Delsbo hemma och fin sorti av Sverige

KL 19.00 Hällåsen

Söderhamns FF - Delsbo IF


Efter match mot Forsa på Söndagen, Träning måndag och träning Tisdag tar vi oss ann seriesjuan Delsbo på Åsen ikväll. Tätt med matcher och mycket matcher har lett till en del slitage i truppen. Det i kombination med att några jobbar kväll och några är förkylda fick ner antalet på gårdagens träning till en oroväckande låg nivå.


Jag drog min vanliga skröna som jag faktiskt tycker stämmer, spelar ingen roll om det är 20 eller 2 på träning ibland, VILL man bli en bättre fotbollsspelare individuellt kan man såklart bli det om man så är själv med en boll.  Som lag är det såklart lite svårare att förbättras då många fattas. De som var på träning visade alla att de ville bli bättre igår, bra så.

Delsbo har spelat många täta matcher och förutom en stor seger mot Forsa med 4-0 har det oftast handlat om segrar och förluster med ett eller två mål. Ett stabilt division fyra lag helt enkelt som naturligtvis siktar på att göra säsongens match ikväll mot oss. Vi älskar utmaningen och trots en del slitage ska vi sträva efter att spela det spel vi tränar på. Då vi lyckas med det brukar det innebära att vi har stort bollinnehav som leder till målchanser och ibland till mycket mål. Aggressivt försvarsspel som leder till att vi har bollen ofta.
Positivt med mycket mål såklart den senaste tiden men att vinna med 1-0 ger också tre poäng och vi kan inte kräva att vi ska göra 6-9 mål varje match (dock en jäkligt skön bonus om det blir så fler gånger).

MEN, som vanligt gäller det att har rätt inställning på alla kroppar och huvuden, annars förlorar vi mot Delsbo och förlora, det är tamefan bland det värsta som finns!

De yttre förutsättningarna verkar bli optimala för match, fin sommardag, bra plan och visst kan vi väl räkna med 300 personer i publiken ikväll?

ÄLSKA ATT TÄVLA!!!


Igår vann Ljusdal mot Trönö med 1-2 i Trönö och är ny serietrea. Ingen stor skräll även om jag innan match kanske trodde lite mer på TIK. Ljusdal är ett lag som kan slå alla lag i serien men även spela jämna matcher mot alla lag. Nästa omgång möter de LAIK och det kommer bli en jämn/spännande match.

Vi har Delsbo ikväll och sedan Trönö nästa Fredag, två matcher kvar där vi ska göra maximala prestationer för att få med oss resultat. Sedan ska slitna kroppar ta några veckors sommarvila.

Sverige besegrade Frankrike igår. Jag ställde mig frågan hundra gånger under match, VARFÖR vågade inte vårt landslag spela fotboll i matchen mot Ukraina? Nerver i början av matchen ok, "enkelt" spel i början av matchen, ok, men sedan? Då nerverna släppt och alla har insett att tjongbollar på en forward inte gav något positivt hade man väl i alla falla kunna försökt SPELA fotboll, inte sparka?
Igår hade vi kunnat få stryk med 0-3 jag hade ändå vart MYCKET stoltare över vår insats än i matchen mot Ukraina. Försöka och förlora, det är en sak, men att inte våga alls och förlora, det är bittert!
Även försvarsspelet igår hade en helt annan positiv desperation över sig än i första matchen och med det försvarsspel och inställning vi hade igår hade inte en gammal man, 36!?! årig gubbe =)!!,  nickat in två mål på oss.
Enligt tränare Henrik är Mellberg en helig ko som man ej får klanka ned på, jag har ibland vart besviken över hans långa uppspel med snö på till Målgan på topp, men efter hans insats i denna turnering, framförallt igår, är jag beredd att hålla med Henrik. Blir ett hål att fylla då "Tjur" Mellberg slutar.

Zlatan, har du gjort något fult mål någon gång?
Det målet med Chippens läckra nedtagning, Mellbergs brytning i Frankrikes kontring, Zlatans pass---rörelse till Källström, Sebbs inlägg till Zlatan och Zlatans brutalt snygga avslut får bli mina minnen av Sverige från denna turnering. I nästa mästerskap kan vi också åka ut ur gruppspelet, men då hoppas jag vi gör det efter att ha vågat spela fotboll från minut ett i turneringen.....samt visat desperation/koncentration i försvarsspelet i hela matcherna!


Ses på Åsen ikväll,Tjingeling!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0