Äntligen match!

Då var den spelad, säsongens första match. Futsal med domare Terje och motståndare tillslut Stugsund som ställde upp då LAIKen ställde in. Matchen spelades 3X15.

Vår trupp:
Westberg, Poppe, Stef, Spång, Tomas, Lilla, Robin, Filip, Christer, Niklas, Adde, Danne, Blom, Molin, Adam

Högt tempo i matchen inledningsvis, ofta mer vilja än kvalitee. Då Stugsund är ett piggt lag med många spelare som vågar i anfallsspelet, och en del riktigt giftiga futsal spelare t.ex. Lucas D, Mackan J och Adam J skapas det möjligheter åt båda håll.
Vi börjar, precis som väntat lite trevande. Chanser åt båda håll men vi gör första målet då Robin skjuter och Stef sätter returen. Tvåan kommer också efter att matchens poängmaskin Holm passat fram Spång. Matchens delikatess annars Pontus lyftning till Christer som på volley spelar snett bakåt till Lilla som skjuter hårt i ribban, den var värd att resultera!

Andra kvarten, som väntat, den klart bästa från vår sida. I tio minuter såg vi ut som det lag jag hoppas vi kan vara ofta i vinter. Tight försvarsspel, bra målvaktsspel, giftiga omställningar, individuella prestationer och bra rörelse i spelet mot uppställt försvar. I denna period gör vi också fyra mål genom Holm (Robin), Henrik (Holm), Stora (Lilla) samt Spång (Holm).
Vi blir lite nöjda sista fem minuterna och Stugsund är så pass duktiga så de straffar oss direkt. Deras första mål genom en fin prestation av förre SFF liraren Besse som tunnlar ..........(är schysst och skriver inte vem) och på så vis spelar fram en lagkamrat.

Sista kvarten spelar vi med några spelare som inte gjort en futsal träning ännu med SFF och då blir det såklart lite svårare att ligga rätt i positioner m.m. Matchen tappar intensitet och kvalitee då båda lagen också börjar få trötta spelare.
Pontus glidtacklar och Terje dömer helt rätt straff som Mackan J gör mål på och sedan i sista sekunden styr Pontus in en boll i eget mål. Ingen skugga över Pontus som gör en bra match och spelar varannat byte i 3X15 och kanske detta hade att göra med dessa två sekvenser..

6 - 3 blev då slutresultatet. Vinna är ALLTID viktigt, men prestationen i "mellan" kvartens första 10 minuter är det jag vill att vi ska eftersträva i kommande matcher/träningar.

Söndag är det match igen, i Bergvik mot Marma/Mohed. Återkommer med tid.

Resten av kvällen en skön tillställning med turnering i yatzy , dart samt jonglera med tennisboll och avslutning med middag på Olearys och El Classico. Då tävlingen skulle summeras vann nyförvärvet Christer "Stora" Wallgren (enligt honom själv "världens bästa yatzyspelare"), på andra plats Fredrik "ungtuppen" Stenberg som satte de stora grabbarna på plats och jonglerade till 18 med tennisbollen, utan skor och på ETT försök, starkt! På tredje plats...JAG! I min värld var jag bara andre förloraren men jag fick ett tröspris i form av ett mål på Mc Donalds...

Bra ordnat av Lagledare Enarsson och "allround" Per S!

Övrigt:
  • Holm framröstat till matchens lirare av firma Strid/Stenberg
  • Barca spelade återigen ut Real, jag gissade 1-3, bra gissat!
  • Pontus var ett mål av Alves ifrån att tjäna storkovan med tippningen 1-4 och sista målskytt Alves, det var NÄRA några gånger!
  • ÅSA LEMBERG är nu klar för att vara vår fystränare i år. Tisdagar kommer grabbarna att få jobba på sin styrka, balans, rörlighet och kondition/koordination med henne i spegelsalen
  • Nu har vi bäddat bra för i år med de människor som kommer att jobba i direkt anslutning till A-laget.

Huvudtränare : Henrik Åhnstrand   Assisterande: Benny Dahlin    Målvaktstränare: Ola Jönsson  Fystränare: Åsa Lemberg  Lagledare: Håkan Enarsson   Material: Väggen  Sjukgymnast: Per Svensson

• Denna vecka får vi in en nygammal spelare i träning, kanske har han skaffat en lätt amerikansk brytning...
  • Som United supporter har det vart en något tung fotbollsvecka i övrigt....
  • Debut för Lilla, Stora och Rehnman i den vita tröjan, såg lovande ut!