Sista blogginlägget

Då kommer det sista inlägget i denna blogg. Tack till alla som vart här och läst och hoppas att ni på olika sätt fortsätter att följa Söderhamns FF.

Anledningen till att jag inte tänker skriva något mer här är att de senaste veckorna har bloggen av olika anledningar blivit en belastning för mig som fotbollsspelare på planen. Bl.a. verkar mitt namn vara hett stoff hos en viss yrkesgrupp inom fotbollen och jag får tillbaka det på planen, då är det bara att lägga ned.

Men som sagt tack för besöken och besök gärna denna sida istället.
http://www8.idrottonline.se/default.aspx?id=16523


Sista Tjingelinget!

Idioter...

..de finns tyvärr överallt. Ikväll fick match nr två i årets allsvenska avbrytas efter att en smällare slängts in på planen. Vem går på fotboll och slänger smällare? I kvällens match sprang t.o.m. en idiot ända fram till Helsingborgs målvakt Pär Hansson innan någon kunde stoppa honom. Vad är nästa steg? Hagelgevär på läktaren? Vidrigt.

SFF tränade ikväll på ett blåsigt Hällåsen och Badvallen.
Mönsterpass, Bollinnehav och Intensivt smålagsspel för dem som ej ska spela med SFFT imorgon.
Glädjande att se att vi blivit mycket bättre på att hålla bollen inom laget i dessa övningar. Alla tänker mer på vilka alternativ man har att passa bollen vidare redan innan man fått passningen. Börjar man fundera på nästa steg när man fått bollen hamnar man allt som oftast i tidsnöd...Vart man lägger bollen med sin första touch, vilka fötter man bör arbeta med, kroppsställning  och att ge lagkamrater alternaiv med rörelse andra detaljer vi förbättrat sedan mörka November. Och allt detta på Badvallen och kan man hantera den kan man hantera alla planer (förutom Delsbos=))

Hällåsens A plan är just nu så fin som jag aldrig tror att den varit förut. Jämn och tät och finklippt av en mycket belåten Väggen. Mindre belastning med matcher och träningar ligger visst bakom. Snart hoppas jag dock att vi åtminstonde får göra vår dagen-innan-match-träning på planen. Den är vår hemmaplan och då måste vi också få den fördelen att träna och känna oss hemma på den ibland.

Några sjuka i laget just nu, tur att det är några dagar till match...15 st på kvällens träning.

Imorgon match mot Edsbyn 2 med SFFT. Jag ska vara med och kanske borde laget då heta SFFP, SFFs Pensionärer...Nio spelare från A-truppen kommer att spela på den fina mattan imorgonkväll. Hade en liknande match hemma mot Kilafors ifjol. Vi trodde kanske att vi vunnit på förhand den matchen men fick 0-2 i baken i första halvlek. Vi vände till 3-2 men om vi inte gör det jobb imorgon som vi skulle gjort i en A-lags match vinner vi inte och det blir mycket tråkigt att spela...Sliter alla kan det bli en riktigt rolig match och så ska det bli!

Ikväll blev den provtränande finländaren Mattias klar för oss. Jag har bara sett honom tre träningar men att han besitter kvaliteer är det inga tvivel om. Dock har han haft ett två årigt uppehåll från fotbollen men innan dess har han bl.a spelat i finlands svar på juniorallsvenskan. Killen är en offensiv 22 åring och med några veckors träning ska det bli intressant att se hur bra han kan bli. Han har redan visat kyla i smålagsspelet, har fin teknik och han verkar vara en bra kille socialt. Välkommen!

 

Tjingeling
En formtopp...

..skulle jag vilja hitta. Jag har alltid vart en bättre spelare på höstsäsongen, vet inte varför det är så. En teori är att jag har lättare att spela i klar, småkylig luft istället för tropisk värme. Eller så har jag alltid tänkt att jag är i bättre slag på hösten och på så vis också blivit det...Från och med nu ska jag intala mig att jag är en bra vårspelare OCH höstspelare och se vad som händer...Något måste ske, just nu känns det som om bollar studsar ifrån mig, jag är seg som en färja i steget och snabb i tanken som en sengångare.
Jag har vart här förut och vet att det kan vända om man lyckas i en träning, match eller ibland räcker det med en liten lyckad sekvens i något moment för att allt ska vända...lägger hoppet till morgondagens träning. Bara att träna på och hoppas att det lossnar.

Tur då att andra spelare i laget är i bättre slag, jag tycker att några spelare i truppen just nu är bättre än de någonsin vart, och det är bra mycket viktigare än hur det känns för mig personligen som spelare.....

Kvällens träning ändå riktigt intressant med bra övningar och roligt smålagsspel för oss som ej spelade från start i gårdagens match. Förlorade tyvärr mot en het Felix, en kylig finne och Helmer. Jag, Ivan och Spång gav iväg ett för stort försprång men var nära att komma ikapp.


Frugan stack till Frankrike med jobbet så denna vecka kräver mer pusslande än vanligt då det är fotbolls-action varje kväll förutom lör-sönd......


Lite bilder från Avesta matchen från pappa P:

     

"Tja, måste bara passa på att gratulera till avancemanget i DM. Det var igår en rolig match utan finlir, men med två hårt kämpande lag. Mycket positivt överraskad av dig, att du utan tjafs lade snabba frisparkar och sökte ett snabbt spel istället för att lägga krut på att klaga på domaren efter avblåsningar osv., Trodde du var en grinigare spelare än så efter tidigare möten vi har haft, men den inställningen du visade smittade av sig bra på resten av era spelare och bidrog till att det blev en bättre stämning överlag på planen. Lycka till i fortsättningen av säsongen, och fortsätt utveckla landskapets fotboll på det sätt som ni har börjat med"
-En delsbospelare ger en kommentar i bloggen efter vår dm match Avd. När Fan blir gammal blir han religiös..
Tack dock för de fina orden!

Tjingeling!


Bloggskugga och vinst mot Avesta!

Tre pinnar mot Avesta ikväll, Lundström och Holm målskyttar, härligt!


P.g.a. en mycket tragisk händelse för några år sedan denna helg var jag på en liten "minnes" tripp med familjen då jag var avstängd i dagens match, därav heller inga blogginlägg. På telefon uppdaterades jag dock ständigt av händelserna på planen. Enligt min referator hade inte Avesta en bra spelare och det var spel mot ett mål i första halvlek. Och glad blev jag då jag fick höra att Lundström satt ettan för oss. Då det ringde nästa gång jublade jag för tvåan och kanske även trean trodde jag men tyvärr hade Avesta kvitterat efter en rejäl individuell miss från oss.
Men nästa samtal var återigen ett mål från oss och äntligen satte Holm årets första balja i serien, eller var det Pontus? =)

Förstod jag det rätt assisterade Simon till båda våra mål, MÖCKE bra!

Min källa tyckte Micke Engström kanske var vår bästa spelare, glädjande efter hans skadebekymmer och i sin "riktiga" comeback. "Naturliga" ytterbackar har vi ju ont om...=)

Övriga resultat:

Rengsjö SK - Trönö IK 0 - 0
Ganska väntat resultat med kryss här tycker jag. Mina källor sa att det var en match som saknade alla ingridienser man väntar sig i ett derby...
IK Huge - Edsbyns IF FF 2 - 0 
Målsnåla Huge vinner väntat men jag hade gissat 1-0...Edsbyns kräftgång fortsätter och förlorar de även nästa match, hemma mot Sjötull, tror jag att Edsbyn har en tuff resa mentalt för att klara sig från bottenstriden... 
Sund IF - Hille IF 2-2
Två jämna lag tror jag efter att vi mött Sund och gjort en riktigt dålig match. Vi har Hille på fredagskväll och då vet vi hur vi inte kan uppträda, som mot Sund, om vi ska vinna. 
Brynäs IF FK - Heby AIF  0 - 3
Väntat och jag är fortsatt övertygad om att Brynäs får det mycket tufft i år tillsammans med Avesta...
Sjötulls BK - Selånger FK  3 - 5
Mycket imponerad av Selångers målproduktion men i denna match väcktes ett hopp om att de kanske "bara" håller division tre klass bakåt i alla fall....


Innan sommarvilan ska vi möta fyra lag som just nu är efter oss i tabellen (Hille, Sjötill, Edsbyn och Trönö) och två som är framför oss (Selånger och Huge).
Vi har två vinster, en oavgjord och två förluster.
Förlusten mot Sund inte så mycket att säga om, då kom vi inte upp i nivå och förlorar rättvist.
Rengsjö som kvitterar i slutminuten efter att vi vart lite bättre känns surt men förlusten mot Heby är den som känns helt obergriplig fortfarande. D 
Många poäng kvar att spela om och vi har fortfarande mycket att ta ut i vårt spel vilket känns riktigt spännande. Dagens match ett fall framåt även om den inte var bländande av det jag hört.
Till veckan jobbar vi vidare för att komma så nära den "perfekta" matchen vi kan komma.

En sådan match som SFFs A-lag hade på nittiotalet då vi slog ut ett riktigt bra Brage ur svenska cupen eller en sådan match då SFF på hemmaplan (2008?) krossade Syrianska Keburan hemma med 3-0 då de bara skulle spika seriesegern i tvåan. En match då alla hittar flytet både offensivt och defensivt och då vi som lag känns helt oslagbara. Sådana matcher är obeskrivliga, minnen för livet och verkligen något att sträva på och träna för!

SFFT vann med 0-1 över Viksjöfors borta i Fredags. Målet av Ivan och härligt med två SFF segrar i helgen!

Själv är jag tillbaka mentalt efter min och lagets bedrövliga insats mot Sund. Ser fram emot att spela med SFFT på onsdag mot Edsbyn 2 hemma. Ska bli tre poäng och som gräddet på moset ska jag tamefan få raka mig på kvällen, krävs endast två assist eller ett mål, hur svårt kan det vara? =)

Tjingeling!


Heaven and hell

Det är ju så med fotbollen, avståndet mellan himmel och helvetet är sällan långt. Lika bra som man mår när vi vinner lika dåligt, eller sämre mår man efter förluster. Och lika mycket som jag kommer att sakna känslan efter att vinna matcher, cuper och serier lika mycket kommer jag att älska att slippa känna så som man gjorde igårkväll och imorse den dagen man slutar.

Finns ju mycket "allvarligare" saker i livet som kan gå snett och sätter man det i perspektiv är inte tre förlorade poäng i en fotbollsmatch något att bli deppad över...men det är lättare sagt än gjort.

Men att ha Hilma, Selma och Marie efter plattmatcher är alltid en härlig terapi.

Träningsledigt ikväll, träning imorgon och match hemma mot Avesta på Söndag.
En bra bieffekt med att verkligen hata att förlora är att nästa gång man går ut till match gör man ännu lite till för att vinna...Det hoppas jag att Avesta får känna på på Söndag.

Jag är avstängd och efter min insats igår kommer jag knappast vara saknad på planen. Ibland önskade man att man hade blivit hyfsad i något annat än i fotboll, något sådant här kanske:
http://www.youtube.com/watch?v=289dKAd3T3Q&feature=related
Det gäller att hitta orsaker till skratt en dag som denna..

Tjingeling!


Tung hemmapremiär

SFF - Sund 1 - 3

Inte blev det den hemmapremiär vi hade hoppats på. Säsongens sämsta halvlek kom i helt fel läge och 0-3 mot Sund efter 1:a halvlek är inget annat än nattsvart. Inte mycket fungerade varken defensivt eller offensivt. Ett noll efter att jag agerat finlandsfärja i sidled och en sundspelare kan avsluta, träffar Martin och bollen i nät. Två noll när vi inte plockar upp en andra boll och en bortaspelare kan springa in med bollen centralt och avsluta i mål. Sedan får vi ett gratisläge av domaren att spela 11 mot 10 men ändå kan Sund göra 0-3 då en frispark ändrar riktining så att att Alez reflexräddar bollen till en sundspelare, jag och alla andra i vitt står och tyvärr och tittar på....
Målen lätta att analysera, svårare varför vi inte kommer i närheten av det spel vi stundtals haft de senaste matcherna. 
Fyra avslut från Sund och tre i mål. Vi har ett jätteläge genom Holm som tyvärr inte kan få in Stefchos inspel i mål.
 

I andra halvlek gör Henrik förändringar då något måste ske. Vi har mycket boll men inte den rätta kreativiteten framåt för att göra mer än ett mål. Lundström väggar sig igenom centralt och gör vårt mål. Men vi skapar inte så mycket mer i matchen. Sund krigar och vinner mycket närkamper och är hetare än oss. De spelar ett mycket aggresivare och kompaktare försvarsspel än vad Brynäs gjorde och vinner välförtjänt.
Vi gör ett riktigt bottennapp och som sagt synd att det ska komma på vår hemmaplan. Vad det beror på får vi snacka igenom på fredag.

Vi vinner andra halvlek men jag ska inte försöka hitta något som döljer min besvikelse efter denna match. Både med min och vår prestation som lag...

Nu ska jag bryta ihop och försöka komma igen, men en sådan här kväll är det svårt.

Tjingeling!

Träningar och små små saker

Träning igår Måndag med mig och Henrik fortsatte med sina personliga samtal med spelare. Min baksida inte helt 100 % och att då hålla i träningen känns bara jäkligt skoj. Att själv träna och försöka hålla i en bra träning är omöjligt enligt mig. Ikväll träning med Henrik och det blev en del förändringar då badvallen verkligen var BADvallen ikväll efter allt regnande. Fin siffra på manskapet och alla utom jag, Robin och Tommy körde Henriks övningar. Lugn träning och kanske hade vi träningsbesök av ett nyförvärv från Finland, men det återstår att se...

Imorgon Sund i hemmapremiären, ska bli riktigt skoj! Sund kommer också från seger och det blir två lag med stigande självförtroende som möts och där vi naturligtvis ska försöka bjuda på både bra spel och tre poäng.
KOM DIT OCH HJÄLP OSS FRÅN LÄKTAREN! KL 19.00 Hällåsen.
Fint väder, ja då tycker jag att 400 på läktaren är en godkänd siffra, allt under IG.
Vet mycket lite om Sund ska jag villigt erkänna förutom att de på pappret ska ha ett rätt bra lag med spelare som tidigare tillhört GIF Sundsvall bl.a.

Mattan såg ikväll helt ok ut, om det slutar regna d.v.s.

Laddar till denna jag:
http://www.youtube.com/watch?v=Z5HB-JXecjk

What you gonna do when shit hits the fan?
Are you gonna stand and fight like a man?
Will you be as hard as you say you are?
Or you gonna run and go get your bodyguard?Det är ofta de små små sakerna i vardagen som gör att man orkar med ett liv som går i 120 knyck (dock ett mycket intressant sådant). Ett-"jag älskar dig pappa" från dottern just innan hon somnar, en låt som framkallar fina minnen, en klapp på axeln och få höra "bra match", en lyckad idrottslektion, en kall cola light eller bara en härligt hemsk massage av Per som efter kvällens träning. Små små saker som i slutändan är de stora....

Syns imorgon på Åsen!

Tjingeling!
Kommit ner igen..

..på jorden. Läste mitt blogginlägg från igår och jag var euforisk av att vi äntligen tog en trea och texten blev kanske lite överdrivet positiv. Vi gör en riktigt bra första halvlek men vi får inte glömma bort att Brynäs var lite hetare än oss de första tio minuterna av matchen och att vi i andra halvlek hade vissa bekymmer med Brynäs även om vi såklart inte öste på framåt lika mycket i andra som i första då vi ändå skapar lägen för att göra fler mål än tre...
Tänk om vi någon match kan ha en period som vi har de sista 35 i första halvlek i denna match i 80-90 minuter, då har jag svårt att se att något lag ska ta oss.


Brynäs missade en straff i början av andra halvlek när Brynäs i särklass bäste spela Gudji tokfilmar till sig en straff och där rättvisa skippades då han sköt straffen över. Men mål där och kanske hade det blivit lite nerv i matchen...Domarteamet i övrigt MYCKET bra!

Jag tror att Brynäs i slutändan får slåss om nytt kontrakt, men jag hoppas de klarar sig då Måsbergets plan är stor och fin och vi har bra statistik där....


Själv fick jag en bristningskänning i en baksida lår och klev av. Har haft trötta ben sedan Delsbo matchen och känningen kom ej som en överraskning. Men jag kommer att vara tillgänglig igen till onsdagens match då jag för en gångs skull var smart nog att kliva av..

UNITED!

I GD kan man läsa att en av brynäs ledare inte tyckte att 0 - 3 speglade matchen, det tycker inte jag heller. 1 - 5 hade vart rätt siffror sett till chanser....

Andra resultat:
Selånger FK - IK Huge 5 -1 
Imponerande siffror igen och Selånger ser ut att bli årets Falun och har seglat iväg till stora favoriter till seriesegern. Hoppas vi blir årets Kvarnsveden då....
Avesta AIK - Sund IF 1 - 4
Helt i sin ordning och Avesta ser ut att få det så tungt som jag trott. Vi möter Sund hemma på onsdag.
Trönö IK - Sjötulls BK 2 - 0
Här var jag helt säker på Trönö seger. Trång plan och ett nätt spelande Sjötull som inte älskar dessa yttre förutsättningar är en dröm motståndare för Trönö hemma.
Heby AIF - Edsbyns IF FF 4 - 0
Väntat resultat men kanske lite för stora siffror. Edsbyn har en del att arbeta med i sitt försvarssspel vad det verkar.


Idag har jag och brudarna träffat Skogsmulle vid lugnesjön, Selma såg ut som en fågelholk då MUlle berättade om skogens djur..


Vm final ikväll, Sverige - Finland. Ska vara en sådan match för att jag ska se på hockey på tv.


Tjingeling!

SEGER!!!

Brynäs - SFF 0 - 3 (0 - 3)
Mål: Bröderna Olsson och P

Alex (sedan alex slutade ta på sig allt ont som händer i världen och på planen har han blivit 43 % bättre, andra raka nollan, stabilt!)

Terje (defensiv mittfältare som gör en kanonmatch som back)  Simon (när gjorde simon en dålig match sist?)  Strid (riktigt på gång och bildar med simon ett riktigt spelskickligt mittbackspar)  Dahlin (den ende som får underbetyg denna match, utgick halvskadad i 67,...kräver mer av denna skäggiga jäkel=))

Pontus (sikken match!)  Victor (sliter och är aggressiv, fint samarbete med brorsan)

P (springer, utmanar och är jobbig för motståndaren, ger aldrig upp)  Lundström (skjuter, passar, sliter, gör sig spelbar, grym match)    Holm (ständigt hot, lurig och hal som en ål, nära mål flera gånger om som vanligt) 

Stefcho (värderar situationerna bra, fina pass till medspelare, SKA bli mer ego ibland=))

Avb: Ola Bruce (numera världens coolaste efternamn), Tommy (skadad), Mackan (nyss hemkommen från Tottis hemtrakter), Filip Enarsson (se Mackan), Besse (inhopp och visar vilja)

Underbart att vinna! Vi gör en riktigt bra första halvlek i dagens match, dödar matchen med tre mål och håller nollan i tävlingsmatch nr två, skönt! Efter första tio, då Brynäs är med, har vi stuga resten av halvleken och borde kanske gjort några mål till.
Orkar inte skriva så mycket mer ikväll utan tänker bara njuta.

Mer ord imorgon, idag bilder som snälle pappa "P" skickat till mig, titta och njut av våra nya matchkläder som vi tänker vara obesegrade i så länge som möjligt! =)

 Pontus gör i mitt tycke sitt livs halvlek i första....plus ett mål och ett ass
 En glad gubbe och några glada grabbar...
 Lundström visade sin fulla kapacitet i 90 minuter och var grymt bra, två ass bl.a
 "P" målskytt och återigen en pina att möta för motståndarnas ytterbackar
 Victor bildade ett starkt defensivt skydd till backlinjen tillsammans med broder och blev också målskytt som brorsan!

Läs om matchen här:
http://helahalsingland.se/sport/fotboll/1.3165122-vilken-urladdning-sff

Det finns alltid spelare på bänken, så är det i fotboll, 11 st startar matchen. Själv hoppade jag in och ut i startelvan i SFF i början av min seniortid. En gång fick jag höra att jag fick byta om om jag ville..Kvarnsveden borta i trean och psykologen hette Hasse Olsson. Så här skriver Texas om de som hamnar på bänken och jag håller med i ALLT!!!:

Den viktigaste spelaren i ett fotbollslag är inte den som gör alla mål. Inte den som slår fram den avgörande passningen heller. Och inte slitvargen och inte målvakten som alltid håller nollan.
För mig kommer den viktigaste spelaren alltid vara den som är utanför. Den som inte får plats. Som har svårt att hitta en mening med det han håller på med, som har ett stukat självförtroende och som bara drömmer om att få spela lite fotboll.
I en fotbollstrupp handlar det om spelare nummer 12 till 20. Avbytarna och de som sitter på läktaren. Kan man hålla dem vid "liv", ge dem några "bra jobbat" när de som mest behöver det. Då är mycket vunnet under en säsong. De kommer känna sig delaktiga och fortsätta kämpa hårt för laget.
Spelarna som är utanför lägger också ribban hur hårt motstånd a-laget ska få under en träningsvecka. För mig är det helt avgörande hur bra det kommer gå under en lång säsong


Tjingeling!

Måsberget

Idag åker vi till Måsberget för match mot Brynäs. Brynäs har startat serien bra med två vinster och en förlust. Brynäs som ifjol fick kvala sig kvar i trean och vann kvalet före bl.a. Ljusne. Ifjol hette det offensiva hotet i Brynäs Da Silva, nu i Sjötull. Idag heter de Omar Gudji och Bergström som ifjol spelade i Strand. Men spelar vi vårt spel på ett bra sätt kommer dessa två spelare inte få de bollar de vill ha.
Idag hoppas jag på islossning framåt trots ett stort manfall p.g.a . studenter som ej kan medverka och även någon skavank.
Lundström ett, Holm ett, P ett och Stefcho ett och jag två assist, rakning ikväll och vinst med 0-4, bra spel OCH mål framåt denna gång...önska och drömma kan man alltid. Återkommer ikväll med hur detta blev i verkligheten.

Regnigt och blött, hoppas Måsbergets matta håller för fotboll och inte bara kamp, även om vi kan hantera båda... Det förstnämnda är dock såklart roligast.

Kroppen lite fräschare idag och i dagens match kan jag springa till Kina för tre poäng om det behövs...

Hille vann mot Rengsjö igår. En på förhand svårtippad match med lite övertag till Rengsjö. Men Hille verkade ha brunnit mest för poängen och så enkelt kan det vara ibland. 2-3 slutade matchen.


Idag ska vi brinna, springa, tänka och göra en grym match!


"Jag kan gå ända till Kina
Om Du säger att jag ska
Om det så är tusen mil dit
Och tusen mil tillbaks

Jag kan hålla hundra man
Jag kan ta dom med en hand
Om jag lovar det är sant

Får jag ta Dig med den andra
Jag kan stiga över berg
Om du står på andra sidan
Kölden kryper igenom ben och märg
Men det blir varmare med tiden"
-Magnus Lindberg
Tjingeling!Idoler

Idoler har man ju haft genom alla tider och fastän man idag inte gärna säger idol, det låter ju lite löjligt, så blir man ju fortfarande imponerad av spelare, artister och människor i övrigt.

Maradona, Platini, Pele och en spelaren med världens snyggaste siffra på ryggen, Johan Cruyff, är några av de idoler från när man spelade fotboll varje rast på kvarnmyraskolans grusplan. Och ofta var jag en lite mindre känd spelare, vilkens tröja jag också ofta sprang omkring i, nämligen denna:

http://www.youtube.com/watch?v=AQscA62WztU

Snacka om att kunna göra snygga mål!


Ikväll träning inför matchen mot Brynäs på imorgon. Vi kommer att ha en lite mindre trupp att tillgå då några av de som tar studenten i sommar är borta. Vi kommer ändå ha en trupp som kommer att göra det svårt för Brynäs...


Benen fortfarande lite tunga efter 120 minuters matchen mot Delsbo men efter lugn träning ikväll, stretch och massage ska de vara riktigt fräscha till imorgon...


Över 5000 besökare på denna sida nu, lite skrämmande faktiskt, men roligt att många finner intresse i Söderhamns FF.


Vädret fortsatt varierat från högsommar till vargavinter, inte lätt att klä sig och barnen rätt så här års..frös nästan ihjäl då jag tittade på Stugsund - Arbrå igår och spelet i första halvlek, som jag såg, värmde inte heller...

Tjingeling!


 


Ett sjävgott inlägg och kaffet smakar lite godare!

Tänk vad en seger mot en motståndare som vi ska slå i nio av tio matcher kan göra. Hilma väcker mig 06.30 av att hon haft en mardröm och stackars frugan redan på jobbet. Känns inte speciellt tungt att gå upp och fan vad morgonkaffet smakar gott dagen efter seger!
Hämtar Kuriren och ser framför mig en framsida med texten "Dahlin vräker in SFFs segermål!" men möts av Delsbo - SFF 0-2, målgörare P och självmål i en notis man fick ha förstoringsglas för att se...hahahahaha.
Ni som saknar känsla för ironi ska inte läsa denna sida, då kommer ni att tycka att jag är en större idiot än vad jag egentligen är...(tror jag)

Även Hudik fick förrgår spela förlängning för att vinna mot Ljusne i dm. 2-3. Skulle vi göra en bra insats mot Iggesund då vinner vi normalt med 3-4 bollar och då ställs vi mot HFF i semi. Jag räknar kallt med att de slår Bergvik i sin kvart. HOPPAS! Det är utan någon konkurrens det absolut roligaste mötet vi kan få i hälsingland. En tävlingsmatch mot Hudik skulle smaka tårta! Men vi kommer inte att underskatta Iggesund såklart.


Ikväll väljer jag mellan att göra följande saker:
1. Ta med döttrar till Mohed för att se heta damderbyt Mohed - Trönö
2. Titta på mitt "hemmalag" (bor ju i stugsund) som tar emot Arbrå hemma
3. Klippa häcken
4. Motvilligt titta på Melodifestivalen
Lutar mest åt alternativ 3+4, allt för husfridens skull...=)

Träningsledigt ikväll och sedan träning fredag och match mot Brynäs borta lördag. En match där jag är övertygad om att vi kommer göra en riktigt bra insats. Nu vet vi att vi kan spela riktigt bra OCH kriga bra, en kombination som behövs den här tiden på året då planerna ibland sätter käpparna i hjulet för fint passningsspel efter backen.Mats Tjernberg hade fått tag på någon gammal inspelning av en låt jag gjort i något svagt ögonblick...
För att städa bort två andra lik i min garderob slänger jag ut dessa två här, och ja, jag är knäpp.
http://www.youtube.com/watch?v=StzpX0imKug
http://www.youtube.com/watch?v=_abqvX0WNm0&feature=mfu_in_order&list=UL
Vad kan jag säga, jag var ung och förgiftad av sorgsna singer/songwriters och kände mig själv som en ibland. Jag och Danne Svärm spelade lite ut på några krogar, spelade in några låtar och videos för göra reklam för oss. Vi slog väl aldrig riktigt igenom, undra varför hahaha....Vem ville sitta på krogen och höra våra skrala mördarballader när man kan skråla till någon gammal Uggla dänga?Tjingeling!Nära rakning...

..men nära skjuter ingen räv eller vad det heter.

Delsbo - SFF 0 - 2 (0 - 0)

Micke  Simon  Strid  Benny

        Felix     Victor

Stefcho    Lundström      Holm

              Ivan

Jokrar: Poppe, Terje, Besse, P, Adam, Måns

Delsbo IPs matta var grön men den var allt annat än jämn. Tuvor överallt och under tuvorna var det stenhårt så jag förstod redan på uppvärmningen att det skulle bli delar i vårt spel som skulle bli lidande. Varje passning efter marken var något av ett lotteri, förutom på kanterna där det fanns något som påminde om en jämn yta. I första halvlek hade vi ändå några riktigt fina anfall som var nära att bli mål. Men det som inte gick utanför hamnade på Delsbos målvakt. Lundström ger sig iväg på en dribblings tur som slutar med ett krokben och straff till oss. Tyvärr sköt Holm straffen över och i Delsbos anfall efter straffen har de den enda heta målchansen i matchen, en lobb som tar i ribban. Dock tyckte vi i backlinjen att chansen föregicks av en klar offside men det gjorde ju inte så mycket nu.

I andra halvlek blev spelet sämre och kvaliteen från bägge lagen sjönk. Delsbos långa bollar som åtminstonde var i närheten av en blå spelare i första halvlek blev i andra halvleken bollar som ständigt rann ner till Alex. De bollar som inte kom till Alex fastnade hos våra mycket välspelande mittbackar. Vi försökte spela vårt vanliga spel men planen förstörde mycket och halvleken går inte till historien som en av de mest välspelade. Vi har ett stolpskott av pigge inhoppare P och jag har en farlig nick på ett inlägg från P som målvakten räddar.

Matchen till förlängning och där visar vi tydligt att vi är det starkare och bättre laget. Simon slår en perfekt frispark till mig som nickar och målvakten lämnar retur. Returen glidtacklar jag in i mål via ett Delsbo ben, riktigt skönt!
Den som läst bloggen vet att jag ska göra ett mål eller fyra assist för att få tillgång till en rakhyvel nästa gång.  Men som alla har påpekat var det ju ett självmål så jag får väl räkna det bara som ett ass då...två kvar så till helgen rakar jag mig nog =)

Delsbo chansar med mycket folk framåt och vi får hav att anfalla på och i ett av våra anfall passar Lundström P som sätter spiken i kistan i slutsekunden. Victor brände i anfallet innan sitt livs bästa läge, han sparde målet till en viktigare match enligt honom, lördag får vi hoppas då..

Delsbo ska ha en del cred då de inte spelade ovårdat i denna match. Aggressivt på rätt sätt och de störde oss en del, detta i kombination med planens skick gjorde dem till en ganska svår motståndare att göra mål på.
Men vi är vidare i dm och i kvartsfinal väntar Iggesund.

Alla gör godkända insatser tycker jag. Vi hade nog alla velat spela lite finare fotboll ikväll men det var omöjligt och då är det riktigt skönt att kunna vinna en "krigarmatch" också.

Nollan viktig inför helgens möte med Brynäs....

34 år och glad som ett barn på julafton efter att ha vallat in ledningsmålet...fotboll kan framkalla många olika känslor, en del roligare än andra.

Nöjd med mina inlägg ikväll, andra delar mindre bra, några slarviga mottagningar som jag helt skyller på planen, skönt =)

Stefcho vann tunnelligan, tre räknade jag till...

Imorgon ledig och dagen ska tillbringas med döttrar på badhuset, stretching i varmbadet, skönt!

Tjingeling!

Rosa piller

Ibland behövs de tyvärr för att det ska gå att spela till 100%, rosa piller i form av voltaren.
Har idag på jobbet, i svettiga grusmatcher mot ett helt gäng sexåringar, haft känning i en ljumske.
Två piller och en SFF träning senare hade jag noll känning i ljumsken och inte heller i mina hälsenor som jag haft kronisk inflamation i senaste tio åren. Voltaren fixar biffen! Sen att jag ifjol i det närmaste drog på min magsår efter en kur och att voltaren också kan dölja åkommor som man absolut inte ska spela om man har, det är en annan sida av myntet. Så det jag vill säga med detta är, försök att i det längsta avstå från att behöva äta piller för att spela och rådfråga en doktor om du ändå tänker göra det!

Kvällens träning mycket lugn inför morgondagens dm match mot Delsbo. Målvaktsträning med målvaktsgurun Ola, passningsövning med fokus på kommunikation, avslut för våra vassa anfallare och fotbollstennis för oss andra. Imorgon ska vi ha fräscha ben!

En dm match jag hoppas att alla vill vinna riktigt mycket. Att vinna dm och därmed få spela i svenska cupen är ju vår enda chans att ta oss ut i europa! =)
Kl 19.00 i Delsbo om du har vägarna förbi.Bjussar på en låt som jag nog lyssnat på 1000 gånger i ungdomens vilda dar, jävligt grym video också.
http://www.youtube.com/watch?v=hglVqACd1C8


Tjingeling

Sol, teknik och samtal

Denna veckas första träning blev en lugn teknikträning med Nåjde medans Henrik hade personliga samtal med spelare. Själv hade jag mina brudar med mig på träningen och kunde inte träna då min största brud behövde hämtning och ingen barnvakt fanns att tillgå. Han dock vara med på snacket efter senaste matchen och vi tycker väl inte direkt att vårt spel i årets två första matcher ska visa en poäng i tabellen men så är det. Bara att träna på och vi måste bli ännu resolutare då målchanserna skapas, för det gör de!

Träning med mig imorgon samt målvaktsträning. Kommer att bli en MYCKET lugn träning då i har match på Onsdag, dm i Delsbo mot Delsbo. Sedan träning fredag och match i serien mot Brynäs borta lördag. Tuff vecka som inte blir lättare av att vi har ett ungt lag med många studenter i och i dessa tider händer mycket skoj för dem tyvärr....

Robin på plats och verkade ok med tanke på omständigheterna.
Vår kapten beräknas bli borta några veckor med sin axel. Tommy också ledbruten sedan Heby slakten och Adde har dragit på sig ett gäng sjukdomar och konstiga skador. Spång fortfarande fotledsproblem och Danne A med knäbekymmer. Alla tillgängliga var vid gott mod i kvällens träning i strålande sol.


Kvällens träning i lite bilder:
           Igår kväll var jag fortfarande så jävla förbannad så att jag stack ut i spåret och körde skiten ur mig. Möttes av denna syn vid lugnesjön och efter att rensat skallen från situationer i Heby matchen blev jag lugn och sansad igen. Nästa år vid den här tiden kanske jag sitter där och metar istället, med en avslagen tuborg och undrar vad det är för idiot som är ute och springer i skogen en söndagkväll..den som lever får se.tjingeling!


15 minuter kapningar och 20 olyckliga sekunder

Den text jag skriver nu handlar inte om att prata bort förlusten mot Heby. Det svider men jag måste köpa att vi förlorar en på förhand svår bortamatch. Vi släpper in två mål och gör ett då förlorar man. Men jag är så JÄVLA upprörd över hur Heby tillåts starta denna match.

Adam

Tommy  Simon   Martin    Dahlin

Robin  Viktor

P   Lundström     Holm

Stefcho

Avb: Mackan, Felix, Alex, Ivan, Besse, Pontus

Det blev förlust i bortmatchen mot Heby. I en match där vi har 20 olyckliga sekunder och där Heby vinner matchen efter att helt enkelt sparkat oss sönder och samman den första delen av matchen.  Jag älskar tufft och hårt spel men då spelare konsekvent kan komma sent in i dueller och fullfölja uppåt 10 gånger utan att det blir några varningar eller som det skulle vart i detta fall utvisningar, ja då är det bedrövligt.
 Robin hamnade på sjukhus efter en axel som hoppar ur led, detta i det minst allvarliga överfallet, Lundström fick plocka dobbar ur huvudet efter en De Jong spark i skallen och Tommy Nordhs fotknölar ser nog ut som fotbollar idag efter att spelare ständigt hamnat på efterkälken och sparkat på allt utom bollen.
Efter alla dessa frisparkar tror jag ett gult kort hade delats ut och det var till mig. Ett helt korrekt gult kort som aldrig hade tillkommit om domaren lagt en normal nivå i matchen från start. Men man tar ju seden dit man kommer....

Från tidningen Sala Allehanda:
Söderhamn försökte hela tiden vårda bollen och breddade bra, men saknade ofta udd i anfallen. Det blev en gnällig och småful första halvlek.
Heby visade stundtals upp ett mycket dåligt passningsspel och förlorade en hel del närkamper på mitten. Glädjeämnet var försvaret som sattes på svåra prov då gästerna jagade en kvittering mot slutet
-Nej, det här är för dåligt av oss. För många av våra spelare är inte i matchform, säger Hebytränaren Henrik Alriksson.


När Robin just burits ut på bår gör Heby 1-0 efter att vi tappat bollen vid halva planen och en Hebyspelare kan göra ett inspel snett bakåt till en lagkamrat som kan bredsida in bollen. Jag har en del i det målet då jag tar ett felbeslut att överlappa Holm på egen planhalva och på så vis skapar en situation där vi kan tappa bollen och jag är inte i backlinjen när hemmalaget vinner bollen.
Domaren blåser igång, vi tappar bollen centralt direkt på avspark och en Hebysplare passar en fantastiskt precis passning i luften till en lagkamrat som lobbar bollen på volley över Adam. 15 minuter kapningar och 20 sekunder bra fotboll räckte för Heby att ta tre poäng denna match...tyvärr
Vi skapar 3-4 fina lägen till mål i första halvlek där Victors är klart vassast. Efter en frispark från Simon lämnar målvakten retur och Victor störtar fram men missar allt öppet nät och skjuter utanför krysset.

När domaren väl visat det gula kortet till hemmaspelarna lugnade de ned sig i slutet av första halvlek.
Spelmässigt gör vi en bra första och en riktigt bra andra halvlek. I andra halvlek vet jag inte om hemmaspelarna blivit tillsagda att sluta dra på sig frisparkar eller om de helt enkelt inte orkade sparka ned oss längre. Vi hade 45 minuter anfallsspel i andra halvlek och Heby sparkade bort bollen i panik eller kom i enskilda dribblingsattacker en och en som vi redde ut varje gång. Vi kvitterar efter en inåtskruvad frispark där jag får bollen precis dit jag vill ha den och Pontus knoppar in den.

Att vi inte gör fler mål på alla lägen får vi ta på oss och därför vinner vi inte matchen. I bussen efter matchen räknar jag chanser som direkt dyker upp i huvudet och det är 11 st. Holm har några fina lägen, några RIKTIGT heta lägen i slutet av matchen Lundström nickar tre gånger strax utanför, Viktor och inhoppande Ivan skjuter två volleys som lägger sig på målburen stax över ribban.

Statistiken avslöjar också hur det såg ut i matchen:

Heby AIF - Söderhamns FF
Avslut på mål: 5 - 10
Avslut utanför mål: 4 - 6
Hörnor: 4 - 6
Frisparkar: 8 - 18

Klena tröster:

Reportern som pratade med Henrik tyckte vi var det bäst spelande laget han sett på Tegelvallen på åratal..vi var enligt honom bättre än Selånger

Vi skapar chanser både centralt och från kant. Vi får våra offensiva spelare i mängder av lägen där de är rättvända mot Hebys försvar. 

Heby tillåts skapa tre chanser i matchen.

Vi jobbar oftast metodiskt för en kvitteringen, inte så många panik-lång-lycka-till bollar

Vi har en ork som INTE hemmaspelarna har och det var riktigt kul att spela efter matchens första kvart.

Tycker vi spelmässigt gör en mycket bättre match än mot Rengsjö och skapar mycket mer offensvia lägen

Som sagt klena tröster, Heby hade tre poäng efter matchen och vi noll...

Varför vinner vi då inte?
Fotboll går ut på att göra mål och det är ju också det svåraste i sporten, att sätta dit bollen i de lägen man skapar.
Vi gör två misstag och blir straffade i dessa men "normalt" (ett ord jag inte tror många i Heby förstår) gör vi 4-5 mål på de lägen vi skapar.
1-4 hade speglat matchbilden...
En annan domare hade visat åtminstonde ett rött kort i denna match i dess första skede och då hade vi alla fall inte förlorat.

Heby har en fantastisk konstgräsmatta och det var det positiva intrycket jag tar med mig från Heby....
Får de spela fotboll på detta sätt på sin hemmaplan tror jag att många lag får det svårt i denna match.

Ingen i vårt lag behöver skämmas för sin insats i denna match, ingen "faller ur ramen".

Personligen spelar jag vänsterback och tycker jag gör det helt ok.
Orkar komma med i anfallen och tycker jag värderar bra i matchen förutom i en situation då jag istället för att erbjuda Holm ett överlapp skulle stannat hemma och erbjudit ett tillbakaspel. Slår några bra inlägg, vinner mina nickdueller och har en bra procent i passningar. Men hur det går enskilt spelar ju ingen roll så länge vi som lag inte vinner. I Rengsjömatchen tyckte jag det gick bedrövligt och i denna är jag för en gång skull relativt nöjd med min insats men då har vi inga poäng, värdelöst.
En positiv sak är i alla fall att jag jobbade in ett assist. Jag ska göra fyra assist eller ett mål innan jag får raka mig nästa gång....i vilken division jag gör dem kommer ej spela roll.

Övriga resultat:

Sjötull - Hille 1 -1
Helt i sin ordning, tvä jämna lag

Rengsjö - Avesta 5 -1
Helt väntat och Rengsjö har fått en bra start och vunnit de matcher de ska. Mött Avesta och Brynäs, två lag jag tippat sist och näst sist i serien och tog en pinne mot oss.

Edsbyn - Selånger 1 - 9 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hmm, vafan är detta sant? Edsbyn i sin hemmaborg där de normalt är ett svårt lag att möta. Selånger har vunnit serien redan...bara att hoppas att de själva redan tror det också. Vi hade ju en liknande upplevelse mot Falun ifjol och vi vet hur man känner sig efter en sådan käftsmäll.

Nya tag och denna vecka
Träning mån, tis, Onsdag dm match mot Delsbo, träning fredag och match mot Brynäs borta Lördag. 

Tjingeling!!


Heby borta!

Imorgon åker vi söderut för att försöka göra en fantastisk match och ta årets första trea, Heby borta.
Heby åkte på en rejäl torsk mot Selånger senast, 0 - 3, och är naturligtvis revanschsugna i denna match.
Matchen spelas på konstgräs vilket är mycket välkommet så här års när de flesta naturplaner är under all kritik.
Heby ska vara mycket, mycket bra för att ta poäng av oss imorgon!

Spång och Danne A otillgängliga annars finns alla att tillgå, helt kanon!

Kvällens träning för oss åtta som inte hade match i Iggesund ikväll. Holm och Strid jobb. Startelvan kan man nog räkna ut om man ser hur SFFT ställer upp i kvällens match. Jag ger inte bort den här, även om jag har mycket svårt att tro att någon Heby anhängare hamnar här och att någon sådan i sådana fall skulle bry sig vad våra spelare heter...men men.

Mjukning, löpningar i offensivt straffområdet och fasta situationer. Lugnt och skönt efter en lååång arbetsdag...

Läste på Hilles hemsida efter deras match mot Huge och ni som läst min blogg vet att Isaksson, f.d. SFF tränaren, har mycket "Pelle Olsson" tänk i sin fotbollsfilosofi och de spelar det spelet mycket bra. Ifjol var de nära att ta kvalplatsen upp i tvåan. De vann matchen mot Hille med 1-0 efter mål på hörna, helt i sin ordning. Hilles tränare håller inte igen när han skriver om Huge:

"I den här matchen fick vi verkligen lära oss att fotbollen inte alltid är rättvis. Vi försökte SPELA fotboll och skapade en handfull klara målchanser som med bättre skärpa borde renderat oss segern i denna match. Huge frångick inte sin vana att jobba med långa bollar och one-touch fotboll i försvaret. En eloge till mittfältarna att dom ens vill vara med på den typen av fotboll"

Jag känner igen mig i våra matcher mot Huge ifjol, man vaggas in i en känsla att man är bättre för att man har mycket mer boll än Huge. Men Huge bryr sig inte om att ha mycket boll, de håller nollan istället och petar in en eller annan boll på en omställning eller allt som oftast en fast situation. Känner jag Isaksson rätt skrockar han glatt så att tekakssmulorna flyger ur munnen när han läser texter som Hilles tränare skriver. En vinst är en vinst och vi som inte vart där skiter i hur det ser ut, Huge tog alla poäng. Ikväll fäller de nog Trönö, en fast situation kanske och två spelmål? 3-1 gissar jag.

Fick just ett sms av Nåjde att vårt SFFt lag spelade 1-1 mot Iggesund borta, mål av Robert Olsson i minut 90. Vad jag förstått har många tippat Iggesund som vinnare av serien och i det avseendet är detta inget dåligt premiärresultat.

Imorgon bloggar jag förhoppningsvis om en helgjuten insats och tre poäng!

Tjingeling!Badvallen...

..ikväll igen och Henriks träning. Snabba fötter och sedan inriktning försvarsspel med en del offensiva inslag.
Spång och Danne de spelare som nu är skadade och inte tillgängliga. Adde tyvärr magbesvär och osäker till helgens matcher och Tommy förkylningskänning.

Imorgon division fem premiär och spelare från vår trupp är kallade. Iggesund borta väntar och det blir ett på pappret riktigt bra divison fem lag som åker norrut. Bara att visa att man ska ha en chans i startelvan i A-laget och med den konkurrens vi har i år kommer nog de flesta i A-truppen göra matcher i femman. Jag både hoppas och tror att vi kan slåss i den absoluta toppen i femman i år.
Ta en "trippel" skulle inte vara dumt, vinna trean, dm och femman....jag vet att detta absolut inte är något uttalat mål vi har, men man måste få drömma! Och jag vet att vi har en bra trupp!

Jag slog bara bort ett inlägg i kvällens match...det enda jag slog =( Tur att jag fick spela fram ett mål annars hade jag sålt skorna på blocket...

Men att vinna EN serie eller dm är såklart oerhört svårt men skulle jag inte tro att det var möjligt hade jag aldrig lagt ned den tid man ändå lägger ned på fotboll.
Att utveckla spelare är oerhört viktigt för oss och att vinna är en härlig bieffekt av spelare/lag som utvecklas.
Och för mig som numera bara avvecklas, eller invecklas som spelare!?! är kanske att vinna ännu viktigare... =)

Många spelare ser heta ut inför helgen och matchen imorgon och känslan i laget är jäkligt bra om jag känner av det hela rätt.

Mackan skulle på bio ikväll, var det en ny "Plutonen", "Forrst Gump" eller "Gökboet"? Nej, nya "Fast and furious"" nr fem! Du läste rätt, fem! Och den tänkte han betala för att se! Tur att Mackans fotbollsspel håller högre nivå än hans filmsmak, för filmen lägger sig i division nittio!  =)

Uniteds reservbetonade lag lekte igår med Schalke och det blev den final vi redan visste om.
Måste lyfta fram en spelare jag aldrig nämnt i min blogg, Paul Scholes! Inte riktigt lika grym som Xavi men även Scholes har ett huvud som ständigt snurrar som en saftblandare och det är sällan han ger bort bollen. I sina bästa stunder håller han Xavi klass plus att han är som en terrier att möta (fråga Mild). Igår visade han hur man slår flacka krossbollar på 60 meter på läppen några gånger och bjöd också sina spelare på mycket annat bra. En spelare som måste vara underbar att ha i ett lag. Frågan är ändå om han platsar i finalen....

Grej of the träning: Victor var lyrisk då han fick träna att nicka för första gången på 20 år som han sa....bättre sent än aldrig!

tjingeling!

Texas

"Jag sitter med en pizzasallad framför mig och försöker trycka i mig det sista. Vad jag ätit precis innan får ni lista ut själva. 
Matchdagar är som en enda lång väntan på avspark. Man försöker sysselsätta sig men man vill inte göra för mycket. Hade jag klippt gräset timmarna innan match är jag rädd att det hade satt sig i benen. Och ligger du på sofflocket är du rädd att bli slö. 
Det är en evig kamp att komma i rätt stämning tills domaren blåser för matchstart"

Nåjde brukar ge oss citat ur Texas, numera spelare i Falkenberg, blogg i sina veckokrönikor på SFFs hemsida. Och efter att ha läst hans blogg några gånger nu kan jag bara medge att han är fasansfullt rolig. Har ju läst hans sida i Offside och även där har han skrivit mycket bra och roligt. Mycket självdistans och en humor som är beundransvärd och jag har skrattat mig tårögd här hemma några gånger. Läs här om ni vill ha en BRA blogg att läsa =):
http://hallandsposten.se/bloggar/1.1080209-texas-blogg

Citatet ovan tog jag med i min blogg för att jag så väl känner igen mig i hans tankar på en matchdag. Man letar ständigt efter den "rätta" uppladdningen matchdag. Ska man vila mer, har man vilat för mycket? borde man ut och gå?, Har jag druckit tillräckligt? För mycket? Sömnen, sov jag för mycket eller borde jag ställt klockan tidigare?  Blir jag trött i benen om jag cyklar till samling eller vaknar min kropp bättre då? Tänk hur mycket man kan fundera på bagateller fastän man är en föredetting och borde ha så mycket viktigare i livet att tänka på en lördagmorgon...eller?

Rensgjö vann som väntat mötet mot Brynäs igår. 1-3 och långt ifrån någon överraskning. Brynäs har inte ett försvar som kan neutralisera Rengsjös vinthundar framåt...

Vi har match mot Heby på Lördag och detta kan man läsa på deras hemsida:
Nu väntar nya tag på lördag då Söderhamns FF gästar oss i Heby. Söderhamn har ett hyfsat ungt lag med bara en spelare som är över 24 år. I deras premiär fick man med sig ett poäng borta mot Rengsjö.

Vafan, kunde de inte lämnat mig utanför!?! Vi HAR ett ungt lag men vad som är mycket viktigare är att vi har ett jävligt bra och hungrigt lag!

Alla som känner mig vet att jag det var länge sedan som jag snöade in på musik gjorda av fula män/kvinnor som spelar gitarr och kallar sig själva singer/songwriters. Det skulle vara helt ok om någon skulle se bra ut, men det händer sällan. Fleet Foxes första skiva gillade jag utan att tycka den var så bra som många kritiker ville ha det till. I dagarna släpper de uppföljaren. Detta gillar jag dock ännu mer, fleet foxes "akustiskt":
 http://www.youtube.com/watch?v=33nVu9FDfGE&feature=related
Lyssna och njut!

Tjingeling!

Utepremiär!

Idag gjorde vi vår första träning på fullstor plan. Den 3e Maj. Ok, vi gjorde en i Edsbyn också samma dag som vi spelade mot Ljusne men jag gjorde min första och laget sin andra. Smaka på den alla seriekonkurrenter (förutom Trönö som jag kan tänka mig är det enda laget som är i samma sits som oss i serien).

Även fastän träningen bedrevs på Badvallen (den är inte speciellt jämn) så fanns det en glädje då vi äntligen kunde bedriva riktig fotbollsträning och några av de övningar vi har kört i DINA hallen hela vintern, våra anfallsövningar mot samlat försvar, fick äntligen göras med de rätta avstånden.
Sågar absolut inte DINA hallen och den dagen vi får en fullstor konstgräsmatta kommer den att vara ett underbart kompliment. Den är fortfarande lyxig för mig som gjort mååånga träningar på grusplanen.
Men det är inte för inte man undrar hur mycket bättre vi kunde vart än t.ex. Rengsjö om vi hade haft samma möjlighet till träning som de har på solrosen då vi är bättre än dem helt utan träning på fullstor plan...

Nya bollar hade vi också fått och fastän det knorrades i laget angående bollarnas kvalitee, det gör det alltid =) så tyckte jag de var helt ok. Jag kan inte skylla mina oerhört pinsamma inspel i kvällens match på dem, Börje letar nog fortfarande mina inlägg vid Hällmyra...
Jag sa igår att ingen skulle lägga energi på hur planens tillstånd var, det var bara EN spelare som ändå gjorde det...Barbapappa.

De spelideer vi har börjar att synas mer och mer i matchsituationerna på träning och det är riktigt glädjande. Ser ut som om att alla tänker lite mer nu på planen och tänker mer i positiva ordalag, inte "funderar"... Gäller att få detta tänk även i tävlingsmatcher då det ofta är mer störande moment inblandat....

Mitt lag fick stryk i kvällens match men jag tyckte ändå att det var roligt att spela, då ÄR det roligt...Vi skapade också tillräckligt för att vinna men så är det ibland, stolpe ut =) Rött lag var dock riktigt bra och hittade fina kombinationer i sitt spel och efterhand gläds jag ju åt det också...

Min filmsekvens med firma Özil/Klose som jag visade för laget efter träningen gjorde stor succe! hmm..här har jag hittat en sekvens som är svaret på vårt offensiva kombinationsspel centralt och de har mage att håna mig! hahahaha
Trodde det aldrig men jag har blivit en nörd....

Barca - Real och finfrämmande av min far Kalle. Han tyckte Messi var lik en liten Lars Wiklund, inte spelmässigt, bara utseendemässigt....rolig "lika som bär"

Selma och Hilma sken som solstrålar då de hade fått vart med "faffa" några timmar då jag och Marie tränade. Va glad man är att man har sina föräldrar och syrror, annars hade jag aldrig kunnat spela fotboll i år. Ok, ok det hade väl enbart vart en kris för mig själv men så är det. Och det är såklart inte bara för fotbollens skull jag är glad att jag har dem men detta är ju en fotbollsblogg  =)

Real totalt chanslösa, måste vara frustrerande för dessa stjärnor att jaga så mycket boll även om de i kvällens match gjorde det bättre än senast och t.o.m. gör ett mål p.g.a. sin modigare press. Men nära, det var det aldrig. Ska bli intressant att se hur United Rödnäsa kommer att möta detta Barca. Mitt hjärta säger att de kommer att ha en chans men min hjärna säger att det är 80/20 fördel Barca....

Imorgon Active för de pigga, löpning för de som hamnat efter med konditionsträningen och fotbollsdetox för oss som tänker alldeles för mycket på fotboll....


tjingeling!
Träning Måndag v.18

Ikväll hade SFFs A-lag träning i DINA hallen och jag kan stolt säga att 19 st spelare var närvarande. Min träning och mitt syfte med träningen var att spelarna skulle träna på egenskaper som denne lirare är mästare i:
http://www.youtube.com/watch?v=LJhpEL221Hs

Ingen spelare hade förvandlats till honom efter träningen men förhoppningsvis kom alla en liten bit närmare...


Spång (fot), Danne A (knä), Robert O (sjuk), Victor (sjuk) och Anton de spelare som ej var närvarande.
De tre senare tränar förhoppningsvis snart och antalet på manskapet ser nu riktigt ljust ut!
Heby borta väntar på Lördag och 22 spelare kan komma att vilja slåss om en startplats, underbart!

Gefle vann hemma mot Halmstad och Pelle Olsson har gjort det igen, hittat ett guldkorn i sandhögen. Denna gång heter han Jakob Orlov och spelar snart i ett annat allsvenskt lag.

Idag var det Lilla Julafton för mina elever som kommit hit från jordens alla hörn. En hel påse med fotbollsskor som de fick plocka av. Där ligger jag då på plus idag och glädjen gick att ta på. Baktanken var naturligtvis att någon av grabbarna tränar så pass mycket så att de kan bli aktuella för SFFs A-lag, viljan att spela fotboll är det INGET fel på... =)

Mina brudar lite kryare idag och då blir hela livet lättare. Inte ens ett snöfall imorse när jag var påväg till DINA hallen fick mig på dåligt humör...

Imorgon träning med Henrik och sedan El Classico, IGEN!

Tjingeling!

Helg utan match

Helgens match mot Sund flyttades fram så denna helg blev väldigt lugn.
Träning fredag med Henrik och vi blåste på med övningar där vi alla fick puls samtidigt som vi alla fick mycket bollberöring. Tyvärr hade torsdagens siffra med 18 tränande (jag sjuk) bytts till 12 tränande denna fredag.


Matchfritt för oss lör-sön och det öppnade för en titt på hälsingederbyt Trönö - Edsbyn. Matchen slutade 1-1 vilket får ses som rättvist i en, av förklarliga skäl, mycket medioker match. Tjockt med spelare centralt i banan och på kanterna saknades den rätta kvaliteen i båda lagen för att hota. Trång och studsig plan, blåsgit och kallt, ett lag som är van att spela på fint konstgräs och ett lag som kommer från en premiärförlust med 5-1. Edsbyn hade tre farliga lägen i matchen, all kommer på bjudningar från generösa hemmaspelare,  men de gör målet på en straff som de får till skänks mer eller mindre av domaren. Trönö hade inte ett skott på mål tills det att Linus Becker slumpmässigt får ett läge i boxen och klipper till. En halvchans till från Becker kunde jag räkna till. Spelmässigt är nog inget av lagen speciellt nöjt hoppas jag men att ta en poäng på Trönö IP är nog kanske inte så tokigt för Edsbyn. 

 Jag blev grymt sugen på att spela och längtar redan till dessa derbyn!

Resultat från helgen:

Hille - Huge 0-1
Ett resultat helt i sin ordning. Huge oerhört målsnålt men tar sina poäng. Hille fortsatt ett lag jag tror har blivit tippat bättre än de är. Nu två förluster, tung start.

Avesta - Sjötull 1-3
Också ett resultat helt i sin ordning och väntat tycker jag.

Idag ett mycket intressant möte mellan två lag som är tippat i toppen av serien av alla, Heby och Selånger. Två lag jag har dålig koll på men båda började med seger, Heby vann mot Sund med 2-1 och Selånger lät bra mot Trönö och vann med hela 5-1.
Får man önska ett kryss och 2-2? Låter ju dock oneklingen ändå som om Selånger är favorit...

Vi har Heby nästa helg, då ska de få något ännu tuffare att bita i! Sist jag var i Heby satte jag en frispark som studsade på en tuva och upp i krysset, vi ledde med 0-2 tills det att fem minuter återstod då vi tappade till 2-2. Jonas Lif, igår comeback i trönö efter skada gjorde vårt andra mål den gången. Så förbannad har jag aldrig sett Emil Hedvall i målet och han var nära skicka omklädningsrummet till skroten....

Träningar till veckan:
Måndag, Tisdag, Torsdag och Fredag. Match Lördag Heby borta.

Pontus i full träning, så också Strid, det börjar ljusna i centrala, defensiva leden!Min familj fick åka till sjukhuset i fredags då jag, Hilma och Selma alla vart sjuka länge nu, frugan har klarat sig. När alla prover var tagna visade det sig att Hilma och Fru Marie hade båda streptokocker i halsen och behövde pencillin, Selma hade något märkligt ljud i lungorna och ska in imorgon igen då hennes feber inte gett med sig men på mig visade det ingenting....
Min teori är att min kropp redan tagit hand om alla bakterier själv, och ja, män blir mer sjuka än kvinnor och det är lite mer synd om oss! =)

Lugn kväll hemma igår med nya favoritserien "The Walking Dead" men idag ska pulsklockan och löpardojorna på...

Påsklovet över och nu är det autobahn till sommaren!


Tjingeling!RSS 2.0