Olika vägar till toppen..

...av division fyra satt jag och funderade på.

Ljusne AIK - Bra försvarsspel, ett tänk där det sällan bjuds på något, varken då de har boll eller inte har boll. Rutinerade centrala spelare som passar mycket bra för att kriga och hålla tätt bakåt, farliga på fasta situationer och kryddat med Mancuso som alltid kan skapa lägen mot alla lag i fyran, ett eller två mål lyckas de alltid få in och det, i kombination med få insläppta mål gör att de just nu leder serien, knappt före oss. En mycket bra säsong hittills för Ångman och co.

Trönö IK- Ligger nu på tredje plats, mycket, efter att bara läst tidningen efter deras matcher, p.g.a. afrikanska inslag och krydda från någon som heter Mendy och någon ny framåt som heter/kallas "Cho" tror jag, samt en bra målvakt i Emil Johansson, Danne Pettersson och Thomas Wallgren (när han är med) såklart också bidragande spelare m.fl. . Helt rätt av Trönö att ta hjälp av dessa tillfälliga spelare om de vill vara med i toppen av fyran. Vi har också fått förslag på dessa spelare eller liknande men vi har valt att inte gå den vägen då det såklart skulle innebära att några av de spelare vi har i truppen skulle få ett halvår matchning i Norrala istället för i SFF, alt. gå till någon annan klubb. Tänk om vi hade tagit en sådan spelare som "Mendy" till oss, då hade kanske inte Felix Lingman, Fredrik Stenberg eller någon annan av våra spelare under utveckling, mittbackar,  fått visa vad de kan prestera.

Sådana dilemman ställs inte Trönö inför, vad som är rätt för en klubb behöver ej vara rätt för en annan.

SFF - Vi har börjat serien på bästa tänkbara sätt. De frön Henrik sådde ifjol har denna säsong börjat ge frukt och jag tycker, då matcherna spelas på spelbara planer, att vi allt som oftast gjort det vi kunnat hittills i år, har spelat den fotboll vi har spelare för och vill spela. Vi riskerar en del i vårt spel, ser ibland naiva ut, men för oss är jag övertygad om att det är det enda sättet att gå. Vi kan ej spela som Ljusne, som spelar sitt spel mycket bra, utan vi ska ha boll så mycket som möjligt, snabbt ta tillbaka den om läget finns och våga spela bollen genom laget, naturligtvis uppvägt med ett längre spel då tillfällen ges. Vi har i en match spelat skyttegrav försvar och försökt vinna på mestadels kontringar, Ljusdal borta men då hade vi en man utvisad och fick spela därefter.
Vi kan fortfarande förbättras en hel del såklart, och det gör vi genom att ha kvalitee i träning, vara målmedvetna och ha förståelse att varje match/träning kräver 110 % inställning till att göra jobbet för att vi ska få resultat med oss.

Långt kvar av serien, många utmaningar kvar för alla tre lagen, ingen har hittills vunnit något.


Roligt för fotbollsintresserade runt Söderhamn att dessa tre lag är inblandade i toppstriden. Och känner jag er rätt håller ni nog inte tummarna för oss, i alla fall inte de flesta av er....=)
Tjingeling!


Kommentarer
Postat av: Denka

diplomatiskt omdöme av vägen att gå för vissa lag :)

2012-06-19 @ 12:25:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0