En seger som...

...kan komma att väga tungt i det långa loppet!

Ljusdal - SFF 1 - 2

Mål + (ass): Lundström X 2 (Victor, Rehnman)

En tuff bortamatch mot Ljusdal har vi just lirat, en härlig utmaning från start men som matchen utvecklade sig är tre poäng faktiskt en liten bragd. Fem minuter tog det för oss att få bussresan ur benen, sedan spelar vi den fotboll vi eftersträvar i en kvart. Vi tar ledningen välförtjänt genom stekhete Lundström på ett välplacerat långskott, mål nr åtta i serien,  efter ass. nr sex i år från Victor Olsson.

Sedan sker det som gör segern till en större bedrift än en "vanlig" seger, vi får Simon utvisad i minut 20 efter att domaren sett något brutalt i en brytning som han var själv på älvvallen att se. Tänker inte sitta bakom en datorskärm och kritisera domare, nöjer mig med att säga att det var ett beslut modell osäker.

Resten av matchen blir ett krig där jag är oerhört stolt över alla i dagens matchtrupp. Vi fortsätter skapa lägen med en man mindre, Lilla bombar som vanligt en frispark med kvalité som går ribbkrysset, bakom målvakt och ut.

I andra halvlek snackar vi om vikten att inte bjuda på något, våga anfalla vid klara lägen och visa tålamod och döda tid i matchen. Ljusdal har vittring på kvittering och slänger in bollar i vårt straffområde där Adam i mål gör sitt livs match i sff tröjan, viktigt! Då de får en straff efter att Rehnman gått lite bryskt in i en duell i staffområdet och hemmaspelaren sätter den säkert i mål står vi i ett vägskäl denna säsong. Ska vi lägga oss ned och tycka synd om oss själva för att världen är orättvis eller ska vi anta utmaningen? Svaret blir det sistnämnda, Vi vågar gå för seger och Rehnman skickar ett inlägg och där dyker han upp, "The Flying Assasin" Lundström, och trycker in tvåan med pannan, hans nionde!?! på fem matcher. Sedan rider vi ut ett krig och skapar 3-4 klara lägen, Adam spikar igen och räddar allt. Jag må vara hes, 10 år äldre och tokslut, men det är för stunder som dessa jag aldrig lär släppa fotbollen. Är oerhört stolt över grabbarna och denna seger hade vi ej fixat ifjol, vi är ett annat lag nu,  Älska att vinna!!!!!!!!!!!!'.

Tjingeling från bussen!

Hemma och fortfarande glad. Om någon missat det var Henrik bortrest denna match och jag vara ansvarig för träning inför match och matchcoachning. I Tisdags blev jag plötsligt liggandes i feber, ruskigt dålig tidpunkt men igår Torsdag var jag feberfri och Henrik kunde lugnt åka till Gotland. Kanske därför jag var lite extra het i kvällens match mot Ljusdal. Schysst tränare i Ljusdal, het han också men efter match ingen sura miner, så ska det vara.

Tänk att vi har spelat fin fotboll många matcher denna säsong men i den match där vi kämpar, sliter, krigar och dödar ytor är jag om möjligt ÄNNU gladare efteråt. Allt blev ju så mycket svårare med en man mindre i 68 minuter och att vi kan vinna efter Ljusdals kvittering är strongt!

Laget:

Adam

Spång          Danne     Felix       Rehnman

Victor                Poppe                Simon

Lilla                  Ivan                Lundström

Avbytare: Stenberg, Alex, Robin, Christer, Enarsson Jr, Holm, Adde

• En jäkla tur att vi hade numerären på bänken. Alla utom Alex och Stenberg spelade, ALLA 18 BIDROG!
  • Adde skadade sig på uppvärmning, han skulle startat annars, någon ville testa oss idag känns det som....
  • OTROLIGT trött nu, när jag blir ansvarig snurrar matchbilder konstant i huvudet, ibland på mindre bra tidpunkter på dygnet...tur att Henrik snart är hemma igen..
  • 3-3 för Niffen ikväll mot Kilafors, inte så tokigt utan så mycket hjälp från vår trupp denna match.