Intervju #8

Äntligen en ny intervju med spelare från SFFs A-trupp 2012, som alltid är den MYCKET seriös....

Next up, Martin "Torson" Strid
Vem är du och hur hamnade du i en sådan storklubb som SFF?


Martin Strid, 20 år. Spelar i Söderhamns FF på grund av att det är den mest drivande fotbollsföreningen i kommunen och med bäst förutsättningar.


Om du skulle beskriva dina styrkor och svagheter som människa med exakt nio ord, hur skulle det låta?

Snygg, söt, vacker, sexig, het, läcker, gullig, bedårande, överviktig.


Under säsong dricker vi inte alkohol, spelar inte kort om pengar, är inte intima med kvinnor, röker inte, solar inte, äter inte godis och skräpmat, men ”off” season, hur rangordnar du dessa aktiviteter?

Spelar inte om kvinnor, röker inte pengar, äter inte alkohol, dricker inte skräpmat eller godis.


Vi vet alla att Henrik är lik Anders Bagge, Tommy Nordh är lik Gammelsmurf, jag (Benny) är lik Beckham och Börje är lik ”Jabba the Hut”. Har du några andra sköna lika som bär i laget?

Johan "P" Persson a.k.a Andy Samberg
P??????

Lek med tanken att du var en professor som skulle göra ett nytt ”Frankensteins Monster” och detta monster skulle bli sveriges bästa fotbollsspelare. Vilkas förmågor och kroppsdelar tar du från dina lagkamrater?

Bloms skalle, Spångs försvarsmekanismer, Robins vänsterfot, Christers mat- och sovklocka och Roberts skägg.


Berätta varför just du bör/ska/kommer vinna silverbollen lätt nästa säsong?

Hahaha, jadu....


Om du inte var fotbollsproffs i Hälsinglands Real Madrid, vad hade du gjort då?

Njutit av ledigheten...


Denna film på Youtube är det närmaste ett filmklipp kommer för att förklara hur mitt liv ser ut

http://www.youtube.com/watch?v=bOQLaCXsSEI


Detta visste ingen om mig (förrän nu)

Har ormfobi, är dålig på engelska, värdelös på att tippa och om möjligt ännu sämre på poker.


Och slutligen skulle jag bara vilja sjunga:
We are the champions

Tackar Strid!
Tjingeling!

Fotboll så mycket mer än taktik, teknik och fotbolls "smartness"...

...handlar också en hel del om FYSIK!

I år har vi lyxen i SFFs A-lag att ha en riktigt proffsig, utbildad fystränare i Åsa Lemberg. Så här kan det se ut när hon kör ett fyspass med laget i spegelsalen:

http://www8.idrottonline.se/SoderhamnsFF-Fotboll/A-laget2012/Nyheter/Fystraningispegelsalen/

Ska få grabbarna i fysisk form!!!

Vi har också en hemsida som jag tycker håller riktigt hög klass för ett division fyra lag, här en häftig nyhet om vår officiella hemsida med adressen:

http://www8.idrottonline.se/SoderhamnsFF-Fotboll/

"From nu kommer vi att presentera en del bildmaterial på a-laget. Dels på träning men även under match och i andra sammanhang. Vi ska också pröva att filma och göra intervjuer under säsongen. Förhoppningsvis också öka intresset för hemsidan.

Det mesta kommer att presenteras under rubriken Nyheter.

Det är redaktionens två webspanare, Nadia Skhiri och Frida Wiman, som går på Staffangymnasiets Samhälls/mediaprogram årskurs 1, som kommer att ta hand om detta och presentera under A-laget på hemsidan."

- Peter Rehnman

 

ALLT som kan bidra till något sorts positivt intresse för SFF välkomnas och i dagens samhälle är ju internet ett forum där mycket kommunikation/information/nyhetsspridning o.s.v sker. Att då ha en "levande" hemsida är ju såklart otroligt kul. Bra jobbat Rehnman Sr med flera!

 

Tjingeling!

 
Till slakten...

..ska vi tydligen den 11/2. Ok, kanske inte så dramatiskt men så här skriver futsal.se om de kommande semifinalerna:

Herr

Futsal Club Ibra Göteborg- Söderhamns FF

Söderhamn har varit med högt uppe i de senate SM och har en del rutin men rykten säger att Ibra har ett bra lag och det skall räcka mot ett fotbollslag av SFFs kaliber.

Göteborgs Futsal Club- Märsta IK

Märsta IK var närmast pinsamma att se i kvalet. Ingen hade någon koll på regler och taktik och blev grymt tillbakapressade av Aspudden. Matchen slutade 2-2 men Märsta vann stort i sin andra kvalmatch och gick vidare. Märsta har dock 2-3 spelare med grym teknik och speed men helt oorganiserade räcker inte det. GFC tar detta med tvåsiffrigt.

Final: GFC – Ibra

GFC borde ha lärt sig läxan från förra året och lär med hjälp av taktik, rutin och disciplin avgöra årets SM. De båda lagen har mötts i Göteborgserien och spelat jämnt men jag tror det blir en lätt match för GFC.
Nu ska jag inte lura någon och säga att jag tror vi ska vinna mot Ibra. Odds? 50ggr pengarna på oss?
MEN. Jag tror det finns en chans. Om än en mycket mycket liten, så finns det en chans. Och vi ska kriga om det. Vi ska brinna för att göra bra prestationer mot Ibra. Och framförallt ska de göra mycket bra prestationer för att göra mål på oss!
Kalla mig idiot. Trodde jag inte det fanns en chans hade jag inte haft en vilja att ställa upp i sm. Och fan vad roligt att jäklas med alla som ser oss som en onödig biprodukt i de två "futsallagens" väg till finalen.
Fler reflektioner från gårdagens Intersport Cup och annat:
 • Hög vinner damfinalen. Måste vara tråkigt för ett hårdsatsande!?! (eller?) Team Hudik, även om detta INTE är fotboll.
 • Vad hände med Stugsund? Kommunens "bästa" futsal lag förlorade, i och för sig då, mot Hudiks "bästa" inomhuslag visade det sig, och hade den kvarten jag såg faktiskt inte mycket att hämta mot Strands Juniorer. Det var lite märkligt, absolut inget hån mot Stugsund som jag hade hoppats på i final mot oss. Mycket i den matchen måste ha förlorats i det mentala spelet någonstans...
 • Petter Lönngren gjorde fantastiska sista 10 minuter mot oss i semifinalen. Tills dess hade matchen vart relativt jämn. Men i dessa minuter gjorde Petter 4-5 "omöjliga"räddningar och räddade skapliga siffror till Bergvik.
 • Jag ska inte sitta och skriva negativt om något lag, men ett lag jag hade trott lite mer på var Ljusdal. Jag nämnde dem som potentiella finalister innan turneringen men de såg lite mindre bra ut än förväntat mot SIK i kvarten...
 • Strands Juniorer såklart den stora "positiva" överraskningen och även så länge de mötte "rutinerat" motstånd Ilsbo. Ilsbo kunde dock tydligen inte hantera ungdomlig speed och fart då de förlorade både mot junisarna i Strand och i SFF/SIK/NIF PA....
 • Grymt bra musik i pausen. Jag frågade vems skiva de spelade men då såg de ut som frågetecken i sekretariatet. Inge discodunk eller bredbent rock, stämningsfull "altcountry" och singer/songwriter musik, fint för en gubbe  =)
 • Är ganska nöjd att vi iår inte spelar Ljusnan Cup till helgen. Behöver vila huvudet en helg och få sova ut och vara med mina tjejer. Skulle dock gärna möta Hille inomhus....
 • Tidningscupen i Sandviken spelades i helgen, Strömsberg vann mot Sandvikens IF 1 i final med 4-0. En cup jag hoppas vi spelar i och slåss om segern i nästa år....

 

 

Tjingeling!
Älska att tävla, älska att vinna! Dag 2 Intersport Cup

Då sitter jag här igen. Rörd. Vill inte låta FÖR stolt. Inte spela för mycket på den stora trumman. MEN, det vi gör i denna cup är inte bara bra prestationer, det är så mycket mer än så.


HuFF i kvartsfinal. FINALEN enligt mig och det försökte jag också intala våra spelare. Vi har ju tyvärr inte chansen att spela mot HuFF i så många tävlingsmatcher längre, gäller att njuta när vi väl får chansen. Hoppas den dyker upp i dm också i FOTBOLL så de får chans till revansch. Jag ljög inte när jag sa att ABK, eller HuFF, alltid vart det lag jag helst är med och vinner mot. Såklart en komplimang till hudiklaget som ofta vart våra antagonister på tronen i Hälsingland då jag spelat fotboll. Just nu är de ohotade etta men kanske därför denna seger smakade extra bra.'
Vi vinner alltså mot HuFF i kvarten. Ligger under med 1-4 och vänder, gör 4-4, skapar lägen för att vinna matchen rättvist men avgör på handicapstraff nr 1 genom en kylig, eller het, bestäm själva,  Rehnman. Där vann vi enligt mig finalen. En sådan jäkla karaktär och mental styrka att hämta upp detta underläge mot ett på pappret bättre "fotbollslag" i alla fall. Klart bästa matchen i cupen av de matcher jag sett. Fart , kvalitee, heta känslor, tuffa dueller, dramatik, individuella nummer, fina mål.
Tyvärr måste vi vinna på en fegstraff, vi BORDE vunnit matchen på någon av alla klara chanser vi skapar sista fem minuterna. Som sagt, helt nöjd får man aldrig vara.

SFF - HuFF 5 - 4

Att vi sedan vann semin mot Bergvik med 4-2, efter en stabil insats med lite för få mål och vinner finalen mot Strands Juniorlag med 12-2 känns nästan mest som en bonus. Vi ligger även under mot Bergvik, som jag förstod skulle bli giftiga i denna turnering, med 1-2 och vänder till odiskutabel seger. K.A.R.A.K.T.Ä.R!

Grabbarna som ALLA kan vara mycket nöjda med sin insats i helgen + poäng i hela turneringen (mål + assist)
Alex, Simon (5+5), Danne (1+1 ), Felix (3+5), Terje, Rehnman (9+5), Robin (5+4), Spång (3+1), Lilla (2+5), Filip (4+2), Holm (6+2), Lundström (2+8), Adde (6+4)

Bäste utespelare: Kapten Robin Olofsson (mkt rättvist, i kamp med ett x antal andra SFFare=))
Bäste Målvakt: Alex Blom (mkt rättvist och av de keeprar jag sett ett enkelt beslut)
Bäste målgörare: "Poängmaskinen" Rehnman, 9 mål
GRAND SLAM!

46 mål framåt kanske inte är, men borde nosa på något sorts målrekord i denna cup. Och då har vi mött det andra finallaget två gånger, HuFF, två seriekollegor samt Norrala.
Fina kvitton.

Jag är helt slut. Men stolt över vilka lirare vi har i detta lag. Det tar på krafterna att vara fotbollstränare. Som tur är får man ibland också lyxen att vara en lycklig sådan, då är det värt all tankeverksamhet man lägger på det.

Idag njuter vi. Imorgon börjar laddningen mot SM och FC Ibra. Då måste väl ändå sagan få ett slut?

Återkommer imorgon med mer reflektioner från dessa två dagar. Nu ska jag leka med barbies, med ett stort leende =)


Tijngeling

Intersport Cup, dag 1

DÅ var dag ett avklarad i Intersport Cup, eller Glysis Cup för oss som vart med ett tag. Överlag en positiv dag. Vi började med att möta ett lag som ifjol slog ut vårt "första lag" ur cupen i kvarten och som alltid brukar ge oss tufft motstånd inomhus i dessa cuper, Delsbo. Delsbo tog ledningen i matchen men sedan tog vi tag i spelet, hittade känslan på planen, kvaliteen både med och utan boll och vann tillslut med stora siffror, 10 - 2. Oväntat stora siffror mot en seriekollega även då jag vet att vi behärskar även denna sorts "inomhus fotboll" rätt bra. FUTSAL är det dock absolut inte!

Match två mot ett piggt, rappt Strand och deras juniorallsvenska lag. Vi tar ledningen med 1-0 efter 10 sekunder och vinner till slut matchen med 6-0, eller 6-1 då de gjorde mål på en handicapstraff. Siffror som den första halvan av matchen var lite väl stora i vår favör, Strand killarna gav oss rätt bra motstånd i en kvart och Blom måste göra 2-3 riktigt bra räddningar i fria lägen. Men vi hittar tillbaka till den kvalitee vi besitter efter halva matchen och vi vinner även denna match klart tillslut.


Sista matchen mot vår samarbetspartner som vi tyvärr stötte på i gruppspelet, Norrala IF. Vi gör återigen mål efter 10 sekunder och springer ifrån till 7-1 genom några riktigt fina anfall. Matchen "dör" något och slutar 9-2, 9-3 efter handicapstraff mål av NIF.

En godkänd första dag med höjdpunkten i den första matchen mot Delsbo där vi visar prov på fina kombinationer i anfallsspelet och även efter fem minuter ett bra försvarsspel i vårt lite mer "otränade" försvarsspel om vi jämför med vårt futsaltänk.

Poäng och spelare som lirat i dagens matcher (mål+assist):
Alex, Simon (3+4), Danne (1+1 ), Felix (3+3), Terje, Rehnman (3+3), Robin (3+0), Spång (2+1), Lilla (0+3), Filip (2+0), Holm (2+0), Lundström (2+4), Adde (4+3)

25 mål på tre matcher, vi är målglada i årets inomhusspel!!!
25 gjorde vi också mot Ervalla och Västerås, fortfarande en sjuk siffra, och det i FUTSAL!

Bröderna Olsson tyvärr sjuka, så även tyvärr "Stora" Wallgren, Westberg fick ledigt denna cup, Adam i Norge, P i Norge, Molin med PA och Stenberg med PA, Ivan och Strid suktar efter "riktig" fotboll =)

Om mina uppgifter stämmer möter vi imorgon division två (eller ett!?!) laget HuFF i kvartsfinal. Hemmalaget, STORA favoriter. Vi gillar läget, ALLT att vinna, allt annat stor skräll och missräkning för Hudik, laget och publiken.

Vi är ett diviison fyra lag, HuFF ett topplag i tvåan, kanske ett division ett lag. Ska bara kunna gå på ett vis eller?
Vi tänker dock spela om det, tro på det vi gör och se hur långt det räcker!
FÖR MIG BLEV DET EN DRÖMLOTTNING, BÄSTA MÖJLIGA MOTSTÅND!
Matchtid 11.30


Andra tankar och reflektioner från dag ett:
 • Ilsbo det lag som överraskat mest positivt på mig och då vinner SFFs, NIF och SIKs gemensamma PA, P16, mot dem då vi åkt hem med 3-5, STORT GRATTIS
 • Denna blogg har en del otippade läsare har jag lärt mig idag...
 • Är återigen inte besviken på NÅGON som spelat i vår tröja idag, och återigen skriver jag det och MENAR det.
 • Rykten säger att Bergvik såg vassa ut på fredagen, precis som jag trodde. KMs förutsättningar passar inte Bergvik och dess spelare, denna typ av fotboll, ytor och stora mål passar dem bra! Här kan det löna sig att ha skjutglada spelare med tunga skott.
 • Vi har presterat några underbara anfall som tyvärr inte resulterat i mål, ofta ribb eller stolpskott och ofta följt av ett riktigt, ursäkta språket, skitmål i sekvenser efter. Sådana räknas också och visst är det en styrka att även kunna göra dessa!
 • Tävla och VINNA älskar jag att göra och vill att alla i SFF ska älska. Sedan ska vi såklart ha JÄVLIGT roligt också, varför annars hålla på? Idag har vi gjort/haft detta, då kan jag inte vara missnöjd!
 • Imorgon en stor utmaning, vi gillar läget!!!
 • "Danne Dunka"s broders Åsbacka Bygg hade fixat ruggigt snygga uppvärmnings t-shirts till oss, fint ska de va!
 • Lite dåligt "drag" i hallen tycker jag, hoppas det hettar till lite imorgon.

 

 

 

Tjingeling!

 

 
Zlatan i semin!!!!!

Eller åtminstonde hans namn...:

Semifinalerna lottade:

Lotten utföll enligt följande
FC Ibra - Söderhamns FF och Göteborg FC - Märsta IK

Otrolig skräll att vi inte fick Märsta i semifinalen...=)

Läser följande på futsal.se:

"Då var det åter dags för SM-finaler. På herrsidan har fotbollslagen Märsta IK och Söderhamns IK tagit sig till final tillsammans med futsallagen FC Ibra och Göteborg Futsal Club. Båda från Göteborg och därmed tar Götet över från Stockholm att vara futsals framsida. Jag håller tummarna för att de båda futsalklubbarna inte får möte varandra i semifinal. Om Söderhamn vet jag inget men efter att ha sett Märsta så vidhåller jag att futsal-SM är det lättaste SMet att vinna."


Vi och Märsta de "fula ankungarna" i finalspelet...Kan någon av oss bli en svan? Naturligtvis ska det inte gå. 80-20 i procent till Ibra...åtminstonde hoppas jag de tycker det är den procentchansen. Allt annat är såklart bortom enbart en skräll.

 

Tjingeling!

Omgång 1
2012-02-11 11:30 FC Ibra - Söderhamns FF


2012-02-11 11:30 Göteborgs Futsal Club - Märsta IK


Omgång 2
2012-02-11 14:30 Förlorare i match 000677001 - Förlorare i match 000677002


Omgång 3
2012-02-11 18:00 Vinnare i match 000677001 - Vinnare i match 000677002

Fotboll..eller nästan!

Fotboll i Dina hallen igår. Henrik fick ta kvällens något tråkigare göromål, matchboknings möte...Jag fick äran att ha träningen med killarna. Inte så avancerat, Ola körde en halvtimme med Blom och jag körde några "kvadraten" varianter. Sedan spel 4 vs 4 plus målvakter på en yta som skulle likna planen i Intersport Cup i helgen. Ovan storlek på planen, sjumannamål, större utmaning att hitta en taktik som fungerar men efter några matcher såg inte spelet så tokigt ut. Roligt att se Strid, Ivan och Terje i action igen, dessa lirare som av olika anledningar stått över futsalen.
Terje ska tävlingsdebutera för säsongen i helgens turnering, som jag sagt tidigare, TÄVLA ska vi bli bättre på och det finns inga bättre tillfällen att träna det på än i "riktiga" tävlingssituationer.

Intersport Cup är en hybrid mellan vanlig fotboll och futsal. Ska såklart bli riktigt roligt med Cup igen.


14 =) spelare på plats. Molin och Stenberg körde med PA inför helgen då de ska spela med dem i Cupen. Victor och Poppe utomlands ännu. Krister och Spång förkylda.


Ikväll kör Henrik ett pass med grabbarna, jag har vart hemma med Selma som hostat hela natten och vabbat. Stackarn. När inte tjejerna är friska känns inte ens fotbollen superviktig. Har dock vart ganska skönt för mitt huvud att helt koppla bort futsal, fotboll och jobb för en dag. Imorgon har dock farfar lovat att hoppa in som sjuklingvakt, jag vill ju INTE missa min lugna fredag =)
Hilma valde också att vara hemma. Tack o lov, hon avlastade mig i barbielekarna.....Tittade på halva Barca - Real igår, första halvlek. Stundtals ser det ut som Barca skulle kunna hålla bollen inom laget i 90 minuter om de ville, och då möter de REAL!
Dock var det nära att Higuain fick ett gratis mål efter 10 sekunder, precis som Barca bjöd på en tidig chans som Özil satte för några möten sedan. Ska man spöa Barca ska man hugga på allt den första minuten =)Tjingeling!

Tidigare meriter

Futsal Sm 2007: Tredje Plats

http://svenskfotboll.se/cuper/sm-i-futsal/resultat-tidigare-ar/resultat-2007/resultat-herrar-2007/

Futsal Sm 2009: Fjärde Plats

http://svenskfotboll.se/cuper/sm-i-futsal/resultat-tidigare-ar/resultat-2009/spelprogramresultat-herr-2009/

Futsal Sm 2012: ????
Veckans träningar:
Tisdag FysÅsa 16.30
Onsdag: DINA 19.00
Torsdag: DINA 17.45

Lördag: Samling 10.00 Hällåsen Intersport Cup


Tjingeling!14

14 spelare som tog oss vidare från sista kvalomgången i Svenska Mästerskapet i Futsal. Ett fint tal.

Alex (1+0), Simon(1+1), Danne(1+0), Felix(0+1), Spång(1+0), Lundström(0+2), Robin(1+0), Henrik, Holm(0+2), Filip(1+1), Rehnman(1+0), Adde(1+1), Mange(0+1), Krister
(ASSIST + MÅL)
15 med Molin som ej spelade men fanns tillgänglig och redo!

Som alltid, poängen inte hela sanningen hur man presterat i matcherna. Krister och Westberg poänglösa, båda viktiga spelare för laget med sina spetskvaliteer t.ex.


http://helahalsingland.se/sport/fotboll/1.4311493-soderhamn-till-slutspel-efter-dramatik

Läs vad Hälsingetidningar skriver från matchen. MYCKET glädjande att vi får mycket plats i tidningen, samt även en skön bild på Krister på framsidan.  Tidningen har förstått att uppskatta när ett seniorlag från Söderhamn är i närheten av ett SM guld, samt chansen att få representera Sverige i Europa!
Så här nära kommer aldrig något seniorlag från Söderhamn till att möta Barcelona i tävling! Jag skulle vilja se "Lillas" ögon om han står i en storstad i Europa och ska möta Barca i en tävlingsmatch, Hahahahhaha

Skämt åsido. Nu är vi chanslösa. Vi blir fyra. Allt annat är utopi. Drömmar för knäppa människor som inte har vett att inte hoppas på mirakel. Eller vänta nu, knäpp drömmare utan vett och som tror på mirakel, det är ju tamefan jag!!!

Till slutspelet i Falun den 11 februari har även Märsta IK, Göteborgs Futsal Club och FC Ibra från Göteborg gått.
Lagen i slutspelet kommer att spela semifinal, match om 3:e pris samt final.
Segrande herrlag får representera Sverige i UEFA Futsal Cup.

Två topp futsal lag i Sverige samt ett skarpt division tre fotbollslag. Ska vi gissa att vi "fotbollslag" får ett futsal lag i semin? Futsal sverige vill nog ha en final mellan två rena futsal lag. Vi ska göra allt för att inte så blir fallet!!!

MEN. Såklart, SÅKLART är vi under, underdogs denna helg. Att bli fyra är mycket bra, trea jäkligt bra, tvåa sjukt bra men att vinna, det är ett MIRAKEL!

Vi kommer ha en underbart rolig Lördag hur det än går i matcherna. Men nöjd med att bara vara där när jag väl är på plats, det kommer varken jag eller någon annan i SFF heller att vara.

 • Det var ju bara 10 sekunder kvar då Lilla, nuvarande 14, drog in segermålet. 14, en läskigt skön siffra i mitt liv. Jag ger mig fan på att Lilla drog in bollen när 14 sekunder återstod...=) Bara i mitt huvud det kändes som 40 sekunder kvar =)
 • Jag får ej delta från bänken i semin. Jag blev frustrerad och sparkade i nätet bakom avbytarbänken igår då vi kanske skulle haft en 10 meters straff vid 2-2. Jag accepterar mitt straff, jag blir het. Jag kommer alltid vara engagerad, den dagen jag inte är det lägger jag av. Men såklart måste jag lära tygla mitt stundtals häftiga humör då det kommer till fotboll, vinna och Söderhamns FF.
 • Adde och Rehnman gjorde bra insatser i första matchen, poäng och andra bra insatser och får ändå sitta i andra matchen. Vi har tuff konkurrens i laget och vill så ha, den har tagit oss till sm slutspel!
 • Som väntat svårt att somna igår. Matchbilder i huvudet. Simons sköna soloraid och mål, Lundströms 10 metare i mål, Bloms räddningar mot Kuben, Lillas avgörande mål, Stora och Felix rutinerat fixade frisparkar, Dannes jätteskott i ribban, GLÄDJEN efter seger m.m.
 • Pontus och Viktor tillbaka till slutspelet också. Blir härliga "problem" för mig med laguttagningen.
 • Ifjol hade vi inte vunnit denna match vid 2-2 och en minut kvar. I år har vi tagit en del futsaltänk och detta innebär bl.a.chansen att sätta in en utespelare som flygande målvakt samt VÅGA utnyttja den. I km gjorde vi två mot TIK i detta samt ett igår. 3 mål på ca 3 minuter. Mot TIK släppte vi dock in ett, eller var det två också.. Hade vi inte gjort detta nu hade aldrig Kuben vart tvungna att backa hem som de gjorde och gett oss chansen till att skapa det sista läget.
 • Intersport Cup i Hudik till helgen. Ni som tror det, det är INTE futsal. Det säger jag inte som något sorts skydd om vi inte går bra i cupen, vilket jag/vi tror/hoppas och siktar på. Men i Hudik kommer jag att vara mer "osäker" på resultatet att möta lag som Delsbo, Strands Juniorer och Norrala, lag som jag är relativt säkra på att vi skulle få ett bra resultat mot i 2X20 effektiv tid i futsal. Men detta är ju också charmen med dessa cuper. ALLA kan slå ALLA. Stugsunds IK slog för två år sedan ut ett starkt fotbollslag ABK i semin t.ex.
 • Straffar efter matcher, stora mål, ovant underlag. Ovana ytor. Oftast vinner ju ändå förhandsfavoriterna. Men visst finns alltid skrällchanser. Jag har vart med och vunnit cupen tre gånger. HuFF måste ju ses som STOOORA favoriter i år. Delsbo, Stugsund, Strand, Ljusdal, vi och en "Dark Hoarse" i Bergvik vill nog annorlunda.
 • Bollstanäs damer är det första damlag som jag blivit, åtminstonde lite, imponerade av i futsal.
 • HuFF kan komma att bli ett division ett lag nästa säsong. Vad fan hände? Inte många år sedan vi hade dem lite efter oss. Nu är vi i fyran, de kanske i ettan. Konstgräs? Ett naturligt steg för bra spelare i området att spela där? Samarbete? Någon kanske vill skriva rutinerad tränare, men inte jag. Jag tror på Henrik och tycker han är en mycket bra tränare för SFF!

Från Ervallas hemsida, en klubb som prioriterar futsal:

"Under säsongen har både seriespel och cuper avverkats, ett lag i div. 1 och ett i div.3. Vi har även spelat bland annat UFL, SM och Aif. I UFL gick ESK vidare som bästa tvåa och åkte till Västerås för att spela slutspel i SM. Två matcher spelades, en mot Västerås och en mot Söderhamn. Matchen mot favorittippade Västerås vanns men sedan blev det tyvärr en förlust mot gänget från Söderhamn. Ett lag som spelade defensivt och taktiskt smart. Söderhamn vann även grupp två och spelar därför om medaljer i Falun i SM"

Tackar tackar Ervalla!


Denna vecka ska vi träna fys med Åsa tisdag samt fotboll Onsdag och Torsdag.

 

Nästa vecka lägger vi in ett eller två futsalpass, och denna gång är det verkligen de sista passen denna säsong!!!

INTERSPORT CUP

Gruppspel lördag 28 januari
17 D 10.00 E Högs SK Njutångers IF
18 D 10.30 E Team Hudik 2 Ljusdals IF
19 H 11.00 B Hudiksvalls FF Ilsbo SK
20 H 11.30 B Forsa IF Enångers IK
21 H 12.00 D Söderhamns FF Delsbo IF 1
22 H 12.30 D Norrala IF Strand P16
23 D 13.00 E Team Hudik 1 Högs SK
24 H 13.30 B Stugsund P16 Hudiksvalls FF
25 H 14.00 B Forsa IF Ilsbo SK
26 H 14.30 D Delsbo IF 1 Norrala IF
27 H 15.00 D Strand P16 Söderhamns FF
28 D 15.30 E Njutångers IF Ljusdals IF
29 H 16.00 B Enångers IK Ilsbo SK
30 H 16.30 B Forsa IF Stugsund P16
31 H 17.00 D Delsbo IF 1 Strand P16
32 H 17.30 D Söderhamns FF Norrala IF
33 H 18.00 B Hudiksvalls FF Enångers IK
34 H 18.30 B Ilsbo SK Stugsund P16
35 D 19.00 E Team Hudik 2 Team Hudik 1
36 D 19.30 E Ljusdals IF Högs SK
37 H 20.00 B Forsa IF Hudiksvalls FF
38 H 20.30 B Stugsund P16 Enångers IK

 

Kvartsfinaler herrar söndag 29 januari
39 H 10.00 Segrare Grp A 2:an Grupp C
40 H 10.30 Segrare Grp B 2:an Grupp D
41 H 11.00 Segrare Grupp C 2:an Grupp A
42 H 11.30 Segrare Grupp D 2:an Grupp B
Cirka 12.00 Pausmatch
Glada Hudikteatern
Semifinaler Herrar söndag 29 januari
43 H 13.00 Segrare match 39 Segrare match 40
44 H 13.40 Segrare match 41 Segrare match 42

Finaler damer o ch herrar

söndag 29 januari

45 D 14.20 Segrare grupp E 2:an i grupp E
46 H 15.00 Segrare match 43 Segrare match 44

 

Tjingeling!


Eufori och topp fyra i Sverige!!!

Jag vet, stora ord. Lätt att detta blir pretentiöst. Storm i ett vattenglas kanske för somliga. Fisar i rymden.
Men jag tycker verkligen om futsal. Jag har inte ljugit när jag skrivit att jag tycker det, före fotboll och badminton, är den roligaste sporten jag själv lirat och även att titta på. Nu är vi, efter ett drama som skulle kunna platsa i den första Hollywood rullen som skrivits om futsal, återigen topp fyra i Sverige i denna sport. Sjukt roligt att vi har dessa spelare i SFF som gör detta möjligt!!!

SFF - Lira 6 - 3

SFF - Kubikenbortg 3 - 2

Om jag var riktigt glad efter förra helgens klapp - klapp spel och MASSOR av mål och kvalitee är jag ÄNNU mer glad ikväll. Idag gick det INTE på räls. Det gick lite troll i spelet. Fungerade inte stundtals i anfallsspelet. Lite stolpe ut på allt som gick in förra helgen Vi hade en tuff första 20 minuters period mot Lira där vi inte kom igång i offensiven. Defensivt är jag sällan orolig nuförtiden, förutom då i omställningar, där vi inte "dödar" anfallen i vilka Lira satte två bollar mot oss. Men att vi vinner dessa macther, när inte allt rullar på spelmässigt, visar på KARAKTÄR i laget hos spelarna. Det gillar jag.

Vi kom dock igång något i andra halvlek mot Lira, är det bättre laget, målen trillar in och vi vinner välförtjänt utan att glänsa (förutom då i några byten).

I den andra matchen möter vi Kubikenborg som vi fick lyxen att se mot Lira där de sprang sönder det trötta Luleå laget, som gjorde misstaget att spela med ett högt press spel och Kuben vann på rapphet, några tekniska spelare och full fart framåt.

Att detta skullle bli den största utmaningen hittills i SM, Ervalla kanske undantaget, syntes lång väg.

Men vi bjuder inte på mycket i denna match. Precis som vi måste spela mot fartfyllda spelare som detta. Kväva ytor att springa från oss i, jobba tight som ett lag, maxlöpningar hem, osexigt kanske men den försvarstaktik jag trott på (nästan) hela tiden i sm sedan vi började futsalsäsongen.

Matchen otroligt jämn, Kubikenborg hade gått vidare till Falun och SM finaler på oavgjort. Vid underläge 1-2, Simons vänsterfot hade kvitterat för oss efter en solorusch , drar Kuben i samma sekvens på sig två ur deras synvinkel taffliga frisparkar, nr 5 o 6. Lundström sätter tiometaren bakom en jättekille i målet hos Kuben. Vi måste gå för vinst vid 2-2, matchen böljar och Alex gör några fina räddningar och så även motståndarmålvakten. Lundström missar tiometare nr.2 och när 1.30 återstår plockar jag ut Alex och spelar med Henrik som flygande målvakt. När bara 40 sekunder återstår får vi läget. Henrik till Robin som visar underbar spelförståelse och inte skjuter utan spelar Lilla, som listigt smygit upp vid bortre stolpen och bredsidar enkelt in bollen. Svart. Ridå. Glädje. Nervositet. Eufori. Sjuk känsla.

Sekunder återstår men Kuben kommer inte närmare än ett farligt frisparksläge då 1 sekund återstod.
Ännu en saga i SFFs futsalhistoria var skriven.

Jag och Henrik var på läktaren. Vi reagerade lite väl mycket efter en, i våra ögon, klar frisaprk och chans från 10 meter. Ursäkta för detta beteende om vi skrämde någon. Ibland blir glöden eld och tar över hjärnan.

Domarna mycket proffsiga annars tycker jag. Och roligt då de berömde oss och Kuben i halvtid (utan att de visste att jag hörde) äntligen en match med taktisk futsaltänk sa de, RIKTIGA futsal domare. Fin komplimang till oss.


Vi är vidare, jag är oerhört glad idag. För mig är det stort att vara i Falun i slutspelet i Futsal. MÅNGA riktigt bra lag har blivit utslagna.

Tack killar o ledare i SFF. Inatt kommer jag ha svårt att sova, hög energi/adrenalin nivå. Men hur jäkla trött jag än är imorgon kommer jag att gå till jobbet med ett leende...


"Denka" på plats och här är hans ord om våra matcher:
http://denkologi.blogspot.com/

Roligt med folk som skriver om våra matcher och här tycker jag Dennis beröm och kritik ligger på en nivå som inte känns önödigt tuff/vinklad (Trönö ville dansa=)) . Roligt att läsa.
Förstår att det ibland ser ut som vi backar hem och bara är destruktiva/ kanske till och med fega. En liten inblick i varför jag i år tryckt på detta spel fick vi när Kuben gör 2-1 direkt då vi tvingats till våra höga press och jakt på ledningsmål vid 1-1. Ett långt uppspel i en yta som inte finns när vi är "tråkiga", 1 vs 1, en snabb spelare med kvalitee som denna gång mötte en spelare som var trött och helst skulle bytt, mål till motståndaren. Sedan förstår jag att man kan spela högre försvarsspel på massor av olika sätt. Men i SFF har vi spelat Man-Man spel sedan Chappas tid. I år har jag infört ett tänk som jag trott skulle ta oss en bit i sm med de spelare vi har nu.

Hade vi lagt mer ännu mer träning på ett högre press spel kanske vi inte släppt in två mål mot Kubikenborg. Jag tror vi hade släppt in fler. Kanske hade vi haft bollen mer. Kanske vi hade gjort fler mål. Jag vet inte och vi kommer aldrig veta.

Så här skriver Lira BK om oss, de har alltså också tagit sig en bit i sm:
Tyvärr förlust med 6-3, vi mötte ett Söderhamn som backade tillbaka mer än vad vi är vana vid så vi hade rätt mycket boll men dom var ruggigt snabba i kontringarna.

TOUCHE!

Det jag kan, med total övertygelse, är att vi med ett högre presspel skulle bli lurade upp på läktaren mot ett skolat futsallag, typ FC Ibra.....Den 11e februari möter vi dessa lag. Släppa in lite mål, ta tillvara på de lägen vi skapar. Vår chans enligt mig. Men om vi har haft allt att vinna dessa två helger, vad ska vi då inte ha den 11 e februari? ALLT från och med nu är en jävligt underbar bonus!

Vi är ett division fyra lag från hälsingland. Vi måste spela futsal som ett sådant. Vi har visst "riktigt" futsaltänk. Men vi har för lite tid att bli ett riktigt skolat sådant. Vi måste enligt mig vara "Tråkiga", vattentäta bakåt samt jobba för att ha vass kvalitee då vi har boll, där kan vi vara bättre än idag!

Som sagt, nöjd får man aldrig vara.....

Sista gången jag "försvarar" vårt spel/tänk, jag förstår precis hur det ser ut från sidan också. Nu har resultatet visat att vi inte vart helt ute och cyklat. Vi är där vi/jag ville vara.


Symposiet i Sundsvall på lördag. Tony Gustavsson höjdpunkten. Brinner för fotboll i både kroppsspråk och tänk, härlig instruktör som verkligen kunde engagera den grupp han visade sina övningar med.

Men ska jag vara ärlig och utan att låta kaxig/dryg på något sätt, MYCKET av de övningar/tänk som Tony körde i sin Tici Taca har Henrik redan kört med SFFs A-lag och så även jag med mina specialidrottselever i skolan. Handlar mycket om att kunna göra tekniska moment i matchlika situationer med taktiska inslag samt "awareness" inslag. Fort bort från isolerad teknikträning. Våra spelare och mina elever skulle känna igen allt det Tony visade upp den första halvan av det praktikpass som jag såg.
Spel i vinklar, snurrande huvuden, spel efter marken om man kan, spel "igenom" lagdelar vid läge. Just vinklar och awareness mycket som Henrik jobbat med i laget och jag på skolan. Något som Crille i Häcken också snackade mycket om som de jobbade med. Roligt att få bekräftelse på att detta inte är något Henrik, och till viss del även jag, bara svamlat om och tyckt/tycker är viktigt.

Dock körde han något som kommer att bli jäkligt fint för oss att "låna" och pröva i år. Medel/Tankar för att förbättra/tydligöra vårt djupledsspel denna säsong. Något jag tycker vi haft brister i några år.
Tony tydligjorde hur man kan instruera och få spelarna att tänka i den del av spelet som ju faktiskt ofta är det som avgör matcher.


Men i år ska vi inte heller glömma bort intensitet, fart, inställning och förmåga att slå sin motståndare i anfall och försvar. Lyckas vi med detta tror jag på en ljus sommar.Veni Vidi Vici

Återkommer imorgon med spelarpoäng/kommentarer, men ikväll är alla SFF spelare hjältar!


Tjingeling!Knarka fotboll..

...kommer jag att göra i helgen, ursäkta språket.

Tony Gustavsson - TikiTaka Academy: Kanske det jag ser fram emot mest. Höra lite mer om hans "X" factor som han tycker sig sett Barcelona använda sig av. Massor av spelbara möjligheter för att spelarna i laget ständigt skapar "X" på planen. Jag ger mig fan på att om jag letar kan jag hitta alla alfabetets bokstäver i hur spelare fomerar sig på planen om jag letar tillräckligt noga och länge....och det finns ett skatt som förklarar allt vid slutet av regnbågen. Ursäkta min skepsis, övertyga mig Tony! =)
Jag har drivit lite med Tony då jag med SFFs spelare i futsal talat om the "V" factor då vi anfaller, den känns mer tydlig att förklara i alla fall. Spelarna har som vanligt tyckt att jag svamlat bara...Och jag har som vanligt skrattat åt mina egna skämt....

Magnus Wikman -

SvFF Riksinstruktör och Förbundskapten för ungdomslandslag

Tv kändis och ett annat instressant pass....


Thomas Westerberg - Utvecklingsansvarig i IFK Norrköping ett annat.Sen blir det att åka söndagmorgon 6.30 från Sundsvall mot Bollnäs och Futsal SM kval...Gotta love soccer/futsal!


Hittade av en slump matchen vi spelade mot Spårvägen i slutspelet i futsal sm 2007, match om bronspengen. Den finns inspelad på DVD.
Vi vann matchen, jag har dock aldrig velat se matchen då den ger mig rysningar. Inte för själva matchen, härlig seger och sm brons, men för det som hände på vägen hem. Jag borde inte spelat i Skövde, men jag trodde bara jag hade fått en rejäl sträckning i ryggen. Jag kunde knappt gå upprätt men skulle såklart spela. TNS apparat och smärtstillande, jag gjorde INGET avtryck i matchen (inte EN poäng såg jag från mig...). På vägen hem i bussen fick jag 41 grader feber och hamnade, efter många undersökningar, tillslut på infektionskliniken i Gävle. Jag hade fått in Staphylococcus aureus i blodet och dessa hade fastnat på min ryggrad och börjat förstöra den. Kunde lika gärna vart hjärnan eller hjärtat och då hade det vart stora, eller ännu större problem.

Läs mer om skiten här:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Staphylococcus_aureus

Jag kommer ihåg doktorns min när jag frågade om han kunde garantera att jag skulle komma ut från sjukhuset...Den dagen lovade jag mig själv att vara tacksam för de små sakerna, som egentligen är de stora,  i livet om jag bara kom därifrån.
Jag missade nästan en hel säsong, vi vann trean det året, doktorn ville inte att jag skulle spela mer men jag kunde såklart inte hålla mig borta. Året efter gjorde jag kanske min bästa säsong i division två då vi blev sexa i tvåan.

Sedan dess har jag ibland dragit för stora slutsatser för tidigt när det gäller min hälsa...t.e.x med mitt knä nu senast.

Orsaken till att jag drabbades av detta var troligtvis, enligt doktorn, att jag alltid hade öppna sår efter glidtacklingar och skavsår..hmmm
Tänk på det du som fortfarande är aktiv, tvätta och ta hand om dina sår!!!
Nu får det vara slut på nostalgin. Denna säsong ska vi i SFF försöka göra nya bedrifter som de som spelar nu kan skriva om/tänka tillbaka på när de slutar. UPP TILL OSS I LAGET ATT FRÅN OCH MED NU BÖRJA SKAPA NÅGOT VI KAN VARA STOLTA ÖVER I FRAMTIDEN; DET VAR INTE BÄTTRE FÖRR!!!!Tjingeling!

Stort och smått idag.

 • El classico igår. Trodde det inte var möjligt men jag känner mig mätt på Barca - Real. Alltid samma snack inför match, nu är Real ikapp. Alltid samma slut. Barca tar ledningen, Real spelarna tappar tålamodet, Barca spelarna tar flygturer i både fula attacker och i viss mån även i schyssta attacker.

 

 • Pepes stämpling på Messis hand och sedan hans vidriga filmning då han leker döende svanen efter en hand som inte ens träffar honom i ansiktet gör honom till dagens spottkopp i media. En psykopat i prinsessklänning är min sammanfattning av dessa handlingar av honom.

 

 • Blir ledsen av ett program jag såg på tvn igår. Marie satt och tittade på något svenskt program där mammor t.o.m. rakar benen på sina fem åriga döttrar för att de ska vara modeller. Här försöker man intala sina barn att man aldrig ska döma någon för dennes yttre, insidan är ju alltid det som är viktigast. Låter klyschigt men så vill jag att mina barn ska växa upp i alla fall. Snygg kan man födas till, en bra människa BLIR man med rätt människor runt om sig och sunda värderingar. Bojkotta detta tack!

 

 • Futsal Träning ikväll igen och några spelare till som var i träningsdugligt skick. 10 utespelare och två målvakter. Terje, Martin, Stenberg och Ivan förhoppningsvis på Norralas fotbollsträning.

 

 • Simon, Robin, Adde, Rehnman och Krister i rött VS Robert, Felix, Filip, Spång och Holm i gult där de sistnämnda laget vann det slutliga spelet. Molin och Blom i målen.

 

 • "Grej of the träning"- Gult lags fina lagspel räckte till seger och var fint att se men Simon i rött lag vände ut och in på två spelare med en sulfint och en "Zlatan" sultunnel, spelade ut till Rehnman som på ett tillslag spelade Robin tror jag det var, som satte bollen på bortre stolpen. Då blev jag lite glad. Ett anfall som visade all charm med futsal.

 

 • Jag kör en övning där vi nöter försvarsspel som för utomstående kan låta galen men som jag tror är jäkligt nyttig. Vi övar vårt uppställda försvarsspel, 4 spelare som jobbar i rätt positioner mot resten, spel mot ett mål och chans till omställningslägen för "fyran". Och jäklar vad bra grabbarna har blivit där! Ett av gängen släppte inte in ETT mål på tre minuter i detta spel, 7 vs 4,  men ställde om och gjorde två mål...Tanken är att om man kan känna sig trygg i försvarsspelet med MÅNGA hot kan man hitta en ännu större trygghetskänsla när man har fyra motståndare att fokusera på.

 

 • Danne, Mange sjuka och Westberg laddar i huvudstaden. Victor och Poppe utomlands.

 

 • Kan ha vart årets sista futsalträning, sa jag ikväll med lite darr på rösten. Jag älskar fotboll också så sorgsen är jag inte, men det blir så lång tid innan vi får tävla igen. Tävla ska vi älska att göra, och vinna är pricken över i:t i tävling!

 

 • Futsal SM i helgen i Bollnäs, helgen efter Intersport Cup i Hudiksvall. Den 11e Februari är det Sm slutspel i Falun. Är vi med där? Det blir en en jäkligt rolig bonus i sådana fall. Kubikenborg och Lira kommer bli svåra nötar att knäcka men vi ska ge dem en match. Kanske får vi någon mer i publiken än mor och far som håller på oss i SFF denna gång? =)
 • Jag var människa idag efter gårdagens futsalträning. Inga känningar i knät, inga stela hälsenor, dock träningsvärk i ryggen!?! Kanske blir det då någon mer träning i framtiden vid manfall...=)
 • På Lördag åker jag och Henrik på tränarsymposiet i Sundsvall. En alltid lika intressant händelse för en nykläckt tränare. Hoppas och tror på en inspirerande lördag.
 • Imorgon min "Mördar fredag" som jag dock allt som oftast tycker är mycket rolig. Jag är fotbollsinstruktör, idrottslärare, fritidspedagog och lekledare samma arbetsdag. Startar 7.30 i DINA hallen och Slutar 17.30 i DINA hallen och däremellan fullt ös. Sedan fredagsjäs med mina fyra tjejer (katten ingår där också nu=)) Mitt liv är sällan långtråkigt, en dag tittar man nog tillbaka hit och förstår att detta är/var höjdpunkten i livet.

Spelare i SFFs historia samt antal A-lags matcher i tröjan, jäklar vad många legender!!!:

300 klubben
328 Benny Dahlin

200 klubben
264 Tobias Nordh
261 André Helsing
237 Klas Forsgren
231 Jan Ekholm
230 Daniel Svärm
226 Torbjörn Nordh
218 Johan Elffors
215 Lars Edling
214 Lars Wiklund
212 Erik Bäcklin

Spelarmärket (100 matcher)
198 Magnus Enberg
183 Niklas Holm
181 Robin Olofsson
149 George Bcheri
134 Tomas Flach
131 Simon Åberg
129 Fredrik Lundström
127 Mattias Lindblom
125 Pontus Olsson
122 Hans Ek
114 Per Jansson
109 Daniel Andersson
107 Kjell Svanholm
107 Stefan Sahlén
106 Petter Hansson
102 Peter Lindberg
100 Jörgen Nordman

99 Alf Blom
98 Robert Lundström
98 Tommy Nord
88 Victor Olsson
85 Christian Höijer
84 Hans Nerlund
82 Per Zetterström
76 Tommy Öhrn
73 Senad Ibrahimbegovic
69 Ivan Levoskho
69 Håkan Enarsson
68 Mattias Nilsson
68 Henrik Westberg
67 Stefan Ek
66 Petter Lönngren
65 Magnus Rosén
65 Emil Hedvall
58 Patrik Gärdin
57 Dennis Olsson
57 Åke Jansson
56 Johan ”Pee” Persson
54 Andreas Olsson
54 Tomas Hedlund
50 Daniel Wendelman
50 Niklas Norman
50 Daniel Berglund
49 Staffan Persson
48 Alexander Blom
48 Jonas Svensk
45 Tomas Frykberg
45 Tobias Wahlqvist
45 Michael Rosén
44 Big Phopruk
43 Lennart Wikström
42 Magnus Närtén
42 Anton Forsberg
41 Christer Björn
41 Anders Jonsson
40 Joakim Olsson
38 Klas Uppvall
36 Adam Skhiri
35 Anders Stenberg
35 Jonas Lif
34 Daniel Öhlander
33 Anders Rådström
32 Sven-Åke Edberg
31 Stefco Lyubenov
31 Joakim Nerlund
29 Behsad Palani
28 Christian Lundström
27 Tobias Jansson
26 Olle Hedblom
26 Michael Roos
26 Daniel Johansson
25 Göran Nygren
25 Jan-Olov Olsson
25 Magnus Nilsson
25 Tommy Johansson
23 Mikael Muhr
23 Mikael Engström
22 Philip Karyakels
22 Johan 90 Persson
22 Carlos Mancuso
21 Felix Lingman
21 Terje Weijl
21 Tomas Nygren
21 Hassan Hilowele
21 Mats Dahlbom
21 Mattias Lind
20 Robert Olsson
19 Per-Ove Johansson
19 David Hussein
19 Kent Matsson
19 Feysal Mohammed
19 Christer Svensson
18 Gustav Brattberg
18 Martin Strid
17 Stefan ”Sigge” Persson
17 Mikael Nygren
17 Lars ”Nåjde” Olsson
16 Björn Karlsson
16 Conny Asklöf
16 Johan Inglund
15 Tony Berg
15 Leif G Mosell
14 Henrik Jonsson
14 Christian Eismar
14 Kent Öhrner
14 Jens Olsson
13 Adil Ugur
13 Johan Engren
12 Marcus Olofsson
12 Stefan Jonsson
12 Leif Allansson
12 Patrik Kjellström
12 Özkan Yasar
12 Tomas Wallgren
12 Marcus Nanayakkara
12 Terje Weijl
11 Per Björklund
11 Daniel ”Popa” Jonsson
11 Torbjörn Lund
11 Stefan Brunlöf
11 David Olofsson
11 Josh Howard
11 Tobias Wallin
10 Oscar Spång
10 Oskar Eklund
10 Peter Karlsson
10 Emil Mårtensson
9 Martin Kallerhult
9 Hans-Olof Jonsson
9 Erik Norlander
9 Marcus Bergenholtz
9 Jonas Rehn
9 Patrik Sahlberg
9 Gergin Gundus
9 Stefan Forsberg
9 Emil Oremo
9 Mattias Björklund
8 Emil Helmersson
8 Stefan ”Pesse” Persson
8 Johan Oremo
8 Viktor Roos
7 Stefan Haglund
7 Mats Blom
7 Fredrik Steen
7 Jimmy Celind
7 Björn Söderholm
7 Marcus Ramstrand
7 David Lundström
7 Joakim Myhr
6 Filip Enarsson
6 Måns Ekholm
6 Peter Lind
6 Magnus Gustavsson
6 Henrik Åhnstrand
5 Erik Engblom
5 Klas Östberg
5 Emil Bukowiecki
5 Mattias Jansson
4 Martin Jonsson
4 Ola Jönsson-Bruce
4 Mikael Thuresson
4 Niklas Svensson
4 Erik Sjödin
4 Mattias Giray
4 Mikael Fors
4 Magnus Leek
4 Jesper Henriksson
4 Emil Nordqvist
3 Per Bäckström
2 Andreas Molin
2 Fredrik Eklund
2 Fredrik Andersson
2 Leif Bäckström
2 Per-Anders Qvist
2 Tony Larsson
2 Dennis Hoffman
2 Fredrik Eriksson
2 Karl-Johan Bratt
2 Lucas Dullaghan
1 Tomas Rehnman
1 Frank Patroza
1 Johan Edberg
1 Petter Wanjura
1 Alexander Nordman
1 Fredrik Stenberg

 

Tjingeling!

 

 

 

 

Tjingeling!

 


Träning i Ljusne..

...kl 21.00, Real - Barca på tv, en bacill som härjar i laget, vet inte vad den största orsaken var, förhoppningsvis bacillen, men det var lite dåligt med folk på kvällens träning. Ska inte ljuga, en liten del av mig blev glad, ÄNTLIGEN kunde jag skylla på manfall för att återigen köra en träning, sist jag gick in på en plan får att sparka boll var Bergsjö borta. Det var riktigt kul att lira futsal en timme. Knät höll, hälsenor höll, orken höll INTE. Mina joggingturer dessa månader sedan Bergsjö matchen har inte förberett mig för futsal direkt. Men kul så in i norden är det ju.

Spång, Felix, Filip, Rehnman och Adde i ungdomslaget och jag, Blom, Krister, Lundström och Holm i veteranlaget. Ska inte skriva vilka som vann då jag ju aldrig skulle skriva om mig själv som spelare i bloggen igen...=)

Ska bli intressant att känna hur kroppen svarar på detta imorgon.....


Nu ska jag kolla klart på El Classico, fint.


Tjingeling!

12 Lag kvar i Sverige

Sveriges 12 kvarvarande lag i Futsal SM:

Lira BK, Kubikenborgs IF, Söderhamns FF, Örebro Futsal Club, Markim Orkesta IF, Märsta IK, IFK Aspudden, Göteborgs Futsal Club, Futsalclub Ibra, Åkarps IF, Malmö City FC och Söderköpings IK.


Hur ser det ut efter helgen? Svårt att sia om, Vi kommer få två TUFFA matcher i Bollnäs, kan en försäsong bli mycket roligare? TÄVLA i Januari, för mig blir det inte bättre för ett division fyra lag i Hälsingland.

Något av storstädernas Futsal lag måste i alla fall ses som storfavoriter till slutsegern, Göteborg, Malmö eller Ibra.

Imorgon träning i Ljusne kl 21.00.

Tjingeling!Regionalt gruppspel 2, Futsal SM

Regionalt gruppspel 2, 21-22 januari, 2011


Kvalificerade lag:
Herrar: Söderhamns FF (vit/vit/vit), Lira BK Luleå (gul/blå/blå),
Kubikenborgs IF Sundsvall (gul-svart/svart/gul-svart)

Herrar
10.00 Söderhamns FF – Lira BK
12.40 Kubikenborg–Förl. Söderhamn/Lira
15.20 Segr. Söderhamn/Lira-KubikenborgKolla in Lira BK här:
http://www.lirabk.se/

Kolla in Kubikenborg här:
http://www.laget.se/KUBIKENBORG/Detta innebär följande för mig. Jag och Henrik ska på det årliga tränarsymposiet, denna gång i Sundsvall. En av årets höjdpunkter för en tränare enligt mig. Nu blir det till att avbryta detta lite tidigare än planerat och med illfart ta sig till Bollnäs på Söndagen. Mycket kan jag missa, men inte vårt SM kval i futsal!!!

Redan klart att Pontus och Victor är bortresta denna helg. Tråkigt såklart för oss som lag men samtidigt öppnar det dörren till mer speltid för någon annan.

Vi släppte in 10 mål i helgens två matcher. Lite mer än två i snitt varje 20 minuters spel. INTE bedrövligt direkt mot detta motstånd men visst vill jag att vi släpper in ännu färre mål nästa helg. Nöjd har jag sagt förut att man inte får vara, inte speciellt länge i alla fall,  då hamnar man på hälarna och får en örfil direkt. På onsdag och Torsdag ska vi jobba på att bli ännu tätare i försvarsspelet. Anfallsspelet, 25 mål, är ju en sjuk siffra, där måste vi bara ha samma kvalitee som i föregående matcher, vara kliniska i de lägen vi skapar, för lägen kommer vi att skapa även i kommande matcher.

För de som aldrig sett en futsal match rekommenderar jag att komma till Bollnäs på Söndag. Ni som tror att KM, Ljusnan Cup, Intersport Cup o.s.v. är futsal kommer att få se en helt ny sport. 2X20 minuter, inga HCP straffar, ingen panik för att tiden rinner ut och något lag ska ha straffar, rent spel då 6 frisparkar kan bli förödande, matcher som pulserar mellan riktigt högt tempo och bollrull för att öppna ytor i anfallsspelet, flygande målvakter, time outs m.m.

Synd bara att inte ett RENT futsal lag kommer till Bollnäs. Göteborg Futsal Club, Ibra Futsal Club, Falcao FC (Utslagna!?!) eller liknande. Det som var så roligt med Ervalla, ett lag som lirar futsal. Häftigt att se hur de jobbar för att lura motståndarna med "futsal" löpningar.
Nu är ju inte vi direkt lättlurade i vårt försvarsspel längre, men visst gjorde de två "riktiga" futsal mål på oss.
Dels när de plockat målvakten och gör 6-8 på oss, en stenhård macka på en spelare på "bortre stolpen" som enkelt sätter den i tom bur. Bra prestation. Ett när deras "Cierre", eller playmaker lirar "in" i vårt lag, går själv, får ett tillbaka spel och spelar en spelare på ena stolpen. Eller blev det verkligen mål då? Kan ha vart så att de missade det läget när jag tänker efter....

Sedan fick de två oerhört billiga frisparkar som de gör mål på. De filmade en del, utan att klaga för mycket. Krister fick ett läge att påminna en av Ervallas spelare hur det känns att verkligen förtjäna en frispark i slutsekunderna, han tog den....

Vi är inte ett futsal lag, även om jag någon gång skulle vilja att de som ville kunde ingå i ett sådant. Vi har futsalkvaliteer och en del "futsal" tänk. Men vi har tränat för lite på det i anfallsspelet för att kunna kalla oss ett sådant.
Jag tror futsal är en sport som kommer att fortsätta växa lavinartat. Det händer så mycket på planen, små, läckra finesser belönas ofta med mål eller heta målchanser. Matcher som svänger. Massar av mål. Vi låg under med 4-3 mot Ervalla i halvtid. Slutresulatet blev 9-6, massor av känslor och massor av mål. Grädden på moset i vanlig fotboll upplevs ständigt.

Men fotbollen ÄR alltid viktigast i SFF, såklart!

Träning i veckan:
Tisdag, fys Åsa spegelsalen 16.30
Onsdag, Ljusne, Futsal kl 21.00
Torsdag, futsal, återkommer med tid och plats...

De spelare som ej tränar/spelar futsal tränar istället fotboll med Norrala IF, vår samarbetspartner.
Där är Lasse Nyström klar för tränarsysslan, en av Hälsinglands högst utbildade tränare, kul och säkert en bra lösning för dem och oss.
Se där, jag hittade visst målskyttar från helgen:

1. Benny Dahlin, Trönö IK (8)
2. Matts Jonsson, Växbo IF (7)
3. Robin Modd, Rengsjö SK (6)
Magnus Wallgren, Trönö IK (6)
Luke Dullaghan, Stugsunds IK (6)
Göran Ståhlberg, Skogs FF (6)
Gustav Jonsson, NorrHam HIF (6)
4. Christian Törnros, Rengsjö SK (5)
Erik Wästman, Rengsjö SK (5)
Tomas Wallgren, Trönö IK (5)
Anders Jakobsson, Långheds IF (5)
Erik Ekengren, Ljusne AIK FF (5)
Viktor Roos, Arbrå BK (5)

Oh, NEJ, det var senast jag spelade inomhus på "allvar", Ljusnan Cup 2009 med TIK.....
hahahahahahah


/Självgod idiot


Tjingeling!

Landat igen, men det var..

..en skön flygtur jag åkte iväg på en sväng. Jag ska försöka balansera upp mig själv, kommer jag att gräva ned mig varje gång det går lite emot kommer jag inte bli långlivad som tränare (eller människa?) och jag kan inte hamna i ett sådant otroligt lyckorus varje gång vi gör bra prestationer, allt är inte himmel eller helvete, allt är inte svart eller vitt, det mesta ska ju vara grått. Svenskt. In i leden. Lagom. Be om ursäkt. Äh, jag kommer fortsättningsvis också låta mycket och bli jäkligt glad när vi vinner!


Jag stod för 1% igår, resterande 99 % stod dessa för:

Alex - LYSANDE sista 20 mot Ervalla
Molin - Ende utan speltid
Simon - Precis så bra som jag förväntat mig, många poäng
Spång - Var lika bra i match som på träning, kanon! Många poäng
Victor -Balotelli målgest efter spiken i kistan 9-6 mot Ervalla, coolt,  bra matcher!
Robert -Öste in poäng och var precis så bra som jag förväntat mig!
Rehnman -Känslig vänster som gjorde många poäng mot Västerås!
Filip - Bra insats mot Västerås, lurig, växer varje dag!
Adde - En spelare som kan spela överallt utan att göra bort sig, bra match mot Västerås!
Felix -Kom in mot Ervalla och gjorde avgörande insatser, två mål bl.a. efter ett nyfunnet sammarbete med The Tank, Krister.
Krister - Kom in mot Ervalla och gjorde det Krister gör bäst, bereder väg för andra, assist till Felix två mål och är tuff att möta.
Mange - Att Mange har många ess att dra fram i anfallsspelet visste vi, men då jag såg hans försvarsspel mot Ervalla visade han en ny sida för mig, härligt!
Danne -Kom in mot Ervalla och gjorde det riktigt bra. Ervalla spelarna hade inte läst på om Dannes tvåfotsdribblingar, nära ett fint solomål.
Robin - Sett över alla futsalmatcher vi spelat är Robin en av de som haft jämnast, höga nivå. Två riktigt bra matcher i helgen. Många poäng
Henrik -En spelare som kan hitta på en hel del med bollen, massor av finess som ofta leder till bra saker för laget.
Holm - Både rapp och stark och ett ständigt hot, bra matcher!
Pontus -Futsal specialist med heta sulor och härlig blick i sporten.


Martin - Öste på från läktaren
Terje - Öste på från läktaren
Ivan - Öste på från läktaren
Henrik - Bollade, lugnade och tog hand om mig.
Håkan Enarsson - Fixade det mesta
Per + Wilmer
Fru Robin - Fixade käket
Fru Pontus - Fixade käket
Pappa Molin
Mor och far (vårt stöd på läktaren)

Tyvärr har jag inte alla poäng som spelare gjorde. Jag trodde inte vi skulle göra 25 mål, jag brukar annars lätt ha assist och mål i huvudet. My bad, omläxa.

Den ende som blev utan speltid var Molin men som jag sa till honom, han har ca 25 år på sig att spela sådana här matcher.

Men nu lägger vi detta bakom oss. Nya matcher väntar, Kubikenborg och Lira BK blir motståndet nästa söndag i Bollnäs. Vi kommer att gå in med precis samma prestationsmål som i Västerås, ingen press, inga krav på seger. Men en stor tro på att det är möjligt!

 

P-15 och P-17 i SFF också vidare i futsal sm, grattis!

 

Träning tisdag kl 16.30 i spegelsalen med Åsa. Påt igen.

 

Tjingeling!


Veni Vidi Vici

Veni Vidi Vici

När bitar faller på plats.

Jag kan inte hålla mig, Jag MÅSTE fånga den här känslan i ord. Jag sitter i bussen påväg hem från Västerås. Vi har spelat två matcher i världens roligaste sport futsal i sm kvalet. Vi skulle ju inte ha en chans. Nu har vi på två matcher gjort 25 mål och släppt in 10, vunnit två matcher, KROSSAT ett division två lag i fotboll, Västerås IK,  med 16-4!?! Samt vunnit mot ett erkännt bra futsal lag med 9-6.


Jag har försökt att dölja min besvikelse, men jag är en känslomänniska, fråga min fru. Det är kanske min största styrka och min största svaghet som människa/lärare/tränare. Jag är efter förluster ett öppet sår att tömma salt i. Jag är tacksam att slå, i ALLT.
Jag har mått ganska dåligt efter kommunmästerskapet efter en del kritik. Jag har för första gången kastat mig "all in" i något jag älskar, futsal. Jag har stått naken inför gruppen och eldat på med något jag brinner för. Försökt sålt min idee. Det har gått sådär. Planen har hela tiden vart att göra något bra i sm kvalet. Några har tvivlat och även jag har stundtals tvivlat, då har Henrik vart där och knuffat in mig i rätt tankar igen. Nu tvivlar jag inte längre, jag duger. Även i taktisk tänk har jag ideer som fungerar.

Vi kanske hade vunnit dessa matcher utan min/vår taktik. Vi har ett mycket bra lag för sporten FUTSAL. Men någonstans tror jag att det jag försökt sälja till spelarna bidragit till detta. Jag spelar andra fiol såklart, en tränares taktik är inget om inte spelarna har kvaliteer och TROR på det vi gör. MEN, vi vinner med 16-4 mot ett division två lag och vinner mot ett bra, skolat futsal lag med 9-6. Jag har inte vart med om det förut.
Den här känslan slår det mesta. Vad  som än händer från och med nu, detta kan aldrig någon ta ifrån mig eller grabbarna/ledarna i laget.


Sedan att det är min födelsedag och spelarna har sagt en massa snällt och gett mig en fin whiskey bidrar såklart till denna fina känsla. Snart ska jag landa igen. Men ikväll vill jag flyga, i alla fall lite. Det vill jag att grabbarna i laget gör också. Det har skavts, funderats och diskuterats hett i gruppen, det vet jag. Sådant är bra tror jag, OM det i slutändan tar oss framåt.


Imorgon tänker jag återkomma med spelares prestationer med mera. Många, nä, tamefan ALLA, har vart underbart bra, inte ofta jag skrivit så och VERLIGEN menat det!
Men ikväll vill jag bara vara lycklig. Det hoppas jag att du som läser också är ,

Tack för kalaset!

Varför jag älskar futsal? Kolla här:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=auDI1XPFaM4#!


Tjingeling!

SM kval = Härlig utmaning!

Om förra helgens KM innebar en del förväntningar och press, kanske för mindre optimistiska människor än mig även en "allt att förlora" känsla då vi hade vunnit turneringen tre år i rad så är vårt äventyr till Västerås imorgon det precis motsatta. Vinst i KM hade vart "som vanligt", allt annat en chans för diverse besserwissar att hugga och sparka och för en stund må bra på någon annans bekostnad.

INGEN förväntar sig att ett division fyra lag från Hälsingland ska kunna stå emot ett erkännt duktigt futsallag, Ervalla, och ett lag från divison två, Västerås i en match 2X20. Det ska knappt vara möjligt. Vi har nu ALLT att vinna. Framförallt ska vi ha roligt TILLSAMMANS imorgon. Åka och mäta oss med riktigt bra motstånd i tävling får vi inte chansen att göra så många gånger i år. Vi kan spela helt utan press, vara avslappnade och "spela ut". I min värld kommer det att vara roligt imorgon om vi gjort det vi kunnat i matcherna, fixat de prestationer jag tycker är rimliga att kräva av oss mot detta motstånd.
Vem vet, kanske räcker det till ett bra resultat också? Men imorgon finns INGA sådana krav. Vinna är något vi ska sträva efter men det vore orimligt av mig att lägga den pressen på spelarna i matcher som dessa. Imorgon finns inga resultatmål. Jag vill se spelare som älskar läget och spelar ut!

Dessa spelare är aktuella för spel, 2 + 12 får tas ut till varje match

Alex
Molin
Simon
Spång
Victor
Robert
Rehnman
Filip
Adde
Felix
Krister 
Mange
Danne
Robin
Henrik
Holm
Pontus


Min födelsedag imorgon. Jag har två önskningar. Två bra prestationer. DÅ tänker jag ha jävligt kul resten av kvällen också.

Ok, en eller annan kram av mina tjejer här hemma finns också på önskelistan såklart....

Tjingeling!


Två träningar senare...

...och all smolk i bägaren är borta. Igår futsal träning i Ljusne kl 21.00 - 22.30, en tid jag är glad att vi inte tränar mera denna vinter. När adrenalinet och huvudet kommit ned i varv var klockan över 24.00, en mycken sen tid för en snart 35 årig gubbe som ska upp och jobba och lämna barn på skola/dagis. Mycket spel och träning på det jag vill kalla "plan B" men som även kan bli "plan A"...i försvarsspelet. I anfallsspelet är den enda planen fullt ös medvetslös.
Lite rostigt till en början men efter ett tag hittade alla tillbaka till hur vi spelade futsal ifjol och några år tillbaka i vårt försvarsspel.

14 spelare på plats, Blom i ena målet och Martin Strid i det andra då Molin hade match med PA och Adam är i Norge.

Poppe Olsson poängkung på träningen med tre mål och två assist. Blått lag vinnare i spelet med fyra segrar. Jag kommer tyvärr inte ihåg vilka som ingick i blått lag igår men på kvällens träning, i flygstadens idrottshall, vann också Blått lag med Pontus, Filip, Felix, Rehnman och Stora. Kvällens träning en femkamp, som jag själv i alla fall skulle tycka vara mycket rolig, med inslag av speluppfattning, bollkänsla, tight försvarsspel, futsal spel samt fasta situationer i futsal.

En träning med bra engagemang, fokus, vilja, kvalitee och glädje. Ord viktiga för mig och Henrik och ska så vara för alla spelare i SFFs A-lag.

Det var med viss darr på rösten jag berättade att detta kan vara sista veckan med den underbara försäsongsträningen och sporten FUTSAL. Går vi inte vidare från helgens SM kval finns ingen anledning att träna mer inomhus. Då lägger vi istället ALL fokus på världens näst roligaste sport, fotboll. Men går det vår väg, vi skräller och vinner mot detta drillade futsalgäng och division två motstånd, då kör vi åtminstonde en vecka till.

Något som talar för oss? Det är den 14 Januari (min födelsedag) . Vi spelar kl 14. 14 riktigt sugna spelare får spela varje match. Forne 14 är tränare. Nuvarande 14 kan spela. Västerås är Sveriges 14 e största stad....Jag har 14 hjärnceller. Ok, de två sista hittade jag på.....


Paul Scholes (Gud) och Thierry Henry gör comeback i England. Båda lastgamla i jämförelse med mig. Kanske jag inte ska sällja skorna på Blocket riktigt än?....eller jo.

Tjingeling!

Första gången jag tittar...


..på alla klipp som lagts ut på oss på Youtube.

Denna älskar jag, synd att inte Robin får sätta bollen på "bortre stolpen" bara:

http://www.youtube.com/watch?v=_LHZFVWElNY&feature=related


Och denna gillar jag också:

http://www.youtube.com/watch?v=sfFvg1iiEtI&feature=related

Jag förstår att man inte vill anfalla här, men det kommer garanterat Ervalla och Västerås göra ändå.

Här finns ett klipp där det blir en miss i kommunikationen mellan Simon och Alex. Det jag älskar med den sekvensen är hur tokig Simon blir, Engagemang och en vilja att medspelare gör bättre insatser på planen gillar jag och vill ha i SFF. Alex sjunker inte heller ihop och kan skilja på att Simon vill att Alex gör detta bättre nästa gång som fotboll/futsal spelare och inte skäller på honom som person. Nästa gång kanske det är Simon som får en duvning av någon annan om han inte gör det som förväntas av honom på planen.


http://www.youtube.com/watch?v=FxEuUjpBnKU&feature=related


Vi jobbar vidare, ikväll fys med Fys Åsa kl 16.30 i spegelsalen.

Henrik Rydström, mittfältskrabba i Kalmar FF och en man vars blogg som jag länge följde, ska nu sluta på Expressen. Jag ska vara ärlig och erkänna att jag sällan vart in och läst honom på ett tag. Men för inte så länge sedan följde jag hans blogg och tyckte, trots de milsvida avstånden fotbollsmässigt, jag kände igen mig i mycket av det han skrivit om. Född sent 70-tal, bra musiksmak, lärare, deppet efter förluster, livet med dotter, något långsam innermittfältare som snackar en del, en lagspelare som sliter för sitt lag och spelar enkelt, har ägt en ruskigt ful paigefrisyr, en spelare som många har åsikter om....
Dock har jag aldrig vart i närheten av det sexpacket!!! =)

"Jag inbillar mig emellertid att jag på något sätt blivit en bättre människa av bloggen och jag vet att jag definitivt blivit en bättre skribent av det.
Tack för att jag fått göra det under så lång tid och tack för att ni varit så många som följt mig.
Människors engagemang i min blogg har varit överraskande och nästan överväldigande. Jag har ju medverkat i Barometern – i en eller annan form – sedan 1994 och var alltså inte ovan vid att folk hade synpunkter på det jag gjorde, men åsikterna och reaktionerna på det jag skrev och publicerade i bloggen slog allt annat.
Och ofta har det varit positiv uppmärksamhet. Människor som hört av sig och förklarat att de tyckt om det jag skrivit. Som tröstat när det varit tungt, som knuffat mig framåt när jag velat sätta mig ner och som visat empati och förståelse i utsatta situationer.
Varje gång har jag blivit såå glad. För jag vet själv hur dålig man är på att tala om för dem som borde få höra att de är bra. Man tänker det, men man formulerar aldrig tankarna till ord.
Så tack till alla ni som gjort er besväret att formulera era tankar till ord och delgett mig dem.

Givetvis har hatet, avundsjukan och skadeglädjen också sipprat fram. När vi 2007 förlorade med 5-0 två matcher i rad i Allsvenskan slogs kommentars-rekordet, många vädrade då luft och passade på att slunga sin avsky över mig och jag orkade till slut inte läsa de 100-tals kommentarerna.
Med det sagt vill jag bara påpeka att det inte var synd om mig då. Jag tycker, har åsikter, kritiserar och det är klart att människor stör sig och blir irriterade på mig och det ligger också i fotbollens natur att bli hånad vid motgångar, jag kan på något sätt – inom rimliga gränser – tycka att det också ska vara så. Hånen är ju en form av engagemang. Om än aningen missriktad"
-Rydström

Tjingeling!Division 4 Hälsingland, premiär

2012-05-05 15:00 Ljusne AIK FF - Trönö IK Ljusneborg Visa karta
2012-05-05 15:00 Ljusdals IF - Nordanstigs FF Älvvallen Visa karta
2012-05-05 15:00 Ilsbo SK - Forsa IF Ilsbo IP Visa karta
2012-05-05 15:00 IFK Bergvik - Bollnäs GIF FF Bergviks IP Visa karta
2012-05-05 15:00 RSK 2/Arbrå BK - Delsbo IF Arbrå IP Visa karta
2012-05-05 15:00 Strands IF - Söderhamns FF Glysisvallen Visa karta
2012-05-12 15:00 Söderhamns FF - RSK 2/Arbrå BK Hällåsens IP Visa karta
2012-05-12 15:00 Delsbo IF - IFK Bergvik Delsbo IP Visa karta
2012-05-12 15:00 Bollnäs GIF FF - Ilsbo SK Sävstaås IP Visa karta
2012-05-12 15:00 Forsa IF - Ljusdals IF Åkernäsparken Visa karta
2012-05-12 15:00 Nordanstigs FF - Ljusne AIK FF Dvästa IP Visa karta
2012-05-12 15:00 Trönö IK - Strands IF Trönö IP

En pojkes försvarstal...

Jag hade inte tänkt kommentera detta. Men jag kan tyvärr inte låta bli...Dennis "Denka" Olsson, i sin blogg om vår insats när vi blev utslagna ur Kommunmästerskapet 2012 av Trönö IK:


"I den första semifinalen var det förra årets division.III-lag som mötes i en match som jag under de första 20 minuterna vill kalla den tråkigaste matchen i turneringens historia. Jag kan inte begripa hur man ur SFF:s synvinkel ens vill stå för den sortens insats. Man försvarade i ett handbollsliknande försvar, med Tommy Söderberg "flytta-gubbar-och-täcka-yta" influenser. Man var aldrig över mittlinjen med någon spelare i defensiven, och naturligtvis fattar väl jag också att det fanns en tanke med det, men helt allvarligt fattar jag den inte. Kliv fram och spela det spel man kan, och har kvalitéer för, och förlorar vi då, ja då har vi gjort det som män. Och det är ju här Al Pacinos rollkaraktär, Tony D'Amato, i "Any Given Sunday" måste citeras;
"On any given Sunday you're gonna win or you're gonna lose. The point is - can you win or lose like a man?"

Jag anser att man i såna här sammanhang ska visa upp att man VILL vinna, och inte att man hoppas vinna på motståndets svagheter. SFF försökte inte, förrän det var för sent, och förtjänade inte en finalplats. Trönö gjorde inte heller någon succé insats rent spelmässigt, men för att vara ensam att försöka dansa, så gjorde man det bra, och förtjänade segern.


Nu har jag hört och läst dels om att Trönö var taktiskt smarta, dels om att SFF fick ändra plan för att Trönö stod och rullade på egen planhalva. Grejen är ju den att med den kompakta defensiv som SFF-spelade hade ju Tommy W i TIK varit dum i huvudet om han beordrat full fart framåt. Så man kan ju säga att Trönös taktik med att rulla mellan sig på egen planhalva indirekt blev ett måste eftersom SFF vägrade att kliva fram"

Jag är fortfarande helt övertygad om att SFF hade vunnit om man blåst på från start. Det är verkligen enkelt att sätta = (likamed-tecken) på SFF:s insats igår med den mot samma lag på Hällåsen i somras"Jag tycker det är roligt när folk tycker sig veta saker OCH vågar skriva och stå för dem. En sådan är Dennis.
Jag tänker inte starta något sorts "bloggkrig" såklart, inte mot Dennis som verkar kunna/kan väldigt mycket, jag har säkert inte en chans. Jag är en simpel f.d. spelare som nu ska försöka bli en ok tränare och kanske inte alls kommit långt på min resa som fotbollsexpert...
Jag har en blogg för att jag tycker den fungerar bra som en ventil för mina tankar och mina känslor som ofta är högt och lågt, speciellt när det kommer till Söderhamns FF och fotboll/futsal och spelare i vårt lag. Den bidrar också förhoppningsvis med ett intresse för Söderhamns SFFs fotbollslag.

MEN!
Men om jag får kommentera hans något hårda ord om vår insats i Söndags och från i somras!?!
Trönö försökte ensam att dansa? Det var ETT lag på den planen som spelade försvarsspel när de inte hade bollen och öste på i ANFALLSSPELET när man hade bollen. Det var inte Trönö. De första 10 minuterna var kanske de tråkigaste i km:s historia, det kan jag hålla med om. MEN hur i hellskotta Dennis kan vända det till att bli vår pinsamhet i denna match, inte TRÖNÖS!?! det är förbryllande! Ett lag som ifjol slutade före oss i division tre och som också har fina futsalspelare rullar boll på egen planhalva och vill inte anfalla?. Vi ville försvara och vi ville anfalla dessa 10 minuter, basta!

Jag har fått höra från några av SFFs "pojkar" att vi skulle fortsatt med vårt försvarsspel i 30 minuter. Ok, jag förstår tanken men skulle inte kunnat stå för det, även om vi vunnit på straffar efter 0-0.
Tommy hade ALDRIG beordrat anfallsspel, han är för smart för det, Tommy är en mycket bra kille, eller man, och säkert också en bra tränare och en människa jag gillar. Jag beordrade högt försvarsspel och att vi skulle ta bollen, jag var för stolt för att fortsätta med vårt vattentäta försvarsspel. Det förstod Tommy. Då vann Trönö. Men om vi hade vart i samma status quo som i de första tio minuterna i trettio minuter, vilka hade då SIK tvekat att skicka en injudan till i 2013 års KM?


MEN
Låt oss leka med tanken att vi skulle mött LAIK i semifinal....de skulle såklart spela med sin tighta 2-2 box på egen planhalva och VI skulle rullat bollen på egen planhalva i 10-30 minuter. Mycket intressant att då höra vad som hade sagts/skrivits om den matchen. Min gissning är att vi då skulle bli klandrade för att inte våga anfalla när vi har bollen, vi som har så bra spelare,  vi skulle vart rädda pojkar på egen planhalva mot LAIKs ogenomträngliga smarta försvarssspel med sina härliga omställningar med Mancuso, Bcheri med flera....

Sedan skriver Dennis att han inte fattar vårt kompakta försvarsspel. Och han lägger ut en video som visar det. Det jag ser på den videon är ett fantastiskt kompakt försvarsspel, underbart! Trönö ville inte ens anfalla mot det och det är precis det försvarsspelet vi måste lyckas med till 100% om vi ska ha en chans i helgens sm spel i Västerås! Bra killar, eller SFFs MÄN om ni så vill!

Sedan tycker jag att min/vår plan B,  som jag slarvigt försökt instruera/förklara till våra spelare, är det jag ångrar en del ..det tar jag på mig. Där är/var vi osäkra och där förlorar vi matchen. Den ska nu skrotas för en "Old School" SFF modell för futsal som spelarna, de flesta i alla fall, känner igen och kan spela. Plan B blir back to basic.

Trönö vann matchen. Rättvist, det lag som gör flest mål förtjänar ALLTID segern. Vi gjorde inte heller mål i spel fyra vs fyra då vi väl hade bollen de sista 20 minuterna, det var en mindre bra prestation, och i visssa sekvenser bra prestationer av en bra målvakt i Emil Johansson, där måste vi vara bättre i helgen. Men att Trönö var det lag som försökte dansa. Det kan ingen lura i mig. Om jag alltid är färgad i det jag skriver i SFFs favör såklart, jag är en förbannad förlorare, men INGEN kan påstå att detta stämmer om man inte på något sätt har något personligt mot mig eller i bästa fall SFF.


Det som ska sägas i allt detta är att jag prentat in i mina spelare att ALLA lag vi mötte i helgen var Västerås IK samt ett lag från Futsal ligan i sverige.. Det har de i publiken inte vetat. Jag har hela tiden sagt att denna turnering är ett genrep inför SM spelet. Bästa möjliga motstånd. Synd att vi inte fick testa vår plan A mot ett riktigt bra spelande lag, förutom Stugsund då (vinst 3-2). Kanske var jag en idiot som inte tänkte att Sandarne var Sandarne, Bergvik var Bergvik, men jag ville förbereda våra spelare för Lördagen i Västerås och när det inte haglar tillfällen att testa det man tränar på var KM ett bra tillfälle.
Vi kanske får stordäng där i SM, spelar vi som i de sista 20 minuter mot Trönö får vi det. Spelar vi som i de första 10 och möter ett lag som vågar anfalla, då hoppas jag vi får med oss en bra prestation och kanske också ett resultat! Och med en bättre "plan B" såklart, det tar jag på mig.


Inget ont om Dennis, han har all rätt att skriva detta och tycka detta.
Jag skrev t.o.m. att jag var en bra futsaltränare i SFF till Denka då vi smsade i helgen, ( då han berömde nr 14 i SFF) såklart med glimten i ögat men visst tror jag på mig själv också. Dock kan och vet jag inte allt. Långt ifrån. Men en del saker kan jag. OCH dansa det kan jag och en man,  det är jag också....

Imorgon fys med Åsa i spegelsalen kl 16.30.

Onsdag futsal i Ljusne kl 21.00

Torsdag futsal i Ljusne kl 21.00Motståndet klart inför helgen, det blev Ervalla SK, ett drillat futsal lag och ett division fem lag i fotboll. Kommer bli en match vi kan spela helt utan press, precis lika som mot Västerås IK (division 2).

Kolla Ervalla SK, som har kände tillslagsexperten Eija Feodorof som futsaltränare, här:

http://www.youtube.com/watch?v=s9qrQ00qGLQ

http://www.youtube.com/watch?v=_Sf2nnxWJBo&feature=related

http://www.laget.se/ERVALLASK/Tjingeling!


En bild
Tjingeling!

En ny erfarenhet

 • Inte klart vilka vi möter imorgon men vi jobbar vidare för att göra en fantastisk prestation i 30 minuter, då VINNER vi!
 • För oss spelar det absolut ingen roll vilket lag det blir, det gäller för oss att vara 100% "där" när semin börjar, då ska det lag vi möter göra något mycket bra för att slå oss!
 • Ikväll skriver jag förhoppningsvis om två matcher med bra prestationer och Vinst!

Ord från min blogg efter dag 1 i KM.

Igår fick jag för första gången känna på när det blåser kuling som tränare. För första gången stod jag som ansvarig för taktik och upplägg inför futsalmatcher och där det inte går riktigt som man vill7 tror och hoppas på.

Om någon någonsin tror att jag tog ut segern i förskott i KM så tror ni fel. Det har alltid vart tuffa matcher i KM, ifjol förlorade vi också mot Trönö men vann tillslut. Ett år förlorade vi med 6-0 mot Stugsund men vann turneringen. Ett år vann vi på Golden Goal mot Norrala.

Vi är ett division fyra lag som möter andra division fyra lag. Jämna matcher alltså!

MEN

 • Jag tänker aldrig be om ursäkt för att jag tror på spelarna i mitt lag
 • Jag kommer alltid förstå att det är prestationen man gör i matcher som avgör om man vinner eller inte, VINNA vill alla göra
 • Vinna kommer alltid vara roligare än att förlora
 • Jag kommer ALDRIG vara rädd/för stolt för att ta på mig det som jag hade kunnat gjort bättre i taktiskt upplägg, förberedelser inför matcher, snack, laguttagningar o.s.v.

Sätter allt detta för mycket press på spelare så de blir sämre? Då är det ju en jäkla tur att jag bara är assisterande tränare i SFF i år.....

 

Vad vi kan göra bättre till nästa helg kommer jag och Henrik att ta med spelarna på Onsdag.

 

På tisdag fysträning med Åsa, kl 16.30 i spegelsalen.

 

 

Påt igen bara!

 

Tjingeling!


Status Quo och förlust i semi

Det blev inte den semifinal vi hade hoppats på i SFF. Det blev torsk mot Trönö IK med 2-4.
Fel laguttaging, fel taktik, fel uppvärmning, fel kläder, fel musik, fel tränare....skämt åsido, men det är underbart vad mycket folk tycker då det inte går som man vill.


Sanningen är den att vi fick testa vår B plan mot Trönö då Trönö inte anföll mot oss. Vår B plan är något "svagare" än vår A-plan och då förlorade vi. Det var mitt beslut att gå från plan A till plan B och det berodde på följande:

Jag visste att vi tog en risk men jag trodde vi skulle vara bra nog, tillräckligt bra för att vinna,  i vårt "högre" press spel än i vårt lägre som vi kommer att använda nästa helg i SM kvalet.  Vi hade kunnat fortsätta med plan A och matchen hade slutat 0 - 0 och avgjorts på straffar. Så här i efterhand ett bra förslag då det kanske hade kunnat avgjorts till vår fördel. MEN, jag kunde inte utsätta publiken för att Trönöspelare står och bollar fram och tillbaka på egen planhalva i 30 minuter, där går t.o.m. min gräns för att vinna. Men en stor eloge då till TIK Tommy som "lurade" oss i fällan och förstod att vi till slut skulle gå från vår plan och inte acceptera att titta på.

Sedan är det ingen skam att förlora mot Trönö, matchen blev på deras villkor och jag tar på mig fullt ansvar för att vi förlorar. Min laguttagning, min taktik, mitt ansvar.

Jag tycker ändå att vi skapar heta lägen men Emil i Trönö målet är som vanligt en avgörande faktor mot oss och gör några fina räddningar.

Vi gör dock två mål med Henrik W som "flygande" målvakt, tyvärr släpper vi också in två.....Nu ska jag deppa ihop, utvärdera, bryta ihop och komma igen.


Nästa helg en riktigt rolig resa till Västerås, då ska vi ta revansch.

Jag hörde att Stugsund tillslut vann cupen, ett stort grattis till värdiga vinnare. Då får vi väl vara lite nöjda över att ha vunnit mot dem två gånger i år i futsal, alltid något =)

Tjingeling!
KM dag 2

Då har huvudet fått vila några timmar och syret kommit tillbaka i kropp och knopp.
Batterierna laddade för ännu en dag med futsal, världens roligaste sport.
Vi spelar idag match kl 14.45, semifinal mot Ljusne eller Trönö om jag är rätt underrättad. Två lag med relativt lika spelsätt. Där kanske Trönö har några individuellt fler skickliga spelare men där Ljusne som lag kanske jobbar lite hårdare och tightare. Jag har inte sett mycket av dessa lag men jag tror det blir en jämn match då de möts.

För oss spelar det absolut ingen roll vilket lag det blir, det gäller för oss att vara 100% "där" när semin börjar, då ska det lag vi möter göra något mycket bra för att slå oss!

Nästa helg står ett division två lag samt ett "riktigt" futsal lag på andra sidan i Västerås, så fruktar något lag gör jag inte i KM. Respekt ska man ha för alla!

Jag har såklart stor tro på oss, vi är laget alla vill slå, vi ska ÄLSKA det läget!

Inga större hemligheter med hur vi ska vinna. Vi ska vara oerhört svåra att göra mål på och vi ska spela med stor risk, eller stor chans till målchanser när vi har boll.  Vi ska sätta varandra i gynnsamma positioner, finns inga möjligheter att sätta varandra i bra positioner har vi spelare som kan lösa situationer med sin individuella skicklighet. Vi ska vara metodiska, 30 minuter är lång tid i futsal!

En vinst är en vinst, vare sig det är 4-0, 13-1 eller 3-2 det får vi aldrig glömma!

Jag pekar gärna på det vi gör bra här i bloggen:
Klockrent försvarsspel mot Bergvik, några bra anfallskombinationer och några fina individuella nummer framåt, Fint kombinationsspel och effektivitet mot Sandarne, ett UNDERBART futsalmål mot Stugsund, en hörnvariant som lyckas.
Och tre vinster.
Det vi gör mindre bra tar vi inom laget och gör det bättre nästa match!.


Vi jobbar på fyra olika "positioner" när vi lirar futsal, målvakt, playmaker, flankspelare samt targetspelare och dessa spelare spelade alla igår:

Molin, Blom

Pontus, Simon, Danne, Felix

Lilla, Westberg, Rehnman, Enarsson,  Robin, Victor, Spång, Tommy

Stora, Lundström, Holm, Adde, Adam

(Alla måste dock kunna hantera alla positioner ok då man i futsal inte alltid hamnar på "sin" utgångsposition)

Terje, Ivan, Strid, Stenberg samt P pumpar in energi i laget från läktaren och från sidan då dessa av olika anledningar ej deltar i denna turnering. Olika skadekänningar på dessa lirare.

12 utespelare får vara med i matchtruppen samt två målvakter. Vilka som spelar semifnalen idag? Det får du se om du är på hallen kl 14.45.


Denka skriver följande om KMs första dag på sin blogg:
http://denkologi.blogspot.com/


Ikväll skriver jag förhoppningsvis om två matcher med bra prestationer och Vinst!


Snart 21 000 besök på denna sida, sjukt. Farsan (7000 besök), Blom (7000 besök) och Per Svensson (7000 besök), roligt att ha er här! =)


Tjingeling!

KM dag 1, Gott och blandat

Då har vi spelat första dagen på Kommunmästerskapet 2012. Resultatet har blivit tre segrar av tre försök. VINNA är ett ord jag gillar och något vi alltid ska brinna för då vi tävlar. Vi har VUNNIT tre matcher, härligt!


Prestationsmässigt utvärderar vi alltid oss själv. Vi vill och kan alltid bli bättre, göra saker bättre i matcherna. Jag tänkte nämna några av de prestationer vi gör bra/mindre i dagens matcher. Mot Bergvik vinner vi med 4-0 och vårt försvarsagerande i den matchen är en fröjd för ögat. Vi har nog aldrig spelat mot "ett på pappret" så bra lag i kommunen och haft så lite avslut mot oss. Jag räknade till tre hyfsat bra lägen annars tvingar vi Bergvik till skott i lägen där det känns ganska ok att de tar skott.
Anfallsmässigt växte vi allt eftersom tiden gick och tillslut gör vi fyra baljor och kostar på oss tre!?! straffmissar.
Lilla tävlingsdebuterar i tröjan och nr 14 satte tre mål, nästan som den gamla goda tiden...hahahah

Matchen mot Sandarne ställer vi upp med många spelare som inte spelade första matchen. Vi börjar lite trevande och publiken börjar verkligen hoppas på en skräll då vi inte gjort mål efter 7-8 minuter och Sandarne skapar några halvchanser men när kvaliteen höjs och vi börjar göra mål blir det ketchupeffekt och vi vinner spelet med 13 - 0. Sandarne sätter en handicapstraff till 13-1. Många granna mål och många som hamnade i poängprotokollet!

Matchen mot Stugsund den match som jag skrev om redan förra helgen att den säkerligen skulle bli en bra match spelmässigt,  och för publiken var det kanske den mest spännande matchen idag.
Det är alltid två lag på planen, jag tänker inte ta något från Stugsund som jag förstod skulle ge oss en rejäl match, men om jag var oerhört nöjd med försvarsspelet mot Bergvik så var vi tyvärr inte lika skarpa på den punkten i denna match. Och om vi slarvar lite i försvarsspelet är Stugsund tillräckligt skickliga att utnyttja det, framförallt med en spelare som Lucas D som kan hitta bollar och luckor som inte många andra vi mött dittills kan.
En jäkligt bra läxa. Offensivt kom vi inte heller riktigt upp i den nivå vi vill ligga på MEN vi gör 1-0 på det i särklass finaste målet jag sett idag när Henrik, Holm, Robin och Pontus bjöd upp till dans och fick med alla bitar vi jobbat med i samma sekvens i anfallsspelet, FUTSALGODIS! Glädjande för mig gör vi också mål på en hörnvarinat som vi tränat på och ska kunna ta till då vi måste jaga mål, ett kvitto för mig då jag hade en rädsla att jag vart överambitiös då vi t.o.m. tränat hörnvarianter! Pontus klipper dit bollen på hörnan.
Matchen slutar 3-2 till oss då Blom räddar handicapstraffen. En skön seger och en bra match att få inför fortsättningen.
Stugsund kommer att bli en svår nöt att knäcka för alla lag. Dock tycker jag att vi underpresterar, det tar jag på mig och imorgon ska jag och Henrik vara ännu tydligare med hur vi ska spela. Denna gång klarar vi oss ändå, stryrka att ändå vinna. Vi har ett bra lag!

Inte klart vilka vi möter imorgon men vi jobbar vidare för att göra en fantastisk prestation i 30 minuter, då VINNER vi!


Många spelare som gjort mycket poäng och andra bra prestationer i matcherna. Vi har en fantastisk konkurrens i laget, naturligtvis ännu större i futsal då färre får medverka. Men alla har gett energi idag, mycket speltid eller inte,  även om man naturligtvis ska vara lite besviken om man inte får spela hela tiden, det hade jag också vart!!!

Imorgon semifinal, kommer vi att vinna den matchen? Det kan jag inte lova men jag kan LOVA att vi kommer att brinna för det, spela för det och att det lag som vi möter ska vara riktigt bra för att slå ut oss.


Jag har sett glimtar av det lag jag vill att vi ska vara nästa helg. Jag har även sett detaljer vi måste förbättra för att ha chans att vinna några matcher i SM. Vi jobbar vidare!!!'


Kan man önska lite syre i hallen imorgon?
Tjingeling!


Då är det dax!

Imorgon kör vi igång starten på en fin tävlingsmånad Januari. Imorgon och Lördag KM, nästa helg SM, helgen därpå SM om vi gått vidare och sedan Intersport Cup i Hudik där vi blivit lottade mot Norrala, Delsbo 1 samt Strand P-16.

Vi ska älska att tävla och då längtar man såklart till dessa helger! Imorgon startar vi mot Bergvik kl 10.00 för att sedan ta oss an Sandarne 14.30 och tillslut Stugsund 19.00

Semifinaler och final spelas på Lördag.

Kommer vi att vinna dessa fighter? Det kan jag aldrig lova, däremot kan jag lova att vi kommer att göra allt för att så ska ske!
Jag kan också lova att dessa lag ska göra väldigt bra saker för att slå oss!

Jag tror på oss och tycker att vi har ett lag som ska kunna ha riktigt roligt i denna cup och de matcher/cuper som skall spelas i futsal!


Vid den här tiden imorgon har vi svaren hur det sett ut dag 1.


Kan en försäsong bli mycket roligare än att lira matcher inför fulla läktare?


"Disney on ice" i Globen blev min uppladdning, med mina gobitar,  handlade mycket om hjältar och Musse Pigg berättade att det bodde en hjälte i oss alla...vilka blir helgens hjältar? Bergvik? Sandarne? Trönö? SFF?
På Lördagkväll har vi svaret.

Tjingeling!


En låt

http://www.youtube.com/watch?v=gTbvWzx0BHc


You may push me around
But you cannot win
You may throw me down
But I'll rise again
The more you say
The more I defy you
So get out of my face

You cannot stop us
You cannot bring us down
Never give up
We go on and on
You'll never break us
Never bring us down
We are alive!

The wind blows
I'll lean into the wind
My anger grows
I'll use it to win
The more you say
The more I defy you
So get out of my way

All my will
All my strength
Rip it out
Start again

Can you leave it all behind?
Can you leave it all behind?
Cause you can't go back
You can't go back


Tjingeling!

Old points

I min fotbollsmapp på datorn hittade jag statistik över inomhusspelet från ifjol, 2011, då vi spelade KM, Intersport Cup och i Ljusnan Cup. Då såg det ut på detta vis:

Namn      MÅL + Assist
Robert L    16+6    22
Victor        11+7    18
Tommy      5+10    15
Henke        8+4    12
Simon         3+9    12
Adde          10+1    11
Benny         6+4    10
Spång         5+5    10
Pontus         5+5    10
Pee              4+6    10
Holm            4+5    9
Robin           6+2    8
Martin           5+2    7
Ivan              5+0    5
Filip E            3+2    5
Felix             0+1    1

Ska bli spännande att se hur det kommer att se ut i år efter KM, SM och Intersport Cup.....


Tommy Öhrn tränare i Bergvik, Tommy Wallgren i Trönö, Henrik i Söderhamns FF...känns som en generations växling är pågång i kommunens lag. Finns inget som säger att en äldre tränare är bättre än en yngre eller tvärtom.
André Villas-Boas i Chelsea är som mig född 1977.
Sir Alexander Chapman "Alex" Ferguson i United är född 1941...36 års skillnad. Är den ene bättre än den andre? I sådana fall beror det inte på åldern.

En risk med att vara ny tränare enligt mig är en känsla av att man vill sätta "sin" prägel på ett lag och blir överambitiös, vill förändra allt för mycket på en gång. Bygga Rom på en dag liksom....
En risk med att vara mer rutinerad är att man fastnat i något fack/tankesätt och bara kör på som man alltid gjort.
Inget fel på det om man har funnit ett sätt som leder till framgång men fotbollen, precis som allting annat. förändras ju ständigt och utvecklas.
Conny Karlsson i Helsingborg fick ju mycket skit då han blev ny tränare där, mycket pågrund av sin ålder och att han var ett ofräscht namn. Fråga hur många som ångrar det valet idag.


Som sagt, finns inget som säger hur man är som tränare p.g.a. vad det står på körkortet när man är född.
Andra kvaliteer som avgör vilken tränare man är.
Själv tyckte jag länge att en bra tränare var den tränare som satte mig i startelvan...riktigt så tänker jag inte numera....hahaha

Detta kan man såklart skriva hur mycket som helst om men det har jag inte tid med just nu då jag ska leka med Monster High dockor...


Tjingeling!Huvudvärk...

..lite illamående, för mycket god mat och för lite träning, allmänt "nere". Grått väder, regnigt, smällta snögubbar, halt, julen över, nyår över, dåligt med sömn, MYCKET morgonpiga döttrar, tvätt, stökigt, betala räkningar, många räkningar, konflikter om vem som ska vara "Ken" och vem som ska vara "Barbie"..... Vissa dagar är livet lite gråare än andra. Jag vill/försöker vara en positiv människa, konstruktiv, se möjligheter. Möta motgångar med ett leende och brottas med dem och lära sig för att komma tillbaka starkare. Det finns ju de i världen som har "riktiga" problem, de som inte får mat, de som lever i krig och flykt, de som blir mobbade, de som inte har någon att tycka om eller bli omtyckta av, de som inte har något hem, de som förlorat anhöriga..
Vissa dagar är ändå svårare än andra att vara den glada, positiva människan/pappan man vill vara i vardagen.

MEN efter att ha fått plinka och yla lite med gitarren OCH efter att ha fått äran att träna SFFs a-lag i flygstaden kommer jag hem och är glad, positiv och fylld med energi igen. Leker gärna lite med barbies, läser med glädje en lång nattabok för mina tjejer, diskar samtidigt som jag visslar på en gammal Johnny Cash låt.
Tack för det musiken och fotbollen och alla i och kring detta lag!

Kvällens träning den sista för mig med laget innan helgens matcher. Henrik kör ett futsalpass med grabbarna på onsdag kl 16.30 i flygstaden. Då ska de slippa mitt snack och mina instruktioner. In och köra och lira bara.
Själv är jag i Globen och tittar på prinsessor och hjältar på is med mina godingar och laddar till Fredag!

Dagens pass en genomgång i hur vi kan tänka vid speciella tillfällen i matcher i futsal samt fasta situationer. Vad händer om vi får en man utvisad? Vad gör vi om vi måste jaga en kvittering/ett ledningsmål. Hur tänker vi vid hörnor? Frisparkar?
Allt detta kommer vi få testa "live" i helgens km och komma mycket väl förberedda inför äventyret i Västerås helgen efter. Det är så jag ser på KM, vi ska göra ALLT för att vinna för fjärde gången i rad men framförallt är det ett tillfälle att slipa på detaljer inför SM..det hoppas och tror jag vi får göra i fem matcher.

Kvaliteen i spelet lovar gott inför fortsättningen. Vårt försvarsspel börjar sitta och jag tror/hoppas att vi blir svåra att göra mål på. Lagen på träning börjar ta ut varandra då alla nu är inkörda på hur vi tänker, spelet blir lite "låst". Offensivt hoppas jag att jag cementerat vissa vägar till heta målchanser till spelarna. Dock vill jag och Henrik aldrig låsa någon i "taktiska fotbojor", EGNA INTIATIV TILLÅTNA, OM DE GYNNAR LAGET! Vi har många lirare som kan bjuda upp till dans om de är sugna och har en riktigt bra dag, och sådana ska de ha varje gång vi ska tävla!
Ska bli så jäkla roligt att se hur detta lag nu fungerar då vi möter andra lag.

Jag tror och hoppas att vi är laget alla vill slå i KM, borde och brukar ju vara så. Brukar vara ganska tyst i hallen då vi gör bra saker men de lag vi möter får ofta stora jubel då de gör något positivt på banan mot oss. Vi mot alla andra, precis så jag vill ha det. Det betyder att vi gjort något BRA tidigare....

Dagens aktiva lirare: Stora, Lundström, Holm. Tomas, Spång, Robin, Pontus, Felix, Adde, Lilla, Westberg, Filip, Alex, Molin

Simon på plats men lite förkyld, Danne fast i fjällen, Victor förhinder, Tommy i Uppsala (är fortfarande SFF lirare i futsal), Strid jobb, Terje egen träning, Ivan egen träning, Adam förhinder, P skadad, Johan E skadad, Fredrik Stenberg egen träning.

Henrik berättade också att det nu är klart att den tekniskt tassande bulgaren Stefcho lämnar oss för Stugsund IK, tack för allt Stef och lycka till!
Även Micke Engström är klar för annan klubb, IFK Bergvik, lycka till och tack för din tid i klubben!

Jag kanske gör en höna av en fjäder enligt vissa, men vi som gått långt i futsal sm vet hur roligt det är. Att inte bara få chansen att tävla tillsammans utan också åka iväg till en annan plats än Hälsingland och möta riktigt bra lag där man inte har en relation till nästan varje spelare i motståndarlaget. TÄVLA, Surret på bussresan, den förväntansfulla stämningen, uppladdningen, matchen och resan hem efter ett bra resultat och VINST. Guldkorn enligt mig för oss amatörer. Och ska vi någon gång ha chans på ett fint resultat i en SM tävling är det nog i futsal....eller om jag börjar delta i metartävlingar igen då..hahaha.


Tjingeling!
Svenska mästerskapet 2012

Regionalt gruppspel 1 - 14 alt.15 januari
Till detta gruppspel kvalificerar sig 36 dam- och 36 herrlag. Fördelning av platser sker i förhållande till distriktens storlek gällande antalet licenser. Regerande svenska mästarna, Falcao FC Stockholm på herrsidan och Vasalunds IF (som tackat nej) på damsidan har en direktplats. Den regionala ligan Umbro Futsal League (UFL) kommer också att ha direktplatser in i första regionala gruppspelet.
Några distrikt, Göteborg, Stockholm och Örebro spelar kval i distrikten t o m den 8 januari. Lagen från Umbro Futsal League meddelas samtidigt.

Lagen delas in i 12 geografiskt sammansatta grupper om 3 lag. De 12 gruppsegrarna går sedan vidare till Regionalt gruppspel 2.

Gruppindelning
Spelprogram med tider och resultat hittar du i menyn.
Grupp 1 Örnäshallen, Luleå 14 januari
Herrar: Lira BK Luleå, Pol/Svanstein FF och Byske IF
Damer: Trångfors IF Boden, IFK Åkullsjön och Lag Norrbotten

Grupp 2 Kuxahallen, Ockelbo 14 januari
Herrar: Ockelbo IF, Frösö IF och Kubikenborgs IF
Damer: Ope IF, Selånger FK Sundsvall och Gustafs GoIF

Grupp 3 Bombardier Arena, Västerås 14 januari
Herrar: Västerås IK, Söderhamns FF och Lag Umbro Futsal League
Damer: Västerås BK 30, Korsnäs IF FK Falun och Lag Örebro

?????????

Grupp 4 Vilstahallen, Eskilstuna 14 januari
Herrar: IK Tun Enstaberga, Markim Orkesta IF Vallentuna och Lag Stockholm
Damer: Telge United FF Södertälje, Lag Stockholm och Lag Umbro Futsal League

Grupp 5 Torvallahallen, Haninge 14 januari
Herrar: Falcao FC Stockholm, FC Gute Visby och Märsta IK
Damer: Dalhem IF, Smedby AIS Norrköping och Lag Stockholm

Grupp 6 Alléhallen, Hallsberg 15 januari
Herrar: Norrköping Futsal Klubb, Lag Örebro och Lag Stockholm
Damer: Västerås IK, Lag Örebro och Lag Stockholm

Grupp 7 Nya sporthallen, Storfors 14 januari
Herrar: Forshaga IF, Dalkurd FF Borlänge och Örebro Futsal Club
Damer: Forshaga IF, Kroppefjälls IF och IK Gauthiod Grästorp

Grupp 8 Åse-Vistehallen, Grästorp 15 januari
Herrar: IFK Falköping FF, IFK Åmål och Lag Göteborg
Damer: IF Heimer Lidköping, Herestads AIF och Lag Göteborg

Grupp 9 Lundby Strand 1, Göteborg 15 januari
Herrar: Stenungsunds FF, Vara SK och Lag Göeborg
Damer: IF Böljan Falkenberg, Maristads BoIS FF och Lag Göteborg

Grupp 10 Frövi sporthall, Högsby 14 januari
Herrar: Högsby IK, Söderköpings IK och Lag Umbro Futsal League
Damer: Lindsdals IF, Eneby BK Norrköping och Uppåkra IF Hjärup

Grupp 11 Väckelsångs idrottshall 15 januari
Herrar: Lindås BK, Saxemara IF Ronneby och Åkarps IF
Damer: Madesjö IF Nybro, Lörby IF Sölvesborg och Borgeby FK Bjärred

Grupp 12 Malmö (hall meddelas senare), 14 januari
Herrar: Malmö City FC, Stafsinge IF Falkenberg och Lag Umbro Futsal League
Damer: Höllvikens GIF, BK Asrio Halmstad och Husqvarna FF

Regionalt gruppspel 2 - 21 alt. 22 januari
De 12 gruppsegrarna från gruppspel 1 delas in i 4 grupper om 3 lag.
Spelas i Oxie Malmö och Haninge den 21 januari samt Storfors och Bollnäs den 22 januari.

Slutspel - 11 februari i Lugnethallen, Falun
De 4 gruppsegrarna från gruppspel 2 spelar semifinal, match om 3:e pris samt final. Segrande herrlag får representera Sverige i UEFA Futsal Cup.
Tjingeling!


RSS 2.0