Självsäkert spel och seger!

Sveriges match ikväll, vinst med 1 - 3 borta mot Kroatien, är såklart riktigt bra. Vinsten i alla ära men det jag tyckte var roligast att se var Sveriges "nya" "lågrisk" spel. Alltså det korta, självsäkra passningsspelet genom Kroatiens lagdelar. Det var inte på något sätt Kroatiens plan att bli förnedrade på hemma plan som de blev i andra halvlek, sedan kan man klaga/skylla på deras "motivation", skitsnack tycker jag.
Grattis till landslaget som även hittat "rätt" roll till Zlatan där han kan utnyttja sina styrkor till fullo. Mackor till djupledslöpande medspelare samt mycket involverad i spelet i övrigt. Annars tyckte jag Elms försvarsspel var imponerande i första halvlek, Grankvist som fixade högerbacksplatsen helt ok defensivt, en pigg Guidetti fick göra debut samt ALLA i Sveriges löpvillighet, både i försvrasspelet, i djupledsspelet och i löpningar för att ge lagkamrater spelalternativ var härligt att se.

Enda orosmolnet enligt mig målvakt Isaksson. Hoppas vi snart får fram en målvakt som inte "bara" är grym att slänga sig och rädda skott. Jag tycker Isaksson är lite väl flängig och tunn i luften och på fötterna är han ju som alla vet svag i jämförelse med många landslagsmålvakter. Sedan får han även såklart ta på sig Kroatiens mål, Olssons självmål. Känns som att kommunikation är en av grunderna mellan målvakt - mittback....


SFF tränade ikväll ett pass med Henrik och målvakts Ola i DINA. Först ett teori pass där Henrik gick igenom hur vi ska spela och tänka försvarsspel sedan ett träningspass med tema försvarsspel. 14 utespelare + 4 målvakter, nu ljusnar det förhoppningsvis i numerären hädanefter!

Rehnman tillbaka i träning av de på skadelistan. Ivan, Robin och Krister kvar där ett tag till...Strid sjuk i kväll.

Tjingeling!

Avtackad...igen!

I övre hallen i Grundviksvägen 21 där jag bor med mina två döttrar, fru och en katt hänger en tavla jag är stolt över. Det är en tavla med massa bilder på mig på fotbollsplanen och där står : Benny Dahlin 287 matcher i SFF. På baksidan står det några fina ord från spelarna i laget. Jag fick den av grabbarna då jag lämnade SFF 2009. I helgen fick jag en ny tavla. Den är jag också stolt över. På den tackas jag också för min tid i klubben. Matchsiffran är nu ändrad till 327 och jag fick den i helgen av SFFs styrelse.

TACK för blommor och den fina tavlan!

Tredje gången gillt nästa? Närå, nu är det slut. Nästa tavla får bli ett tack för tiden i klubben som assisterande tränare, förhoppningsvis en framgångsrik sådan tillsammans med huvudtränare Henrik.


Lördagens träning blev i Östra Skolans gymnastiksal tillslut. Ett Beep test blev den jäsiga överraskningen för spelarna som var där. Lilla, Adde, Simon, Adam, Blom, Pontus, Robert, Strid, Spång sprang alla ett Beep test "light" då jag min idiot hade missuppfattat reglerna i testet trots att jag gjort det ett x-antal gånger....Adam Skhiri visade att löpträningen i Norge gett resultat och sprang längst, till nivå 21!!!!!!!!!!!!???
Då förstår ni att jag hade glömt hur testet egentligen går till. Ifjol sprang den som sprang längst till 14....MEN vi gör precis lika nästa gång så får vi ändå en bild av hur spelarna ligger till.

Krister och Robin "rehabbade" på sidan.
Rehnman och Ivan skadekänningar, Danne körde ett eget pass, Terje, Stenberg, Felix, Filip sjuka, Holm jobb

Vi hann även med basket och innebandy samt lite styrka, en bra start på lördagen.

Jag åkte sedan och prövade på ett pass Kettlebell med Henrik och Anna i deras nyöppnade gym i Bollnäs. Roligt som bara den men jag har träningsvärk ännu....Truppen upplagd på hemsidan och ser ut som följande:


16. ALEXANDER BLOM              880206
31. ANDREAS MOHLIN    960211                NY!

FREDRIK STENBERG(nummer oklart)    960610        NY!
5.   PONTUS OLSSON    880428  
6.   VICTOR OLSSON    900402
7.   SIMON ÅBERG    860218
8.   TOMAS REHNMAN    900724         NY!
9.   ROBERT LUNDSTRÖM    900329
10. NIKLAS HOLM    870204
11. IVAN LEVOSKHO    920216
12. ROBIN OLOFSSON    870930
13. OSCAR SPÅNG    930206
14. MAGNUS WALLGREN    890825          NY!
15. FELIX LINGMAN    920421
17. DANIEL ANDERSSON    871014
18. CHRISTER WALLGREN    870903       NY!
19. TERJE WEIJL    940207
20. ANDREAS OLSSON    920803
21. MARTIN STRID    910909
22. FILIP ENARSSON    931203            NY! 

TRÄNARE           
HENRIK ÅHNSTRAND    790729
BENNY DAHLIN    770114


Det kan fortfarande hända något i truppen. T.ex. när Adam och "P" flyttar hem från Norge .
En ung, utvecklingsbar trupp med fina kvaliteer och som säkerligen kommer att göra bra fotbollsmatcher i sommar.

I veckan kommer vi att slipa på vårt försvarsspelet. Vi börjar på Onsdag med ett teoripass, kör sedan ett pass i Dina hallen, Torsdag kör vi ett pass till och på Lördag ska vi pröva våra ideer i årets första träningsmatch. En fin utmaning mot Rengsjö i Bollnäs där vi förhoppningsvis får träna en del försvarsspel OCH ännu hellre en massa anfallsspel!

Umbro kommer på Tisdag och visar sitt skosortiment för oss på Flodbergs. Själv behöver jag inga nya, åker istället till Gävle och tittar på Brynäs - AIK med farsgubben, min present till honom. Första gången vi ska på hockey i läkerol arena.


24-7 "Road to the nhl winter classic" hann jag äntligen se klart i helgen. Mycket skön nhl dokumentär där vi som tittar får följa med bakom kulisserna hos Rangers och Flyers. TÄNK en sådan dokumentär om United - City eller Real - Barca. Få följa med på träning, personliga porträtt om spelarna, höra snacket i halvtid o.s.v. Skulle var priceless! Hoppas något liknande kommer att göras om fotbollslag.
Nu ska jag grädda pannkakor, hejj!
Tjingeling!

Söderhamns A-lag...

...har i veckan tränat fys med Åsa på tisdagen i spegelsalen, fotboll med Henrik, mig och Ola Onsdag - Torsdag och imorgon Lördag kör vi ett fys pass i en gymnastiksal kl 10.00 då vår tid i DINA hallen togs av Hälsingelaget.

  • Till veckan kommer vi att åka till Flodbergs för att få Umbros sortiment av skor visade för oss och prova. Tid 17.00
  • Vi kommer att träna Onsdag och Torsdag i Dina samt äntligen få spela match igen, Rengsjö i Bollnäs nästa Lördag.
  • Fokus kommande vecka kommer att ligga på vårt försvarsspel.

Felix och Terje fortsatt sjuka. Robin skadade sin fot mot Märsta i sm och får köra rehab någon vecka. Renman väntas snart smyga igång med träning. Krister och Ivan skadebekymmer men kör rehab och fysträning.

Imorgon kommer SFFs trupp 2012 att läggas ut på den officiella hemsidan. Då kommer jag också såklart att skriva om den här...

 

 

Övrigt:

"Denka" tycker vi är stora favoriter till seriesegern och skriver bl.a. i sin blogg

"SFF är Såklart intressant, med tanke på några fina nyförvärv och stora delar av truppen med div.III och delvis II erfarenheter. Futsal säsongen har kapital otrolig och folk säger ju att det är olika sporter. Men faktum är att kan man spela bra futsal, ja då besitter man bevisligen mycket funktionell teknik och det kan omöjligt vara till nackdel utomhus. OMÖJLIGT, HÖRDE NI DET!"SFF ska Såklart vara monsterfavoriter till seriesegern i hälsingeallsvenskan, med spelartrupp, förutsättningar och erfarenheter. Inget lag ska kunna hota ens. Men om man inte får in det som krävs i laget så tror jag dom hetaste konkurrenterna Ljusdal och kanske Bollnäs. Strand Såklart, men där beror det på hur det blir med HuFF och var spelare tar vägen. Men enligt mina informatörer så har laget tappat hela fjolårets backlinje, och det kan ju kosta enormt med poäng. Självklart ska också Trönö nämnas som jag tror kommer att spöka i toppen för SFF, och vis av erfarenhet. Jag räknar aldrig bort Ljusne. ALDRIG!!!!!!"


En komplimang att Dennis och kanske fler än honom ser oss som favoriter. Vi har inte haft något "målsättningsmöte" ännu. Det jag personligen kan säga är att det är svårt att vinna en serie. Mycket måste stämma. Många måste vara i form ofta, skadefria. Spelare måste leverera poäng, försvarsspelet måste vara stabilt i varje match. Vi måste också "vända" en spiral som tyvärr gått nedåt de senaste säsongerna. Ur division två med dunder och brak 2009, femma i trean 2010 och ut ur division tre 2011. Hitta tillbaka till vinnarspåret. ÄLSKA att tävla. Ha underbart roligt tillsammans men också våga ställa krav på varandra och ta oss igenom de perioder då saker och ting INTE  stämmer till 100%, då det skaver och knakar, sådana perioder kommer ALLTID.

Jag tror på grabbarna i laget och på oss ledare runt laget. Vi har börjat säsongen positivt. Fått in den härliga känslan av att vinna tillsammans (futsal). Den blir som ett rus man ständigt vill tillbaka till. Vi ska prestationsmässigt göra allt vi kan. Sedan får vi se vart vi hamnar poäng, tabell och resultatmässigt.

 

 

I onsdags skolskridsko i hockeyhallen och jag knöt nog 40- 50 par skridskor och har vart skinnflådd på fingrarna hela veckan, idrottsläraryrket är TUFFT för kroppen! =)

 

Selma grinar och skriker varje gång hon ser mina fötter.....När läker ett par fotbollsfötter tillbaka till något sorts normalt tillstånd?

 

 

Tjingeling!

 

 

 


 


Inga konstigheter!

Vi har alla våra ord/meningar vi förknippas med. Jag har mitt - "närå, jag bara skojade" som grabbarna genomnskådat för länge sedan då jag ofta säger saker jag menar och sedan försöker skämta bort det med dessa ord...dock inte alltid! Närå, jag bara skojade!
Hasse Olsson hade sitt -"Jag inbillar mig och tror" som han ofta tog till vid träning och match- "Benny, jag inbillar mig och tror att en fotbolls spelare tar hand om sina fötter, men det här, det är ju ruttet". Jävligt rolig mening jag fick av Hasse då jag låg på massagebänken inför en match.
Dagens Henrik har sin egen line, "- Inga konstigheter".

Igår körde Henrik en bra genomgång med A-laget hur vi ska jobba i träning och match i år. 45 minuter snack innan träningen. I teorin låter de ideer vi ska jobba efter MYCKET positivt tycker jag/vi. Men sedan ska vi också klara detta i praktiken, det är den stora utmaningen... 
Inga konstigheter. =)


12 utespelare i träning samt ett gäng målvakter med Ola. 
Rehnman, Robin, Krister och Ivan skadekänningar. Terje, Filip och Felix sjuka, P och Adam i Norge.


Resten körde ett bra pass med fokus på anfallsspelet/agerande  då vi har boll. Röd tråd i passet och svar på varför vi gör övningar fanns klart och tydligt där, som det ska vara!
Offensivt kommer vi denna säsong ha många hot mot våra motståndare!

Rony och Jonas Lööw-Olsson tränar med oss i två veckor nu. En av de positiva effekter ett samarbete mellan Norrala och SFF ger.


Ikväll kör vi ett till pass med fokus på anfallsspel, Henrik lovade också spel med två mål till grabbarnas stora glädje =)


Själv fick jag ett litet återfall och lust att spela/träna igår. Tur att jag har en tränarkollega som INTE vil ha mig på planen, annars hade risken funnits att jag fortsatt, och säkerligen gjort bort mig. Jag är assisterande tränare nu, det är jag nöjd över och vill vara. Men som med alla beroenden får man väl återfall ibland....

Tävlingsnarkoman som jag är ska jag inte sticka under stolen med att jag saknar att tävla. Därför är jag personligen mycket glad över att det snart drar igång med matcher. Om två helger Rengsjö borta på Solrosen.

Då ska vi börja pröva de detaljer vi tränar på i "skarpa" lägen, hitta "känslan" samt ta med oss tävlingsinställningen från futsalen. Matcher är alltid den bästa träningen!


Är imponerad av Basel samt Napoli denna champions league vecka...

Inga konstigheter!


Tjingeling!
 Utbildningshelgen...

...avklarad. En helg kvar, Träningslära och Målvaktsspel, sedan blir det Diplomkurs fyra dagar och sedan är Bas 1 och Bas 2 utbildningen till fotbollstränare klar.


Efter det 3X4 dagar "Avancerad" + 5 dagar Diplomkurs.
Lägg därtill 50 dagar professionell utbildning. Sedan är man klar tränare på högsta nivå i Sverige.
Hoppas jag någon gång är där.

Ska göra detta fullt ut. Inte oavslutat som min högskoleutbildning, där jag har några poäng kvar att plocka för att få min lärarexamen till Idrott och religionslärare för Gymnasiet...Kommer jag att bli en bättre lärare efter att ha fixat de få poäng som saknas? Knappast. Men att ha saker på papper är oerhört viktigt i detta land, på gott och på ont. Naturligtvis ska jag fixa min lärarexamen också. 1,5 C - uppsatser ifrån...
Klar/färdig lärare eller tränare blir man ju aldrig. Men jag ska bli så bra i de båda som jag kan bli, både på papper och i verkligheten...


Guidetti målgörare och utvisad efter kastad tröja och sitt andra gula kort...hmm.


Jag ska ju inte skriva om mig själv som spelare mera i bloggen men detta tror jag att jag måste ta. För några år sedan spelade jag med Stugsund då vi hade samarbete med dem. Avstängd i SFF fick jag spela med SIK i ett hett bortamöte mot LAIK. Jag hamnade direkt i ett otäckt skönt frisparks flyt i matchen. Satte en, drog en i ribban, Big i mål kanonräddade en, men när jag satte min andra frispark i matchen till 3-3 i slutminuten kostade jag på mig att dra tröjan över huvudet...Mest på skämt då materialaren i Stugsund, Henkan, ofta gav mig kommentarer om min något mustiga kroppshydda. Jag hade såklart redan ett gult i matchen och åkte på mitt andra, rött. Direkt efter avspark anfaller LAIK och gör 4-3, sedan blåser domaren av.
Surt sa räven. Lätt att vara efterklok. Nu hade inte SIK 30 000 galna fans på läktaren, jag var inte ett proffs, jag hade inte Koeman som tränare men visst blev också jag skamsen den gången....
Guidetti har nog lärt sig sin läxa.


OBS! Alla SFFare, anmäl er till detta! :

Den 25 februari 17.00 har vi vårt sedvanliga årsmöte. Men denna gång tänker vi kombinera detta med en kul kväll på Kvarnen. Föreningen firar, lite försenat, 25 år som förening och då passar vi på att fira lite extra. Kolla in......


På programmet på Kvarnen(nere) står bl a:

 

17.00 - Årsmöte enligt dagordning. Dagordning och möteshandlingar finns här på hemsidan i slutet på vecka 7.

 

18.00(ca) Mingel och baren öppnas

 

19.00(ca) Middag med Grekisk Buffé( från Söderhamns Catering)

 

Under middagen händer det saker....

 

21.00(ca) Underhållning och musikQuiz med Christer Jansson

 

Baren öppen till 23.00.

 

Vad kostar då allt detta?

 

Jo, endast 150 kr/person som betalas kontant med jämna pengar på plats.

 

Anmälan med namn och antal senast 21/2 till Peter Rehnman på:

 

Mobil - ring eller sms:a till 070- 362 21 68

Mailapeter.rehnman@gmail.com

Varmt välkomna!

Styrelsen

 

 

 

Tjingeling!

Teknik 2

I Bas 2 utbildningen i helgen, alltid roligt att träffa fotbollsintresserade ledare och diskutera, instruera och tänka fotboll.
Teori på Best Western Hotel och Praktik i DINA hallen. Vi hade ett litet inledande spel mellan oss ledare innan vi körde igång de teknikmoment vi skulle Visa - Förklara - Visa. Henrik lyckades tunnla mig och spela fram till ett mål, gissa om jag kommer få höra det resten av denna helg/säsong. =)


A-laget körde ett morgonpass med Enarsson Sr då både jag, Ola och Henrik var på utbildning. Jag har ännu inte hunnit höra hur det såg ut på träningen men förhoppningsvis var några fler än senast där och bl.a. körde en del löpning....


Guidetti på topp och Zlatan som släpande, kan det vara något att testa? Jag faller för media lite här, jag har INTE sett Guidetti spela en hel match någonsin, men med den målfabrikationen måste han ges en chans tycker man.
Men då vill jag se en Zlatan med det spelsug och löpvillighet som han visade mot Arsenal i veckan, han sprang ju tamefan i djupled! Han stod inte stilla och gjorde "finter" och pustade som i de senaste landskamperna...


Imorgon en dag i DINA hallen och utbildning...påt igen bara!


Tjingeling!Fyra pass i DINA hallen och en födelsedag.

Igår åkte jag och Blom upp till Dina hallen med några glada frititdsbarn och lattjade lite fotboll och lekte, på kvällen körde jag ett pass, planerat av Henrik och Åsa med SFFs A-lag, imorse ett pass med specialidrotten på skolan och arbetsveckan avslutades med specialidrottarna i DINA hallen, mitt andra hem.
Alla pass har sin charm, vi pratar ju om världens näst roligaste sport så att få ha det som jobb (spec. idrott + fritids) och hobby (assisterande) är en lyx jag uppskattar mycket!

Fortfarande många spelare som är sjuka och småskadade så numerären på träningarna har inte vart speciellt positiv de senaste två veckorna tyvärr. Tack och lov är det lång tid till seriepremär men det är ändå dyrbar träning som går förlorad för de som ej kan träna i denna uppbyggnadsperiod.

Min pappa Kalle fyllde år idag, stort GRATTIS! Min present blev en biljett till Brynäs - AIK. Gör lite ont i själen att behöva gå på en elitseriematch och inte se Leksand men då det känns som om återtåget har frysit fast så får vi gå och se Brynäs mot något annat lag. Ska blir riktigt roligt att gå på hockey i fina Läkerol Arena.

Här några oskarpa bilder på en,  en gång i tiden rätt så skarp målvakt i Moheds SK....Sköna bilder, trots blixten i dem, som sitter på väggen i Moheds klubbhus.I helgen ska jag och Henrik på Teknik 2 tränarutbildning, no rest for the wicked,  påt igen bara!

Tjingeling!


Fotboll, Träningsmatcher

Träningsmatcher

3/3 Rengsjö SK på Solrosen

10/3 Stugsund , Edsbyn 16.00

17/3 Ej klart

24-25/3 Sommartidscupen i Borlänge

31/3 DM mot Näsviken i Hudik. Preliminärt

7-8/4 Lediga

14/4 Sandvikens AIK i Sandviken 12.00

15/4 Huge på Strömvallen 12.00

21/4 Valbo på Strömvallen 15.00


Tjingeling!

Grabbarna som fixade SFFs sm brons!

Målvakt
Alex

Playmakers:
Pontus
Danne
Simon

Flankspelare (Jag har kallat dem "två vägs")
Felix
Robin
Rehnman
Spång

Flankspelare (Jag har kallat dem kreatörer)
Victor
Westberg
Lilla
Filip

Targets
Lundström
Stora
Holm
Adde

Spelare som ej spelat SM men ändå bidragit på andra sätt: Terje, Ivan, Molin, Shakira (Adam), Stridh, Stenberg, "P"

Futsal ledare med mig: Henrik, Per och Enarsson. Danne gjorde en bra instas som matchcoach mot Ibra då jag och Henrik var avstängd.

Lagen vi mötte i årets futsal spel (våra mål först):

Träningsmatcher
Marma/Mohed (div 6) 9 - 0
Stugsunds IK (div 5) 6 - 3

SM
Västerås (div 2),  16-4
Ervalla (div 5, dock futsal "specialiserat"),  9-6
Lira BK (Div 4) 6 - 3
Kubikenborg (div 3), 3-2
FC Ibra (Sveriges bästa futsal lag) 1 - 4
Märsta (div 3) 11 - 8

KM
Bergvik (div 4) 4 - 0
Sandarne (div 6) 13- 0
Stugsunds IK (div 5) 3 - 2
Trönö IK (div 4) 2 - 4

Intersport Cup
Delsbo (div 4) 10 - 2
Strands Jr (div 6) 6 - 1
Norrala (div 5) 9 - 3
HuFF (div 2) 5 - 4
Bergvik div 4) 4 - 2
Strands Jr (div 6) 12 - 218 matcher
16 vinster
2 förluster
129 gjorda mål !!!!!!!????!!!
50 insläppta mål
+- 79

Bästa match - Vår prestation, , mot division, trötta eller inte, två laget Västerås, vinst 16-4, 9-1 i halvtid och jag grät av lycka. Matcherna mot Ervalla, HuFF (vändningen och att det var Hudik) och Märsta är också matcher jag aldrig kommer att glömma.

Bästa motstånd - FC Ibra eller kanske att Ervalla, åtminstonde då de hade boll, var ännu vassare i futsal liret.

Floppen - Matchen mot Trönö i semi blev ju allt annat än rolig, MEN en mycket bra läropeng för mig/oss. Inget ont om Trönö som jag inte skäms över att förlora mot, det gjorde vi i fjolårets KM också. Jag är dock mycket glad att jag fortsatte tro på både min syn på vår futsal och på oss som lag!
Första halvlek mot Lira BK i Bollnäs var ingen bra halvlek av oss heller.

Snyggaste mål - Jisses, vi har gjort så många mål där jag fått glädjefnatt då grabbarna gjort mål på något vi tränat på....Har med en stolpe att göra....Och en bokstav. Som sagt kan inte säga något speciellt, är FÖR många!

Årets futsal genombrott - "Blomman" i mål visade att han håller mycket bra då han kastat Ior dräkten och fått självförtroende. Bubblare: Felix Lingman och Filip Enarsson.

Årets bästa spelare i futsal - Som tränare tänker jag inte nämna någon enskild spelare här. De som jag vetat är riktigt bra i sporten har levererat och sedan har många överraskat positivt.

Årets kommentar - Hur mycket fickpengar ska man ha med sig?
- Felix Lingman när vi ska till Falun, han skickade mig till klass fyra och en klassresa till Stockholm eller liknande, RIKTIGT roligt då han var helt seriös, jag skrattar fortfarande! Tack för den Felix! =)

Årets kommentar #2 -Vi vann hela jäkla cupen! Öh, verkar vara ett oskönt lag SFF! Vi skulle fälla en Björn. Den är död. Vi skulle mjölka snorungar. De är inte lika hungriga nu och sover nog. Wiiiihhoooo. Hörs, hej!
-En segerrusig Lilla, "nya" 14, efter Intersport Cup i Hudik, att vinna är som sagt underbart!

Årets Joker - Henrik Westbergs flygande målvaktsspel var kul att se! =)

Årets skönaste mål - "Lillas" 3-2 mål efter Robins passning mot Kuben i Bollnäs med 10 sekunder kvar och Henrik som joker, målet tog oss till Falun.

Ok, nu börjar jag fotbollssäsongen också. Laget har redan börjat med Henrik. Min hjärna har vart en futsalboll. Nu ska jag göra allt jag kan för att hjälpa laget, Henrik och klubben till fina prestationer i fotboll.
Tis FYS
Ons Fotboll
Tors Fotboll
Lör FotbollTjingeling!


En bild
Tjingeling!

EN DAG ATT MINNAS!!!!!

Söndagmorgon, hes, ont i huvudet, längtar efter mina döttrar, MEN, är så oerhört lycklig. I världens roligaste sport är vi tredje bäst i sverige. Sitter och tittar på bronsmedaljen där det klart och tydligt står FUTSAL, 2012 på en, i och för sig, silverfärgad medalj, som betyder brons.

Blir ingen lång text idag, återkommer en annan tidpunkt med mer ingående text om matcherna.

Vi mötte det rena futsal laget FC Ibra i semifinal, om nu någon hade missat det. Ett lag som till stor del består av fotbollsspelare som spelat på nivåer som allsvenskan, superettan och division ett men nu mestadels spelar futsal.

Vi gör en på många sätt FANTASTISK match. Det står länge 0-0 i en mycket jämn tillställning där vi tyvärr inte tar ledningen trots ett par riktigt fina lägen. Ett något frustrerat Ibra har som väntat mycket boll men svårt att omsätta det i lägen.Då jag från läktaren (avstängd) verkligen börjar hoppas på att vi kan "skrälla" gör vi ett misstag på egen planhalva, mot detta motstånd straffar det sig. Ibra tar ledningen i ett friläge och blir sedan något tryggare i sitt spel. Vi fortsätter att störa dem men de gör även 2-0 efter ännu, fast denna gång mett mindre, misstag i försvarsspelet.

I början av andra halvlek gör Simon en patenterad soloraid som bevisligen även fungerade bra på denna nivå och tåar snyggt in 1-2. Då svarar Ibra med att sätta en stenhård frispark i krysset, riktigt snyggt. De gör också ett fint "futsal" mål där deras "libero" eller bollhållare längst bak i banan spelar Ibras "pivot", går sedan läckert från vår forward centralt, får tillbaka bollen och skjuter i mål. Ett mål som ska vara MYCKET svårt att göra på oss i år, fint av Ibra. Vi saknar inte lägen men matchen slutar 4-1, Ibra vinner välförtjänt, missar även två 10 metare, MEN, MEN, MEN!!!! vi är INTE långt borta från SM final är min känsla efter matchen. Glädje, stolthet och lite frustration!


I semifinalen är det aldrig något snack om sakern. Vi KÖR över Märsta, ett nyblivet division tre lag i fotboll som hade förlorat sin semifinal mot Götebort Futsal Club med 5-2 och haft ledningen med 2-0. Det står 7-1 i halvtid, sjukt bra av oss!!! En blanding av vår härliga, "tråkiga" defensiv och vårt tänk i omställningar och ett MYCKET märkligt, fult spelande motstånd som drog på sig frisparkar över hela banan, hela tiden. 10 meters straffarna avlöste varandra.

I andra halvlek fortsätter v krossen till 11-3!!! Då slappnar vi av, funderar på hur bronsmedaljen ser ut, börjar försöka bjuda på lite för mycket show, anfaller varje gång med ALLA, några blir skadade och Märsta putsar siffrorna till 11-8, men då har vi också kunnat/ borde gjort 5-6 mål till. En galen match och en matchbild/mål som sällan/aldrig händer mot ett "rent" futsal lag som förstår att defensiven till stor del är nyckeln till framgång i denna sport.


Ibra vinner sedan finalen med 8-4 mot stads kollegan Göteborg Futsal Club. Fan. Surt. OM? OM? Tänk om?
Ni förstår vad jag tänker. Hur hade det sett ut om vi hade mött Göterborg i semi istället? hmm man får aldrig vara helt nöjd. Men förlorar man hellre ett guld än vinner ett brons? Hur som helst hade jag gärna viljat sett våra grabbar mot Göteborg också.

Vi är sveriges bästa fotbolls - futsal lag, jag är stolt över grabbarna i laget! Vi har vart här förut men min känsla är att vi aldrig förr haft en europa plats så nära inom räckhåll. Förr har vi vart chanslösa i semin mot SKövde och Brommapojkarna, men i år är vi där, vi hade med mer flyt och lite mer effektivitet kunnat skrälla och verkligen ställt till det för alla som hoppades på två "rena" futsal lag i final!! Jag skriver alltås INTE att vi var bättre än än Ibra, de vann välförtjänt, men vi är INTE långt ifrån.


SM BRONS!!!! SMAKA PÅ DEN!!! UNDERABART!!!

http://svenskfotboll.se/arkiv/cuper/2012/02/futsal-sm-2012-avgors-i-falun/


http://helahalsingland.se/sport/fotboll/1.4375843-sm-brons-till-sff

Nu ska vi ta med oss denna känsla utomhus och världens näst roligaste sport, fotboll. Kan dessa grabbar var 70 % så bra ute som de är inne går vi mot en ljus säsong. Kan de vara LIKA bra går vi mot en strålande säsong. Men det är fortfarande två olika sporter, futsal och fotboll. I den ena är vi i Sverigetopp och i den andra spelar vi just nu i en lingonserie. Det vill vi bort ifrån. Men då är det upp till bevis.

Spanien vann em guldet i futsal efter 3-1 seger  mot Rysslan i final.


Återkommer med spelares insatser m.m. då jag är lite piggare...=)


TJINGELING!!!!

MATCHDAG!

Look, if you had one shot, or one opportunity
To seize everything you ever wanted in one moment
Would you capture it or just let it slip?tJINGELING!

Grädden på moset är här!

Så, äntligen, imorgon åker vi till Falun och Futsal sm semifinal. Ikväll en futsal repetetion i flygstaden inför lördagens match mot FC Ibra. Efter några matcher där två veckors ringrost efter futsal-uppehåll (vi ÄR ett fotbollslag =)) spelats bort så såg spelarna återigen heta ut.

Alex, Poppe, Lilla, Felix och Lundström sparrade i täta matcher mot Molin, Simon, Robin, Spång och Filip.

8 utespelare. De som av olika, godkända, skäl ej kunde träna var Danne, Krister, Rehnman, Holm, Adde, Victor och Westberg.

Terje, Stenberg, Stridh och Ivan beordrade fotboll med Niffen och Nyström.


Det vi kan konstatera är att Rehnman, "poängmaskinen", ej kommer att kunna delta efter att ha fått en fraktur i foten i en av kvalets futsalmatcher. Också Krister är borträknad från spel efter sjukdom och en del skadebekymmer.


Vi har idder hur vi ska kunna störa storfavoriterna FC Ibra. MEN, framförallt, gå ut och njuta av sådana här matcher och vintertävlan!

Om någon tycker att jag överdriver FC Ibras favoritskap kan läsa denna omröstning som gjorts på Facebook där "årets futsalspelare" ska framröstas:

http://futsal.se/wp-content/uploads/2012/02/aretsspelarerostning2012.png


De har en och annan skicklig futsal lirare, det är vi mycket medvetna om! MEN, innebär det automatiskt seger?
Vi ska i alla fall spela om det....OCH tro på de kvaliteer vi har!

Vi kommer nog aldrig mer var mer "underdogs" i match... älska läget!Efter denna helg kommer jag mestadels att skriva om fotboll, SFF och vår jakt på bra prestationer i "Hälsingeallsvenskan".

Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte njuter just nu...och det kommer jag att göra om jag vet att vi gjort de prestationer vi kan i helgens matcher också!


Tjingeling!
Fys, sjukdomar och inför helgen

Så här skriver www.futsalsverige.se inför finalspelet i helgen.
Under finalhelgen i Falun kommer FC Ibra, Söderhamns FF, Göteborgs FC, och Märsta IK fajtas om titeln på herrsidan. Att den renodlade futsalklubben Göteborgs FC ses som favoriter är inte bara ett allmänt tycke utan det är även något de själva menar. Martin Norén från klubben förklarar:
- Vi vinner eftersom vi har mest rutin av tävlingsmatcher i futsal, en genomtänkt futsaltaktik och bra spelare. Om inte vi vinner så hoppas vi att FC Ibra gör det eftersom de representerar göteborgsfutsalen som vi tillsammans arbetar med att utveckla. Vi har mött dem flera gånger i Göteborg sedan de bildades 2008, senast i DM-finalen som slutade med vinst för oss efter straffavgörande.


För det är faktiskt lite av en finalhelg där futsalen kommer mätas med fotbollen. Bortsett från redan nämnda Göteborgs FC  så deltar alltså även en andra helt renodlad futsalklubb från Göteborg, nämligen FC Ibra. Namnet kommer föga oväntat i från det svenska fotbollsproffset Zlatan Ibrahimovic som faktiskt har några fingrar med  i spelet. Eddy Lopez, som är en av initiativtagarna till FC Ibra, är sedan tidigare bekant med storstjärnan berättar hur det ligger till:
- Vi har varit kompisar länge och är det fortfarande. Han är positiv till klubben och stöttar den lite grann. Jag berättade namnet för Zlatan när jag hälsade på honom i Italien och vi fick tillåtelse att använda det.
Kampen om SM-guldet kommer dessa två futsalklubbar tampas om emot två renodlade fotbollsklubbar. Söderhamns FF som under föregående säsongen åkte ur Division 3 Södra Norrland samt Märsta IK som gjorde det motsatta genom att efter ett par år i toppen av fyran nu tog steget upp i Division 3 Norra Svealand.På förhand kan man tycka att futsallagen borde ta hem det hela men fotbollsklubbarna har på vägen till final visat att man kan överraska mot vana futsalspelare. Stefan Ekström från Märsta IK berättar om vägen till finalhelgen:
- Vår första match var mot fjolårets SM-vinnare Falcao FC där båda lagen började relativt avvaktande och inga större chanser skapades från något av lagen och när första halvlek var slut stod det 0-0. Det gjorde nog att vi började känna att det kanske inte var omöjligt att slå dom. Vi tog ledningen med 1-0 efter ett par minuter i andra halvlek och i och med det så började nog Falcao bli lite skärrade. När klockan visade på sex minuter utökade vi till 2-0 och efter nio minuter till 3-0. Tillslut kunde vi vinna med hela 8-3 och man kan faktiskt undra vilka som var mest chockade över det resultatet.
- Efter matcher mot FC Gute samt även mot Aspudden och Söderköping kvalificerade vi oss för SM slutspel i Falun där vi slår ur underläge. Ingen förväntar sig att vi ska vinna.


Hur det hela slutar får vi reda på lördagen den 11:e februari i Lugnets sporthall då finalhelgen inleds med semifinalerna Göteborg Futsal Club-Märsta IK samt FC Ibra-Söderhamn. För publiken från Dalarna är det en extra intressant spelare i Göteborgs FC att hålla koll på. Nämligen hemvändaren Kristoffer Melin som tidigare spelat för såväl IK Brage som Falu FK.
Ikväll fysträning med Åsa och enbart 8 spelare som kunde träna. MÅNGA i laget ligger/ har legat sjuka i februari. Lägg därtill att vi har några borta p.g.a. skador så är inte förutsättningarna de ALLRA bästa inför helgen. Men jag kommer ändå tro att vi kan göra bra prestationer i matcherna. INGEN kan sakna motivation och inställning i matcher som dessa. Och framförallt ska vi ha jäkligt roligt och ÄLSKA detta läge, vem vet när/om vi kommer hit igen? Futsal är en sport på frammarsch och snart kommer den att ha mycket större status i Sverige, fler utövare/lag och då kommer det inte att duga att ha det som vinterträning för att ta sig till sm slutspel....NJUT!
-"Pappa, pappa, kommer du ihåg när du var tjock och förstörde en köksstol?"
-Selmas sista ord innan hon somnade ikväll..hmm, JA Selma, jag kommer ihåg, det var en vecka sedan, tackar tackar!
Igår i alla falla en joggingtur, men det är inte lika roligt utan taggande fotbollsbilder i huvudet!
Tjingeling!

Det närmar sig!

Såg just Spanien, världens bästa futsal lag, krossa Rumänien med 3-8 i futsal em i Kroatien. Vilka ska stoppa dem i jakten på EM guldet? Troligtvis ingen...


Veckan med SFFs A-lag:
Tisdag, Åsa Fys 16.45
Onsdag Dina hallen, 19.00
Torsdag Flygsteden, futsal 16.30
Fredag, Avfärd till Falun och hotell övernattning
Lördag 11.30 FC Ibra - SFF, semifinal i futsal SM
14.30 match om tredje pris
18.00 Final

FIN VECKA!!! Blir vi fyra? Trea? Bättre? Hur som helst ska alla i laget göra sina två bästa futsal matcher någonsin! Hur långt det räcker vet vi inte men då kan vi ha en skön resa hem med vetskapen att vi gjort allt vi kunnat för att avsluta futsal säsongen lika snyggt som vi gjort den hittills!Kikade på fyra matcher i Ljusnan Cup i helgen innan Hilma och Selmas energi, som de mestadels hade gjort av med i buspalatset, tog helt slut. Sexmanna tävling i en blandning av hockey, fotboll och futsal. De jag kom dit för att se var Hille IF och efter den obligatoriska första tiominutaren vilken man ofta behöver i cuper innan man kommer igång var de ungefär så bra som jag förväntat mig. Tills dess hade Landafors, som var lite bättre än vad jag förväntade mig, stått emot med mycket tur, en del skicklighet och med hjälp av straffar och ställning 2-2. Dock syntes det hela tiden hur det skulle gå och till slut blev det också 9-2 till Gefle laget.

Hille vann mycket väntat cupen. Kul att det lag som spelade bäst och använde minst av de "sparka i sarg och springa fort och mycket och stångas" förutsättningar som denna turnering innebär.
Bara min personliga åsikt om nu någon vill ha den. Jag tyckte också det var ganska roligt att spela denna cup, MEN, jag såg säkert 40 "sarg ut" i uppspel om jag får prata hockeyspråk och direkt i situationer där futsal/fotboll skulle kräva kvalitee och kreativitet skickar man här bollen i en sarg eller ned i ett sarg hörn och springer på en boll som sällan går död. Cupen har rätt mycket publik och många roliga situationer på planen, en del ögongodis och bra spel men varför man ska vara med i den blir i min värld mer och mer svårt att förklara. Det är i och för sig tävling, men i vad? Och vi hade haft chansen att möta ett bra Hille men annars ser jag inga svar på varför. Men det är i min värld. Ingen sanning eller facit. Personlig smak och tycke. Vet att många tycker detta är den roligaste cupen. Ja, allt kan hända, skrällar, Ljusne i final, Landafors inte oceaner från en pallplats, Alfta kryssar mot Trönö, stooora ytor, stooora mål o.s.v.

Skulle vi vara med igen skulle jag förbjuda mina spelare att använda sargen. t.o.m. ett välspelande Hille glömde ibland bort futsal/fotboll och började skjuta i den förbenade sargen efter ett tag...pust

Hille, ett lag som skulle gett oss mycket tufft motstånd i futsal, kanske möts vi nästa år i tidningscupen i Sandviken?


Tjingeling!Lugn vecka för mig

SFFs A-lag har tränat på följande tider denna vecka:

Tisdag:   16.45 - Egen träning på Active)

Onsdag: 19.00 - DINA

Torsdag  17.45 - DINA

Lördag 10.00 DINA


Jag har dock, i samspråk med Henrik, legat lågt hela veckan. Alla matcher och turneringar i Januari tog ut sin rätt på mig och jag kände mig mer än lovligt sliten efter Intersport Cup.
Henrik hade som vanligt järnkoll på läget vad som skulle göras i veckans träningar och har låtit mig vila och finna ny energi. Grabbarna har fått jobba mycket på något vi har blivit sämre på de senaste säsongerna, spel i 1 vs 1.

Jag kommer ihåg att jag tyckte Chappa var knäpp när han nötte man-man inomhus och ett inslag som ofta fanns med i träningen var spel med små mål och 1 mot 1. Jag gjorde detta motvilligt i början, men när jag insåg hur mycket tryggare jag blev i dessa situationer på matcher förstod jag varför vi gjort det. Man ska  enligt mig aldrig ha ett spel där allt går ut på att man ska "slå sin gubbe" men sådana situationer dyker upp på matcher vare sig man vill det eller inte, då är det en STOR fördel att vara trygg i dessa och riktigt bra på det såklart.

Nästa vecka ska jag dock göra rätt för mig igen som assisterande. Och nu känner jag mig fullt laddad igen. Haft skön tid med mina tjejer (tror Marie förlåtit mig nu för att ha glömt vår 17 års dag förra fredagen då jag satt och gjorde fyror inför Glysis istället och hade vinnarskallen påskruvad till max...=)) Hunnit/orkat tagit tag i saker som måste göras hemma och på jobbet. Inte drömt, pratat, tänkt och skrivit om fotboll/futsal varannan minut varje dag/natt.

Jag älskar fotboll och futsal men att bli så engagerad tar ibland ut sin rätt. Då är det skönt och ett måste att koppla bort det ibland. Det är inte mitt yrke, tyvärr. Annars hade jag gladeligen lagt 8 timmar av det vakna dygnet att planera, fundera och diskutera fotboll. Och sedan kommit hem och helt kunnat koppla bort det. En av få yrkesdrömmar jag har kvar.Nu ska jag till Bollnäs och buspalatset med Hilma och Selma. Oj, Ljusnan Cup spelades visst där samtidigt, då råkar jag nog åka in dit en sväng också. Vi är inte med. Jag tycker denna cup är den som ger minst tillbaka och är långt ifrån futsal/fotboll. Sarger, mål inne i sargen, ytor som varken är fotboll eller futsal, 5 spelare på planen. Men visst är det lite charmigt med alla dråpliga situationer som dyker upp med dessa förutsättningar.
Och jag vill se Hille, ett lag som nästan slog ut Sandviken ur Tidningscupen förra helgen, men torskade på ett golden goal. Hille är ett lag jag gillar ute, starka, rejäla, högt tempo, tuffa i närkamper, snabbt offensivt spel. Låter som de BORDE vinna denna cup. Bollnäs hade enligt mor och far sett rappa ut. Och ett stort Grattis till mina syrror i Trönös damer som är i semi. Trönö som klubb går ju ofta som tåget i denna turnering och går oftas långt med både herrar och damer.

En tanke skänker jag också till Egypten idag....ibland kan fotboll ta fram det sämsta i människor tyvärr.

Tjingeling!

Ursäkta för all futsal!!!!

MEN, vi är i sm slutspel i min favoritsport, så fram till helgen efter den 11/2 får ni stå ut med mitt futsal skriv i bloggen..... Eller läs någon annans blogg! =)


Futsal EM startade i förrgår i Kroatien. Och min tysk-engelska Eurosport fungerar, så jäkla skönt då de sänder matcherna!!!!
Igår Italien - Turkiet där Italien tillslut vann med 3-1. Turkiet höll dock jämna steg länge, framförallt med en defensiv och försvarstänk som liknade en klubb i Hälsingland....det höll på att räcka till poäng mot Vm trean.

Kolla gärna på en match, TITTA på rörelsen lagen har, löpningar efter slagen passning, löpningar för att lura motståndarlaget, underbart! Sedan kan vissa säkert tycka att det bli för mycket defensivt, låst spel, "för" bra försvarsspel. Titta vilket tänk lagen har i de omställningslägen som bjuds.....Jag njuter!


Nedan de texter om skickas ut till media om de lag som slåss om topp fyra i Sverige i Futsal:


HERRAR
FC Ibra
FC Ibra är en Futsal-förening som startats av fotbollspelare med många elitmatcher i benen. FC Ibra kommer efter namnet till en av världens största fotbollspelare Zlatan Ibrahimovic. Zlatan är också klubbens president!
FC Ibra har tagit sig till final bland annat genom seger mot Åkarps IF med hela 14-1 samt oavgjort mot Malmö City, 6-6, i sista omgången. Det räckte för att ta sig till SM-finalen i Falun den 11 februari.
Klubben hade som målsättning att ta sig till SM-slutspel 2010, något man inte lyckades med. Nu tippas de som storfavoriter till guldet i konkurrent med Götborgs FC.Söderhamns FF
Söderhamns FF har tidigare spelat i två SM-slutspel; 2007 och 2009. Första gången hamnade laget på en tredje plats efter vinst mot Spårvägen. Sämre gick det 2009 då Skövde AIK och Kinna blev för svåra.
Till årets slutspel har laget besegrat Västerås med hela 16-4, Futsallaget Ervalla SK med 9-6, Lira BK med 6-3 och slutligen Kubikenborg med 3-2. Den sistnämnda matchen stod länge och vägde – det avgörande målet slog SFF in när endast tio sekunder återstod.
Söderhamn tippar att FC Ibra och Göteborgs FC kommer att göra upp om guldmedaljen, men tror att de kan bli ”en jobbig nagel i ögat på dem.”
”Vi är ett lag som sliter som djur i en kompakt defensiv, bra dagar är vi svåra att göra mål på och samtidigt har vi kreativa, tekniska lirare som kan skapa oreda hos vilket lag som helst då vi har boll.”

Göteborgs FC
2011 förlorade Göteborgs FC SM-finalen mot Falcao FC från Stockholm i en rafflande final som fick avgöras på straffar. Räkna med att det är ett revanschsuget lag som kommer till Dalarna för att kriga om guldet!
Laget ”sticker ut näsan” och ser sig själv som vinnare där deras rutin från tävlingsmatcher, en genomtänkt futsaltaktik och bra spelare fäller avgörandet. Som finalmotståndare ser de gärna FC Ibra, som de mött flera gånger, senast i DM-finalen som slutade med vinst för GFC efter straffavgörande.
En spelare att hålla koll på är Emilio Rossi. Han betraktas som en av de mest talangfulla ungdomarna i Göteborgsfotbollen och har provspelat för flera toppklubbar i Premier League och Championship de senaste månaderna. En annan är Kristoffer Melin som får visa upp sig på hemmaplan då han kommer från Dalarna och spel i IK Brage.
Märsta IK
Märsta IK kommer till Falun och spel i Futsal-SM med stort självförtroende. De tippar sig själva som svenska mästare 2012, då de ”slår ur underläge och ingen förväntar sig att vi ska vinna guld”.
Klubben spelar 2012 i div.III och sitt deltagande i Futsal-cuperna ser de mer som ett sätt att hålla igång träning under vintern med matcher att se fram emot. Några av spelarna har erfarenhet från SM-slutspel i Futsal för P15, annars är det ett gäng ”utomhusspelare som spelar inomhus mest på skoj.”
I det regionala gruppspelet har man bland annat besegrat fjolårets svenska mästare Falcao FC. Efter 0-0 i halvtid tog MIK ledningen med 1-0, 2-0, 3-0 och 4-0 inom loppet av nio minuter. I det läget tog Falcao time out och bestämde sig för att spela med flygande målvakt vilket också resulterade i att de gör 1-4 i 13:e minuten. Falcao fortsätter matchen med flygande målvakt i jakten på kvittering. Laget gör visserligen två mål till, men släpper även till bakåt vilket gör att Märsta överraskande står som segrare med 8-3.
I den sista regionala omgången stod IFK Aspudden och Söderköpings IK för motståndet. Oavgjort mot Aspudden och vinst med 12-7 mot Söderköping innebar biljett till SM-slutspelet i Falun.För fullständiga resultat från tidigare matcher se svenskfotboll.se/cuper/sm-i-futsal/Tjingeling!

Bilder av vinnare m.m.

Från GPs hemsida:

FC Ibra har Zlatan i ryggen

Klubbnamnet är godkänt av den store mannen själv.
– Jag frågade honom och det var okej, säger Eddy Lopez.

Någon kanske har noterat att det finns en ny fotbollsklubb i stan. Om inte annat för namnet, FC Ibra. Och ja, det finns en koppling till Zlatan Ibrahimovic.

– En kompis kom på namnet och jag berättade det för Zlatan när jag hälsade på honom i Italien och vi fick använda det, säger Eddy Lopez som är en av initiativtagarna till FC Ibra som bildades för ett och ett halvt år sedan som en enlagsklubb, men har utvecklats i en annan riktning.

Just nu arrangerar tillexempel föreningen en skolturnering i futsal i Sandeklevshallen i Bergsjön, men har större visioner än så.

– Vi skall beta av och visa upp oss i hela stan och till nästa säsong hoppas vi att verksamheten har utvecklats, förklarar Lopez och berättar att ett damlag redan ligger i pipe-line och att det finns förhoppningar om någon form av ungdomsverksamhet redan i höst.

– Vi vill vara en riktig klubb och få unga att spela fotboll inomhus tidigt. Det är så man får bra teknik, på mindre yta, och det är så det ser ut i länder som tillexempel Brasilien, säger Lopez och förklarar att a-laget, kompisgänget bakom klubben som gick till regionsemifinal i futsal-SM i år, vill visa vägen.

– Vi har ett bra lag och en hög målsättning. Vi skall vinna SM och spela i Europa.

Eddy Lopez är ett känt fotbollsnamn i Göteborg efter en karriär i bland annat Frölunda och Gunnilse. Som ung en mycket lovande spelare med U 21-meriter och tidigt bekant med Zlatan Ibrahimovic, innan genombrottet faktiskt.

– Vi har varit kompisar länge och är det fortfarande.

Är Zlatan på något sätt inblandad i FC Ibra?

– Han är positiv till klubben och stöttar den lite grann.

FC Ibra har ännu ingen bas för sin verksamhet, men det finns ideér som Eddy Lopez i det här skedet inte vill gå närmare in på.

– Vi har lite grejer på gång och för en dialog med kommunen och vi känner oss inte bundet vid dom nordöstra stadsdelarna.

 

 

 

Träningstider SFFs A-lag vecka 5 - 10


Vecka 5 - 10:

 

tisdag:   16.45 - Spegelsalen(ej 31/1 dock - egen träning på Active)

onsdag: 19.00 - Dina

torsdag  17.45 - Dina

lördag    10.30 - Dina (ej 11/2 - Futsal-Sm i Falun)

 

 

Tjingeling!

 

 


RSS 2.0