Medgångar och motgångar

Denna säsong har ju resultatmässigt vart en motgång, vi i föreningen hade ju både hoppats och trott att vi skulle vara ett stabilt division tre lag även i år. Det utttalde målet vi i A-laget hade var att vi skulle släppa in mindre mål i år än ifjol och det har vi ju inte lyckats med. Vi har nu släppt in 44 mål på 19 matcher och det håller inte.
Vad detta beror på har vi ju alla teorier om men det är såklart något A-laget får ta en rejäl funderare över till nästa säsong. Kan ha förståelse för om vi släpper in tre mål eller mer mot lag som Hille, Huge och Selånger men att vi gör det i dm mot lag som Bergvik och Iggesund är under all kritik.
Jag har dock vart med om liknande säsonger förut, både i division två och tre med A-laget. Det bästa med dessa säsonger är att man i efterhand lär sig av de och kan kommer tillbaka mer förberedda. Det första året jag började sitta på bänken med A-laget åkte vi ur division tre, "Kepsen" och Trönö Hasse var tränare. Året därpå vann vi division fyra med Tumba och Hasse Olsson vid rodret. Sedan dess har SFF pendlat mellan division tre och två men kanske blir det då nästa säsong ett besök i division fyra, men vi ska såklart göra allt för att slippa det!!!
Det jag vill ha sagt är att världen kommer inte gå under om vi hamnar i fyran och klubben har vart på besök där förut och skuttat tillbaka.

Förra matchen höll vi nollan och fastän många jag träffat sedan den matchen vill framhäva hur usla Brynäs var så kan ingen ta ifrån oss att vi höll nollan och gjorde fyra mål. En stor del av den nollan vill jag tillskriva vårt grymma mittbackslås i matchen, Simon och Thure, samt ytterbackarna Adde (som nog gjorde sin bästa a-lags match i denna, som vänsterback) och Engström som hamnade rätt i sina tuffa satsningar. Även vår målvaktstränare Ola Bruce som de senaste två matcherna har stått i mål gjorde det bra. Inte så många räddningar men det snack och det lugn Ola sprider till backlinjen kan vara nog så viktigt. Adam och Alex har båda gjort bra matcher i år men när målen ändå fortsätter att trilla in förstår jag att Henrik vill ta till alla medel för en förändring.

Det kändes som bra division tre kvalitee ända från de bakre leden och då blir det mycket enklare att spela för övriga laget också. Jag och Robin börjar också hitta vårt samarbete på det inre mittfältet och på kanterna fick vi ordentligt hot med snabbe Tommy och den evigt löpande P. Holm och Ivan börjar också prata samma språk...Stef, Spång och Terje gör bra inhopp.
Heby är förvarnade, det är bara på pappret de möter ett bottenlag imorgon...

Spång stukad fot igen tyvärr, just när han började se ordentligt vass ut igen, Strid baksida lår och Danne A spricka i revben annars alla tillgängliga.

Tyvärr vann Avesta mot Rengsjö igår med 2-0 och gjorde vårt svåra läge ännu svårare, men det skiter vi i och vi ska avsluta denna säsong på bästa sätt oavsett hur det går i de andra matcherna.


Dragonen kl 13.00 imorgon och kl 16.00 smäller det,

Tjingeling!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0