Kryss på Ön.

Det blev 2-2 mot Edsbyn på Ön. En match där Edsbyn var lite tightare i sitt försvarsspel och lite mer harmoniska med boll den första halvtimmen. Tyvärr är det ett misstag från oss som ger Edsbyn ledningen och ingen chans de själva behövde spela sig till. Misstag kommer alltid, gäller att lära sig av dem bara!
Efter första halvtimmen tar vi över matchen och sista kvarten skapar vi två frilägen,  Holm måste dock avsluta båda gångerna med vänstern och dessa resulterar inte. Däremot spelar Holm !?! fram Spång till en rättvis kvittering.

I andra halvlek parkerar vi 20 minuter på Edsbyns planhalva, ofta med ett högt, aggressivt och bollvinnande press spel och många lägen med rättvända spelare mot Edsbyns backlinje. Vi gör rättvist 2-1 på ett riktigt fint knorrat skott av Simon efter assist från Lundström. Jag väntar på trean, bl.a. då Holm äntligen skapar ett gyllene läge med sin höger men skottet hamnar högt över. Alltid viktigt att ta sig till lägen, det gjorde Holm i denna match!
Edsbyns målvakt skickar då en utspark och tyvärr har vi en del kommunikations problem vid denna situation och vi bjuder återigen på ett mål. Hade matchen handlat om poäng hade vi vart riktigt besvikna nu. Efter målet kommer Edsbyn tillbaka igen och spelet är jämnare. Vi är något ovanare "fysiskt" för dessa ytor och faller tillbaka något i slutet p.g.a. detta. Filip har dock ett gyllene läge att vinna matchen åt oss men hans skott i "slottet" smiter utanför.

En timme med bra prestationer från vår sida. En halvtimme vi kan bättre. Precis som det ska vara nu.

Edsbyn välorganiserade och ibland luriga att möta, de skapar inte så många lägen, men har några fina omställningslägen på oss som vi dock löser på ett bra sätt.