En fin träning.

En fin träning. En röd tråd, funktionella övningar, positionsanpassad träning, koncentration, spelmoment där viljan att vinna är stor och kvaliteen på spelet helt ok för att vara på Badvallens underlag. 14 utespelare, 2 målvakter. Glädje. Intensitet. Bra matchgenomgång inför tidiga seriefinalen på Hällåsen.


Glad och med lite för mycket överskottsenergi hemma tar jag på mig lurarna och löparskorna, samtidigt som "Levels" börjar dundra ut i min egna lilla värld möts jag av den här synen från stugsundsudden och minns att det lilla i livet faktiskt är det stora.


"Oh, sometimes
I get a good feeling, yeah
Get a feeling that I never, never, never, never had before, no no
I get a good feeling, yeah
....."

Ser en bild framför mig, lördagkväll, grillar fläskfile med glada barn, vi gjorde det vi kom överrens om mot LAIK, framförallt vinner vi, livet blir ju så mycket roligare då, hur spelarna i laget jublar efter slutsignalen, hur farsan nöjt trampar planen efter slutsignalen med Hilma bredvid sig, deras Hällåsen tradition, hur alla som längtar tills att SFF förlorar får vänta ett tag till på det.....
Ser spelare som älskar läget, som vill göra skillnad på planen och som har den mentalitet som fanns på planen i Ljusdal, spelare som vinner de små, men SÅ viktiga slagen på planen.

Löper vidare, lagom vid Grundvik, lagomt när mina lungor börjar strejka,  börjar Ryan Adams sjunga i lurarna:

"I don't remember, were we wild and young
All that's faded into memory
I feel like somebody I don't know
Are we really who we used to be
Am I really who I was
?"

Blir lite sentimental, tänker tillbaka på den fantastiska konserten jag var på med Ryan i Stockholm, min härliga frus 35 års present till mig vilken gjorde att jag missade Arbrå borta, då satt jag och bölade till låten, musik, fotboll och mina barn, saker som kan öppna kanalerna numera.... Lite nostalgiska tankar om fotbollen sköljer också in, det var alltså så här det skulle kännas när den tjocka damen sjungit på planen. Allt som oftast helt ok, ibland njuter jag av att "bara" vara ass. tränare, ibland har jag oerhörd längtan och identitetskris över att inte längre spela, ibland har jag tankar på att bara släppa all fotboll då den tar upp mycket av min "inre tid".

Men framförallt längtar jag efter att vinna igen, det är lika roligt som assisterande som spelare!

Några frågetecken med spelare inför match, men frågetecken finns till för att räta ut!Övrigt
 • Zlatan gör två aktioner i världsklass igår, likaså "Sebs" inlägg till Zlatan, det räckte till seger mot Island.
 • NU LÄNGTAR JAG TILL EM!
 • Strand förlorar mot Ilsbo med 2-1, den såg jag inte komma. Ikväll vann också Ljusdal över Strand...
 • Såg vårt PA vinna mot ettan Bollnäs häromkvällen. Stark seger mot en tidigare obesegrad motståndare, 5-0!. Molin gjorde en bra match mellan stolparna, bl.a 2-3 av klassen "otroliga" räddningar. Finns några intressanta spelare att hålla koll på i det laget.
 • Norrala förlorade en tight match mot Hällbo hemma med 2-3. Jag hade förhinder att se matchen men Filip och Holm var med från oss.
 • Hille har temporärt tagit ledningen i trean. Hille ett lag jag har full respekt för, dock är jag fortfarande säker på att Kvarnsveden i slutändan tar hem det. Huge placerar sig just nu i mitten av tabellen, med inslag av före detta SFFare håller jag lite på dem där. De har ett lag som SKA vara topp tre....
 • Imorgon TIK - Bergvik. Vet inte om Trönö har fler förstärkningar till denna match, tror hur som helst på en seger för Trönö. 3-1 i en tight historia är mitt tips.

Nu ett avsnitt av "Game of Thrones......."

Tjingeling!

Seriefinal till...

...helgen. Ljusne hemma på Hällåsen, ettan mot tvåan i serien. Vi möttes för några veckor sedan på ljusneborg i dm och vi förlorade med 2-1. Vi får då lyxen att slå i lite underläge mot ett lag som senast vann stort mot delsbo och innan det vann mot Bollnäs, på konstgräs! I vårt förra möte kändes laik lite hetare, mer desperata, så ska det inte vara på lördag! Vi vet vad vi ska möta, vi tränar i veckan för att kunna möta ljusne på det sätt vi vill. Spelmönster samt Tuff träning aerobt måndag, fys Åsa tisdag, ikväll intensitet och imorgon inför match, vi är taggade! Tjungeling!


Hektisk helg för SFF/Norrala

Söndag och pulsen har lagt sig efter Ljusdals matchen. Det har/är en hektisk helg för SFF/Norrala och även Stugsund då vi talar om PA.
Norrala A, Stugsund A och SFF A match Fredagkväll
Idag Söndag har SFF 3/NIF 2 match i division sex mot Sandarne och PA har match i Stugsund.
Lägg därtill att SFF A ska vara på E-center och jobba för föreningen kl 17.00 ikväll.

Hektiska, men förhoppingsvis roliga tider!

En sak kan jag säga, att vinna gör alltid allting lite lättare!Övrigt
 • Hur reparerar men bäst en orsakad straff? Man tar bollen på vänsterkanten, skaffar sig en yta att måtta ett perfekt inlägg med vänstern och hittar den hetaste målgöraren i Hälsingland, bra det Rehnman Jr!
 • Hille - Edsbyn 9 - 1 i trean, ajajaj. Lider faktiskt med dem där, får kalla kårar och kommer ihåg vår 8-0 match mot Falun för två år sedan, vi fixade ändå en femte plats i trean den säsongen, kan Edsbyn studsa tillbaka?
 • LAIK och TIK följer efter oss i tabellen, tidigt ännu, men snart kanske man kan prata om ett sydligt övertag i Hälsingefyran...
 • Den dagen jag blir huvudtränare/ huvudansvarig i ett lag måste jag:
A) Försöka bli lite mindre engagerad (även om det kanske är min styrka också), annars kommer kombinationen fallande fysisk förmåga samt det tryck jag bygger upp inombords inför matchen inte vara hälsosam...
B) Hitta en balansgång mellan Eufori (grattis Loreen!) och Helvete vid med och motgång....
C) Helst ha ett jobb som kanske inte kräver att man är en hurtig ledare hela dagarna....(om det inte har med fotboll att göra då=))
 • Älvvallen var inte alls så dålig som jag sa till laget inför fredagens match, men i övrigt stämde det mesta med Ljusdals matchen, fram till match minut 20 följde vi också linjer i spelet som vi talat om innan och kunde spela den fotboll vi vill. Efter utvisningen handlade det mesta om attityd/vilja och uppoffringar för laget, något vi verkligen visade!
Vi jobbar vidare, nästa match mot hittills "omöjliga" LAIKen hemma på Lördag,  efter ännu en vecka med kvaliteets träning och förberedelser...
Tjingeling!


En seger som...

...kan komma att väga tungt i det långa loppet!

 

Ljusdal - SFF 1 - 2

Mål + (ass): Lundström X 2 (Victor, Rehnman)

 

 

 

 

En tuff bortamatch mot Ljusdal har vi just lirat, en härlig utmaning från start men som matchen utvecklade sig är tre poäng faktiskt en liten bragd. Fem minuter tog det för oss att få bussresan ur benen, sedan spelar vi den fotboll vi eftersträvar i en kvart. Vi tar ledningen välförtjänt genom stekhete Lundström på ett välplacerat långskott, mål nr åtta i serien,  efter ass. nr sex i år från Victor Olsson.

Sedan sker det som gör segern till en större bedrift än en "vanlig" seger, vi får Simon utvisad i minut 20 efter att domaren sett något brutalt i en brytning som han var själv på älvvallen att se. Tänker inte sitta bakom en datorskärm och kritisera domare, nöjer mig med att säga att det var ett beslut modell osäker.

 

Resten av matchen blir ett krig där jag är oerhört stolt över alla i dagens matchtrupp. Vi fortsätter skapa lägen med en man mindre, Lilla bombar som vanligt en frispark med kvalité som går ribbkrysset, bakom målvakt och ut.

I andra halvlek snackar vi om vikten att inte bjuda på något, våga anfalla vid klara lägen och visa tålamod och döda tid i matchen. Ljusdal har vittring på kvittering och slänger in bollar i vårt straffområde där Adam i mål gör sitt livs match i sff tröjan, viktigt! Då de får en straff efter att Rehnman gått lite bryskt in i en duell i staffområdet och hemmaspelaren sätter den säkert i mål står vi i ett vägskäl denna säsong. Ska vi lägga oss ned och tycka synd om oss själva för att världen är orättvis eller ska vi anta utmaningen? Svaret blir det sistnämnda, Vi vågar gå för seger och Rehnman skickar ett inlägg och där dyker han upp, "The Flying Assasin" Lundström, och trycker in tvåan med pannan, hans nionde!?! på fem matcher. Sedan rider vi ut ett krig och skapar 3-4 klara lägen, Adam spikar igen och räddar allt. Jag må vara hes, 10 år äldre och tokslut, men det är för stunder som dessa jag aldrig lär släppa fotbollen. Är oerhört stolt över grabbarna och denna seger hade vi ej fixat ifjol, vi är ett annat lag nu,  Älska att vinna!!!!!!!!!!!!'.

Tjingeling från bussen!

 

 

Hemma och fortfarande glad. Om någon missat det var Henrik bortrest denna match och jag vara ansvarig för träning inför match och matchcoachning. I Tisdags blev jag plötsligt liggandes i feber, ruskigt dålig tidpunkt men igår Torsdag var jag feberfri och Henrik kunde lugnt åka till Gotland. Kanske därför jag var lite extra het i kvällens match mot Ljusdal. Schysst tränare i Ljusdal, het han också men efter match ingen sura miner, så ska det vara.

Tänk att vi har spelat fin fotboll många matcher denna säsong men i den match där vi kämpar, sliter, krigar och dödar ytor är jag om möjligt ÄNNU gladare efteråt. Allt blev ju så mycket svårare med en man mindre i 68 minuter och att vi kan vinna efter Ljusdals kvittering är strongt!

 

Laget:

 

Adam

 

Spång          Danne     Felix       Rehnman

 

Victor                Poppe                Simon

 

Lilla                  Ivan                Lundström

 

Avbytare: Stenberg, Alex, Robin, Christer, Enarsson Jr, Holm, Adde

 

 

 • En jäkla tur att vi hade numerären på bänken. Alla utom Alex och Stenberg spelade, ALLA 18 BIDROG!
 • Adde skadade sig på uppvärmning, han skulle startat annars, någon ville testa oss idag känns det som....
 • OTROLIGT trött nu, när jag blir ansvarig snurrar matchbilder konstant i huvudet, ibland på mindre bra tidpunkter på dygnet...tur att Henrik snart är hemma igen..
 • 3-3 för Niffen ikväll mot Kilafors, inte så tokigt utan så mycket hjälp från vår trupp denna match.

 

Tjingeling!

 


Träning och match...

...för oss i SFF igår måndag. Henrik körde ett tufft, intensivt pass med spelarna så här i början av veckan efter ledig Söndag. Jag åkte och tittade på Norrala - Enånger där vi hade Enarsson Jr, Holm, Strid och Christer med. Vinst med 1-0 efter ett mål där Christer och Enarsson var inblandade. Enarsson startar ett anfall på offensiv högerkant, hittar in till Roni som lirkar in bollen till Christer som gör det han gör allra bäst, håller ifrån sig en mittback och släpper med god tajming bollen tillbaka till Roni som tar med den in i straffområdet och skjuter upp den i nättaket, ett fint mål.

Ingen match som annars går till historien som den mest välspelade, Norrala något bättre spelmässigt,  jag är dock nöjd med grabbarna som var med från oss. Holm så pigg och spelsugen ut, Strid stabil mittback med bra värderingar, Christer kraftfull i sina aktioner och Enarsson vågar ständigt utmana.

Ikväll fysträning med Åsa. Imorgon Onsdag fotboll, Torsdag fotboll och sedan åker vi till Ljusdal för match.Övrigt
 • Ljusne vinner med 3-0 mot Bollnäs, hade det vart på Ljusneborg hade jag inte vart så förvånad, men nu var det Bollnäs och på Konsgräset, det var bra gjort. Ljusne befäster sin plats som ett topplag.
 • Depression i Bayern efter champions league, men motsatt vad många tror har jag en känsla av att Tysklands landslag kan tjäna på denna förlust. Ett EM guld kan var ett skönt plåster på såren efter årets alla andra platser...Tyskland, min gissning på EM guldet.
 • Örebro, Kalmar och Gefle, säsongen som gud glömde hittills?
 • Får be om ursäkt till Ilsbo vars referat på hemsidan jag tyckte var märkligt, tycker så ännu men deras tränare sade ord i tidningen som mer speglade matchbilden, sorry

 

 

Tjingeling!


Absurdum =

Används för att beteckna att en sak eller uppfattning drivits bortom det rimligas gräns.


Jag kanske ska göra som headcoach Henrik, inte läsa någonting, eller ta det mesta med en stor nypa salt, precis som jag hoppas alla som läser denna blogg gör...
Ord om oss från Ilsbos hemsida.

a)
Ilsbo möter imorgon seriens absolut tyngsta och största favorit Söderhamn på bortaplan. Söderhamn har som målsättning att ta steget tillbaka till trean så snabbt som möjligt. Med den truppen och möjligheterna som dom förfogar över, så borde det bli enkelt och resterande lag bör rikta in sig på andraplatsen redan nu.


SFF - Ilsbo 5 - 0

b)
Ilsbo spelade efter sina resurser och gjorde det bra. Söderhamn tror jag kan det mycket bättre annars blir det tufft att vinna serien.a)
Tolkar jag detta rätt och tar det på allvar så kan vi sluta spela och träna nu, VI HAR VUNNIT SERIEN! Korka upp champagnen! Den dagen vi börjar tro på ord som dessa, det är den dagen vi börjar förlora. Vi kan, med fel inställning, förlora mot ALLA lag i denna serie. Vi har inte vunnit någonting och INGENTING är klart.
Vi är inte lättlurade...

b)
Tolkar jag detta rätt är Ilsbo bra i en 0-5 förlust och vi är en besvikelse, vad hade de förväntat sig att förlora med!?! Visst är det roligt att folk har en stor tro på oss men detta blir enbart komiskt.


Spelare borta hade vi med, Terje, Holm och Molin, lätt tre av våra 20 bästa spelare....


Vi har ännu inte mött nr. 2-5 i serien, Delsbo, Trönö, Ljusdal och Ljusne, inte heller Bollnäs som några tippat i topp.
Vi svävar inte iväg nu för att vi leder och skulle resultatet gå emot någon match är vi inte det sämsta laget den gången heller (även om jag fick höra det efter dm matchen mot LAIK av några allvetare).Nästa utmaning blir Ljusdal borta på fredagkväll. Ljusdal krossade favorittippade Bollnäs hemma med 4-1 och lär i den matchen ha spelat på gränsen till vad som är tillåtet. Vi är förvarnade, vi ska göra en riktigt bra träningsvecka och sedan ge Ljusdal en rejäl utmaning fredagkväll,

Tjingeling!

Seger i hemmapremiären!

SFF - Ilsbo 5 - 0 (1 - 0)
Mål: Ivan (Lundström), Lilla (Victor), Lundström (Poppe), Ivan (Lundström), Enarsson Jr (Strid)

Adam

Adde    Felix   Danne    Rehnman

Victor        Poppe        Robin

Lilla           Ivan          Lundström

Avb.: Alex, Spång, Christer, Simon, Stenberg, Enarsson Jr, Strid

Det blev en otroligt skön seger i årets första hemmammatch! På en för årstiden helt ok plan, något mjuk är den, vann vi komfortabelt till slut med 5-0.

Vi tar kommandot från start i denna match och släpper det aldrig. 1-0 i halvtid speglar INTE matchbilden. Vi ska leda med 3-0 i halvtid om vi hade haft skaplig utdelning på våra klara chanser. Ivan ger oss ledningen på ett läge som var mindre "klart" än 3-4 andra vi har, men skönt att Ivan fortsätter att ha krutet torrt!
Ifjol hade 1-0 och missade lägen kunnat satt sig i våra huvuden och gjort oss skärrade i andra halvlek men i år är vi ett lag med självförtroende, vi trummar på, spelar trevlig fotboll och belägrar oss på Ilsbos planhalva. Ilsbo försöker konstant dra ned på tempot och i vissa fasta situationer önskar jag mig ett gameboy eller liknande på sidan för att slå ihjäl tiden...Inget ont om Ilsbo för det, såklart försöker de göra vad som krävs för att störa oss.

Ilsbo har ett farligt skott i matchen som går utanför i andra halvlek, det hade kunnat inneburit 1-1, tjusningen med fotboll är väl just det....

Målen kommer då vi visar prov på tålamod, även om det är svårt att dansa själv i 90 minuter försöker vi göra det och lyckas ofta spela som vi vill.

Lilla nickar!?! in sitt andra mål får året efter en projektil från Victor, sedan gör i tur och ordning Lundström (fortsatt stekhet!), Ivan (sitt 3e för i år) och Filip (en snygg vänster!) mål och matchen slutar 5-0.

Adam håller nollan!
Backlinjen stabilt spel, Felix och Danne är samspelta och på kanterna vill Rehnman/Adde framåt vid läge!
Våra tre centrala fältare "vinner" kampen om mitten, viktigt!
Våra tre forwards blir inte statiska på kanter/centralt utan försöker/blir delaktiga i våra anfall.

Vi har delar vi kan förbättra men vi måste unna oss lyxen att stanna upp och njuta av segrar också, det ska i alla fall jag göra ikväll, kinamat, glada brudar här hemma, en bastu och sedan champions league final,


ÄLSKA ATT VINNA!!!!!


Tjingeling!

Hemmapremiär!

KL 15.00  Söderhamns FF - Ilsbo
Samling för laget kl. 12.30 för god lunch på restaurang Dragonen,


SFFs Matchtrupp
Adam, Alex, Adde, Felix,  Danne,  Stenberg,  Enarsson, Spång, Robin, Strid, Christer, Lilla, Victor, Poppe, Simon, Rehnman, Ivan, Lundström


SFFs placering i serien : 1,  Målskillnad +9
Ilsbos placering i serien :  8, Målskillnad -2

Siffror som INTE kommer få oss att på något sätt underskatta Ilsbo. Ilsbo har gett både Delsbo och Bollnäs full hugging samt vunnit mot Forsa.
Vi ska upp i vår högsta nivå både i försvar och anfallsspel, något som sällan händer om man tummar på inställningen att kriga, slita och ha viljan att vinna de "små" slagen på planen.
Naturligtvis ska Ilsbo göra något mycket bra för att ta poäng på vår hemmaplan,
vi älskar att tävla och naturligtvis älskar vi att vinna, det ska vi visa idag!Roligt att Kuriren ger oss i SFF en tumme i tidningen idag och även Robert Lundström, tackar! Annars brukar det ofta vara lag och spelare från "häftiga" Edsbyn, "Vilda" Vischan eller "Fräna" Rengsjö som gärna primeras på dessa sidor...Ibland befogat, ofta för att en reporter på Hälsinglands tidningar verkar gilla dessa lag och dess spelare mer än t.ex. oss.....Ikväll Champions League final, på tv 3, en kanal som t.o.m. en gubbe som jag har hemma, UNDERBART!

Då skriver jag förhoppningsvis ikväll om:

1. 3 poäng och fortsatt serieledning
2. Kreativt passningsspel, vackra målchanser / mål
3. Aggressivt, tight försvarsspel
4. Hållen nolla
5. 400 personer i publiken
6. Fantastisk domarinsats samt väder
7. 4 - 4 i champions league finalen och förlängning


Den som lever får se,

Tjingeling!

Första träningen på en fotbollsplan!

I tisdags gick vi ut på Badvallen och körde ett träningspass. Den 13/5 gjorde vi träningsdebut på en fotbollsplan i år. Jämför det med Edsbyn, Rengsjö, Bollnäs, Strand, Hudik o.s.v. som tränat på matchlika ytor i flera månader. Dina hallen är bra på många sätt , vi kan sätta på oss fotbollsskorna och köra ett pass året om, oavsett nederbörd och andra yttre omständigheter. De små ytorna kanske gör oss bra på att ta snabba beslut och hitta lösningar i trängda lägen. Men visst tappar man också många delar som de som har tillgång till en 11 manna konstgräsmatta kan träna på. Vi vill alltid träna så funktionellt som möjligt, träna på det anfallsspel och det försvarsspel vi vill ha i match, då känns det viktigt att få göra det på rätt ytor i träning innan seriespel. Den dagen vi har en 11 manna konstgräsmatta OCH dina hallen sitter vi i förarsätet och kan på allvar titta uppåt i seriesystemet. Lägg därtill ett samarbetstänk hos alla föreningar i Söderhamn samt spelare som vill bli bättre än division 4 och 3 i närområdet.....hoppas jag får uppleva den dagen! Tränare till detta lag vet jag 2-3 namn i området som skulle passa mycket bra. Tjingeling!


Lirare!

Vi har några lirare i SFF som lyfter vårt lag, här är några från en lite större scen, se och njut!http://www.youtube.com/watch?v=IVFRygNu7B8&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=pgi4BcmzuyU


Övrigt
 • Trupperna till EM klara. Vem är jag, en simpel assisterande tränare i division fyra Hälsingland, att sitta och skriva vilka som är rätt och fel spelare att ta ut i en landslagstrupp. Det vet såklart de ansvariga i de olika landslagen bra mycket bättre än jag...
 • "Crilles" Häcken vinner mot "Florens" Norrköping med 6-0 hemma, Waris fem!?! mål i matchen, sjukt bra...Inget snack om vem som vann den kampen av de gamla lagkamraterna från Hälsingelaget.
 • Kollade på Malmö - Elfsborg idag, gillar unge Thern i Malmö, Jonas pojk, fin blick, konstruktiv och härligt funktionell teknik.
 • Gefle kryssar mot Djurgården i en match jag slopade efter 10 minuter för ovanstående....

 

 

Många på dagens fys med Åsa, vill det sig riktigt väl är det en sjuk Terje som ej slåss om platserna i startelva och matchtrupp inför hemmapremiären mot Ilsbo på Lördag. Ilsbo har vunnit mot Forsa och förlorat knappt mot Bollnäs hittills. Jag har ej sätt dem i år men de ska enligt källor vara ett hårt jobbande lag i 93 minuter med en stor portion kampvilja och tufft spel...Vi älskar uppgiften!!!

 

 

Tjingeling!


Derbyseger mot Bergvik!

IFK Bergvik - SFF 2 - 5 (1 - 3)
Målskyttar Lundström 3, Lilla och Ivan.

Laget:

Adam

Adde  Felix   Danne    Stenberg

Victor         Poppe       Simon

Rehnman      Ivan        Lundström

Avb: Enarsson, Spång, Robin, Molin, Christer och Lilla


Kvällens bortamatch mot IFK Bergvik var en relativt jämn tillställning i 60 minuter på en plan som snällt sagt var trång och något ojämn....Med dessa planer finns alltid en viss ovisshet hur matcher ska bli. På konstgräs är jag sällan orolig på hur vi kan styra matcher numera. Idag visade vi, framförallt sista halvtimmen,  att vi kan spela fotboll som vi vill på dessa planer också, kanske det viktigaste kvittot ikväll.

Resultatmässigt har vi 1 - 3 efter första halvleken där Ivan, i första matchen från start i år, tackar för chansen och sätter ettan efter assist från Victor. Vi gör sedan ett misstag i försvarsarbetet som Bergvik, med en del offensiva kvaliteer, tar hand om på bästa sätt och kvitterar. Sedan är det dags för Lundström, i hysterisk målform, att sätta vårt andra efter ett fint anfall som avslutas med ett kvalitets inlägg från Stenberg som Lundström volleyskjuter in från nära håll. Robert gör sedan av bara farten vårt tredje på straff. Kapad bakifrån då han ska stöta in bollen i mål från en meter...Jag tänker inte sitta och skriva om konstiga domslut men om det finns en regel som heter målchansutvisning borde väl det vara en sådan eller? Kanske jag som är ute och cyklar...Vi avslutar halvleken på ett positivt sätt spelmässigt.

Andra halvlek hinner bara starta så gör Bergvik 2-3 , även denna gång efter en bjudning från oss, det blir stirrigt i tio minuter innan vi tar över spelet igen Framförallt genom att våga lira bollar efter backen genom Bergvik som tog slut på soppa. Trots stort spelövertag sista halvtimmen är det alltid en skör ledning med ett mål. Därför kunde inte Lilla valt ett bättre tillfälle att på allvar presentera sin frisparksfot i SFF tröjan. Med en träff på liggande boll som få behärskar sätter han sköna 2-4. Robert sätter sedan spiken i kistan i ett mönsteranfall där Pontus hittar Simon i djupet, Simon har uppfattat Lundströms löpning och släpper bollen till Robert som i friläge sätter sin egen retur.

 • Matchens sekvens var annars det anfall som sånär blev mål, ett anfall som innefattade många av de delar vi tränat mycket på offensivt i år. Spel från backlinjen, till vårt mittfält som sökt sig till fria ytor, först till Poppe i vinkel och sedan till Simon som p.g.a. att han redan läst av vad som komma skall har uppfattat Lundströms djupledslöpning, På två tillslag hittar Simon en maxlöpande Robert i djupet som vackert tar med sig bollen i hög fart men sedan tyvärr chippar bollen strax utanför. VACKERT!
 • Tycker vi står upp och krigar för varandra, ALLTID viktigt men framförallt i  matcher och på planer som denna.
 • Robin, på allvar tillbaka efter sin skada, gör ett skapligt försök med en cykelspark i andra halvlek, också det en sorts fotbollsgodis...
 • Eloge till Bergvik som försökte spela fotboll så länge de orkade, och även besitter kvaliteer att skapa chanser framåt,  de kommer snart ta sin första seger i fyran.
 • Vi njuter av 3 poäng, spelet i vissa delar av matchen men har även insikten att det finns bitar att förbättra, vi jobbar vidare!

Mer om matchen samt bilder från denne här:

http://www8.idrottonline.se/SoderhamnsFF-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/SFFvinstiBergvik/

 

 

 

Nu en av tidernas bästa filmer på tvn, "No country for old men", ledighet fyra dagar och match igen på Lördag, hemmapremiär mot Ilsbo. Och på kvällen champions league final...

 

Imorgon fys med Åsa kl 15.00, påt igen bara!

 

 

Tjingeling!

En träning som gav energi

Ikväll träning med a-laget i dina hallen. Jag vet inte om det var för att jag missade vår match i helgen men jag tyckte det var ett pass som gav massor av energi, och att det var en jäkla fart!. Hög intensitet, mycket kvalitée och en härlig inställning på alla fötter och huvuden. Kvadratuppv., press spel och förmåga att spela sig ur press i två övningar och avslut med intensitetspel, härligt! 17 spelare i träning, Holm bortrest, Terje långsjuk, Christer vilade benhinnor och Lilla liten känning men tränar nog imorgon. Jag kommer dit trött efter en jobbig arbetsdag men kommer hem glad och pigg. Henrik också nöjd med kvällens träning. På onsdag möter vi Bergvik, spelar ingen roll att det är ett derby, vi ska gå in i matchen som mot alla andra motstånd i serien, med en jäkla fart och fläkt, kvalitee och en stor tro på oss själva!! Tjingeling!


Sex poäng..

...på två matcher i serien, vi har startat bra!

Startelvan igår:

Adam

Adde    Danne  Felix   Stenberg

Victor     Pontus    Simon

Rehnman    Lilla     Lundström

Avb: Molin, Enarsson Jr, Strid, Ivan, Spång, Robin, Christer


 • Adde visar vägen med 1-0 efter en strulig situation på en hörna
 • Lundström gör mål nr 2 o 3 i årets seriespel
 • Adam håller sin första nolla i serien, vi ska göra allt för att det blir fler!
 • Första halvlek klockrent spel och matchen avgjord efter 0-3 som skulle vart mer sett till chanser.
 • Alla spelare spelar i matchen, alla avbytare hoppar in, vi har en trupp med bredd, konkurrans och kvalitee!
 • Spång hoppade in och nätade och Lilla gjorde sitt första seriemål i SFF tröjan.
 • Nästa match på Onsdag. Derby mot Bergvik i Bergvik. Vi har en del att bevisa efter vår senaste match på den arenan. Ifjol åkte vi ur dm där efter en usel insats. På Onsdag SKA det se annorlunda ut!
 • Bergvik har startat med två förluster och kommer såklart att ge allt för att ta sina första poäng på Onsdag.
 • Bollnäs vinner mot Ilsbo med 2-0 och leder serien med ett mer plusmål än oss. Men såklart alldeles för tidigt att se något mönster i serien...
 • Trönö fick skjuta upp sin hemmamatch mot Strand på fredagen.
 • Bergvik borta Onsdag och sedan hemmapremiär då Ilsbo kommer på besök på Hällåsen på Lördag. Är jag inte helt ute och cyklar spelas champions league finalen på kvällen. Kan bli en underbar dag (vid vinst för oss såklart)!

Övrigt:

 • Dortmund med chef Klopp krossade Bayern i finalen av tyska cupen, fränt.
 • City blev mästare i England efter osannolikt drama.  United hade guldet på övertid QPR - City, ställning 2-1. Men då kvitterar första City och i 95e smäller Aguero in guldmålet...Man får vad man betalat för eller? Jag vet en på SFFs kansli som sitter och jäser idag...

 

Vi jobbar på!

 

 

Tjingeling!

 

 

 

 

 


Andra raka i serien!

Arbrå-SFF 0-5.             Det blev årets andra trepoängare i dagens match mot Arbrå. Rengsjös b-plan var för blöt för spel och matchen flyttades till solrosens konstgräs, till vår stora lycka. Jag är bortrest i helgen och var själv ej med på matchen men enligt henrik och min livereporter mamma Edit var det stora delar av matchen spel mot ett mål. Målskyttar blev lundström 2, Adde, Lilla och Spång. Längre rapport kommer, nu skriver jag från telefonen vilket inte är smidigt....             Tjingeling!

Hitta ytor, skapa ytor, använda ytor...

...:

http://www.youtube.com/watch?v=mbGeZ2nSrRkIkväll träning med laget i Dina hallen. Skadekontroll efter matchen mot LAIK igår, snabb utvärdering och sedan lugn träning. Inga stukade själar efter gårdagens förlust, vi kom överrens om att vi kan ta matchen som en viktig lärpeng inför fortsättningen.

Arbrå på Lördag, Arbrå tog en poäng mot Delsbo borta i premiären. Jag ska inte sticka under stolen med att jag hade hoppats på Solrosens konstgräs i Bollnäs då Arbrås plan ej är invigd. Istället lägger de matchen på Rengsjös B-plan...Som sagts tidigare, bara att gilla läget. Skulle jag vara tränare för Arbrå skulle inte jag heller välja att möta oss på konstgräset, speciellt inte efter 2-8 mot "A-laget" Rengsjö där för några veckor sedan.
Jag är själv en sådan som nästan kan gå över lik för att försöka vinna, då ska jag inte vara förvånad över att andra också kan göra det....

Vi laddar och ska göra en bra insats i Rengsjö!

Vi åker med 11+7 spelare, 11 sugna på planen samt full bänk.
Tjingeling!


Respass ur DM

Ljusne AIK  -  SFF  2 - 1 (0 - 1)

SFFs mål: Robert Lundström

Adam

Adde  Danne  Felix     Rehnman

Simon   Poppe    Victor

Spång    Holm      Lundström

Avb: Lilla, Filip, Molin, Christer, Alex, Strid, Stenberg

Med risk för att detta låter som en efterkonstruktion, men om du frågade mig vilka två lag som jag trodde  vi skulle få svårast att slå på bortaplan denna säsong skulle jag säga Strand  och Ljusne.
Nu har vi på kort tid spelat dessa två matcher, facit: 2 - 1, 1 - 2.

Ikväll förlorade vi mot Ljusne på Ljusneborg i dm, en på förhand tuff uppgift som också blev för svår.
Ljusne har en bra centrallinje defensivt och är kompakta och tuffa att skapa lägen på när de spelar på sin hemmaplan.

Vi tar ledningen i ett av 3-4 anfall där vi visar den kvalitee vi vill ha oftare, två pass efter backen, framåt, genom Ljusne och felvänd spelare Victor spelar rättvänd Lundström som skjuter ribba in.

Vi leder med 0 - 1 i halvtid och avslutar denna halvlek på ett bra sätt.

I andra gör Ljusne snabbt 1 - 1 efter ett fint inlägg på första stolpen och lite senare 2-1 på hörna.

Vi försöker spela en passningsorienterad fotboll men i denna match är det bara i halvlekarnas två sista kvartar vi har den kvaliteen i passningsspelet som gör att vi skapar tryck mot Ljusne.
Vi skapar tryck sista kvarten men närmare än en nick utanför från Holm, en frispark som dyker lite för sent från Lilla och någon halvchans skapar vi inte.


Jag tänker aldrig sitta här och skylla på väder, underlag, domare, motstånd o.s.v. utan jag konstaterar bara att LAIK gjorde två mål och vi gjorde ett och de är därmed vidare i dm, rättvist.
Kan också konstatera att Lundström, som enligt hemmaspelarna lade sig hela tiden, lär ha ett och annat märke på sina smalben och fotleder imorgon....
Men någon sa - "Välkommen till division fyra" till oss efter matchen, nu vet vi hur det är att spela dessa matcher. Bara för oss att gilla läget.


Vi jobbar vidare, vi har en chans till att fixa ett bättre resultat än detta, i serien senare i år.
Imorgon träning sedan tar vi oss ann Arbrå på Lördag.


Tjingeling!En bild, ett lagSFF A 2012
Saknas på bild gör Niklas Holm, Victor Olsson och Fredrik StenbergTjingeling!

En positiv helg för Söderhamn "United"..

...alltså SFF och Norrala men också Stugsund om vi räknar in Pojkallsvenska laget.
Vinst för oss med 1-2, Norrala slog Viksjöfors i Edsbyn med 2-4, där fanns Christer, Enarsson och Alex med från vår trupp, Krister gjorde tre mål, strongt! Det andra målet av SFF kände Alex Nordman och en av de bästa i Norrala verkar vart Johan Edberg, roligt att samarbetet fungerar bra och att spelare med SFF  förbindelse bidrar.
Läs om Norralas match här:
http://www8.idrottonline.se/NorralaIF-Fotboll/VaraLag/Div5herr/Lagnyheter/Vinstiseriepremiaren/

PA vann med 5-0 mot Friska Viljor.Nu gäller det att försöka jobba på för att få så många helger som möjligt som denna!


Träning ikväll. Henrik hade sytt ihop ett pass med mycket intensitet eftersom vi imorgon behöver köra ett något lugnare pass inför dm matchen mot Ljusne på Onsdag.

Ivan, Christer, Strid och en nyss från Italien hemkommen och nöjd med äventyret Stenberg stod över träning. Resten i full fart.Nu fotbollskväll..

Tjingeling!


Dagen efter seriepremiär..

, jag har fått sovmorgon av mina tjejer här hemma. Solen lyser utanför persiennerna, jag känner lukten av nykokt kaffe från nedervåningen och hör ljudet av fötter från glada pigga barn. Sätter mig en snabbis här vid datorn, skummar snabbt igenom nyheterna på nätet, läser ett bra referat från Strands hemsida, dock tycker jag inte att vi viker ned oss i andra, ni ryckte upp er Strand! Och visst slarvade vi lite mer i vårt passningsspel och kan vara bättre i andra men det finns alltid en motståndare som också kanske gör saker bra....

Positivt resultat = gott humör, man är lite skadad.....


Messi gjorde visst fyra mål igår och nu 50!?! totalt i ligan, sjukt!Återkommer!


Tjingeling!

Vinst i seriepremiären!!!

Strand - SFF 1 - 2 (0 - 2)

Målskyttar: Simon (frispark) Lundström (Victor)

Adam

Adde    Felix    Danne    Rehnman


Victor          Pontus          Simon


Spång          Holm            Lundström


Avb: Molin, Robin, Lilla, Stora, Filip


Det blev seger i den tuffa seriepremiären mot Strand i Hudik. Jag har flaggat i bloggen i veckan för att detta var en tuff start för oss, Strand vann serien enkelt ifjol, har tränat på en FOTBOLLSPLAN i några månader och ligger på så sätt före oss.

Därför var det en fröjd att se oss i första halvlek där det spel vi eftersträvar OFTA lyckas. Lite trevande start men sedan gör vi mycket rätt då vi har boll i laget och även försvarsmässigt. Vi sätter Strand under stor press och skapar målchanser, GÖR mål första halvtimmen men tyvärr blir båda målen bortdömda. Ett felaktigt då Holm ej är offside efter Pontus klackframspelning, det andra målet också osäkert om det är felaktigt. Strand skapar en JÄTTE möjlighet då vi tar ett felbeslut på en långboll och plötsligt är hemmaspelarna fyra mot Danne och Adam. Tack o lov tar Strandspelarna felbeslut också i det läget och chansen försvinner.

Simon får sedan specialläge med frispark och vallar den i huvudet på en spelare i muren och in i mål, HÄRLIGT och rättvist. Bara minuter senare skickar Victor en hörna som Lundström vacker nickar i mål.

Överlag en mycket väl genomförd halvlek som vi gör mycket bra i. Spelar bollen efter marken, genom lagdelar, varierade anfall där många spelare är involverade. Många mönster vi känner igen från våra träningar. Får man vara lite petig hade vi kunnat vända ännu mer på spelet för att göra det ännu jobbigare för hemmalaget, men allt som allt en bra halvlek av oss.
Strands motvapen är omställningar och en gång är de då MYCKET nära, det läge jag nämnt. Fasta situationer också ett farligt vapen för Strand. Men det är i detta läge närmare 0-3 och 0-4 än reducering.

I andra halvlek blir det spelmässigt en scenförändring. Plötsligt är det Strand som har boll och ständigt vill framåt, skapar hörnor och ett visst tryck på oss. De känns mer desperata och då de gör 1-2 på en frisparksvariant är det inte oförtjänt. Resten av matchen blir en nagelbitare, Strand vill framåt och vinner mer dueller och hittar mer ytor att anfalla på. Vi hittar inte riktigt tillbaka till vårt spel från första halvlek, dels för att Strand är bättre i andra och vi slarvar lite mer i vårt egna spel med boll. Bl.a. har vi lite onödigt bråttom att försöka utnyttja de ytor Strand öppnar upp då de anfaller mer och tappar boll lite för snabbt där vi kanske kunnat rullat den mer inom laget.

Vi är dock inte ofarliga framåt och skapar lika mycket som Strand, framförallt genom att komma runt på kanterna och spela bollar efter marken, snett bakåt i boxen.

Strand har ett fint läge till kvittering men skottet går över och vi vinner välförtjänt. 1 - 1 spelmässigt i halvlekar men vi skapar betydligt mer heta chanser än Strand och därför vinner vi matchen.

SÅ JÄKLA SKÖNT!

Alla spelare bidrar till segern, Molin den ende som ej spelade denna match av avbytarna.

Strand en värdig motståndare och jag undrar hur många lag som kommer att vinna i Hudik mot Strand på konstgräset, min gissning är att inte speciellt många kommer att göra det.Vi jobbar vidare, mycket är bra, en del kan förbättras, som det ska vara. MEN, vi spelar ofta som vi vill i matchen och vi VINNER, då är vi jäkligt glada och nöjda till nästa träning!!!!


Fina foton från matchen här:
http://www.strandsif.se/fotboll/

Övrigt:
 • LAIK - Trönö igår fredag, matchen slutade 1-1. Jag var ej på plats men av det jag hört var det ingen höjdare spelmässigt, "Denka" skriver :"Första halvlek var så dålig att ligga hemma med magsjuka hade kapital en bättre fredagssysselsättning.

  I och för sig var den andra halvleken bättre , men allt annat hade ju varit ett hån mot sporten, fotbollen, pauskorven, fredagar i stort. Ja, ett hån mot precis allting.
 • Själv såg jag inte matchen men på Onsdag ska vi till Ljusne och möta LAIK i DM. En sak kan jag redan nu konstatera, det kommer INTE vara mycket att spela på i yta 2 och 3...=)
 • Ilsbo vann mot Forsa med 3-2 i matchen före oss.
 • I trean vann seriesegraren Kvarnsveden med 8-0 mot Ytterhogdal. Rengsjö och Edsbyn förlorade båda. Edsbyn går en tuff säsong till mötes vad det värkar...
 • Imorgon Norrala - Viksjöfors. Från vår trupp kommer Krister och Filip medverka. Matchen spelas i Edsbyn och jag håller mina tummar för en seger där med och att våra killar bidragit till det.
 • Fysiskt fitta sa jag till Åsa att våra spelare såg ut, varför skrattade alla?
 • Snart 40.000 besökare på denna blogg...intresse för SFF är bra och kul att du tittar förbi här!
 • Terje "Lungorna" Wejl tyvärr sjuk och missar några veckor framöver. Strid och Ivan sjuka denna match, Stenberg i Italien och Alex hejjandes på läktaren.

 

 

 


Mer om matchen imorgon, nu ska jag njuta...


Tjingeling!

Nu är det nära och Månadens spelare i April!


Här är matchtruppen som imorgon åker till Hudik för seriepremiär mot Strands IF:


Hur laget formeras får du se om du kommer till matchen imorgon, eller läser min blogg imorgonkväll....

Det är en fin trupp att åka till match med, konkurrensen är stor på många positioner, precis som vi vill ha det.'

NU ÄR DET NÄRA TÄVLING IGEN!!!Månadens spelare April

Motivering:

Denna månadens spelare hade som mig en riktigt fin säsong 2008 då vi i SFF tog en stark sjätteplats i division två. Efter detta försvann jag till Trönö och denna spelare fick bekymmer med skador , har haft några tuffa år p.g.a. dessa men är nu på allvar tillbaka efter några struliga säsonger. Just nu ser han ut att kunna nå den nivå han hade 2008 då han ser bättre tränad och mer fokuserad ut än på många år.
I årets matcher har han glidtacklat, slagit svepande crossbollar med kvalitee, vunnit nickdueller och styrt och ställt som i den gamla goda tiden. Månadens spelare i SFF är enligt mig "farsan" i backlinjen:
17. Daniel AnderssonTidigare månadens spelare:
Februari - Simon Åberg
Mars - Robert Lundström

NU TAGGAR VITjingeling!
Startar som stor favorit..

...står det om oss i dagens Kuriren som gjort inslag om lagen i division fyra inför seriepremiären.
Ska man tro lagens målsättningar i tidningen kommer det att se ut så här:

Slåss i toppenBollnäs Gif, IFK Bergvik, Ljusdals IF, Delsbo IF, Strands IF och eftersom Trönö IK tycker sig ha kapacitet för övre halvan samt har för avsikt att störa lagen på övre halvan räknas de hit också. Vi i Söderhamns FF får också räknas hit.

I mitten ska vi då finna: Ljusne AIK

Och för striden om att slippa nedflyttning till femman: Forsa IF, Ilsbo SK, Nordanstigs FF samt Arbrå/RSK 2.
Detta alltså om jag utgår från vad lagen sagt i dagens tidning, INTE vad jag tror. Rent spontant känns oddsen 1.60 på oss som odds i futsal, då hade jag köpt den siffran rakt av. Att vi på förhand är SÅ stora favoriter till serieseger känns inte helt logisk. Men att sitta och skriva och tro en massa saker om hur serien kommer att sluta kan alla göra, det är på planen saker ska avgöras oavsett vad man siktar eller tror på.Jag hoppas vi ska kunna spela en utvecklande fotboll i år som också leder till bra resultat! Sedan finns alltid lag på andra sidan planen som också vill vinna och kommer att göra bra prestationer mot oss. Strand borta första matchen är INTE den på "pappret" lättaste starten och säkerligen inte heller i praktiken. Men vi ska spela vårt spel, gilla läget men framförallt:


SKA VI ÄLSKA ATT TÄVLA OCH VI SKA HA JÄKLIGT ROLIGT UNDER TIDEN!!!!
Igår näst sista träningen innan seriepremiär. Uppvärmning med "vinkel spels alternativ" sedan "stort" spel resten av räningen, 6 vs 6. RIKTIGT bra fart/intensitet och kvalitee stundtals. Syntes att spelarna fått vila huvud och kropp några dagar. Många på träning, många igång, suget på max.

De som saknades var Stenberg som är i Italien på provmatchning samt Holm som jobbade. Annars var ALLA i träning. Blir ett härligt dilemma för Henrik att ta ut startelva och även matchtrupp ur denna samling!Övrigt:
 • Igår såg jag Athletic Bilbao för 8e gången denna säsong. Real vann med 0-3 men Bilbao har ändå en av de bästa spelarna jag sett i år..:    http://sv.wikipedia.org/wiki/Fernando_Llorente
 • En annan favorit spelade i motståndarlaget, sjukt bra spelare även han:  http://sv.wikipedia.org/wiki/Mesut_%C3%96zil
 • Båda dessa borde finnas i kölvattnet när bästa spelare i världen ska utses, efter givna giganter som Messi, Ronaldo, Xavi o.s.v.
 • Sandvikens IF imponerar i starten av division ett, stor skalp senast då VSK besegrades borta.
 • HuFF startat skapligt i tvåan, torsk senast mot Nacka borta.
 • Häcken går bra i allsvenskan, det gillas!

 

Ikväll sista träningen innan seriepremiären...

 

 

Tjingeling!


Intrervju med kapten

SFFs hemsida har nedräkning till seriepremiären,

 

här med en intervju med Kapten Olofsson:

 

4 dagar kvar till seriepremiär för a-laget


"Alla nyförvärv har kommit in sig bra i laget. Det var länge sedan vi hade en sådan bra stämning i laget som vi har nu, vilket är fantastiskt roligt! " Kaptenen Robin Olofsson ger sina bilder inför helgens seriepremiär.

Robin Olofsson

 

 


1) Hur tycker du som kapten att försäsongen har varit för lagets del?

- Spelet under försäsongen har varit lite upp och ner, med några djupa dalar och några höga toppar. Den bästa matchen var mot Huge (vinst 4-3) och den match man helst vill glömma var mot Valbo (förlust 0-3). På träningarna har dock hela försäsongen sett riktigt bra ut. Det har varit en fantastisk intensitet från alla medverkande, vilket jag inte sett under tidigare år. Det är många spelare som har utvecklats och tagit några steg framåt.


2) Känns det inom laget att det är premiär om 4 dagar?

- Ja, verkligen. Det märks om inte annat under spelmomenten på träningarna där det smäller mer och mer. Jag vet att alla är riktigt laddade inför lördagens seriepremiär.

 

3) Ni har fått några nyförvärv denna säsong också samt att några yngre flyttats upp i a-truppen. Hur tycker du att dom har smält in i truppen?

- Alla nyförvärv har kommit in sig bra i laget. Det var längesedan vi hade en sådan bra stämning i laget som vi har nu, vilket är fantastiskt roligt! Det känns som att vi svetsades ihop rejält under futsalsäsongen med KM, Glysis, sm-kvalen och slutspelet i Falun.

 

4) Du har varit skadad i ena foten sedan finalspelet i Futsal SM. Hur är läget nu?

- Ja, det har varit enormt frustrerande att inte haft möjlighet att träna fotboll på 10 veckor. Nu känns det dock bättre. För ett par veckor sedan träffade jag Ingmar Lundgren, läkare, i Hudik. Där fick jag svaren jag väntat på i många veckor, vilket var väldigt skönt. Jag började träna för fullt förra veckan och det har inte varit några större bekymmer. Nu är det bara att ösa på.

 

5) Föreningen har satsat på en relativt ung tränarduo med Henrik och Benny. Hur tycker du att det har fungerat så här långt?

- Jag tycker att det har fungerat bra. Det är två ambitiösa och engagerade tränare som lägger ner mycket tid på det här. Varje träning är noggrant planerad och seriöst genomförd. Det känns bara positivt.

 

Lycka till på lördag då Robin!

 

- Tack ska du ha!

 

 

 

 

 

 

 

Tjingeling!


RSS 2.0