3 poäng mot Delsbo!

SFF - Delsbo 3 - 1 (1 - 1)
Mål : Lundström X2 (straff + assist Lilla), Holm (Lundström)

Adam

Adde    Felix     Stenberg     Strid

Simon     Poppe       Victor

Lilla          Ivan        Lundström

Avb: Holm, Robin, Spång, Alex, Terje, Molin, DanneVi tog en riktigt, riktigt skön seger hemma mot Delsbo ikväll. Viktigt att vinna matcher där vi inte lyckas med allt hela tiden, där det ibland studsar lite mot, när det inte går som på räls som det gjort i många av årets matcher. Viktigt och starkt att ta tre poäng i sådana här matcher. Delsbo gjorde det svårt för oss och slet hårt i ett tight försvarsspel där vi för första gången i år fick möta ett motstånd som spelar man-man på det centrala fältet. En stund ställde det till problem för oss och tvingade oss spela lite mer i luften och långt än vad vi vill. En halvtimme in i matchen börjar vi dock ta över och Delsbos spelare börjar se lite trötta ut. De har då gjort 0 - 1 på en fint slagen frispark som förlängdes av en panna in i mål. En Delsbo försvarare agerar sedan oerhört klumpigt då han två gånger springer ned Lundström i straffområdets yttre del, andra gången blåser domaren helt rätt straff,  uppbackad av assisterande domaren. Så jäkla roligt att se dessa domare på linjen då de vågar ta beslut, helt rätt beslut också! (När fan blir gammal blir han religiös....) Säker kvittering av Lundström.

Ingen spelmässig succe, ändå helt ok avslutning på halvleken från vår sida.

I andra halvlek väntade jag mig att vi ska ta över totalt men efter 55 minuter är matchen spelmässigt ganska jämn ännu, Delsbo spelar bra efter sina förutsättningar och ger oss full huggning i spelet, de skapar dock inga heta målchanser
. Då kliver matchvinnare Lundström fram och efter en passning från Lilla vänder han, tar lite yta och smäller dit bollen i nät från halvdistans, underbart! Vi skapar mer och mer och får in energi från spelare som börjat på bänken. Holm skapar några lägen innan Lundström serverar honom ett kalasinspel efter backen som Niklas kan stöta in i mål från nära håll. Vi har några fina lägen att öka på ledningen men siffrorna slutar med 3-1.
3 poäng i en svår match där spelet stundtals hackar, helt jäkla underbart på sitt sätt!!!


Ljusne vann mot Ilsbo borta och naturligtvis vann de med 1-2, Italienska som de är.... LAIKen har nu 28p och vi har 27p, Bollnäs på tredje plats har 21p.


Nu tar vi ledigt från gemensam träning Torsdag t.o.m. Söndag. Sedan ska vi göra en grymt bra träningsvecka inför sista urladdningen hemma mot Trönö IK på Fredag nästa vecka. Träning Måndag nästa gång alltså.


Som Henrik sa i något sammanhang i förra veckan, det är inte den bästa startelvan som kommer att vinna denna serie, det är den bästa truppen. Bara att kolla vår bänk denna match för att förstå att vi  är riktigt nöjda med vår trupp i år. Vi kommer även att köra rotation mellan spelare från match till match. Serien är lång och vi behöver så många spelare som möjligt fräscha så mycket som möjligt. Att börja på bänken i år är inte samma sak som att vara "bänkad" som man kan vara i trean där "enbart" tre byten får göras. Ikväll kommer alla utespelare som börjar på bänken in och bidrar verkligen till segern, vi är starka som grupp denna säsong!Tjingeling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0