Ursäkta för all futsal!!!!

MEN, vi är i sm slutspel i min favoritsport, så fram till helgen efter den 11/2 får ni stå ut med mitt futsal skriv i bloggen..... Eller läs någon annans blogg! =)


Futsal EM startade i förrgår i Kroatien. Och min tysk-engelska Eurosport fungerar, så jäkla skönt då de sänder matcherna!!!!
Igår Italien - Turkiet där Italien tillslut vann med 3-1. Turkiet höll dock jämna steg länge, framförallt med en defensiv och försvarstänk som liknade en klubb i Hälsingland....det höll på att räcka till poäng mot Vm trean.

Kolla gärna på en match, TITTA på rörelsen lagen har, löpningar efter slagen passning, löpningar för att lura motståndarlaget, underbart! Sedan kan vissa säkert tycka att det bli för mycket defensivt, låst spel, "för" bra försvarsspel. Titta vilket tänk lagen har i de omställningslägen som bjuds.....Jag njuter!


Nedan de texter om skickas ut till media om de lag som slåss om topp fyra i Sverige i Futsal:


HERRAR
FC Ibra
FC Ibra är en Futsal-förening som startats av fotbollspelare med många elitmatcher i benen. FC Ibra kommer efter namnet till en av världens största fotbollspelare Zlatan Ibrahimovic. Zlatan är också klubbens president!
FC Ibra har tagit sig till final bland annat genom seger mot Åkarps IF med hela 14-1 samt oavgjort mot Malmö City, 6-6, i sista omgången. Det räckte för att ta sig till SM-finalen i Falun den 11 februari.
Klubben hade som målsättning att ta sig till SM-slutspel 2010, något man inte lyckades med. Nu tippas de som storfavoriter till guldet i konkurrent med Götborgs FC.



Söderhamns FF
Söderhamns FF har tidigare spelat i två SM-slutspel; 2007 och 2009. Första gången hamnade laget på en tredje plats efter vinst mot Spårvägen. Sämre gick det 2009 då Skövde AIK och Kinna blev för svåra.
Till årets slutspel har laget besegrat Västerås med hela 16-4, Futsallaget Ervalla SK med 9-6, Lira BK med 6-3 och slutligen Kubikenborg med 3-2. Den sistnämnda matchen stod länge och vägde – det avgörande målet slog SFF in när endast tio sekunder återstod.
Söderhamn tippar att FC Ibra och Göteborgs FC kommer att göra upp om guldmedaljen, men tror att de kan bli ”en jobbig nagel i ögat på dem.”
”Vi är ett lag som sliter som djur i en kompakt defensiv, bra dagar är vi svåra att göra mål på och samtidigt har vi kreativa, tekniska lirare som kan skapa oreda hos vilket lag som helst då vi har boll.”





Göteborgs FC
2011 förlorade Göteborgs FC SM-finalen mot Falcao FC från Stockholm i en rafflande final som fick avgöras på straffar. Räkna med att det är ett revanschsuget lag som kommer till Dalarna för att kriga om guldet!
Laget ”sticker ut näsan” och ser sig själv som vinnare där deras rutin från tävlingsmatcher, en genomtänkt futsaltaktik och bra spelare fäller avgörandet. Som finalmotståndare ser de gärna FC Ibra, som de mött flera gånger, senast i DM-finalen som slutade med vinst för GFC efter straffavgörande.
En spelare att hålla koll på är Emilio Rossi. Han betraktas som en av de mest talangfulla ungdomarna i Göteborgsfotbollen och har provspelat för flera toppklubbar i Premier League och Championship de senaste månaderna. En annan är Kristoffer Melin som får visa upp sig på hemmaplan då han kommer från Dalarna och spel i IK Brage.




Märsta IK
Märsta IK kommer till Falun och spel i Futsal-SM med stort självförtroende. De tippar sig själva som svenska mästare 2012, då de ”slår ur underläge och ingen förväntar sig att vi ska vinna guld”.
Klubben spelar 2012 i div.III och sitt deltagande i Futsal-cuperna ser de mer som ett sätt att hålla igång träning under vintern med matcher att se fram emot. Några av spelarna har erfarenhet från SM-slutspel i Futsal för P15, annars är det ett gäng ”utomhusspelare som spelar inomhus mest på skoj.”
I det regionala gruppspelet har man bland annat besegrat fjolårets svenska mästare Falcao FC. Efter 0-0 i halvtid tog MIK ledningen med 1-0, 2-0, 3-0 och 4-0 inom loppet av nio minuter. I det läget tog Falcao time out och bestämde sig för att spela med flygande målvakt vilket också resulterade i att de gör 1-4 i 13:e minuten. Falcao fortsätter matchen med flygande målvakt i jakten på kvittering. Laget gör visserligen två mål till, men släpper även till bakåt vilket gör att Märsta överraskande står som segrare med 8-3.
I den sista regionala omgången stod IFK Aspudden och Söderköpings IK för motståndet. Oavgjort mot Aspudden och vinst med 12-7 mot Söderköping innebar biljett till SM-slutspelet i Falun.



För fullständiga resultat från tidigare matcher se svenskfotboll.se/cuper/sm-i-futsal/



Tjingeling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0