Förstärkning till SFF

Igår blev det då klart att vi får in en ny spelare till de viktiga matcherna som är kvar av serien och eventuellt kval. Mikael Thuresson och har man skaplig koll på fotboll i Hälsingland vet man vem han är. På SFFs hemsida kan man läsa följande om vår nya spelare:

"Inför de sista kvalfyllda omgångarna har vi lyckats knyta åt oss Mikael Thuresson(i Gefle IF:s dress på bilden)) till laget för resten av säsongen. Mikael har ju spelat många år i dåvarande ABK och även i allsvenska Gefle IF. Kommer nu från Vismarå BK i div 6 norra Hälsingland som toppar serien överlägset.

Moderklubb är Hudiksvalls ABK men Mikael har också spelat allsvenskt med Gefle IF samt i superettan med Degerfors IF.  Årets mittfältare i Hälsingland 2007. Spelade ytterback i Gefle IF.Här kommer en kort intervju via mobiltelefon med Mikael ikväll, som tränade med laget för första gången ikväll och är spelklar till lördagens bortamatch mot Avesta AIK:

- Välkommen till Söderhamns FF:s a-lag Mikael
- Tackar så mycket för det.
- Hur gammal är du och ser dina familjeförhållanden mm ut?
- Är 31 år och har sambo och en dotter. Bor i Hudiksvall.Jag jobbar som privatrådgivare på en bank i Hudiksvall.
- Hur kommer det sig att du nappade på det här erbjudandet?
- Jag känner Henrik Åhnstrand sedan min tid på fotbollsgymnasiet i Sundsvall och jag fick en första förfrågan för en tid sedan.
- Men har inte du varvat ner i div 6 och Vismarå efter många år på elitnivå?
- Jo. men jag tycker fortfarande det är kul att spela matcher och när det dessutom är ganska få matcher och att det gäller mycket och man får vara i hetluften igen - då tackade jag ja.
- Känns det konstigt att spela med SFF när du alltid spelat mot oss i många år förrut?
- Nej, har ju mött Benny Dahlin många gånger på plan och nu får jag spela med honom och övriga laget. Känns kul!
- På vilken position i laget kommer tränarna att använda dig tror du?
- Vad jag har förstått som mittback.
- Då önskar vi dig lycka till Mikael!
- Tack för det! Som han själv svarar i intervjun har vi mötts många gånger på planen och det har väl inte alltid vart så kärvänliga möten. Och det roliga är att ett hett möte mellan oss blivit dokumenterat i kuriren. Denna bild är från ett försäsongsmöte 2001 mellan SFF, då i division två och ABK, då i division tre som jag fann hemma hos mor och far och deras arkiv med tidningsklipp om sonen.
 Och i kuriren gick att läsa:
"Många tuffa dueller blev det i matchen på mittfältet mellan SFFs Benny Dahlin och ABKs Mikael Thuresson"
Vet inte om man kommer att se det på planen men på frisyrerna kan man ju självklart se att åren gått....vi är ju rätt långt ifrån två pageapor nu...hahahahaVärvningen känns på förhand lyckad och verkligen ingen "grisen i säcken" handling. Micke har pondus på planen och är en färdig fotbollsspelare som helt säkert kommer att tagga till i detta läge. Han är klar inför matchen på Lördag mot Avesta och tränade igår med oss. Vi kan såklart inte stå och tro att vår förstärkning ska fixa detta åt oss utan förhoppningsvis kan vi andra i laget också höja oss två nivåer och bli stabilare i de sista matcherna.
Torsdag och Fredag träning sedan är det matchen med stort M: Avesta borta, LÄNGTAR!

Tjingeling!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0