Vad är en talang?

Fotbollskunnande + ambition
Talangfull. Ett ord man ibland hör om spelare runtom i vårt disktrikt. Men vad är egentligen en talang i fotboll?
Och hur många i vårt distrikt kan fortfarande kallas talanger om man har denna text i åtanke då man pratar om en talang?


På denna sida hittade jag följande text som jag tycker är intressant i ämnet:
http://njkc.blogg.se/2010/april/svenska-fotbolls-framtid.html

Vad är fotbollstalang?
Är det en medfödd förmåga att behandla en boll med fötterna, möjligheten att se ytor som ingen annan ser eller är det uppoffrande och vilja att lägga ner extremt hårt arbete? Sanningen ligger någonstans mittemellan eftersom samverkan mellan fotbollskunnande och ambition skapar den moderna fotbollstalangen. Det räcker inte att ha god teknik eller enorm speluppfattning numer i en industri som är extremt konkurrenskraftig. George Best och Frank Worthington typen är ett utdöende släkte. Dessa hade i och för sig överväldigande egenskaper och var före sin tid på vissa områden. Var hade de varit idag om de hade skött sig utanför planen? George Best hade kanske varit vid liv och Worthington hade kanske inte behövt sälja sina gamla troféer för att klara hyran. Tränaren är alltid den som har sista ordet och respekterar man inte det får man ta konsekvenserna.

Denna text om John Guidetti, 18 år, Manchester City.
Laid-back och medievänlig har han blivit lite av en gullegris i Allsvenskan när han går på lån till BP efter ett bra år som U18/reservspelare i Manchesters nästbästa lag. Att prata om Emmanuel Adebayor och Carlos Tévez som om de är polare som sitter och spelar Playstation tillsammans på vardagskvällarna är charmigt och det verkar inte vara skitsnack. Hans roliga stil åsido så är han en fantastiskt spännande spelare. Han gör hattrick inför ögonen på Paolo Mancini, överraskar på a-lagsträningarna och avgör matcher på egen hand. Guidetti är en sällan skådad träningsnarkoman. Han hörde att ett moment måste repeteras tiotusen gånger för att nå teknisk perfektion och har därför tio fotbollar i sin lägenhet där han nöter, nöter och nöter. Tre gånger om dagen lägger han sig i isbad för att rehabilitera sin kropp så att han orkar träna mer. Klubbar slogs för att få hans underskrift men det blev storsatsande Manchester City. Vi får hoppas på att BP spelar John så att man får se honom i hela matcher och inte enbart i spelsekvenser men han är vad alla klubbar vill ha och något som vårat landslag desperat behöver: en målskytt.

När jag får mer tid ska jag skriva ned de egenskaper jag tycker är de viktigaste för att någon ska kallas talangfull.
Men nu vaknade Selma på övervåningen och jag måste rusa...

Tjingeling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0