Division fyra spöket..

...som tidigare bankade på porten till Hällåsen flyttade till hälften in då vi förlorade matchen i Avesta med horribla 3-0. En match där man ville så mycket både som individuell spelare och som lag men där det mesta blev pannkaka. Avesta kändes mer avslappnade i matchen och hade bättre koll på sina nerver än oss som varken hittade första touch, passningsspel eller närkampsspelet i hela matchen.

Nu ska det såklart till ett mirakel om vi ska ta in sju poäng på fyra matcher. Det som talar för är att vi kan gå ut och spela som om vi inte har något att förlora, för det har vi ju inte om vi ska vara ärliga. Det som talar emot är att vi på de fyra avslutande matcherna ska ta mer poäng än vad vi gjort på hela säsongen. Mission Impossible? Jag är optimist till slutet men räcker 12 poäng? =)

Hur fan kunde det gå så illa?
Visst kan man gråta, skylla på och tycka att vi saknade Simon, P, Pontus, Danne, Strid, Felix...ja även såklart Victor, Lundström och kanske Robert O, Emil H, Anton F....men vi är det lag vi är och alla lag har de spelare som de har.
Vi hade ju ett nyförvärv till denna match och ingen skugga ska falla över Micke Thuresson som ändå gjorde det vi kunde förvänta oss av honom, stabilt spel och med fina passningar. Dock är vi många andra som inte riktigt bidrar denna match tyvärr, bl.a. jag då som man ska kunna förvänta sig mer av även utan fungerande hälsenor...

Brynäs härnäst, söndag. Träning igår och efter den kändes det återigen roligt med fotboll och visst ska det bli roligt med match igen.

SFFT vann igår efter två mål i andra halvlek av Adam Skhiri, vår målvakt!?! Han hoppade in som utespelare och både kvitterade och gjorde segermålet mot Kilafors hemma i andra halvlek. Jag sa till honom innan match att jag trodde han skulle hänga två, underbart! Laget är obesegrat på hösten...

Nu har jag brytit ihop så mycket i år att jag skiter i att bryta ihop, det finns många med värre bekymmer än att kämpa för överlevnad i en fotbollsserie, vissa måste ju kämpa för sitt egna, riktiga liv....ni i laget förstår.

Tjingeling!

Förstärkning till SFF

Igår blev det då klart att vi får in en ny spelare till de viktiga matcherna som är kvar av serien och eventuellt kval. Mikael Thuresson och har man skaplig koll på fotboll i Hälsingland vet man vem han är. På SFFs hemsida kan man läsa följande om vår nya spelare:

"Inför de sista kvalfyllda omgångarna har vi lyckats knyta åt oss Mikael Thuresson(i Gefle IF:s dress på bilden)) till laget för resten av säsongen. Mikael har ju spelat många år i dåvarande ABK och även i allsvenska Gefle IF. Kommer nu från Vismarå BK i div 6 norra Hälsingland som toppar serien överlägset.

Moderklubb är Hudiksvalls ABK men Mikael har också spelat allsvenskt med Gefle IF samt i superettan med Degerfors IF.  Årets mittfältare i Hälsingland 2007. Spelade ytterback i Gefle IF.Här kommer en kort intervju via mobiltelefon med Mikael ikväll, som tränade med laget för första gången ikväll och är spelklar till lördagens bortamatch mot Avesta AIK:

- Välkommen till Söderhamns FF:s a-lag Mikael
- Tackar så mycket för det.
- Hur gammal är du och ser dina familjeförhållanden mm ut?
- Är 31 år och har sambo och en dotter. Bor i Hudiksvall.Jag jobbar som privatrådgivare på en bank i Hudiksvall.
- Hur kommer det sig att du nappade på det här erbjudandet?
- Jag känner Henrik Åhnstrand sedan min tid på fotbollsgymnasiet i Sundsvall och jag fick en första förfrågan för en tid sedan.
- Men har inte du varvat ner i div 6 och Vismarå efter många år på elitnivå?
- Jo. men jag tycker fortfarande det är kul att spela matcher och när det dessutom är ganska få matcher och att det gäller mycket och man får vara i hetluften igen - då tackade jag ja.
- Känns det konstigt att spela med SFF när du alltid spelat mot oss i många år förrut?
- Nej, har ju mött Benny Dahlin många gånger på plan och nu får jag spela med honom och övriga laget. Känns kul!
- På vilken position i laget kommer tränarna att använda dig tror du?
- Vad jag har förstått som mittback.
- Då önskar vi dig lycka till Mikael!
- Tack för det! Som han själv svarar i intervjun har vi mötts många gånger på planen och det har väl inte alltid vart så kärvänliga möten. Och det roliga är att ett hett möte mellan oss blivit dokumenterat i kuriren. Denna bild är från ett försäsongsmöte 2001 mellan SFF, då i division två och ABK, då i division tre som jag fann hemma hos mor och far och deras arkiv med tidningsklipp om sonen.
 Och i kuriren gick att läsa:
"Många tuffa dueller blev det i matchen på mittfältet mellan SFFs Benny Dahlin och ABKs Mikael Thuresson"
Vet inte om man kommer att se det på planen men på frisyrerna kan man ju självklart se att åren gått....vi är ju rätt långt ifrån två pageapor nu...hahahahaVärvningen känns på förhand lyckad och verkligen ingen "grisen i säcken" handling. Micke har pondus på planen och är en färdig fotbollsspelare som helt säkert kommer att tagga till i detta läge. Han är klar inför matchen på Lördag mot Avesta och tränade igår med oss. Vi kan såklart inte stå och tro att vår förstärkning ska fixa detta åt oss utan förhoppningsvis kan vi andra i laget också höja oss två nivåer och bli stabilare i de sista matcherna.
Torsdag och Fredag träning sedan är det matchen med stort M: Avesta borta, LÄNGTAR!

Tjingeling!


Respass ur DM

Bergvik - SFF 5-4 e.fl. (3-3)

                Alex

Strid  Adde   Danne    Micke

Felix      Robin    Simon      P

           Holm    Ivan

Avbytare: Stef, Terje, Tommy, Molin

Vår fina svit att vara i förarsätet i matcher efter 45 minuter fortsätter. Tyvärr fortsätter också vår mindre roliga svit att tappa poäng i andra halvlek.
En match vi skulle avgjort efter 45 minuter. Bergvik hetast första 10 minuterna men när Simon ger oss ledningen på sina fina frispark tar vi över matchen och trots Bergviks kvittering känns det lugnt då vi gör 1-2 genom Ivan och för matchen. Bergvik spelade ofta försvarsspel med fyra man i första halvlek och hade vi haft lite bättre kvalitee och lite mer kyla hade vi dödat matchen här.
Vi fortsätter att ha mest boll i början av andra halvlek men när Bergvik gör ett besök på vår planhalva får de en hörna och efter att bollen lämnat straffområdet snappar en hemmaspelare upp den och skjuter ett välplacerat distansskott i mål.
Här känner man att det blir oroligt och vi tappar modet att spela boll, stressar och Bergvik bjuds tillbaka in i matchen igen. När sedan Anders Stenberg får plocka upp bollen och driva en halv plan och själv skjuta bollen i mål känns vårt försvarsagerande långt ifrån önskvärt. Holm har sedan ett ypperligt läge att kvittera men skjuter bollen i magen på hemmamålvakten i fritt läge. Vi bjuder sedan Mackan Jonsson på ett friläge som han skjuter över och när bara minuter återstår tar Holm revansch och skjuter kvitteringen i krysset efter underbart förarbete av Stefcho. Förlängning och den blir spelmässigt jämn tills det att Tommy får sitt andra gula och åker ut. Vi kämpar och sliter trots att Bergvik tar ledningen med 4-3. Robin nickar i stolpen i fritt läge och Holm skjuter en rökare i ribban men istället är det en hemmaspelare som nickar in ytterligare ett mål. Vi gör 4-5 i slutsekunderna men kommer tyvärr inte närmare.

Matchen förloras enligt mig då vi inte kan utnyttja det hav som Bergvik bjuder på mellan sina lagdelar i första halvlek sista 25 minuter ännu mer. Många gånger kommer vi i lägen fem eller sex mot fyra men vi tar ofta felbeslut och straffar inte Bergvik tillräckligt hårt. Istället för något mål till där så får de energi av sin kvittering i andra halvlek och vi börjar fundera känns det som.

I det läge vi befinner oss i just nu var väl detta inget jätteskräll resultat även om jag hade hoppats och trott på att få spela dm final.

Inget spel för mig, hälsenorna ömmar och spars för träning inför årets, ja kanske den viktigaste matchen i min och SFFs historia, den mot Avesta borta på Lördag. Jag är redan så taggad så att jag fick ta en lugnande kvällspromenad ikväll för att sluta bli uppjagad och taggad för den matchen redan, kan bli en lång arbetsvecka då....Vinst där och hoppets låga brinner, förlust och vi får tyvärr ställa in oss på att åka till Bergvik för bortamatch i SERIEN nästa säsong, hugaligen!


Finns alltid positiva sekvenser att ta med sig ifrån matcher, dessa tar jag med från denna:

# Vårt fina anfall där bollen gå som på ett snöre, kant-centralt- kant-inlägg-nick-räddning-skott-mål på retur, och leder fram till vårt 2-1 mål.

# Simons granna frispark, hade inte kunnat gjort det jättemycket bättre själv...=)

#Addes nedtagning av bollen med utsidan av foten utan att titta efter en lång djupledsboll från Bergvik

# Holm och Ivan kom i lägen att göra mål, avslutade och gjorde också mål, kan bli ack så viktigt i kommande matcher

# Stefchos förarbete till vår kvittering och Holms avslut i krysset


Det negativa finns det alltid någon annan som kan tala om för mig/oss och också gärna gör så. I läget vi befinner oss i måste vi försöka fokusera på det som fungerar och göra det ännu bättre.

Träning tisdag och då börjar resan mot tre poäng i Avesta....

Tjingeling!1, X, 2

SFF - Hille 1 - 3 (1-1)

Alex
Tommy  Simon  Adde   Strid

Terje    Robin    Benny     P

      Stefcho
                  Ivan 

Bänk: Felix, Holm, Danne, Micke, Adam

En vinst, ett kryss och en förlust. Jag har vart delaktig i tre matcher denna vecka. Två matcher med SFFT och en med A-laget. Vinst mot Norrala, Kryss mot Hög och igår förlust mot Hille. Norrala har jag skrivit lite om, Hög hemma hade vi verkligen på gaffeln, ledning 3-1 och relativt stabilt spel när de utnyttjar två halvchanser till att kvittera till 3-3.
I gårdagens match hemma mot formstarka Hille var vi bra med i 60 minuter (hört den förr?) men sedan vinner Hille med 1-3. Olyckligt första mål för oss då domaren ger oss fördel efter att Tommy blivit överkörd, vi tappar boll och med en försvarare liggandes blir vi straffade. Domaren gör dock inget "bok"fel då det ej var huvudskada men att ge oss en fördel i ett trångt läge där vi riskerar att tappa boll då en back ligger skadad visar lite dålig speluppfattning tycker jag. Dock skulle vi ju såklart laggt ut bollen över linjen men Robin hann nog inte uppfatta att Tommy blev liggandes.

Jag kvitterar på en frispark, min fjärde får året, en klen tröst då den i slutändan inte betydde något. Men hade inte målvakten gjort en sjuk räddning på min frispark nr.2, då jag bytte hörn, hade det kanske räckt längre. Min frisaprk nr.3, då vi ligger under med 1-3, gör också målvakten en bra räddning på.
Det finns lag/målvakter i denna serie som jag mycket väl hade kunnat vara tremålskytt på frisparkar mot igår....surt sa räven.
Hille gör ett fint mål i andra halvlek men trean skruvar de in direkt i mål på en hörna och sådana mål får man såklart inte släppa in. Hille vinner rättvist då de i andra halvlek visar att de är bättre än oss. Lite mer fart, lite tuffare spel men vi kan, som vanligt, försöka bygga vidare på vår första halvlek. Matchen och prestationen som sådan var också resor bättre än insatsen mot Edsbyn och hoppet att vinna mot Avesta nästa match lever.
Hade fotboll spelats i 45 minuter hade vi nog vart topp fyra i år...Detta måste vi verkligen fundera på vad det beror på...Blir vi passiva eller rädda för att tappa poäng då vi har poäng i halvlek? Orkar vi inte eller sitter allt i huvudet?

Själv måste jag säga att det var underbart roligt att spela från start,  i en timme kändes det ok sedan gjorde min hälsena mer än lovligt ont och jag fick försöka springa på bara vilja.

Division fyra kommer såklart lite närmare då vi inte tar poäng i matcherna. Idag möts Brynäs - Avesta och vinner Brynäs där har vi 8 poäng upp till kvalstrecket med 15 poäng kvar att spela om. Läget är tufft men vi kommer såklart att kämpa till sista sekunden.

Imorgon match nummer fyra denna vecka, Bergvik i dm semi. Serien vinner vi ju inte år och det skulle vara roligt att vinna något annat än futsal KM....DM final och chans till revansch mot Edsbyn skulle smaka tårta.

Min nya favoritkanal heter Kanal 3! Först Arsenal - Pool och sedan Everton - QPR, underbart!

Tjingeling!

SFF vinner vidare!

Ja, SFFT och SFF PA då...SFF PA tog revansch för 4-0 förlusten mot Hille med vinst 3-1 hemma i Söndags. SFFt spelade igår derby mot Norrala och med Henrik vid rodret tog vi 3 nya pinnar i division fem. Jag, Danne, Felix, Stef, Adam, Terje och Martin från A-truppen. PA skickade några skickliga spelare i Rony, Martin J, Fredrik S, Johan E, Rony och Måns. Lägg därtill Filip E, Alex L och Hafiz och alla kan förstå att vi ställde ett bra division fem lag på banan. Vi gick upp till 4-0 ledning efter mål av mig, Stefcho, Enarsson och Hafiz. Mitt tredje frisparksmål i år började målskyttet. Norrala reducerade två gånger i slutminuterna och matchen slutade 4-2. SFFt obesegrade i höst, synd att vi i A-laget inte kan stoltsera med den statistiken.


Hälsenesmärtorna nästan under kontroll i 70 minuter...mindre bra imorse men nu börjar de bli ok igen, hoppet är det sista som överger mig. Formen finns det såklart en hel del att jobba med...jäkligt kul att spela var det i vilket fall!

Ikväll kan jag ej träna, en blandning av familjeomständigheter och rehabträning....

Match imorgon igen, Hög hemma. Hög borta var jag med och jag/vi har revansch att jobba för, spel mot ett mål men ändå 1-3 förlust den gången...och någon kallade mig gubbe! =)

Vikitgaste matchen såklart på fredag, Hille hemma. Hille en mycket tuff men ej omöjlig match att ta behövliga poäng i. Då Brynäs på något MYCKET konstigt vis vann mot Selånger borta!?! med 1-2 är det nu ett glapp på 5 poäng upp till kvalstrecket.
Hille ledde vi med 0-2 mot borta men förlorade tillslut med 3-2 efter mål på övertid. Känns mönstret igen? I denna match måste vi spela bra i 93 minuter för att vinna. Hille är just nu trea i tabellen och spöade Heby borta senast med 3-0.

På söndag har vi dm semi mot Bergvik i Bergvik. En het drabbning mot ett lag som nog hemskt gärna slår oss. Vi vill och vi ska till dm final!


Såg i Lördags en galen match mellan Trönö- Avesta som slutade 4-4. Matchen hade lika gärna kunnat sluta 6-7. Trönö klart bäst i tjugo minuter, Sedan Avesta klart bäst i en timme och de sista tio minuterna var det svängdörrar åt båda håll, rolig match att se på. Ett bra resultat för oss såklart.

Vardagen har nu dragit igång...ny arbetsplats för mig delvis, Hilma börjar sexårs och Selma på "stor" avdelningen på dagis. Skönt med rutiner men visst fan saknar jag redan sommaren!Tjingeling!
Torsk mot Byn

Edsbyn - SFF 4 - 1 (1 - 1)

Alex
Tommy  Spång   Pontus   Micke
Robin Victor  P
    Simon
  Ivan  Holm   

Avb: Adam, Felix, Stef, Danne


Noll poäng tyvärr i den viktiga matchen mot Edsbyn. Jag ska försöka vara stor i förlusten, för hur ont det än gör så måste jag ge stort beröm till Edsbyns spel, framförallt då i andra halvlek. I årets matcher har jag alltid tyckt att vi spelmässigt vart nära våra motståndare och att poängen inte vart sådär långt borta..Men i gårdagens match, i andra halvlek är Edsbyn ett betydligt bättre spelande lag än oss.
Om jag gav en känga till Esbyns spel på Hällåsen (trots att de vann med 0-3) så var det denna gång Edsbyn som verkligen rullade boll genom lagdelar, hade en mycket bra rörelse utan boll och ett lugnt passningsspel. Lägg därtill ett aggressivt press spel över hela banan, en het Rickard Brodin och du har segerreceptet mot oss.

Vi gör ändå en ok första halvlek. Edsbyn något bättre första halvtimmen men skapar inte mycket heta lägen framåt utan vi känns helt ok stabila bakåt. Tyvärr är det en bjudning från oss till Edsbyns första mål då ett, modigt, men med facit i hand felbeslut att spela sig ur ett trångt läge i egen box istället för att skoga bollen tillslut ställer en hemmaspelare ren. Då Ivan dunkar in ett inlägg och Robin är där och gör, eller åtminstonde stör så att det blir mål några minuter senare har vi tagit oss in i matchen och bilden börjar svänga och vi känns hetare. Tyvärr blåser då domaren för halvtidspaus. I andra halvlek hinner vi knappt komma ut på planen innan Edsbyn gjort 3!?! mål och två till genom Edsbyns Rickard Brodin efter fina prestationer från honom...och naturligtvis med mindre bra prestationer från vårt håll.
Ivan och Holm har något fint läge för reducering men i det läge vi är i just nu går inte bollarna in.

Edsbyn spelar sedan ut sitt register mot ett något stukat SFF och från sidan kan jag bara lida med våra spelare och alla oss som brinner för vårt lag. Edsbyns visade att de just nu förtjänar division tre platsen mer än oss. Nu måste vi visa att vi förtjänar den mer än Avesta, Trönö och Brynäs.

Mycket matcher till veckan, Måndag Norrala borta med SFFt, Onsdag hemma mot Hög, fredag hemma mot Hille med A och Söndag dm semifinal mot Bergvik. Många lägen för revansch...

Nu säger vi adjö till ännu en spelare, en av den senaste tidens bästa spelare Victor Olsson. Han går i Lundströms fotspår och åker till USA och collegefotboll, lycka till Victor! Gör inte livet lättare för oss i laget men vi som är kvar får visa att vi klarar oss utan dessa spelare.

Vi slickar såren till helgen och tar nya tag nästa vecka.

Tjingeling!Next up "Byn"

Årets seriematcher fortsätter och nästa utmaning är "Byn" på bortaplan. Hemmamatchen slutade i Edsbyns favör med seger 0-3 på Hällåsen. Edsbyn spelade då fantastisk anfallsfotboll med kombinationer och en "total"fotboll om man så önskar....elller så spelade man försvarsspel på egen planhalva i 93 minuter med tio man och slog långbollar på en djupledslöpande Oliver Widahl som mer eller mindre själv gjorde tre mål på oss, jag kommer inte ihåg riktigt...det sorgliga är att jag tror det var exempel två och att det räckte för att vinna mot oss med tre mål den gången.

Skämt åsido, sanningen ligger någonstans mittemellan, världen,  och fotboll i synnerhet är sällan eller aldrig målad i svart eller vitt.

Vi vet precis hur Edsbyn spelar och förhoppningsvis har vi motmedlet denna gång. Framåt kommer vi som vanligt att skapa lägen, det gör vi alltid. Två i virket från bröderna Olssons i senaste matchen mot Byn när det stod 0-0 vill jag minnas....Gör vi det vi ska till 100% imorgon blir det seger, gör vi det till 90 % blir det svårt. Floskler men i ett möte mot Edsbyn, liksom mot Trönö, vinner vi om vi får ut i närhet till max av laget. Kvalitettsmässigt tycker då åtminstonde jag att vi är bättre än båda men är vi inte villiga att kriga för varje meter på planen då blir det mycket tufft mot båda...

Matchen imorgon är inte avgörande om vi klarar oss kvar eller inte men att den är viktig behöver man inte vara Sherlock Holmes för att räkna ut...Gäller att, trots matchens betydelse, hitta rätt anspänningsnivå....

Kvällens träning modell lugn och mycket avslut. Jag tränade hela med en ,nästan, ok smärtnivå i hälsenor...
Så jävla roligt!

Vet att Edsbyn hade spioner på vår match mot Huge, några taktiska överraskningar tror jag ändå vi kommer att bjuda på...

Kvällens match med SFFt mot Trönö 2 fick flyttas fram då Trönö inte fick ihop lag. MYCKET generöst av oss då Trönö efter ännu en W.O hade blivit tvångsnedflyttade... Vi vinner i mitt tycke inget på detta då vi redan har ett späckat spelschema och vi har spelare som hade behövt kvällens match. Jag hoppas bara det inte är så att Trönö inte ville ställa upp med ett mindre namnkunnigt lag mot oss (i förra matchen hade de 3/4 av A laget med mot vårt SFFt och vann med 6-3) och jag hoppas Trönö hade vart lika schysst om det hade vart tvärtom...


Tittar på Sveriges match mot Ukraina och tycker det hackar en del i offensiven, inte så mycket defensivt...Hamren borde studera mitt nya favoritlags spel i 4-2-3-1, nämligen ett ungt och minst sagt intressant tyskt Borussia Dortmunt. Jürgen Klopp skulle kunna hjälpa Hamren hur man på bästa sätt slår om till anfallsspel i systemet och ingen skulle någonsin mer tala om isolerade forwards eller sakna klassiska spelet med två forwards. Man kan såklart spela 4-2-3-1 på många olika sätt, jag tycker Real stundtals gjorde det fantastiskt men efter att ha sett en del matcher med Dortmund har jag facit...eller åtminstonde sett facit. Det kanske mest fantastiska är att det gör det utan en stjärnspäckad elva och jag kommer att kolla och hålla på detta unga Dortmund, inte bara för att de vann tyska ligan ifjol utan för att de spelar en fantastisk fotboll, har en coach som är ett föredöme och har inte, som t.e.x. Bayern, köpt ihop ett tyskt "Galacticos"....Go Dortmund! Jag såg seriepremärens första halvtimme, blev ej besviken och det blev seger över Hamburg.

Återkommer imorgon med rapport om matchen mot Edsbyn och ingen blir gladare än mig om det blir en "positiv" rapportering, jag både tror och hoppas på det!

Tjingeling!


Förlust mot Huge

SFF - Huge 2 - 4 (2 - 1)

SFFs Mål: Victor och Simon

Är fortfarande så erhört besviken över detta resultat... vi hade en punkt som var viktigare än några andra mot Huge, fasta situationer. Ändå släpper vi in tre mål på just sådana. Och Gädd Janne gjorde inget.
Spelmässigt återigen ok, rent av bra i första halvlek men jag blir så less på att skriva att vi gör det bra spelmässigt men förlorar. För mig går A-lags fotboll i första hand ut på att vinna och det gjorde vi inte. Punkt.


Alla matcher är såklart jäkligt viktiga just nu, Edsbyn matchen på Torsdag inget undantag. Då finns det också EN punkt i försvarsspelet som är mycket viktigare än alla andra, hoppas vi kommer att klara av den bättre. Eller inte hoppas, den SKA vi klara av bättre!


Vi är fortfarande på alla sett med i bottenstriden för att klara oss från degragering men poängen måste snart börja falla in på kontot. Upp till varje spelare och andra runt laget att ta sitt ansvar i varje situation, både på och utanför planen.


Ska vara besviken några timmar till, då är det träning och sedan börjar fokus mot ett hett division fem derby mot Trönö på Onsdag och sedan Edsbymatchen på torsdag.
6 POÄNG!!!


Tjingeling!

Möte med "Gefle Light"

Huge skulle mycket väl kunna kallas Gefle Light då coach Henrik Isaksson och coach Pelle Olsson delar  filosofi om hur fotboll spelas mest effektivt. Båda lagen får ofta mycket skit om hur de spelar men båda lagen gör det ofta ack så effektivt. 4-4-2, handbollsförsvar med åtta spelare och ett rakt djupledsspel på två raketer till forwards då man vinner boll. Ofta ett lag där man har mycket boll mellan Huges forwards och mittfält, eller i spelyta ett om man ska använda de korrekta tränartermerna. I spelytorna två och tre får man knappt in en fiat uno, alltså mellan Huges mittfält och försvar samt mellan försvar och målvakt. Huge är också ofta mycket effektiva på fasta situationer och flyttar alltid upp "Gädd Janne" med stora vänner på allt som kan liknas vid en fast situation. Inget av detta är en hemligheter. Hur vi ska försöka dyrka upp Huge håller vi för oss själva. Sist gjorde vi faktiskt tre mål på dem men tyvärr gjorde också Huge tre mål och matchen slutade 3-3.

Läget i laget mycket bra, endast jag nu som är otillgänglig p.g.a. skada. Henrik har många spelare med form att välja på till startelvan. Inga avstägningar från Trönö matchen.

SFFT gjorde en mycket bra insats mot obesegrade Nordanstig borta och fick 2-2 men då hade vi enligt Nåjde 5(!) träffar i virket...Spelarna från A-truppen hade sett sugna ut, härligt

Igår vann Edsbyn i bottenskiktet mot Brynäs med 0-2. Trönö verkar ha gjort en bra match borta mot ett starkt Hille och förlorade bara med 2-1. Skulle vi vinna idag är vi ovanför alla streck i bottnet. Skulle vara naivt att tro att vi är favoriter mot serietvåan Huge men min känsla är ändå att vi har stora möjligheter för en "skräll". Huge förlorade sin förra match mot Sjötull med 3-1 och ska de ha poäng idag ska de göra något mycket bra.

Vi börjar vår laddning med lunch på Dragonen kl 13.00.

Alla som vart skadade skulle nog känns igen sig i de tankar jag har just nu...Man uppskattar det inte tillräckligt mycket då man är helt skadefri och kan åka till träning och match utan bekymmer och bara köra på. Man känner sig lite utanför, oviktig, otränad, har en massa överskottsenergi som man inte får ut, till viss del också aggressioner och saknaden över att jaga vinster är påtaglig, vare sig det gäller träning eller match. Igår höll jag på att slänga yatzyt i väggen när frugan spöade mig för andra gången och i morgonens boultävling mot döttrarna gjorde jag verkligen allt för att vinna....
I de mörkaste stunder får jag ta en ego boost och läsa artiklar matchreferat som detta:
http://www.laget.se/SJOTULLSBK/48625-nyhetsarkiv-item-1800642.html
Dock en klen tröst då det blev förlust i den matchen trots mina två mål....Ses på Hällåsen kl 16.00!

Tjingeling!

Vinst mot Trönö!

TIK - SFF 1 - 3

Alex
Tommy  Pontus  Adde  Engström
Robin  Victor   P
  Simon
Ivan  Lundström

Avb: Holm, Spång, Danne, Stefcho, Felix, Adam, Terje


Det blev seger mot Trönö i det viktiga derbyt, Ivan gjorde två och Simon ett för oss.
De största skillnaderna mot vårens match igår var:
1. Vår aggressivitet då Trönö hade bollen. Igår fick Trönös spelare sällan ostört måtta sina långa bollar utan vi var ständigt där och störde. Vi slet som hundar utan boll, precis vad jag efterlyste i gårdagens blogginlägg.
2. Vi gör mål. Lägen saknades inte heller i första matchen...
3. Vårt medvetet rakare spel ger mindre bollinnehav men mer spets samt vassare lägen.

Vi var inte på något sätt överlägsna Trönö men att vi var bättre och vann välförtjänt, det kan nog ingen säga något om. Det finns såklart delar i vårt spel som kan förbättras. Vi ger bl.a Trönö bollen ostört 4-5 gånger i matchen och är också några gånger nära att bli straffade för det.
Vårt lag blev lite för långt emellanåt.
Men, och ett stort MEN, det viktigaste igår var naturligtvis poängen och de detaljer i spelet vi gör bra!!!

Andra betraktelser/tankar efter derbyt:

*Jag är lite besviken över publiksiffran även om det var närmare fina 700...hade hoppats på 1000. Mycket vill ha mer...

*Underbar frispark från Simons känsliga högerdojja...jag hade nästan inte kunnat gjort det bättre själv... =)

*Trönös nyförvärv?

*Viktors skruvade yttersida som friställde Ivan och dennes kyliga avslutning var matchens sekvens och innehöll kvalitee som höll bra mycket högre klass än botten av division tre.....

*TIKs Oremo växer i viktiga matcher...

*Jag kommer troligtvis aldrig att vara i närheten av den anspänning på sidan som i gårdagens match. Förlust igår och det hade inte vart helt kört men mentalt hade resan mot division tre spel 2012 vart högre än Mount Everest....

*Samtidigt var jag före match rätt säker på vinst då vi mönstrade både en elva och en bänk med fina kvaliteer och spelare som har stigande formkurvor.

*I söndags vann vårt andra lag mot seritvåan Forsa borta med 3-1. Igår vann A-laget med 3-1. Trendbrotten står som spön i backen!

*Ivan satte två baljor i båda dessa matcher och är het!

Huge på Söndag för A och Nordanstig Fredag för SFFT. Två topplag som kommer att få möta ett SFF som är påväg mot formtopp...


Jag rehabar på. Excentriska tåhävningar..Igår var det ingen som saknade mig på banan, inte ens jag själv =) Men jag siktar på att finnas tillgänglig fär spel och fräsch om två veckor. 


Idag ska det badas och vad passar bättre än Trönö och Storsjön? =)


Tjingeling!


 


Läget i truppen och dags för derby!

I början av säsongen bestod vår trupp av 24 spelare. Numera ser den ut så här och innehåller 20 spelare:

1.   Adam Skihri 
16. Alexander Blom                                
3.   Johan Persson
4.   Tommy Nord
5.   Pontus Olsson
6.   Victor Olsson                                      
7.   Simon Åberg
9.   Robert Lundström
10. Niklas Holm
11. Ivan Levoskho
12. Robin Olofsson
13. Oscar Spång
14. Benny Dahlin
15. Felix Lingman
17. Daniel Andersson
18. Stefan Lyubenov
19. Terje Weijl
20. Andreas Olsson
21. Martin Strid
23. Mickael Engström

De spelare som försvunnit sedan säsongsstarten är Besse Palani (SIK), Anton Forsberg (SIK), Robert Olsson (Slutat) och Emil Helmersson (Studier).
Även Lundström och Victor har tyvärr snart gjort sina sista matcher denna säsong då spel i USA och på college står på deras agenda. Bara att önska dem lycka till på ett sådant äventyr!

Jag är evigt optimist, hoppas och tror att vi ändå har en trupp som kan plocka nödvändiga poäng på hösten för fortsatt division tre spel.
Några spelare kan hittills denna säsong ses som ett sparkapital och det är till viss del Marin Strid som vart skadad en del men är påväg tillbaka, likaså Danne A, Robin Olofsson, Oskar Spång och till viss del även jag då.


Ikväll är det då derby mot Trönö, i Trönö. Vi jagar revansch efter en snöplig 0-1 förlust på Hällåsen i vårens match. Såklart en match med mycket känslor och förhoppningsvis mycket publik, uppåt 1000 personer borde inte vara omöjligt. Trönö har plockat in två nyförvärv med meriter från spel högre upp i seriesystemet på sommaruppehållet och förhoppningsvis är dessa två med ikväll. Två spelare med afrikanska rötter och det ska bli intressant att se dessa i Trönös tröja.

Vi är jäkligt taggade och känslan på gårdagens träning var positiv, vi varken känner oss som ett bottenlag eller ser ut som ett sådant. Jag tror starkt på tre poäng ikväll om vi kan gå in och njuta av matchen, våga spela, slita som hundar när vi inte har bollen och denna gång sätta något av alla de lägen vi kommer att skapa. DÅ BLIR DET SEGER!

Jag och Danne A de enda i truppen som av skador är otillgängliga. Hur elvan ser ut och hur den formeras får ni se ikväll....

Ses på Trönö IP!

Tjingeling!
RSS 2.0