Dagens match

Match i Hudik mot HFF och så här lät det efter förra årets träningsmatch lagen emellan:Då kom äntligen den, i alla fall på förhand, kanske största värdemätaren av försäsongsmatcherna. ABK spelar ju i division två, den serie SFF ramlade ur ifjol. Tyvärr saknade vi några spelare som av skador, jobb och resor ej var tillgängliga för match. Dock inget att skylla en eventuell förlust på, man ställer alltid upp med en trupp man tror på och som ska jaga den prestation laget kom överens om. Det som var lite synd var att vår bänk inte fylldes med det nummer av spelare man får ha där, men till nästa match är de flesta tillgängliga igen.
Ok, till matchen igen…
Första halvlek är nog det närmsta vi kan komma perfektion i vårt försvars agerande. Vi sätter press/styrning precis där vi kommit överens om vilket leder till att ABK slår bollarna dit vi vill. Väl där tar vi tillbaka bollen och det som var riktigt kul att se och som vi saknade lite i helgens cup var hotet i djupled. Alltid två till tre spelare som ger alternativ i djupet. Det i kombination med att vi återigen såg riktigt bollskickliga ut då vi spelar oss ur trängda situationer, tack DINA hallen, ledde till att vi äger och kontrollerar första halvlek. Vårt försvarsspel bygger på tydlighet, närhet, aggressivitet och en ödmjukhet att ta ”skitjobbet” som krävs och det gör verkligen alla i första halvlek.
Vi tar ledningen efter att jag nickar en långboll mot ABKs mål och en försvarsspelare styr den i eget mål. Hade kanske vart roligare att göra mål på något av de finare anfallen vi har men målen räknas ändå, ingen kunde säga något om vår ledning. Två noll gör jag själv på en frispark från långt håll och det var i alla fall snyggare än ett noll…

I halvlek pratar vi mycket om att inte gå ut i andra och vara nöjda, sånt straffar sig direkt. Men att vara lite nöjd och bli lite bekväm smyger sig lätt på efter en sådan bra halvlek. Mycket riktigt ger vi bort initiativet till ABK. Plötsligt slår de bollar genom oss då vi är lite sen i överflytning och plötsligt får de några hundradelar extra när vi inte sätter in den press vi gjorde i första. Reduceringen är mycket turlig, ett ”misslyckat” inspel som letar sig in efter backen och stolpe-stolpe bakom DJ in men ABK förtjänade då ett mål. Och de förtjänade också kvitteringen som kom några minuter senare efter en omställning på ABKs högerkant och ett inspel som avslutades med en bredsida i mål.
Efter ABKs kvittering jämnar spelet återigen ut sig och sista tio minuterna tar vi över kommandot igen, skaffar oss hörnor och både Robin och Ivan har lägen att sätta trean. Men den kommer i minut 90 då Simon slår en överlång hörna som jag nickar till Robin som sätter bollen i mål.

Stort jubel då denna match var av sådan karaktär att båda lagen gärna ville vinna, det märktes både i närkamper och på motståndarnas kroppsspråk efter matchen.
Men kanske störst jubel för den match vi gör i första halvlek och som vi avslutar andra halvlek.
Stor eloge till hela laget!

Nu tar vi påskledigt tre dagar och vilar ut trötta ben och kroppar. Till veckan kommer några relativt tuffa aeroba pass då vi ska skaffa oss det sista lilla flåset som fattas för att göra två halvlekar som kvällens första samt en del annat smått och gott…

GLAD påsk!

/nr 14

Lika positiva tongångar ikväll? Återkommer....

Tjingeling! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0