SFFs drömelva

Satt och funderade ihop en drömelva för SFFs A-lag. Utgick från dessa kriterier:
a) Ingen spelare får vara aktiv i SFFs A-lag idag
b) Spelaren måste vart aktiv då jag spelat i A-laget

Då skulle mitt lag se ut så här (4-2-3-1):

                                   Jante Ekholm
Daniel Svärm Daniel Berglund Petter Hansson Tobias Nordh
                        Klas Forsgren

Torbjörn Nord

                          Johan Elffors Johan Oremo Senad Ibrahimbegovic
                                               Christian Lundström

Bänk: Emil Hedvall, Henrik Westberg, Marcus Olofsson, Magnus Enberg, Magnus Rosen, Mattias Lindblom

I mål Jannte Ekholm i tät kamp med Emil Hedvall. Jante spelade i OS landslaget och hade en enorm pondus i sina aktioner i straffområdet. Enda svaghet var väl egentligen hans spel med fötterna. Silverbollen 1993.

Backlinje
I backlinjen har vi en hypersnabb Svärm med en fin högerfot i uppspel och en skottfint som alla gick på. Som mittbackar den klart starkaste lagdelen Daniel Berglund som kom från Gefle, vilka ville ha honom kvar, till oss och ver grymt bra i två säsonger. En silverboll 2003 och hans huvudspel, snabbhet och känsliga fötter var allt för bra för division tre. Petter Hansson behöver jag inte ens förklara, från ganska bra så small det till och han var på en helt annan nivå i både fotboll och hockey. Silverbollen 1995 nu proffs i Monaco. Tobias Nordh spelade länge vänsterback i SFF och gjorde det oftast rikitgt bra. Såg lite valpig och tunn ut men hade ben och fötter som en åttaarmad bläckfisk och bröt ofta när motståndaren trodde sig vara förbi.

Mittfält
Klas Forsgren som nog är den bästa tvåvågsspelaren som någonsin spelat i klubben. Stenhårt spel i försvar där han aldrig förlorade ett motlägg och alltid kom ut med bollen i närkamper och han hade många fina kvaliteer då han fyllde på i anfallsspelet och gjorde några riktigt fina mål. Hade chansen att gå till Gefle men tackade nej. Silverbollen 2001. 
Bredvid sig som defensiv dammsugare framför backlinjen har vi en spelare som kommer så nära Roy Keane i ledarskap på planen som man kan komma, Torbjörn Nordh kunde inte jonglera till tre, inte skjuta, inte passa, inte nicka men han kunde springa och han fick alla runt sig att ge 110 % genom att pusha, skälla och sedan skälla lite till. När Tobbe drog upp överläppen och spände ögonen i dig då vågade du inte vara dålig, en viktig spelare i ett lag!
Som offensiv ytterfältare till höger finnes Johan Ellfors som i sina bästa stunder inte gick att ta bollen av. Hade ett mycket fint samarbete med Svärm på högerkanten och hade många fina kvaliteer - huvudspel, dribblingar, brytningar, inlägg m.m. Som offensiv central fältare måste jag sätta Johan Oremo....vi kallar honom släpande forward då jag inte kunde peta Christian Lundström längst fram. Johan spelade bara med oss i SFF ca 10 matcher men öste in mål i dessa matcher och var hypermålfarlig, rivig, orädd och hade en grym inställning. Silverbollen 2006 gick sedan till Gefle och allsvensk succe. Till vänster som tokoffensiv ytterfältare hamnar Senad Ibrahimbegovic vilken jag redan presenterat i ett tidigare inlägg på bloggen. Silverbollen 1997.
Längst fram Christian Lundström som var ordinarie i SFF i mycket låg ålder och försvann sedan till IFK Göteborg, Västra Frölunda, Elfsborg och nu tränare i Häcken. Crille kunde springa genom en betongmur för att göra mål och hade en spelstil som gränsade till vårdslös mot sig själv. Snabb, stark, nickstark och ett mycket bra skott. Tyvärr ofta skadad annars hade nog hans spel tagit honom utomlands...

På bänken och den "färskaste" spelaren i laget Henrik Westberg. Kom tillbaka från Gif Sundsvall och fotbollsgymnasiet och var ifjol, relativt otränad, mycket bra. Men ännu bättre var han säsongen 2008 och han hade då ofta lekstuga med sin ytterback med härliga mottagningar, vändningar, kroppsfinter och målfarlighet.

Ett lag som säkerligen, då alla var på topp, åtminstonde hade kunnat nå division ett...
Kanske skulle någon i dagens A-lag kunna ingå i truppen men det ska jag såklart inte erkänna då jag är del av tränarteamet och ett visst "jäv" kan uppstå.



Som tränare skulle jag korsa Krister Anderssons intresse med Conny Asklöfs pedagogik och Henrik Isakssons glöd och Hasse Olssons tydlighet och Nåjdes optimism och Dennis Olssons mod och Chappa Westbergs offensivlust.
Då blev det nästan Henrik Åhnstrand...läskigt!


Gattuso, skilj på att vara en krigare på planen och en hulligan som skallas på sidan av, korkat! Skämms!

Kvällens träning i en skön Dina hall...Jag höll en lugn träning med mycket avslut/anfallsspel, tror det var uppskattat och alla visade ruggigt fokus i övningarna, det gillar jag.

Dennis avgår som tränare i Trönö. Synd för Trönö som förlorar en tränare med engagemang. Jag spelade ju med trönö själv 2009 och det var ett skönt gäng men kanske inte så träningsvilliga alltid....bidragande orsak kanske?

Nu ska jag sova,

Tjingeling!




Kommentarer
Postat av: nrfjorton

Johan Ellfors, silverbollen 2000 skulle såklart vara med!

2011-02-16 @ 23:16:39
Postat av: Denka

Berglund i all ära, men ONE MOUNTAIN måste starta!!!!

Fan vilken skön hyllning till Tobbe. Har nog aldrig sett en sågning som blir till en hyllning! Men fem är skön, för våran motsvarighet till Keane är just vad han var!



Tycker dock att jag skulle fått trequartista rollen i det laget! :)



Dålig Åhnstrand förresten!

2011-02-19 @ 10:33:05
Postat av: nrfjorton

Tjaba! Tycker beskrivningen stämmer bra på Tobbe, en riktig grinplös på planen men viktig som tusan med sin inställning. Du kom med i "SFF2", spelfördelare, frisparkskytt och fri roll...hur låter det? =)

2011-02-24 @ 22:18:25
Postat av: Johanna

Skitsnygg sida! Hur ofta brukar du uppdatera den?

2012-03-19 @ 00:45:26
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0