Regionalt gruppspel 2, Futsal SM

Regionalt gruppspel 2, 21-22 januari, 2011


Kvalificerade lag:
Herrar: Söderhamns FF (vit/vit/vit), Lira BK Luleå (gul/blå/blå),
Kubikenborgs IF Sundsvall (gul-svart/svart/gul-svart)

Herrar
10.00 Söderhamns FF – Lira BK
12.40 Kubikenborg–Förl. Söderhamn/Lira
15.20 Segr. Söderhamn/Lira-KubikenborgKolla in Lira BK här:
http://www.lirabk.se/

Kolla in Kubikenborg här:
http://www.laget.se/KUBIKENBORG/Detta innebär följande för mig. Jag och Henrik ska på det årliga tränarsymposiet, denna gång i Sundsvall. En av årets höjdpunkter för en tränare enligt mig. Nu blir det till att avbryta detta lite tidigare än planerat och med illfart ta sig till Bollnäs på Söndagen. Mycket kan jag missa, men inte vårt SM kval i futsal!!!

Redan klart att Pontus och Victor är bortresta denna helg. Tråkigt såklart för oss som lag men samtidigt öppnar det dörren till mer speltid för någon annan.

Vi släppte in 10 mål i helgens två matcher. Lite mer än två i snitt varje 20 minuters spel. INTE bedrövligt direkt mot detta motstånd men visst vill jag att vi släpper in ännu färre mål nästa helg. Nöjd har jag sagt förut att man inte får vara, inte speciellt länge i alla fall,  då hamnar man på hälarna och får en örfil direkt. På onsdag och Torsdag ska vi jobba på att bli ännu tätare i försvarsspelet. Anfallsspelet, 25 mål, är ju en sjuk siffra, där måste vi bara ha samma kvalitee som i föregående matcher, vara kliniska i de lägen vi skapar, för lägen kommer vi att skapa även i kommande matcher.

För de som aldrig sett en futsal match rekommenderar jag att komma till Bollnäs på Söndag. Ni som tror att KM, Ljusnan Cup, Intersport Cup o.s.v. är futsal kommer att få se en helt ny sport. 2X20 minuter, inga HCP straffar, ingen panik för att tiden rinner ut och något lag ska ha straffar, rent spel då 6 frisparkar kan bli förödande, matcher som pulserar mellan riktigt högt tempo och bollrull för att öppna ytor i anfallsspelet, flygande målvakter, time outs m.m.

Synd bara att inte ett RENT futsal lag kommer till Bollnäs. Göteborg Futsal Club, Ibra Futsal Club, Falcao FC (Utslagna!?!) eller liknande. Det som var så roligt med Ervalla, ett lag som lirar futsal. Häftigt att se hur de jobbar för att lura motståndarna med "futsal" löpningar.
Nu är ju inte vi direkt lättlurade i vårt försvarsspel längre, men visst gjorde de två "riktiga" futsal mål på oss.
Dels när de plockat målvakten och gör 6-8 på oss, en stenhård macka på en spelare på "bortre stolpen" som enkelt sätter den i tom bur. Bra prestation. Ett när deras "Cierre", eller playmaker lirar "in" i vårt lag, går själv, får ett tillbaka spel och spelar en spelare på ena stolpen. Eller blev det verkligen mål då? Kan ha vart så att de missade det läget när jag tänker efter....

Sedan fick de två oerhört billiga frisparkar som de gör mål på. De filmade en del, utan att klaga för mycket. Krister fick ett läge att påminna en av Ervallas spelare hur det känns att verkligen förtjäna en frispark i slutsekunderna, han tog den....

Vi är inte ett futsal lag, även om jag någon gång skulle vilja att de som ville kunde ingå i ett sådant. Vi har futsalkvaliteer och en del "futsal" tänk. Men vi har tränat för lite på det i anfallsspelet för att kunna kalla oss ett sådant.
Jag tror futsal är en sport som kommer att fortsätta växa lavinartat. Det händer så mycket på planen, små, läckra finesser belönas ofta med mål eller heta målchanser. Matcher som svänger. Massar av mål. Vi låg under med 4-3 mot Ervalla i halvtid. Slutresulatet blev 9-6, massor av känslor och massor av mål. Grädden på moset i vanlig fotboll upplevs ständigt.

Men fotbollen ÄR alltid viktigast i SFF, såklart!

Träning i veckan:
Tisdag, fys Åsa spegelsalen 16.30
Onsdag, Ljusne, Futsal kl 21.00
Torsdag, futsal, återkommer med tid och plats...

De spelare som ej tränar/spelar futsal tränar istället fotboll med Norrala IF, vår samarbetspartner.
Där är Lasse Nyström klar för tränarsysslan, en av Hälsinglands högst utbildade tränare, kul och säkert en bra lösning för dem och oss.
Se där, jag hittade visst målskyttar från helgen:

1. Benny Dahlin, Trönö IK (8)
2. Matts Jonsson, Växbo IF (7)
3. Robin Modd, Rengsjö SK (6)
Magnus Wallgren, Trönö IK (6)
Luke Dullaghan, Stugsunds IK (6)
Göran Ståhlberg, Skogs FF (6)
Gustav Jonsson, NorrHam HIF (6)
4. Christian Törnros, Rengsjö SK (5)
Erik Wästman, Rengsjö SK (5)
Tomas Wallgren, Trönö IK (5)
Anders Jakobsson, Långheds IF (5)
Erik Ekengren, Ljusne AIK FF (5)
Viktor Roos, Arbrå BK (5)

Oh, NEJ, det var senast jag spelade inomhus på "allvar", Ljusnan Cup 2009 med TIK.....
hahahahahahah


/Självgod idiot


Tjingeling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0