NY SIDA FÖR BLOGGEN!

HEJ ALLA BESÖKARE!
 
MIN BLOGG HAR FLYTTAT TILL FÖLJANDE ADRESS:
 
 
 
http://www.nattstad.se/Forne14
 
 
 
 
 
 
VÄLKOMMEN!
 
 
 
Tjingeling!

Bra prestation och vinst mot Hille!

Kort om matchen som vi nyss spelat i Hille.....
 
Hille - SFF 1 - 3 (1 - 1)
Mål: Lundström, Holm, Jonas Oskarsson
 
Matchtrupp
 
Blom
 
Terje    Danne   Felix     Adde
 
Simon    Kevin Engman    Robin
 
Spång     Holm      Lundström
 
Bänk: Joel Nordgren, Nawsed Palani, Jonas Oskarsson, David Leander, Sebastian Koivisto, Adam Skhiri
 
 
"Hille ett lag som brukar spela med fullt ös framåt och hög intensitet i spelet, ska bli en häftig utmaning!
Tyvärr, tyvärr har vi MÅNGA spelare borta från A-truppen. Dessa spelare kommer av olika anledningar ej delta i dagens match: Poppe, Lilla, Ivan, Filip, Stenberg, Strid, Krister, Rehnman, Adam, Molin, Victor.
Vi kommer att starta matchen med en bra startelva och på vår bänk kommer unga, hungriga PA/Norrala spelare sitta och hoppas på inhopp. En av få matcher i år jag kommer att se mellan fingrarna på resultatet och enbart titta på prestationen. Även om jag ALLTID vill att vi ska vinna och naturligtvis ska vi sträva efter att utmana Hille. Men att det på förhand känns som en otroligt tuff utmaning resultatmässigt, med de förutsättningar vi har inför match, mot ett lag som nyligen vann mot Edsbyn i serien med 9-0 i trean är ingen överdrift....Men jag är såklart glad att Hille vill möta oss, match är bästa träning, speciellt mot riktigt bra motstånd!"
 
Ord från denna morgons blogginlägg. Och visst låter det lite som om jag bygger upp ett försvar mot en eventuell förlust, men med de förutsättningarna vi hade inför matchen var det svårt att inte känna en viss känsla av tvivel inför möjligheten att ta ett resultat mot Hille. Vi hade 11 spelare borta från a-truppen, vi startar med några spelare som legat sjuka på semestern, vi har hunnit gjort två pass och vi har en bänk fylld av spelare från vårt PA lag som aldrig tränat med oss.
 
Men ack så fel jag hade! Jag visste att vi hade en bra startelva där Kevin Engman från Norrala tar plats efter några sena återbud, och vi spelar, efter en trevande 10 minuters period i början av matchen, jämnt med Hille. Vi tar ledningen genom, även mot detta motstånd, en mycket het Lundström efter vacker passning från Simon i djupled. Hille kvitterar efter straff, vilket skulle visa sig vara det enda mål vi släpper in i denna match. 1-1 i halvtid, vi poängterar vissa taktiska detaljer i halvtid för att försvåra Hilles spelvändningar som gjorde det jobbigt för oss ibland i första halvlek.
 
Andra halvlek hinner knappt starta så slår Holm till med ett mål som borde vara ett av årets mål på Hille IP. Jag hade inte mer än hunnit tänkt att Dannes långa djupledsboll mot Holm som var 1 vs 3 var lite onödig så hinner bollen studsa en gång innan Holm drar den i nättaket med en halvvolley från 40 meter, sjukt snyggt!
 
Efter 60 - 70 minuter börjar några spelare tröttna, dagarna på stranden gör sig påminda och in i matchen börjar grabbarna från PA laget komma, alla födda 95-96.. Och ingen av dem är blyga, de springer, sliter, jobbar och vågar utmana och när David Leander, som hoppat in som ytterforward, frispelar inhoppande spetsen Jonas Oskarsson till 1-3 blir man som SFFare varm i hjärtat och trygg inför framtiden.
 
Vi får förvisso spela mer lågt försvarsspel i våra positioner i denna match än i matcherna i fyran, träna på att vara kompakta och jobba rätt i positioner,  men även idag kan vi återerövra bollen med aggressiv första press vid ett antal tillfällen och vara tidigt jobbiga för hemmalaget. Hille kan ha vunnit bollinnehavet något, men chansmässigt och med kvaliteen att ta till vara på lägen som skapas är vi idag bättre.
 
Stor glädje hos oss, med vår prestation, med våra rutinerade spelare som tar ansvar och SFFs unga killar som spelar bra mot ett absolut topplag i divison 3, fina kvitton.
 
Inget klart, inget vunnet, men vi jobbar vidare med stort självförtroende inför seriestarten i division fyra Hälsingland!
 
Nästa vecka:
Träning Måndag Fotboll
Tisdag Åsa Fys
Onsdag ledigt
Torsdag träning + mingel i Gösta Fruncks stuga
Fredag Avfärd mot Åland och Mariehamn för träningsläger fre - sön.
 
 
Avslutar med ett stort tack till Peter Rehnman som länge gjort att Söderhamns FFs hemsida vart en av de bäst skötta hemsidorna i fotbollshälsingland, han skriver:

"Nu tar jag adjö från uppdraget som webansvarig. Det är ett av de roligaste uppdrag jag någonsin haft inom mina snart 45 år inom fotbollsfamiljen. Nu tar jag tag i nya privata utmaningar som kräver sin tid. Men kom alltid ihåg.....
"Y"ll never walk alone" !

 / Peter Rehnman"

 
 
Tijngeling!
 
 
 
 
 

Två träningar senare, MATCH!

I mitt senaste blogginlägg efterlyste jag solen och undrade vart den hade tagit semester. Nu vet jag svaret, den hade åkt söderut till Maråker, vi går idag in på den sjätte dagen här med strålande sol, tackar!
 
Fotbollen har rullat igång för SFFs A-lag. Två träningar genomförda, Torsdag och Fredag, och idag Lördag har vi träningsmatch. Två träningar som jag har hållt i och Henrik har kört korta individuella samtal med spelare. Vi har haft ett simpelt tema dessa två träningar, helt enkelt att komma igång efter 2,5 veckors uppehåll från fotboll.
Som alltid har träningarna vart av den karaktären att de innehåller moment som vi vill åt då våra spelare spelar match. Enbart fokus på vårt passningsspel och vår offensiv i dessa pass.  Idag mot Hille tror jag vi får träna en del försvarsspel också...
 
Härligt att vara igång igen!
 
Hille ett lag som brukar spela med fullt ös framåt och hög intensitet i spelet, ska bli en häftig utmaning!
Tyvärr, tyvärr har vi MÅNGA spelare borta från A-truppen. Dessa spelare kommer av olika anledningar ej delta i dagens match: Poppe, Lilla, Ivan, Filip, Stenberg, Strid, Krister, Rehnman, Adam, Molin, Victor.
 
 
Vi kommer att starta matchen med en bra startelva och på vår bänk kommer unga, hungriga PA/Norrala spelare sitta och hoppas på inhopp. En av få matcher i år jag kommer att se mellan fingrarna på resultatet och enbart titta på prestationen. Även om jag ALLTID vill att vi ska vinna och naturligtvis ska vi sträva efter att utmana Hille. Men att det på förhand känns som en otroligt tuff utmaning resultatmässigt, med de förutsättningar vi har inför match, mot ett lag som nyligen vann mot Edsbyn i serien med 9-0 i trean är ingen överdrift....Men jag är såklart glad att Hille vill möta oss, match är bästa träning, speciellt mot riktigt bra motstånd!
 
Tjingeling!
 

EM guld till Sverige!

I brist på lokala lag att skriva om passar jag på att gratta Sveriges damer 19 år till EM guld efter segermål i förlängningen mot Spanien i finalen. Hade nog gått mig nästintill obemärkt förbi om inte Lina Ringshamre från Söderhamn funnits med i Sveriges trupp.
 
Kolla in avgörandet här:
 
http://www.eurosport.se/fotboll/em-guld-for-sveriges-u19_sto3347998/story.shtml
 
 
 
Annars såg jag IFK Göteborg - Gefle IF igår. Visst skapade Änglarna några lägen men skillnaden i spelet var inte alls så stor som jag förväntat mig. Sett till sista 20 minuterna var faktiskt Gefle närmast segern då det såg ut som hemmaspelarna fick soppatorsk. Oremo hade kunnit näta till 1-2 om hans kanon i slutminuerna hade gått lite på sidan om Dahlin i hemma målet istället för rätt på. Matchen slutade 1-1 och visst såg Stahre, "Real Göteborgs" tränare oerhört stressad ut efter matchen...tunga tider där.
Matchens lirare dock en hemmaspelare: Tobias Sana, förstår att han blivit en publikfavorit. Så länge han orkade var han jobbig för Gefle varje gång han hade bollen under kontroll och utmanade.
 
 
Nu blir det uppladdning i några dagar i Addes hemtrakter, Maråker,  innan vi drar igång träningen igen på Torsdag.
 
Vart har solen tagit semester?
 
 
 
Tjingeling!
 
 
 
 
 
 
 
 

Smyger igång, fotboll i semestertider och Juni månads spelare i SFF!

Eftersom att det är den fina siffran 14 i almanackan idag smyger bloggen igång igen, sakta men säkert….. Jag tar det som en komplimang att några av er har fortsatt klicka in på denna sida även i semestertider, antalet besökare här klev nyligen över 50 000!?! Intresset fortsatt stort för Söderhamns FF och det som, ofta slarvigt/ banalt, ibland kanske intressant/ hjärtligt,  skrivs ned med mina ord här på sidan.

Då fortsätter jag kluddra ned det som snurrar i mitt huvud ett tag till…

Även i fortsättningen bara mina sanningar, mina tankar och mina synpunkter. Inte föreningen SFF eller någon annan tränare/spelares.

 

 

Fastän A-truppen och bloggen vart i viloläge så har det inte gått att hålla fotbollen helt utanför livet och vardagen, giftet finns i blodet även då. Mellan bad, musik, utflykter, gitarr,  fiske, film och grillning har jag naturligtvis missbrukat en del….

 

Bl.a. har jag

  • vart på möte med inblandade från båda föreningarna SFF och Norrala. Handlade om hur vi kan få ut ännu mer av samarbetet och jag tycker vi kom fram till några punkter som kommer få samarbetet att bli ännu bättre i höst. Jag tror och hoppas båda föreningarna gör en strålande höstsäsong!
  • sett ett inslag om Hedvall i Fotbollskväll, ett inslag om hans situation som bänkspelare i Gefle och alla säsonger utan ens ett inhopp. Det klarade han galant! Först ”Offside” och nu fotbollskväll, Emil uppmärksammas!
  • läst i tidningarna om något jag redan visste om, Ivan och Lundströms förfrågan om provträning i Hudiksvalls FF. Roligt att våra spelare uppmärksammas på olika vis, det visar att vi gör saker bra i A-laget. Jag blev lite förvånad (kanske även lite glad) att inte många fler av SFFs spelare fanns med…..Jag hoppas såklart att vi i SFFA får starkast möjliga lag i kampen om serieseger i höst….MEN jag tycker aldrig att man ska stå i vägen för spelare som har chansen att klättra i seriesystemet, framförallt nu när det handlar om två divisioner.
  • spelat ”bya” turnering i Trönö med bl.a. mina syrror, släkting Hanna och ”Lilla” Wallgren. 2X10 minuters matcher. I tre av fyra matcher var det riktigt roligt, sju månaders abstinens skulle ut, i sista matchen, finalen, gjorde mitt sju månaders uppehåll från fotbollsträning sig rejält påmind och jag krampade i muskler jag inte trodde fanns. Dagen efter kom jag knappt ur sängen av träningsvärken, hjälpte inte att jag försökte mjuka upp dem på dansbanan på kvällen, reality check - HELLO!…..Finalen förlorade vi på golden goal dessutom…
  • jag och farsgubben åkte till Sandviken och såg Sandvikens IF – IK Frej i division ett. Vi valde den före Gefle – GAIS, mest för att jag aldrig sett en division ett match förut. Jag ville se vad som var de största skillnaderna på dessa spelare och lagens spel gentemot oss i Söderhamns FFs A-lag. Ville även se IK Frej som vi i SFF mött några gånger i division två. Finns en spelare där som jag mött och alltid tyckt vart en svår motståndare, Sebastian Jurell, en spelskicklig innerfältare. Han skruvade in en frispark i denna match med vänstern och var bra även i division ett. Sandviken började matchen riktigt bra och då syntes skillnad mot oss framförallt i tempo i passningar, snabbhet hos spelarna, beslutsfattande och säkerhet i positionsspel i försvarsspelet. Men det varade bara i ca 30 minuter, sedan var jag inte imponerad av speciellt mycket. Då blev det allt som oftast för långt mellan lagdelar och hafsigt, slarvigt spel. Lätt att vara ”staketvärldsmästare” ibland…..En del individuell glans bjöds vi dock på, .framförallt av båda lagens vänsterbackar, i Frej en ”gammal” allsvensk bekantskap i Pierre Gallo. Matchen slutade 1-1.
  • Följt följetongen om Zlatan i media, inte helt klart men det verkar luta åt Paris för vår världsstjärna. Och varför inte? Med det lag Paris SG verkar dra ihop kommer de nog inte ha sämre chanser till att gå långt i Champions League än Milan…

 

 

 

I veckan drar SFFs A-lag igång med förberedelserna inför höstsäsongen.

Första träningen Torsdagen den 19/7 kl 19.00, Träning Fredag och sedan Lördag träningsmatch mot Hille (div 3) i Gävle.

 

SFFs spelare har förhoppningsvis följt Åsas träningsschema. Förhoppningsvis har de också hunnit kopplat av och byggt upp det sug, den vilja och den hunger som kommer att krävas för att göra en liknande höst som vår.

Vi ledare börjar bli oerhört sugna på att dra igång igen, vi står inför en otroligt rolig utmaning dessa tre månader, och hösten ska tillhöra SFF!

 

”Månadens spelare” juni i SFFs A-lag, med motiveringen:

 

”Denna säsongs kanske största skräll i de flesta startelvor om vi hade pratat om laguppställningar inför säsongen. Ett klart bevis på att spelare utvecklas i Söderhamns A-lag.

 Inte så stor skräll att han spelat mycket men att han gjort det som mittback, med bra huvudspel, bra positionsspel och tufft närkampsspel har nog för de flesta vart en stor överraskning. Förut var han en mittfältspelare med bra speluppfattning och djupledslöpningar men då konkurrensen på SFFs tremanna mittfält i år är mördande har han tagit den chans han fick som mittback och gjort det med bravur! Förutom att han varje match vill få med något av dessa tre ”sämre” detaljer: en dålig filmning, en höftsving på en motspelare eller en indianpassning så har han spelat stabilt på sin ”nya” position.

Att han sedan är ambitiös, fotbollssmart och träningsvillig gör inte utsikterna för fortsatt utveckling sämre.

.

Juni månads spelare i SFF enligt Forne14:

 

Felix ”Tvättbrädan” Lingman

 

Också lite musik som avslutning.

Semesterns mest spelade låt av mig:

Naturligtvis "One big Holiday" med My Morning Jacket

http://www.youtube.com/watch?v=8-5gipOwIbM

 

 

 

Tjingeling!

Glad Sommar!

 
Tjingeling!

Bloggen tar semester och en drömelva

Detta blir det sista inlägget på ett tag, precis som mig ska bloggen ta semester några veckor. Det som händer i SFFs A-lag just nu är att vi laddar batterier på skilda håll. På gym Active väntar individuella fyspass som Fys Åsa snickrat ihop, tre pass i veckan är det som gäller för spelarna, tiden väljer de själva. God fysik är en färskvara, den fotboll vi vill fortsätta spela även på hösten kräver en del konditions/styrkemässigt och vi har ej råd att deka ned oss totalt. Men framförallt ska alla såklart vila och bygga upp ett kriminellt tryck (tror det är Strid jag lånar den frasen av...=)) inför hösten!


Torsdagen den 19 e Juli drar vi igång fotbollsträningen igen, Lördagen den 21 Juli spelar vi träningsmatch mot Hille i Gävle och sedan rullar det på med träningar, internmatch med Norrala och träningsläger på Åland, ska bli en otroligt rolig höst också för alla SFFare!

 

Inför EM finalen ger jag min syn på EM

Ikväll EM final, här min drömelva från EM, inga större överraskningar direkt...Min egen favorit Xavi platsar dock inte och jag tycker faktiskt inte han kommit upp i den "Xavi" nivå man förväntar sig...han har slagit bort några passningar och blivit av med bollen några gånger, ovanligt.

 

Jag har inte sett alla matcher, har nog missat 7-8 st. De spelare som jag tycker vart bra/överraskat mig i EM, startelva + avbytare, 4-3-3, ingen genomtänkt balans, två vänsterbackar t.ex., men så här ser det ut:

                                                Gianluigi Buffon (Italien)

 Jordi Alba  (Spanien) John Terry (England) Mats Hummels (Tyskland) Fabio Coentrao (Portugal)

 

            Andrea Pirlo (Italien)   Sami Khedira (Tyskland)  Andres Iniesta (Spanien)  

 

         Mesut Ozil (Tyskland) Mario Balotelli (Italien)  Cristiano Ronaldo (Portugal)

 

Bänk: Jakub Blaszczykowski (Polen) Andrij Jarmolenko (Ukraina), Mario Mandzukic (Kroatien), Daniel Agger (Danmark), Antonio Cassano (Italien), Iker Casillas (Spanien), Steven Gerrard (England)

 

EMs mest värdefulle spelare för sitt lag = Pirlo, i kamp med Iniesta enligt min smak

EMs största floppar = Holland och Frankrike

EMs största personliga besvikelse = Sveriges första halvlek mot Ukraina, där sket sig allt och vi vågade inte spela fotboll.

EMs bästa svenskar = Olof Mellberg och publiken

EMs mest underpresterande spelare = Arjen Robben (Holland)

EMs snyggaste mål = Kanske färgad, men Zlatans volley på Sebastian Larsson inlägg mot Frankrike är så pass svårt och så otroligt jäkla tekniskt briljant så det får vinna.

EMs positiva överraskning som lag = Italien, kanske ingen skräll att de är i final men sättet som de genomfört matcherna på är en positiv överraskning för mig, tackar!

EMs bästa match (av de jag sett) = Spanien – Italien 1-1 i grupp spelet, kan finalen bli lika bra?

EMs mest onödiga diskussion = Spanien är "tråkiga", lägg ned....

EMs bäst spelande lag som ej gick vidare = Efter Rysslands 4-1 seger över Tjeckien, med vackert och imponerande  anfallsspel, trodde jag de skulle gå riktigt långt, Kroatien ett annat giftigt lag som ej gick vidare....

EMs gnetlag = Grekland, man kan hylla försvarsspelet, styrkan att veta vad man kan och inte kan, men roligt är det absolut inte enligt mig....

 

Efter finalen

Grattis Spanien! Och Xavi fick visa sin briljans i sista matchen, bl.a. två assist och Torres vinner skytteligan, han har ju knappt spelat!

4-0, inget snack om saken, Spanien visar styrka och Italien ska såklart vara oerhört nöjda över sin turnering.

 

När jag återkommer med ett blogginlägg kommer jag presentera "Månadens spelare" Juni i SFF, men ni får vänta ett tag på det...Ge gärna förslag på vem ni tycker ska få det....

Ok, sista

Tjingelinget! på ett tag...

 

Tjingeling!

 

 

 


RSS 2.0