Ut med det gamla och in med det nya!

Tyvärr en tråkig, träningsfri kväll för mig ikväll. Kände mig hängig igår och idag när jag hämtade Hilma och Selma efter jobbet och skulle gå hem med barnvagnen blev jag andfådd, svettig och svag. Har något skit i kroppen som jag hoppas försvinner till träningen imorgon. Matchen mot Hudik på lördag är en match jag inte gärna missar...dock lyssnar jag bättre på min kropp nuförtiden än vad jag gjorde när jag var yngre. Många gånger har man vart en idiot och tränat trots halsont, feber, ja t.o.m. med mördarbakterier i ryggraden och 40 graders feber (Skövde, sm slutspel i futsal i och för sig, värt att dö för!).

Lite har hänt runt klubben/laget sedan igår:
Patrik Rönnqvist är ny ordförande i klubben, varmt välkommen!
Daniel "DJ" Johansson som stod i mål för oss ifjol har skrivit på för sin moderförening Trönö. Danne gjorde tidigt klart för oss att han inte ville satsa på fotbollen men har ändå "hållt igång" och tränat några träningar med oss. Bara att önska lycka till i "nya" föreningen och hoppas han finner glädjen med fotboll igen!
Tillsammans med Henrik Westberg, Tobbe Wallin och Klas Uppvall är han nu de spelare vi tappat sedan ifjol, tur då att vi fyllt på rejält och vi går in i denna säsong starkare än vad vi var ifjol. 

SFFs A-lag 2011:

TRÄNARE           HENRIK ÅHNSTRAND   (Ny, fd. lagledare)   
TRÄNARE           LARS OLSSON                 
TRÄNARE           BENNY DAHLIN                 
MATERIAL          BÖRJE ANDERSSON       
MV TRÄNARE      OLA JÖNSSON                 
SJUKVÅRD         PER SVENSSON   

1.   ADAM SKHIRI, MV    (ny SIK)                                      
16. ALEXANDER BLOM, MV                                  
2.   EMIL HELMERSSON (ny SIK)
3.   JOHAN PERSSON  (ny SIK)                                                  
4.   TOMMY NORD                                          
5.   PONTUS OLSSON                                      
6.   VICTOR OLSSON                                       
7.   SIMON ÅBERG                                           
8.   BEHZAD PALANI                                        
9.   ROBERT LUNDSTRÖM                                             
10. NIKLAS HOLM                                           
11. IVAN LEVOSKHO                                     
12. ROBIN OLOFSSON                                  
13. OSCAR SPÅNG  (ny SIK)                                      
14. BENNY DAHLIN                                        
15. FELIX LINGMAN (ny SIK)                                      
17. DANIEL ANDERSSON                             
18. STEFAN LYUBENOV  (ny SIK)                         
19. ANTON FORSBERG                                
20. ANDREAS OLSSON                                 
21. MARTIN STRID   (ny SIK)                                     
22. MARCUS JONSSON
  (ny SIK)                              
23. MICKE ENGSTRÖM
24. ROBERT OLSSON                                 

  Henrik, ny tränare i SFFJag vet inte hur långt denna trupp kommer att räcka, lååångt hoppas jag, men att den låter mig skriva en mer positiv text än denna efter säsongen är jag övertygad om!!!:


"2010, en säsong som vart en känslomässig berg och dalbana"

Vi vinner de två sista matcherna i serien och kommer tillslut på en femteplats i serien. Mot ett extremt skadedrabbat Brynäs vinner vi komfortabelt med 0-4 och glimrar stundtals till och är spelmässigt på den nivå vi hade hoppats ligga på oftare denna säsong. I sista matchen mot Valbo går det inte att spela fotboll då planen är mer en bassäng än en fotbollsplan. Vi vinner med 3-1 i en match som man enbart kommer att komma ihåg p.g.a. de yttre omständigheterna.

Vi är inte nöjda med en femteplats i serien även om vi inte tycker att det är en lika stor besvikelse som folk/publik och media runt omkring laget verkar tycka. Med facit i hand var en topp fyra placering en realistisk målsättning inför säsongen. Tre lag har vart på en högre och framförallt jämnare nivå än oss. Falun (kan inte förstå att de INTE vinner serien), Kvarnsveden och Huge har vart bättre än oss just denna säsong. Hille måste jag också ge ett stort beröm till, som nykomling har de gjort en fantastisk säsong och hamnar fyra och förstör bl.a. Faluns serieseger genom att snuva dem på tre poäng i sista omgången genom att spela 1-1. Vi hamnar femma och har hela säsongen blandat och gett. Vi startade säsongen mycket positivt. Vi vann några inomhus cuper och på försäsongen gick vi länge som tåget i träningsmatcherna med segrar över bl.a. ABK och Sjötull. Många matcher spelades dock mot lag från lägre divisioner, ett sätt att hamna i en positiv trend efter den tunga säsongen i division två 2009. Vi vann även en utomhusturneringen i Dalarna och slog seriesegrarna Kvarnsveden i finalen.

Men kanske blev allt detta en bidragande orsak att förväntningarna på laget blev högre än vad som var i våglängd med verkligheten. Vi hade fortfarande bara två backar i laget, tappat viktiga spelare från säsongen före, tänker framförallt på mittbackarna Erik Bäcklin och amerikanen Josh men även Mancuso och Westberg (den sistnämnde har ändå hjälpt oss en hel del denna säsong). Truppen fylldes på med spelare från division fyra och fem vilket kan jämföras med de lag framför oss, förutom Hille, som värvar folk från lag som Brage, Sandviken o.s.v., spelare från serier högre upp.  En långtidsskada på den kanske bäste spelaren från 2009, Viktor Olsson, kom också mycket olägligt.

Träningsmässigt och de mål vi satte upp med träningen tycker jag har fungerat ok. Vi har haft bra träningsnärvaro (träningslägret i Lynäs undantaget) och en bra fart/fokus på träningarna och allt som oftast, i alla fall enligt oss tränare, haft bra tankar/idéer med träningarna och dessas upplägg. Ett bevis på detta tycker jag är att många i laget jämfört med 2009 gjorde personligen bättre prestationer denna säsong.
Några klart lysande exempel på detta är Simon Åberg, Robert Lundström (som ändå vart mycket sjuk), Niklas Holm, Robin Olofsson, Daniel Andersson, Tommy Nordh, det finns fler men alla dessa spelare har vart på en högre nivå i år än ifjol i de matcher jag såg med SFF..
De som kommit från lägre divisioner har även de gjort det bra och utvecklats men det behövs ofta mer än en säsong för att anpassa sig till det nya tempot och mängden träning som en flytt från division fyra och fem ofta innebär.

Ett litet orosmoment inför säsongen var hur våra spelare på bänken skulle tackla situationen med att spela i division sex istället för att spela med Stugsund då samarbetet mellan klubbarna gick i graven. Ett orosmoment som visat sig vara helt obefogat då SFFT vinner division sex och har spelat ett spel som vart utvecklande för de spelare som inte tagit en plats i startelvan i division tre. Och alla som har spelat i SFFT laget har verkligen gett järnet och vart bidragande till att vi nästa säsong har ett division fem lag som andra lag. De grabbar som kommit upp och tränat med A-laget har visat fina kvalitéer och gjort skäl för T:et i SFFT, talanger.

Personligen har jag nog haft den tuffaste säsongen någonsin. Att vara en del tränare och en del spelare har vart en svårare kombination än jag trodde. I tunga tider har jag personligen lidit dubbelt då jag inte bara vart bidragande till det som spelare utan även som ledare. Det har blivit några sömnlösa nätter och alla ni som brunnit/brinner för en klubb/lag vet hur mycket det påverkar ens liv både på gott och ont. Att åka till Falun och bli uttagen som mittback och förlora med 8-0 är något som verkligen satte ärr i mitt fotbollshjärta. Men i tider då det går bra är glädjen också dubbelt så stor, (derbysegrar!) men inte bara i matcher utan även då träningar blir så bra som man tänkt då man planerat dem. 

Nu blir det några veckors ”Silly Season” om spelare och ledare. Vi kommer att träna två veckor till och ambitionen är att kanske få hit några potentiella nyförvärv och träna med oss. Nyckelordet kommer att vara karaktär då vi letar nya spelare. Karaktär nog att komma till varje träning/match med viljan att bli bättre och även ha karaktär att leva ett liv på sidan om fotbollen som gynnar ens fotbollsutveckling.
Vi kan alla göra saker bättre nästa säsong men med bra träningsförhållanden samt ett lag i trean, ett i femman samt även ett lag i pojkallsvenskan har vi en del att locka med och har bäddat för ett positivt 2011!

Tjingeling!.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0