Vinst med tennissiffror!

Bollnäs - SFF 3 - 6 (1 - 3)


Molin

Spång  Danne    Felix     Rehnman

Victor       Robin       Poppe

Holm        Ivan        Lundström

Avb: Stenberg, Adde, Terje, Alex, Lilla, Strid


Jag skrev innan denna match att spelmässigt var det den match jag såg fram emot mest i årets seriespel. Och ingen kan väll säga emot att det var en match som bjöd på mycket anfallsfotboll, fullt ös framåt och två lag som vill ha bollen och skapa lägen genom passningsspel.


Vi börjar matchen hysteriskt och efter 15 minuter har Ivan gjort hattrick efter härliga förarbeten av Victor och Lundström X2. Ivan visar riktigt bra form och är het i och runt boxen, spelar också ett smartare spel ute på planen numera, roligt att se!

Vi fortsätter trumma på och skapar tre kanonlägen, ett ribbskott från Rehnman, ett friläge från en hyperrapp Lundström, samt ännu ett avslut från Ivan som med vänstern skjuter stenhårt utanför men 0-4 kommer ej i dessa lägen.

Då vi slarvar lite och tappar boll i ett utsatt läge centralt (sådant som händer om man vill spela fotboll) får Bollnäs en hörna i det anfallet. Efter en del tumult, Pontus blir inknuffad i stolpen och våra spelare väntar på signal,  hamnar bollen hos en Bollnäs spelare. Denne får ostört sikta, måtta och skruva in bollen i nät med vänstern.
En klyscha, men spela tills domaren blåser! Domarna gör annars en bra insats i matchen, visar känsla vid fördelar och ingen energi läggs på honom, då är domaren bra! T.o.m. assisterande domarna gick in och tog beslut, det tror jag inte jag sett annars hittills i år.


Ett Bollnäs som försöker spela fotboll genom och framförallt runt oss, inte tjonga över oss, skapar ett jätteläge till på nick efter en kontring och inlägg, den går dock i ribban ut.

1- 3 i halvtid borde, sett till chanser och lägen som "bör" vara mål, ställningen vara 2 - 5.

I andra gör Bollnäs 2 - 3 i sitt första riktiga anfall och även 3 - 3 i sitt andra. Båda målen frukten av att Bollnäs har kvaliteer framåt och att vi försvarsmässigt inte jobbar tillsammans och skapar numerära övertag i försvaret.

Efter kvitteringen känns det ändå som vi tar tag i oss själva och fortsätter att tro på det vi ska göra. Hemmaspelarna hinner inte riktigt med och vi får många frisparkar. Då Lilla hoppat in känns varje frisparksläge som en het målchans och mycket riktigt skjuter han en frispark som Poppe styr in i mål, underbart! Då Bollnäs får en spelare utvisad efter två gula kort känns det relativt lugnt, dock alltid en skör ledning med ett mål. Tror det är Victor, eller broder Poppe, som då sätter en lång boll i djupet, efter duell med Lilla tappar hemmamålvakten bollen till denne som rullar den i öppet mål. Victor får sedan kröna sin härliga match med att knoppa in 3-6 efter inlägg från Pontus.


"– Ljusne är bra taktiskt, men Söderhamn är väl det bästa fotbollslaget, konstaterade tränare Nilsson i Bollnäs."

Schyssta ord från Bollnäs tränare i Kuriren. Jag betalar tillbaka med orden att det är en seger för fotbollen i Hälsingland om Bollnäs sätt att spela fotboll leder till en toppplacering i fyran.


Nu hade jag kunnat sitta och gnälla över tre insläppta mål, jag väljer istället att lägga fokus på de sex mål vi gör samt de chanser vi skapar och den vilja vi ändå visar att spela konstruktiv fotboll i hela matchen, ibland hackar det, men det måste det få göra och ändå ska vi fortsätta, annars  tappar vi modet och viljan att spela fotboll. Destruktiv kan de flesta lära sig att vara, konstruktiv däremot, det är svårare och kräver mycket mer.


Vi kan förbättra en del såklart, men jag gillade koncentrationen vi hade från start i dagens match, viljan att vinna varje duell och varje närkamp, det som ledde till att vi också spelade mycket bra anfallsfotboll första 20 minuterna i matchen då vi har mycket boll p.g.a. detta. Att göra sex mål mot ett lag som ligger på samma poäng inför matchen är STARKT!!!

Och vi VANN, det är ALLTID roligt!

Försvarsmässigt handlar det INTE om målvakt och backlinje. När vi inte har boll är vi 11 försvarare, så för att förhindra tre insläppta mål måste hela laget hjälpas åt ännu mer i vissa situationer. Lämnas våra backar i 1 vs 1 eller 2 vs 1 mot motstånd som har kvalitee, då kan vi släppa in tre mål.

Adam knäskadad så Molin, 16 år, gör debut i fyran. Han kan inte göra något åt målen och gör en bra match.Mer imorgon, det fokus jag läre lägga för att köra en automatväxlad buss till Bollnäs har gjort mig helt slut, var så trögt att växla!


Tjingeling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0