Idioter...

..de finns tyvärr överallt. Ikväll fick match nr två i årets allsvenska avbrytas efter att en smällare slängts in på planen. Vem går på fotboll och slänger smällare? I kvällens match sprang t.o.m. en idiot ända fram till Helsingborgs målvakt Pär Hansson innan någon kunde stoppa honom. Vad är nästa steg? Hagelgevär på läktaren? Vidrigt.

SFF tränade ikväll på ett blåsigt Hällåsen och Badvallen.
Mönsterpass, Bollinnehav och Intensivt smålagsspel för dem som ej ska spela med SFFT imorgon.
Glädjande att se att vi blivit mycket bättre på att hålla bollen inom laget i dessa övningar. Alla tänker mer på vilka alternativ man har att passa bollen vidare redan innan man fått passningen. Börjar man fundera på nästa steg när man fått bollen hamnar man allt som oftast i tidsnöd...Vart man lägger bollen med sin första touch, vilka fötter man bör arbeta med, kroppsställning  och att ge lagkamrater alternaiv med rörelse andra detaljer vi förbättrat sedan mörka November. Och allt detta på Badvallen och kan man hantera den kan man hantera alla planer (förutom Delsbos=))

Hällåsens A plan är just nu så fin som jag aldrig tror att den varit förut. Jämn och tät och finklippt av en mycket belåten Väggen. Mindre belastning med matcher och träningar ligger visst bakom. Snart hoppas jag dock att vi åtminstonde får göra vår dagen-innan-match-träning på planen. Den är vår hemmaplan och då måste vi också få den fördelen att träna och känna oss hemma på den ibland.

Några sjuka i laget just nu, tur att det är några dagar till match...15 st på kvällens träning.

Imorgon match mot Edsbyn 2 med SFFT. Jag ska vara med och kanske borde laget då heta SFFP, SFFs Pensionärer...Nio spelare från A-truppen kommer att spela på den fina mattan imorgonkväll. Hade en liknande match hemma mot Kilafors ifjol. Vi trodde kanske att vi vunnit på förhand den matchen men fick 0-2 i baken i första halvlek. Vi vände till 3-2 men om vi inte gör det jobb imorgon som vi skulle gjort i en A-lags match vinner vi inte och det blir mycket tråkigt att spela...Sliter alla kan det bli en riktigt rolig match och så ska det bli!

Ikväll blev den provtränande finländaren Mattias klar för oss. Jag har bara sett honom tre träningar men att han besitter kvaliteer är det inga tvivel om. Dock har han haft ett två årigt uppehåll från fotbollen men innan dess har han bl.a spelat i finlands svar på juniorallsvenskan. Killen är en offensiv 22 åring och med några veckors träning ska det bli intressant att se hur bra han kan bli. Han har redan visat kyla i smålagsspelet, har fin teknik och han verkar vara en bra kille socialt. Välkommen!

 

Tjingeling
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0