EN DAG ATT MINNAS!!!!!

Söndagmorgon, hes, ont i huvudet, längtar efter mina döttrar, MEN, är så oerhört lycklig. I världens roligaste sport är vi tredje bäst i sverige. Sitter och tittar på bronsmedaljen där det klart och tydligt står FUTSAL, 2012 på en, i och för sig, silverfärgad medalj, som betyder brons.

Blir ingen lång text idag, återkommer en annan tidpunkt med mer ingående text om matcherna.

Vi mötte det rena futsal laget FC Ibra i semifinal, om nu någon hade missat det. Ett lag som till stor del består av fotbollsspelare som spelat på nivåer som allsvenskan, superettan och division ett men nu mestadels spelar futsal.

Vi gör en på många sätt FANTASTISK match. Det står länge 0-0 i en mycket jämn tillställning där vi tyvärr inte tar ledningen trots ett par riktigt fina lägen. Ett något frustrerat Ibra har som väntat mycket boll men svårt att omsätta det i lägen.Då jag från läktaren (avstängd) verkligen börjar hoppas på att vi kan "skrälla" gör vi ett misstag på egen planhalva, mot detta motstånd straffar det sig. Ibra tar ledningen i ett friläge och blir sedan något tryggare i sitt spel. Vi fortsätter att störa dem men de gör även 2-0 efter ännu, fast denna gång mett mindre, misstag i försvarsspelet.

I början av andra halvlek gör Simon en patenterad soloraid som bevisligen även fungerade bra på denna nivå och tåar snyggt in 1-2. Då svarar Ibra med att sätta en stenhård frispark i krysset, riktigt snyggt. De gör också ett fint "futsal" mål där deras "libero" eller bollhållare längst bak i banan spelar Ibras "pivot", går sedan läckert från vår forward centralt, får tillbaka bollen och skjuter i mål. Ett mål som ska vara MYCKET svårt att göra på oss i år, fint av Ibra. Vi saknar inte lägen men matchen slutar 4-1, Ibra vinner välförtjänt, missar även två 10 metare, MEN, MEN, MEN!!!! vi är INTE långt borta från SM final är min känsla efter matchen. Glädje, stolthet och lite frustration!


I semifinalen är det aldrig något snack om sakern. Vi KÖR över Märsta, ett nyblivet division tre lag i fotboll som hade förlorat sin semifinal mot Götebort Futsal Club med 5-2 och haft ledningen med 2-0. Det står 7-1 i halvtid, sjukt bra av oss!!! En blanding av vår härliga, "tråkiga" defensiv och vårt tänk i omställningar och ett MYCKET märkligt, fult spelande motstånd som drog på sig frisparkar över hela banan, hela tiden. 10 meters straffarna avlöste varandra.

I andra halvlek fortsätter v krossen till 11-3!!! Då slappnar vi av, funderar på hur bronsmedaljen ser ut, börjar försöka bjuda på lite för mycket show, anfaller varje gång med ALLA, några blir skadade och Märsta putsar siffrorna till 11-8, men då har vi också kunnat/ borde gjort 5-6 mål till. En galen match och en matchbild/mål som sällan/aldrig händer mot ett "rent" futsal lag som förstår att defensiven till stor del är nyckeln till framgång i denna sport.


Ibra vinner sedan finalen med 8-4 mot stads kollegan Göteborg Futsal Club. Fan. Surt. OM? OM? Tänk om?
Ni förstår vad jag tänker. Hur hade det sett ut om vi hade mött Göterborg i semi istället? hmm man får aldrig vara helt nöjd. Men förlorar man hellre ett guld än vinner ett brons? Hur som helst hade jag gärna viljat sett våra grabbar mot Göteborg också.

Vi är sveriges bästa fotbolls - futsal lag, jag är stolt över grabbarna i laget! Vi har vart här förut men min känsla är att vi aldrig förr haft en europa plats så nära inom räckhåll. Förr har vi vart chanslösa i semin mot SKövde och Brommapojkarna, men i år är vi där, vi hade med mer flyt och lite mer effektivitet kunnat skrälla och verkligen ställt till det för alla som hoppades på två "rena" futsal lag i final!! Jag skriver alltås INTE att vi var bättre än än Ibra, de vann välförtjänt, men vi är INTE långt ifrån.


SM BRONS!!!! SMAKA PÅ DEN!!! UNDERABART!!!

http://svenskfotboll.se/arkiv/cuper/2012/02/futsal-sm-2012-avgors-i-falun/


http://helahalsingland.se/sport/fotboll/1.4375843-sm-brons-till-sff

Nu ska vi ta med oss denna känsla utomhus och världens näst roligaste sport, fotboll. Kan dessa grabbar var 70 % så bra ute som de är inne går vi mot en ljus säsong. Kan de vara LIKA bra går vi mot en strålande säsong. Men det är fortfarande två olika sporter, futsal och fotboll. I den ena är vi i Sverigetopp och i den andra spelar vi just nu i en lingonserie. Det vill vi bort ifrån. Men då är det upp till bevis.

Spanien vann em guldet i futsal efter 3-1 seger  mot Rysslan i final.


Återkommer med spelares insatser m.m. då jag är lite piggare...=)


TJINGELING!!!!

Kommentarer
Postat av: bk

Ruggigt starkt! Inte bara att promenera hem en tredjeplats i futsal SM skall gudarna veta. Det visar på mycket fotbollskunskap, även om futsal är en anna sport i jämförelse med fotboll.

2012-02-12 @ 13:25:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0