar mig inte så mycket från vår sida förutom, utan inbördes ordning,  underbart anfallsspel, aggresivt försvarsspel, snygga anfall, läckra individuella prestationer och naturligtvis VINST! =)


Denna vecka:

Tisdag fysträning i spegelsalen 17-18
Onsdag Dina 18 - 19.30
Torsdag Dina 16.30 - 18
Lördag Samling 13.30, Match 14.30
Femkamp, Middag kl 20.00 på Olearys, El Classico 22.00


En underbar helg ska nu avrundas med en joggingtur...


Intervju #5

Alex "Blomman" Blom

En på alla sätt mycket, mycket seriös intervju med spelare ur SFFs A-trupp 2012.

Vem är du och hur hamnade du i en sådan storklubb som SFF?

Hmm, vart ska jag börja. Det fanns väl inte så många målvakter att välja och tillslut så fanns de väl bara jag kvar.

Om du skulle beskriva dina styrkor och svagheter som människa med exakt nio ord, hur skulle det låta?

Social, skön, lagomt rundlagd, ordningssam, allmänbildad, omtänksam, dålig-förlorare.

Under säsong dricker vi inte alkohol, spelar inte kort om pengar, är inte intima med kvinnor, röker inte, solar inte, äter inte godis och skräpmat, men ”off” season, hur rangordnar du dessa aktiviteter?

Hmm nån liten jamare kan de bli lite då och då, skräpmat, förlorar alltid på kort så ingen idè, solar gör jag aldrig skuggan är min vän, röker förekommer aldrig likaså den intima delen med kvinnor. 

Vi vet alla att Henrik är lik Anders Bagge, Tommy Nordh är lik Gammelsmurf, jag (Benny) är lik Beckham och Börje är lik ”Jabba the Hut”. Har du några andra sköna lika som bär i laget?

Oj vilken fråga, Adde och Hasselhoff med tanke på dom förmodliga attributerna.

Lek med tanken att du var en professor som skulle göra ett nytt ”Frankensteins Monster” och detta monster skulle bli sveriges bästa fotbollsspelare. Vilkas förmågor och kroppsdelar tar du från dina lagkamrater?

Bennys vänster, Simons curl, Robins lår, Holms bringa, Lundströms skägg, Magnus inställning till livet och slutligen Anderssons frilla.

Berätta varför just du bör/ska/kommer vinna silverbollen lätt nästa säsong?

Ojdå denna fråga till mig, verkligen?

Om du inte var fotbollsproffs i Hälsinglands Real Madrid, vad hade du gjort då?

Lirat Linebacker i New England Patriots.

Denna film på Youtube är det närmaste ett filmklipp kommer för att förklara hur mitt liv ser ut

http://www.youtube.com/watch?v=MSCHuxGv7nU&list=FLtlqwWQz4NhH8zhxCImEDpg&index=16&feature=plpp_video

Detta visste ingen om mig (förrän nu)

Inom fem år är jag ekonomiskt oberoende.

Och slutligen skulle jag bara vilja sjunga:

Oh, sometimes I get a good feeling, yeah

 

 

Tackar Blomman!

 

Tjingeling!

 


Träning #1

Då var den här, säsongen 2012. Igår blåstes den igång med den första "officiella" SFF A-lags träningen.
13 utespelare och två målvakter. Ett kort snack, målvaktsträning med Ola, teknikuppvärmning samt spel 6 vs 6.
Kul att se några av de lirare som jag och Henrik ej sett på frivilliga träningar och då inte träffat på ett tag, Adde och Danne.
Förutom dessa tränade våra Wallgrenare, Ivan, Holm, Spång, Terje, Robin, Pontus, Stef, Tomas R, Filip E.

Fem spelare hade anmält frånvaro om någon tycker vi hade en låg träningsnärvaro. Lägg till att vi har aktuella lirare i Norge och USA så visst har vi både kvalitee och numerär i årets upplaga av A-laget.

Bra kvalitee i spelet för att vara första passet. Många snygga baljor och bra intensitet. Visst syns det att de flesta (alla?) hållit den värsta ringrosten borta i höst med några pass fotboll/futsal i veckan.


Glädjande att en sådan viktig spelare som Simon Åberg skrivit på för en fortsättning i SFF. Tillsammans med några andra "uvar" som Robin, Holm, Danne, Pontus får de i år stå för ""SFF" rutinen i laget. När dessa grabbar nu är Uvar förstår alla att vi fortfarande har en stor utvecklingspotential i laget...U-21 nästan.Annat nytt:
Fystränare och fysupplägg i stort sett klart, en lösning som kommer att bli mycket bra. Detaljer kvar bara innan jag kan presentera denne...
Håkan Enarsson Lagledare, började med en jäkligt "lätt" frågesport efter träningen igår....bra initiativ.

Ola kör på med målvakterna, lyxigt och utvecklande att vara målvakt i SFF!

Match! Tävla! Georg Bcheri kanske blev förvånad när jag ringde och frågade efter träningsmatch i början av December men han tackade glädjande ja. Nästa helg, den 10/12 har vi säsongens första match, futsal i A-hallen mot LAIKen. KL 14.30 gör några spelare debut i den vita tröjan och resten startar sin bästa säsong i tröjan någonsin.

Kanske hände något i min barndom, vet inte, kanske därför många av mina barndomskompisar ledsnade på mig då jag ALLTID ville ha matcher i innebandy, fotboll, hockey, boxning, ja tamefUppgraderaan allt. Tillslut ville ingen köra så då spelade jag själv vm finaler, os finaler med mina låtaslagkamrater/motståndare....
I vilket fall, tävla är en trigger för mig och det vill jag att det ska vara för de spelare jag är ledare för. Därför älskar jag att vi ska tävla nästa helg även om det bara är en träningsmatch 2X15 i futsal....

Sedan ska vi lära känna varandra utanför planen också..med tävlingar förstås! Dagen avslutas med middag på Olearys och El Classico, grym dag!

Imorgon Futsal i Flygstaden kl 9-11.

Dina träning igår, två Dina pass idag och imorgon flygstaden. Då är det viktigt med kvalitee tid med familjen då det finns tid. Ikväll skulle vi mysa med Idol som resten av sverige. Maja, vår katt, somnar allt oftare på min mage...så också ikväll...hmm (varför är den skönare att ligga på nu än förut?), Hilma på armen, Marie bredvid och Selma i sängen. Viss kvalitee det också.

Jag sätter på en inspelad match med Porto och spelaren med världens coolaste namn, HULK!

Tjingeling!


Så ser ett trumset ut!

Då var det klart, ännu en pusselbit har fallit på plats inför säsongen 2012, Christer Wallgren från TIK tog igår beslutet att spela i vitt denna säsong. Beslutet innebär också att Mange "Lilla" Wallgren får med sig storebror på denna resa. Ett stort VÄLKOMMEN!Varför jag kallar Christer ett trumset är för att där en fiol är ett nätt insrument som spelar smått, tekniskt och vackert är Christer en spelare som trummar, bankar och slår tills alla blivit döva....En sådan måste ett lag också ha.
Dock har även Christer tagit stora steg sedan jag var i Trönö och har vissa egenskaper från fiolen också nuförtiden.
Härlig värvning av en spelar som redan förra året stod högt upp på önskelistan...

Bitar faller på plats och ikväll kl 16.30 blåser Henrik i pipan och kör igång säsongen 2012!

Passar även på att sända ett tack till Tommy Wallgren, ny tränare i TIK, äldste broder som i alla fall inte låst in sina bröder på Trönö IP utan låtit dem oskadda gå till oss...Stort av dig. Sånt får mig att tro på en bättre fotbollsvärld för alla oss i Söderhamns Kommun.Tjingeling!