12 mål...

...har vi släppt in i årets tre första träningsmatcher. Efter att ha gått igenom alla målen berättade Henrik ikväll för laget att fyra av dessa har tillkommit på fasta situationer (en hörna då jag torkade blod och SIF gör mål där jag ska vara, en frispark och en feldömd straff mot Strömsberg och en hörnvariant av ABK), två mål har vart bra prestationer i spelet av motståndarlaget och sex av målen har tillkommit på ett eller annat individuellt misstag, felbeslut eller felbedömning av oss.
Den siffran måste vi få ner till seriepremiären för även om vi inte möter många lag i serien av den kalibern som dessa tre lag och som kommer att straffa oss lika mycket så ska vi inte bjuda på så många lägen, då får vi svårt att hålla till i det övre skiktet av serien. Ska lagen göra mål på oss ska det vara i lägen som HFFs fjärde mål, en rikitgt bra prestation. 
Samtidigt som vi vill försöka spela en positiv fotboll så måste vi göra det med en kvalitee som inte sätter oss i farliga situationer varje gånger vi tappar bollen. Hitta en balans mellan den mer cyniska fotbollen med längre "högrisk" bollar men samtidigt värdera när vi kan hålla i bollen och spela oss igenom lagdelarna.
Ju mer vi kommer att spela tillsammans desto mer tajta, samspelta och svåra att komma igenom kommer vi att bli.

Kvällens träning med Henrik, lättsamt och roligt pass där vi fick avsluta och spela mycket. Imorgon kommer vi att löpa en del och förbättra vår lungkapacitet...

"Grej of the träning": Simons avgörande vänsterkanon i krysset i det styrda spelet i kamp med min vänsterkanon i krysset i fria spelet, Simon vinner dock då han sköt med "fel" fot.

Henrik tog upp mitt misstag från Strömsbergsmatchen då de gör 1-1 på oss. Helt rätt tycker jag, gör man misstag tycker jag att det ska vara ok att prata om det. Så högt till tak måste vi kunna ha och vi gör det ju det bara för att vi ska rätta till de misstag vi gör. Konstruktiv kritik är något alla måste lära sig att ge och att ta. Vi måste ställa krav på varandra och våga lyckas men även få misslyckas, kunna ta till sig vad som gått fel (något man oftast har koll på) och förhoppningsvis ta ett bättre beslut nästa gång samma situation dyker upp i match.

Oscar stukade tyvärr sin fot rejält i kvällens träningsspel om det inte t.o.m. var värre än så...håller tummarna på ett uttöjt ledband och ingen fraktur...
Är nu på skadelistan tillsammans med Danne A, Micke E, Martin S, Adam S och Besse.

Leksand slirar i förkvaltet till kvalserien i hockeyn och det ser ut att bli några tuffa år till för ett luttrat Leksands Fan....
Vann på straffar mot Västerås ikväll i alla fall....

Träffade Bob idag och han hade växt och lärt sig nya konster, nu kan han bl.a. snurra från mage till rygg och Henrik var med all rätt stolt....En riktig gobit. Selma blev bredvid Bob plötsligt hur stor som helst, time flies.

Frugan hemma efter 24 timmar på kryssning, bara att inse att livet blir mindre kaosartat med frugan hemma även om det ibland är skönt att göra saker på mitt sätt...i dekadensens tecken. Bolibompa 1.5 h i sängen, sen frukost, tjejerna oborstade hår, självvalda kläder, pussel och annat pyssel fulla golven, sovning i bilen...men 24 h räcker sedan vill ordningen och redan ta över igen!

Hilma tappar snart sin första tand som sitter löst...snart snattar hon mamma och pappas rödtjut om det fortsätter att gå så här fort. Det gäller att leva i nuet och njuta av saker som sker, snart är de borta för alltid.

"Alla dumma påståenden är egentligen bara citat av vad jag redan sagt."

Tjingeling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0