Fys, sjukdomar och inför helgen

Så här skriver www.futsalsverige.se inför finalspelet i helgen.
Under finalhelgen i Falun kommer FC Ibra, Söderhamns FF, Göteborgs FC, och Märsta IK fajtas om titeln på herrsidan. Att den renodlade futsalklubben Göteborgs FC ses som favoriter är inte bara ett allmänt tycke utan det är även något de själva menar. Martin Norén från klubben förklarar:
- Vi vinner eftersom vi har mest rutin av tävlingsmatcher i futsal, en genomtänkt futsaltaktik och bra spelare. Om inte vi vinner så hoppas vi att FC Ibra gör det eftersom de representerar göteborgsfutsalen som vi tillsammans arbetar med att utveckla. Vi har mött dem flera gånger i Göteborg sedan de bildades 2008, senast i DM-finalen som slutade med vinst för oss efter straffavgörande.


För det är faktiskt lite av en finalhelg där futsalen kommer mätas med fotbollen. Bortsett från redan nämnda Göteborgs FC  så deltar alltså även en andra helt renodlad futsalklubb från Göteborg, nämligen FC Ibra. Namnet kommer föga oväntat i från det svenska fotbollsproffset Zlatan Ibrahimovic som faktiskt har några fingrar med  i spelet. Eddy Lopez, som är en av initiativtagarna till FC Ibra, är sedan tidigare bekant med storstjärnan berättar hur det ligger till:
- Vi har varit kompisar länge och är det fortfarande. Han är positiv till klubben och stöttar den lite grann. Jag berättade namnet för Zlatan när jag hälsade på honom i Italien och vi fick tillåtelse att använda det.
Kampen om SM-guldet kommer dessa två futsalklubbar tampas om emot två renodlade fotbollsklubbar. Söderhamns FF som under föregående säsongen åkte ur Division 3 Södra Norrland samt Märsta IK som gjorde det motsatta genom att efter ett par år i toppen av fyran nu tog steget upp i Division 3 Norra Svealand.På förhand kan man tycka att futsallagen borde ta hem det hela men fotbollsklubbarna har på vägen till final visat att man kan överraska mot vana futsalspelare. Stefan Ekström från Märsta IK berättar om vägen till finalhelgen:
- Vår första match var mot fjolårets SM-vinnare Falcao FC där båda lagen började relativt avvaktande och inga större chanser skapades från något av lagen och när första halvlek var slut stod det 0-0. Det gjorde nog att vi började känna att det kanske inte var omöjligt att slå dom. Vi tog ledningen med 1-0 efter ett par minuter i andra halvlek och i och med det så började nog Falcao bli lite skärrade. När klockan visade på sex minuter utökade vi till 2-0 och efter nio minuter till 3-0. Tillslut kunde vi vinna med hela 8-3 och man kan faktiskt undra vilka som var mest chockade över det resultatet.
- Efter matcher mot FC Gute samt även mot Aspudden och Söderköping kvalificerade vi oss för SM slutspel i Falun där vi slår ur underläge. Ingen förväntar sig att vi ska vinna.


Hur det hela slutar får vi reda på lördagen den 11:e februari i Lugnets sporthall då finalhelgen inleds med semifinalerna Göteborg Futsal Club-Märsta IK samt FC Ibra-Söderhamn. För publiken från Dalarna är det en extra intressant spelare i Göteborgs FC att hålla koll på. Nämligen hemvändaren Kristoffer Melin som tidigare spelat för såväl IK Brage som Falu FK.
Ikväll fysträning med Åsa och enbart 8 spelare som kunde träna. MÅNGA i laget ligger/ har legat sjuka i februari. Lägg därtill att vi har några borta p.g.a. skador så är inte förutsättningarna de ALLRA bästa inför helgen. Men jag kommer ändå tro att vi kan göra bra prestationer i matcherna. INGEN kan sakna motivation och inställning i matcher som dessa. Och framförallt ska vi ha jäkligt roligt och ÄLSKA detta läge, vem vet när/om vi kommer hit igen? Futsal är en sport på frammarsch och snart kommer den att ha mycket större status i Sverige, fler utövare/lag och då kommer det inte att duga att ha det som vinterträning för att ta sig till sm slutspel....NJUT!
-"Pappa, pappa, kommer du ihåg när du var tjock och förstörde en köksstol?"
-Selmas sista ord innan hon somnade ikväll..hmm, JA Selma, jag kommer ihåg, det var en vecka sedan, tackar tackar!
Igår i alla falla en joggingtur, men det är inte lika roligt utan taggande fotbollsbilder i huvudet!
Tjingeling!

Kommentarer
Postat av: Per

Verkar som om vi ger en del på Unibet. Man kan undra varför de inte intervjuade vår blivande förbundskapten i Futsal..?

The bigger they are... Liten tuva... Davids kamp...

2012-02-08 @ 11:55:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0