Frånvarande målvakter

I helgen har vi träningsmatch mot Delsbo i Hudiksvall kl 11.00. Tyvär har vi två frånvarande målvakter till matchen, Alex jobbar och Adam skriver högskoleprov. Kan bli en riktigt skön lösning på målvaktsposten...mer om det imorgon.
Även en drös utespelare som inte kan spela men vi som ska spela kommer att göra en jävligt bra insats, det är jag övertygad om. Av de som ej kunde vara med på cupen förra helgen har Robert O blivit tillgänglig men Emil H och Felix ska även de skriva högskoleprov och Viktor har fortfarande problem med sin hälsena.
Vi räknar även bort Strid, Danne A, Micke E, Oskar S, Pontus O, Ivan L, Adde O frågetecken för Robert L.
Manfall någon?

Själv var jag också lite osäker då jag sedan Edsbyn matchen haft smärta i ett revben vid hjärttrakten. Efter träning i tisdag gjorde det ondare och någon började mumla om hjärtmuskelinflamation och även om jag var 97% säker på att det inte var så allvarligt ville jag inte chans och träna igår. Idag fick jag tid och var till doktorn och tog ett EKG, blodtryck och lite andra undersökningar. Till min stora glädje tyckte doktorn mitt hjärta såg mycket fint ut och jag kunde andas ut. Gjorde lite ont på dagens träning men nu när jag vet att det bara är en smäll på ett revben, spricka eller liknande gör det inget.

Rolig träning för övrigt och då jag inte tränade i onsdags kändes ben och huvud fräscht och det var riktigt kul att träna och jag ville inte att det skulle ta slut. Fick slå en massa inlägg som målvakts/mittbacksträning och det var givande för mig och Tommy med.

Imorgon fredag igen, startar på Active 7.45 och avslutar med dubbelpass i DINA hallen och lektioner i stugsund däremellan, lugna fredagar, vad är det?

Lördag kan bli en riktigt fin dag då vi efter matchen, vinsten, ska till relaxen och sedan se vem som är 2011 års bästa nyförvärv, redan nu!

Tjingeling!



Anders Svensson

Jag är så dålig på årtal har jag märkt, eller blivit påmind om, här på min blogg så jag kan inte säga när det var vi i SFF mötte Elfsborg i svenska cupen på Hällåsen. Det jag vet säkert är att det var på den tiden då Anders Svensson, Tobias Linderoth och "Bella" eller vad han kallades hade pagefrisyrer som gud glömde. Vi förlorade med 0-5 och två mål gjordes av den bästa spelaren på planen, Anders Svensson. Jag kommer ihåg två situationer som jag själv var inblandad i den matchen, jag kapade Johan Sjöberg, vilken jag tror fortfarande spelar där så att han började tuppfäktas med mig och jag tunnlade Tobias Linderoth. Resten av matchen sprang jag och jagade Anders Svenssons skugga.

Varför jag kom att tänka på honom idag är att jag just sett landskampen mellan Sverige - Moldavien. Det har ju alltid vart ett ställningstagande om man är för Källström eller för Svensson.  Jag har alltid hållt på Svensson. Och i kvällens match satt jag och saknade honom. Inget ont om Wernblom och Källström men jag tycker båda var usla i denna match. Källström har ett hårt skott som han sköt ihjäl någon i publiken med, krossbollar som inte slogs och jag tycker att han alltid jobbar med för många tillslag. Nästan som att han när han väl får spela vill göra det så bra att han överarbetar eller vill vara så konstruktiv att han blir precis tvärtom. Han gjorde såklart några hyfsade saker på planen, han spelar ju t.o.m. fram till Lustigs mål (en målvaktstavla) men jag vill hellre se Anders Svensson på planen. Jag tycker att han är kvickare i tanken och kan jobba med färre tillslag än Källström och han är även smidigare i försvarsspelet. 

Zlatans framspelning till Sebastians mål är visst en delikatess, ett genialiskt konstverk får jag precis höra på sporten...hmm, lugn nu.

Men tre poäng till Sverige tackar vi för och första kvarten är riktigt bra!

Min träning ikväll, lång uppvärmning, fler som var stela än jag, en passningsövning som framtvingar kommunikation mellan spelare och samtidigt en avslutsövning för våra förmodade skyttekungar mot Adam och Alex. Vi nöter även långa passningar för att hitta känslan i det längre spelet.
Sista halvtimmen styrka. 16 st på träning, det börjar ljusna! Micke Engström gjorde årets första fotbollspass efter sin knäskada och Strid deltog också i träningen. Robert Olsson kry igen så nu går vi mot bättre tider rent nummerärt.
Ett ok pass tycker jag och nu är våra kroppar förhoppningsvis redo för ett mer spelbetonat pass imorgon med Nåjde.

Tjingeling!


Läsning

För några år sedan läste jag musiktidningen Sonic om och om igen och räknade dagarna tills ett nytt nummer skulle dimpa ner i brevlådan. Åren har gått och visst är mitt musikintresse fortfarande stort men nu läser jag heller tidningar om fotboll och helst då bibeln Offside. Idag har det dock blivit otroligt jobbigt då båda kvällstidningarna släppt sina allsvenska bilagor med massor av fotbollsgodis plus att jag köpte den helt dugliga tidningen four-four-two med stor United special, mumma!
Jag har lovat mina brudar att inte gå upp i fotbollen helt då jag är hemma men ibland är det svårt....

Ingen träning med laget ikväll. P.g.a. bilbrist fick jag ta en joggingtur till Dina hallen imorse 07.00. Efter 150 minuter match i helgen klagade kroppen varje steg, det knakade i ljumskar, knorrades i knän plus att nattsömnen blivit rubbad av Selma så att säga att jag inte kände mig pigg som en lärka är en underdrift. Blev dock bättre efter löpturen hem och en rejäl stretching, man är inte 18 längre....

Har kollat lite vad våra seriemotståndare presterat i helgen och kan konstatera att Hille vann mot Stugsund i en träningsmatch med 5-0, Rengsjö vann mot Kubikenborg med 4-0 och Trönö vann mot Ljusne med 5-1.
Rengsjö har ju även de skaffat några nyförvärv, bla. Alen och Scherdin från Bollnäs och Ungman som var i Trönö ifjol. Rengsjö kan nog bli lite vassare i år än ifjol...Trönö har ett nyförvärv från ABK2 men har tappat Cetin till Sjötull och Öhrn till Bergvik. Såg att Tomas Wallgren har kört igång i trönö och det är såkart bra för dem. Edsbyn vann mot Färila med 6-0 och Widahl gjorde fem mål där, tre mot oss. Hoppas att han bränner allt sitt torra krut på försäsongen...

Imorgon spelar Sverige mot Moldavien och på lördag kommer Hamren till CFL för en föreläsning, sist jag hörde hade fyra personer visat intresse att lyssna på honom...lite pinsamt va? Jag skulle gärna vart där med vi har ju bortamatch.

Georgien vann i kvalet mot mitt gamla favoritlandslag Kroatien, det är konstiga tider...

Tjingeling!


Cuptankar och jag är en idiot

"Jag är en idiot som aldrig förstått
att förråda en vän är det värsta av brott
Jag skrattar inte längre Jag mår illa när Jag ler
Jag lämna dig till vargarna och bara gick min väg"
-Thåström

Varför börjar jag detta inlägg med ett referat från en grymt bra Thåström låt?
Det kommer jag tillbaka till senare i texten...

Sommartidscupen i Borlänge är spelad och för vår del är det den tredje i ordningen. Första året SFF spelade cupen var jag i grannbyn men då slutade vi bland de sista. Ifjol vann vi turneringen efter att ha slagit Kvarnsveden i finalen och i år tog vi med oss bronset hem till Hällåsen. Cupen började riktigt bra och vi spelade ut division fyra laget Mora efter noter, matchen slutar 2-0 men hade kunnat sluta med några fler mål för oss. I andra halvlek tar sig inte Mora över till vår planhalva och vi får träna anfallsspel och gör det bra tills det att bollen ska in i mål. Holm spelar fram P till ettan och jag skjuter ett inlägg till Holm till tvåan. 

I vår andra match möter vi division tre laget Ludvika som vi vann över med 3-1 i en träningsmatch i Sandviken för några veckor sedan. Denna match är relativt jämn i första halvlek men där vi tar ledningen genom Holm efter att jag hittat honom med en lång passning bakom Ludvikas backlinje. Hela matchen präglas tyvärr av en domare som gjorde allt annat än en stabil insats. Först en Ludvika straff i en hörnsituation då han hittar något oschysst av en SFFare någonstans långt ifrån boll och matchsituation, märkligt och något som skulle innebära 10 straffar per match om alla domare dömde så.
Blom räddar dock straffen fint. I andra halvlek kvitterar Ludvika och tar sedan ledningen. Domarens nivå och attityd till oss spelare har skapat en tråkig och hetsig stämning på planen och jag går först för hårt in i en duell, jag tar bollen men satsningen är för tuff och jag får gult kort. Sedan får jag en muntlig varning efter en bensax innan jag får mitt andra gula kort efter en osmart kapning. Ludvika gör sedan två mål till och jag känner mig såklart som en svikare eller "en idiot" som lämnade grabbarn till vargarna...ok, en lite väl dramatisk liknelse men kul var det inte och jag fick skämmas.

Vi blir då tvåa i gruppen och får möta Kvarnsveden i semifinal. Kvarnsveden som vann vår serie ifjol och har värvat en del förstärkningar till i år. En på pappret tuff uppgift för oss som då hade 13(!) spelare otillgängliga för spel från A-truppen. Victor fick problem med hälen och jag var avstängd plus alla spelare som var hemma.
Med det i åtanke gör vi en riktigt stark match, ligger under i halvtid med 1-0 efter en hörna men är det spelförande laget. I andra halvlek blir det riktig rock`n roll fotboll och matchen slutar 4-2 till KIK och då har Stefcho först satt en straff och sedan tyvärr missat en. Mackan gjorde vårt första mål som betydde 1-2 efter en frisparksretur från Lundström.
Tyvärr släpper vi in tre st mål på fasta situationer och där måste vi bli starkare. Ändå en bra prestation spelmässigt av den mycket unga startelvan.

Matchen om tredjeplatsen spelades mot Ludvika som förlorade sin semi mot Tunabro. Vi var riktigt revanschsugna efter debacklet dagen innan och med elva man på planen i 60 minuter spelar vi nästintill ut Ludvika och vinner tillslut med 4-2, SKÖNT!! Första målet Felix efter ett inlägg från mig, tvåan gjorde Mackan efter fint väggspel med Stefcho, trean Mackan igen efter en passning från mig och en fin, lång rusch med bollen av Mackan som med kramp i vaderna ändå visar härlig kyla. Fyran och spiken i kistan från Felix efter inlägg av Tommy. Mackan och Felix får avgöra bronsmatchen med två mål vardera och det var extra kul att två nyförvärv gjorde såna fina insatser. 

Här en kort sammanställning av de som var med och det positiva, det som kan göras bättre eller annorlunda tar vi inom stängda dörrar...

Pee – Gör fina insatser som offensiv ytter, "rejäl" som mor min utrycker det och P är något av en favorit till mor min
Tommy – Speedig som vanligt och slutar aldrig att springa, ett ass.
Victor – Fin insats mot Mora men sedan skadad
Simon – Klippa som mittback, fina fötter och följsam, fixade straff mot Kvarnsveden
Robert L – Kommer med mer i spelet som central offensiv fältare och är jobbig för motståndarna med sin fart
Holm – Het målskytt och lurig, två mål och ett ass på två matcher
Robin – Bollvinnare och stabil i mitten, luktar mer och mer 2009 års form...
Benny – Usel som central fältare mot Ludvika i andra matchen men nöjd med insatserna som vänsterback. Fyra ass 
Adam – Bra insatser i sina två matcher, stabil i spelet med fötterna och gör några bra räddningar.
Emil – Spelade alla matcher och gör det bra, snabb och växer för varje match.
Felix – Två mål i bronsmatchen och även Felix växer i varje match han spelar.
Alex – Straffräddning och några riktigt fina räddningar
Stefco – Lurig spelare som även han växer in mer och mer i kostymen, ett mål och ett ass.
Anton – Mycket bra insats som vänsterback i den svåra matchen mot Kvarnsveden.
Mackan – Ett litet genombrott i den vita tröjan och gör några riktigt granna saker, speciellt i sista matchen. tre mål 
Martin Jonsson - Får en del speltid och visar att han går en fin framtid till mötes. Otacksam uppgift mot Ludvika i första matchen men bra i andra mot Ludvika.
Terje Wejl - "-14 år och bäst på planen!" som Simon uttryckte det. Succe för Terje som först gör ett kanoninhopp när jag blir utvisad och spelar sedan två matcher från start som central fältare och är riktigt bra, kul!
Måns Ekholm - Hoppar in och visar ingen respekt för det ofta mycket mer rutinerade motståndet.

Henrik, Nåjde och Per ska såklart också ha beröm och får det hela att flyta smidigt och funderar, knådar, fixar och donar.

Helgens tröttaste: Adam sov över samlingen...och då kunde han inte skylla på klockomställningen!
Helgens sjukaste 1 : Mackan bjuder på en spontan stringkalsong show i omklädningsrummet
Helgens revansch: 1-4 blev 4-2 när matchen spelades med domare och elva mot elva, Ludvika fick svälja sitt hurrande efter första matchen...
Helgens godaste: Maten på hotellet var lika god i år.
Helgens sjukaste 2: Henrik tar en lång varm, ångande dusch på kvällen och 06.00 på morgonen har brandlarmet gått i vårt rum och en karl knackar på och frågar om vi rökt på rummet.
Helgens sångare: Mackan läskar sig i bussen på ALLA mainstreamlåtar på RIX...
Helgens lika som bär: Lundström och den där spelaren i .........................ok, Liverpool....


Helgen får ses som positiv även om vi såklart vill vinna turneringen. Men vi är just nu oerhört sjuk/skade drabbade och med det i åtanke gör vi det bra. Vi är det näst bästa laget i turneringen, Kvarnsveden får ses som bättre även om vi spelmässigt är lika bra som dem i den matchen. Skillnaden där låg i att de är riktigt tunga på fasta situationer och det är en viktig del i spelet det med. Nu vet jag inte vilka som vann finalen men blir oerhört förvånade om det inte blev Kvarnsvden efter det jag såg av Tunabro.

Till veckan tränar vi tisdag till fredag och sedan matchar vi mot Delsbo i hudik på Lördag. Efter det ska vi göra något roligt tillsammans och nyförvärven ska få ta det sista lilla klivet in i "the circle of trust" i SFF (Tiitade på "Släkten är värst" på hotellrummet).

Alltid skönt att komma hem när man har tre brudar som väntar hemma och kastar sig famnen på en, nu ska jag sova några timmar sedan väntar DINA hallen och morgonpass med spec.idrotten.

Tjingeling!


Cup!

Imorgon åker vi på sommartids cupen i Borlänge. Så här sammanfattar Nåjde läget i laget:

Adam – ok
Emil – ok
Pee – ok
Tommy – ok
Pontus – magbesvär, tveksamt
Victor – hälsenebesvär , tveksamt
Simon – ok, ej redo för fyra matcher efter förkylning,höftböj och nacke..
Besse – fotskada
Robert L – Knäbesvär, spelar troligen
Holm – ok, jobbar söndag..
Ivan – sträckning baksida, vilar
Robin – fick en stygg smäll på foten mot Edsbyn men skall vara ok
Oscar – fotledsskadad ett bra tag
Benny – Ont i svanskotan efter buspalatset men ok
Felix – ok
Alex – ok
Danne – knäskadad operation till veckan, lång rehab..
Stefco – ok
Anton – har varit krasslig länge men blir med
Adde – fotskadad, börjar träna till veckan
Martin – ljumskproblem, börjar köra hårdare till veckan
Mackan – ok
Micke – knäskadad, rehabtränar ett bra tag till…
Robert O – varit sjuk länge men någorlunda ok, blir med

Då många spelare inte blir med i cupen har vi kallat Terje Wejl, Martin Jonsson och Måns Ekholm från SFFT att följa med.


Vi som åker ska såklart göra allt vi kan för att försvara fjolårsvinsten, fan va kul att spela tävlingsmatcher!!!

Spelprogram Sommartidscupen 2011

 

 

Grupp A                                                       Grupp B

 

Kvarnsvedens IK                                            Ludvika FK

Dala-Järna IK                                                 IFK Mora FK

IF Tunabro                                                    Söderhamns FF

 

 

Dag           Tid                Mnr

Lö             10.00-11.10     1          Kvarnsvedens IK – Dala-Järna IK

                 11.15-12.25     2          Ludvika FK – IFK Mora FK

                 13.30-14.40     3          Dala-Järna IK – IF Tunabro

                 14.45-15.55     4          IFK Mora FK – Söderhamns FF

                 17.00-18.10     5          IF Tunabro – Kvarnsvedens IK

                 18.15-19.25     6          Söderhamns FF – Ludvika FK

 

Sö             10.00-11.10     7          A1 – B2                      Semifinal

                 11.15-12.25     8          B1 – A2                      Semifinal

                 12.30-13.40     9          A3 – B3                      5-6 plats

                 13.45-14.55     10         2:a match 7 - 2:a match 8  3-4 plats

                 15,15-16,30     11         A44 – B44                  Final

Tjingeling!


Benny, inga egna initiativ!

Tänker då och då tillbaka på tränare jag haft och vilka som var deras styrkor och vilka som var deras svagheter i mina ögon. En tränares uppgift är oerhört komplex och ska man bli framgångsrik måste man ha många olika kunskaper och egenskaper. Man behöver vara kunnig taktiskt, känna till spelet, vara pedagogisk när man instruerar, kunna planera träningar, förankra övningar i lagets spelide, ha fingertoppskänsla i laguttagningar, förändra matchbilder med byten eller taktiska förändringar, hålla distans till spelare, kunna känna av hur gruppen mår, få alla att känna sig som en del i ett lag, våga ta jobbiga beslut, vara trovärdig, kunna inspirera, skapa en miljö där spelare utvecklas,  o.s.v. o.s.v. Listan kan göras oerhört lång.

Vet inte om det är typsikt svenskt men när jag tänker tillbaka är det oftast det negativa man minns bäst vilket är jäkligt tråkigt. Precis som en del elever jag haft genom åren och när vi har elevledda lektioner får klasskamrater ibland nämna många positiva och EN sak som den tillfällige ledaren kunde gjort annorlunda/bättre. Det negativa haglar fram och ofta får man stoppa eleverna att kasta ur sig saker de tycker kunde gjorts bättre. Även om det fanns massor av positiva detaljer så är det alltid, alltid svårare att säga det positiva.

När jag tänker tillbaka på en viss tränare dyker dessa händelser ofta upp:
Benny, inga egna initiativ!
En så här i efterhand riktigt skön replik som jag fick kastad i ansiktet i en match i mitten av 90 - talet av dåvarande tränaren i SFF, Christer Andersson. Christer var en riktigt ambitiös tränare som säkerligen ville lagets och kanske mitt bästa även om mycket som hände den tiden gör att jag starkt ifrågasätter det sistnämnda. Då spelade den mycket skicklige mittbacken Daniel Berglund från Gefle i laget och han var såklart en oerhört viktig spelare som Christer vart delaktig i att värva . I ett smålagsspel på en träning kommer jag och Begga glidandes mot varandra med dobbarna först, Begga träffar mig olycklig och jag blir liggandes i gräset med smärtor medans Daniel lunkar därifrån och då skriker Christer -"Begga, behöver du is?"...
En annan gång fick jag en rejäl utskällning då jag befann mig två meter ifrån min "rätta" position, och då var det AVSPARK!
Allt detta kan jag skratta åt idag och en del av det jag fick höra var säkert befogat då jag ibland låter/lät min egen inspiration kanske gå ut över lagets matchplan allt för mycket. Men en händelse kommer alltid att sitta som en tagg i mig. Jag hade spelat samtliga matcher hela året från start och naturligtvis måste han tyckt att jag hade bra kvaliteer men då jag tillslut, i en period då jag själv var nere för jag tyckte det gick tungt, tog upp det med tränaren att jag tyckte jag fick mer skit än vad jag förtjänade från sidan i matcher så bänkade han mig i den sista kvalmatchen vi spelade för att ta oss upp i tvåan.
Det som sitter som en tagg är inte det att jag blev petad, inte det att jag tog det samtalet, inte det att han bara mindes tre gånger som han hade gett mig kommentarer av klassen "obefogade", inte det att han sa att han tyckte det var bra att jag tog upp detta för att sedan peta mig då jag gjort det, utan att jag i den matchen slutade vara en lagspelare. Hela resan till Stockholm satt jag med hörlurar på och surade längst fram i bussen, jag gav ingen energi utan stal energi av gruppen genom mitt beteende, jag peppade ingen, pratade med ingen och jag var allmänt en dålig lagkamrat. Det var ingen i laget som gjort mig något dumt och naturligtvis borde jag gjort det jag kunnat för att hjälpa dem från sidan. Vi misslyckades i kvalet med ett mål och det hade Christian Höijer kunnat satt då han kom fri i sista sekunden men målvakten räddade.
Kanske var det den sista procenten som jag hade stulit som fattades för avancemang? Troligtvis inte men detta misstag kommer inte jag och förhoppningsvis ingen annan i SFF att göra om...

Nu blev det mycket negativt om Christer men som sagt, han hade många bra sidor också och frågar man någon annan spelare från den tiden (Begga?) kanske han t.o.m. var oerhört rättvis och pedagogisk...Myntet har alltid två sidor, vad en tycker är en mycket bra tränare kan vara något helt annat för någon annan.

En dag siktar jag på att stå på egna ben som tränare och då tror jag att det kan vara bra att blicka tillbaka på
vad tränare jag haft har gjort bra och mindre bra, ta dessa bitar och skapa något eget av det positiva.

Men nu ska jag sova och imorgon skriver jag lite om hur det ser ut inför cupen till helgen...


Tjingeling!




Hur länge ska du hålla på då?

Efter en halvlek där jag var rätt så missnöjd med framförallt mig själv tittar domaren på mig och frågar
-"Hur länge ska du hålla på då?" innan han ska blåsa igång andra halvlek.
Jag log och sa -"Som det känns nu blir detta den sista matchen".
Vet inte om han hånade mig eller om han ville ha ett ärligt svar, men det är alltid skönt att få lite salt i såren.

När han sedan i ett läge då en edsbyspelare får ett gult kort säger något i stil med:
-"Jag är ledsen Ruda men du får ett gult kort" blir han ju en helt underbar domare.
Hello! Du behöver inte vara ledsen för att dela ut kort, det ska du göra, det hör till domarrollen.
Nu skrattade vi såklart bara åt detta men jag hoppas han inte hade sagt samma sak i en tävlingsmatch.
Domaren var annars bra igår, våra försvarare tyckte att något mål var offside men det var inget jag såg i alla fall.

Robin skadade sig igår, bara att hoppas att han kommer tillbaka fort. Skulle vara underbart med åtminstonde 22 av 24 fräscha spelare som konkurrerar om platserna på planen.

Fortfarande svårt att sova efter matcher som spelas sent. Snurrade i sängen till 01 igår och just när jag skulle somna vaknade Selma i ett argt tillstånd....Denna dag skulle kunna förkortas så här: zzzz...eller med ordet konflikter...ett ord jag hatar men som tyvärr är något som ofta uppstår i mitt yrke.

Jag tycker att jag är en dålig förlorare men nu såg jag just en liten tjej på nyheterna som suckade och grät Lilli skutt tårar då Bollnäs förlorade sm finalen i bandy, där låg man i lä...kolla själva!
http://www.youtube.com/watch?v=TgPxRKb9XwE

Och nej, den som blev glad, jag hoppas verkligen inte jag spelat min sista match...Imorgon träning och sedan cup, påt igen bara.

Tjingeling!






Match istället för functional moves

Det blev match istället för den planerade träningen med functional moves ikväll. LAIK kunde inte spela sin match mot "Byn" och vi kunde ta deras plats. Får man chansen att spela match i fina förhållanden som planen i Edsbyn ska man såklart ta dem.
Nu blev det tyvärr förlust efter en bedrövlig start från oss där Edsbyn kunde gå ifrån till 2-0 efter två omställningar. Vi hade svårt med positionsspelet och det kändes som en deja vu upplevelse från träningsmatchen ifjol mot Edsbyn där vi också var trögstartade och hamnade i tidigt underläge. Då liksom nu gör vi en mycket bättre andra halvlek även om jag spel och chansmässigt tycker att matchen är jämn i två halvlekar. Ska jag peka på två skillnader så är det att det märks i kvaliteen i det långa spelet att lagen vi mött hittills i år, förutom Ludvika, har tränat på större planer än oss. Långbollar med kvalitee plus att Edsbyn har ett riktigt giftigt anfallsvapen i Widahl som sätter 3 av 4 av sina lägen i matchen.

Vi reducerar genom Lundström efter en hörna och 2-1 är resultatet i halvlek.
I andra halvlek tycker jag att vi rycker upp oss några procent men ändå är det Edsbyn som gör 3-1 innan vi gör 3-2 genom Mackan och 3-3 genom ett självmål. Stefcho har sedan två fina lägen att sätta fyran och vi skapar en del tryck mot hemmalaget men ändå är det Edsbyn som gör det sista målet. Positivt att vi kan göra en bättre andra halvlek där vi visar mer glöd och vilja att vara med i matchen. Att göra tre mål på bortaplan är inte heller så tokigt.
Men det uppstod såklart en del situationer där vi måste förbättra oss till serien i anfallsspelet men framförallt i försvarsspelet. Inte kul att släppa in fyra mål mot en seriekollega som dessutom kommer från fyran.
Men som sagt, det är detta träningsmatcher är till för, hitta saker som inte fungerar som det ska, träna på dem och göra dem bättre nästa gång.

Nu tränar vi Torsdag och sedan åker vi på cup i dalarna till helgen, riktigt kul!

Laget:
Blom

Tommy  Simon   Emil     P
Benny  Robin

Mackan  Victor  Stefcho

Lundström

Bänk: Ivan, Felix, Adam, Alex N, Martin J


Personligen fick jag spela där jag känner mig som mest hemma och tackade för förtroendet genom att ligga fel i positionerna första 20 minuterna och vara allmänt dålig i första halvlek.
I andra halvlek blev jag förbannad på mig själv, hittade rätt lite oftare och spelade upp mig till en nästan godkänd nivå. Men IG blir slutbetyget.


Imorgon måste jag gå och kolla upp min svanskota som inte vill bli bättre efter buspalats incidenten. Blev inte direkt sugen att göra det efter att Per påmint mig om HUR man lägger en svanskota på vift tillrätta igen. Handlar om ett finger upp någonstans där man absolut inte vill ha ett finger....hmm

Blåste orkanvindar i matchen och det var ibland riktigt svårt att bedöma bollbanan och nu låter det som om taket snart lyfter här hemma...

Över 1000 besökare på denna sida nu, gissar på pappa Kalle 997 besök och vet att Denka vart här då han skrivit i gästboken...men tack för visat intresse!


Tjingeling!





Inställd match blev träning

Matchen mot Edsbyn på fredagskväll snöade bort och istället körde vi ett pass i DINA hallen.
Lördagen blev vila men på Söndagskväll började det klia i kroppen och äntligen fanns tid till att sticka ut och köra ett löppass. Vi har tränat allt från 4 till 6 pass i veckan länge nu och chansen till egna löppass är sällsynta. Eftersom att det var så länge sedan jag sprang min runda var det intressant att se hur det skulle kännas konditionsmässigt och det var med glädje jag kunde konstatera att det kändes riktigt bra.

SFFT, eller SFF 2,  spelade match mot Trönö ikväll i Edsbyn. Eftersom vår match blev inställd i fredags fick några ur A-truppen som behövde matchträning spela. Pratade nyss med Tumba och han var nöjd med hur laget hade uppträtt och spelarna ur A-truppen hade bidragit till det oavgjorde resultatet 3-3. Ivan hade gjort två baljor och "P" ett. Dessutom hade Felix, Simon och Adam i mål sett bra ut. Glädjande att höra. Och att spela 3-3 mot en seriekollega och dessutom haft ledningen hela tiden tills slutminuterna då Trönö kvitterat med vårt kryddade SFFT lag känns helt ok....

Matchen mot Edsbyn kommer att spelas ändå, och det mycket snart...Men tidpunkten ska bekräftas innan jag skriver när.

Tittade på sm finalen i bandy idag och måste lida med min gode vän Henrik Heed som är assisterande i Bollnäs och gift med min frus syster Anna. Ställningen 5-5 i 89e minuten och Bollnäs avgör med ett korrekt mål som döms bort för offside. TUNGT! Sedan avgör SAIK på ett riktigt skitmål i förlängningen.

Tisdag och Torsdag de enda dagarna A-laget ska träffas denna vecka innan sommartidscupen nästa helg.

Avslutar med en häftig bild på kvällens tvåmålsskytt i SFFT, Ivan Levoshko, här i landslagets dräkt.





Tjingeling!


v.11 Träningsmatch 5

Denna vecka, som har vart rätt så tuff om man kunnat gjort de pass man skulle, avslutas med träningsmatch nr.5. Matchen spelas ikväll kl. 18 i Edsbyn mot nya seriekollegan "Byn".

Startelvan:

Blom

Engström Danne A Martin Simon

Adde Pontus Robert O

Spång Holm Besse

Hmm, det skulle vart en bra startelva men tyvärr är detta spelare som av olika anledningar inte kan delta i kvällens match. Adde, Spång och Besse fotleder, Robert O och Pontus sjuka, Blom och Holm jobbar, Engström och Danne långtidsskador med knän, Martin har fortfarande ljumskkänningar och Simon har dragit på sig ett gubbigt nackspärr =).

Den riktiga starelvan skriver jag om imorgon. Vi har, trots denna stora frånvaro, ändå 13 "egna" spelare att tillgå. Bara att välja om man ser glaset som halvfullt eller som halvtomt. Själv ser jag det som halvfullt och vi som finns tillgängliga får garanterat mycket speltid och det måste man ju älska!

Några som behöver matchträning kommer eventuellt spela match mot Trönö i Edsbyn på söndag med SFFT.

Gårdagens träning med Henrik, tema anfallsspel med inslag av speluppfattning. Henrik tvingar oss att se mer än bara bollen i olika övningar, upp med blicken och läsa in omgivningen innan man får boll. Fast jag har tränat fotboll i många år så har inte många träningar hittills i år känts slentrianmässiga och det är ju en bedrift i sig och såklart uppskattat.

Tisdagens löpningar satt i ett tag och energin har inte direkt sprudlat sedan i tisdags. Idag känns det väl ändå rätt ok i kroppen förutom en trötthetskänsla i en vadmuskel.

Sista rycket för A-laget innan en vecka där både kropp och huvuden ska få återhämtning innan vi kör igång och tar rejäl fart mot seriepremiären. Ledigt i helgen, Functional Moves tisdag, fotboll endast torsdag och sedan cup i dalarna nästa helg. Bara att passa på att åka på span, umgås med vänner, åka skidor, mysa med flickvänner, titta på film, gå på konserter och göra andra saker där förhoppningsvis fotbollen allt som oftast går först andra veckor.... Sedan hoppas jag att vår något slitna trupp är fräsch igen!

Lottningen till Sommartids Cupen är äntligen klar. Vi är regerande mästare i cupen efter finalvinst över seriesegrarna Kvarnsveden ifjol. Simon knorrade då in en snygg frispark i krysset vilket gav oss segern med 1-0. I år får vi möta Mora (div 4) och förra helgens motståndare Ludvika (div 3) i gruppen. I andra gruppen spelar Dala-Järna, Kvarnsveden och ett till lag som jag glömt namnet på. Hoppas vi får möta Kvarnsveden någon gång i turneringen, det enda division två laget.

Nu laddar jag för Byn borta som tyvärr verkar bli spelad i snökaos!

Tjingeling

 

 

 

 


Beep...

...test ikväll på träningen. Cd spelaren strejkade och några i laget började kanske se en väg ut från testet men jag åkte och lånade en ny.
Springa mellan två linjer som ligger 20 meter ifrån varandra i ett stegrande tempo i steg 1-21. Rykten sa att Håkan Mild sprang ut bandet men sanningen var att han sprang till 19...vilket inte är så lite imponerande!
Vi låg på ett koppel mellan steg 9 till steg 13. Varför vi ville göra detta test är för att det är ett bra riktmärke att återgå till om vi vill kolla av nivån på spelarna, kommer att bli något till test i år...
Själv hamnade jag på nästintill 12, mitt i alla som testades. Anton, direkt från sjukdom, sprang längst, bra gjort!

Efter beeptestet 30 långa maxlöpningar och sedan fartlek genom evighetsstafett...Ett grispass och jag hade rollen som överste gris.

Gillar egentligen inte att bara springa bort tid i hallen utan boll men denna vecka är så många tunga i ben och huvuden att omställningsövningar, smålagsspel, Allsvenskan o.s.v., mer "fotbollsgivande" konditionsövningar,
 känns som en för stor skaderisk...
Detta pass låg i alla fall på min gräns till vad som är nyttigt, började dra i baksidorna, men ska det vara den tyngsta veckan så ska det.

Lär inte kännas mycket lätatre efter ett active pass imorgon och sedan fotbollsträning torsdag och match mot Edsbyn på fredag.

Till helgen börjar vi en rejäl återhämtning (OM man inte är aktuell för spel med SFFT i helgen mot Trönö)
Sedan börjar en formtoppning som ska peaka v.16, Rengsjö på solrosen, bra bilder att ta upp på tuffa pass....

Idag gjorde jag min debut som fotbollsdomare. "Mina" sexor i Stugsundsskolan hade nått kvartsfinal i en Fair Play turnering i futsal. Hade ärligt talat en del fjärilar i magen inför matchen men de försvann när det blåstes igång....tror jag blåste frispark 3ggr på 40 min. Mina elever vann, utan min hjälp ska sägas, och är vidare i turneringen. Kul!
Fair Play is my middle name!

Mackan i laget fyllde moppe ikväll...eller var det bil? Grattis i alla fall! =)

Dagens citat:
-"Jag vill inte bada med dig och dina äckliga sår och vårtiga fötter"
Hilma, som länge älskat att bada med sin far, har börjat se hans fysiska förfall och skador. Tur då att Selma fortfarande är lite för liten att se mina fotbollskavanker. Selma och jag i karet, Hilma i en balja utanför.


Tjingeling!


PAL...

..plattor har vi i DINA hallen och ibland kommer de till användning. Som imorse när jag, min flokiga jäkel, hade missat att gymnasieleverna var ledig p.g.a. lärarutbildningsdag. Då hade jag gått upp extra tidigt för att gå upp till Hällåsen och köra ett bra pass med specialidrottarna.
Klädd och klar fanns det inte så mycket att fundera på utan jag värmde upp och slog sedan uppskattningsvis 50 vänsterinlägg efter väggspel med PAL plattorna. I mitt huvud dök Ivan, Stefcho, Mackan, Holm eller Lundström upp i straffområdet och skallade in mina perfekt avvägda inlägg. I verkligheten ekade mina tillslag tomt i den tomma hallen som blir bra mycket större då man är själv och kör i den och uppskattningsvis satt 35 inlägg där jag ville ha dem och resten var skit.
Efter det uppskattningsvis 40 frisparkar där samtliga var bättre än den lösa, dåliga frisparken som jag sköt i gårdagens match.
Efter träningen kaffe med kollega Nåjde och Väggen, lite styrketräning och sedan halvtimme i bastun. 
Sedan promenad hem i det fina vädret.
SÅ kan en måndag fram till lunch också se ut, lyxigt var ordet.

Kommer p.g.a. familjära skäl ej kunna delta i lagets träning ikväll men nu kan jag stå över med det rätta samvetet.

Nu ska jag hämta mina gobitar från dagis. 

Zlatan utvisad igår i 1-1 matchen mot Bari, ett slag i magen på en motståndare och nyligen åkte ju Milan ut ur det"förbannade champions league"...hmm enligt Zlatan var ju ligan det viktigaste i år men det är inte svårt att lista ut varför Zlatan var frustrerad i denna match...

Här kan man läsa vad Ludvika skriver om matchen igår:
http://www.laget.se/LUDVIKAFK/29790-start.html
Ok, att de var med i matchen mer i första men att de spelade en sådan sprudlande anfallsfotboll i första halvlek kan jag inte riktigt hålla med om...men man kan se en match på många olika sätt och kanske tycker någon i Ludvika att jag överdriver när jag skriver att vi var ett mycket bättre lag än dem i andra halvlek...men det står jag för!


Själv gick jag vägen hem genom skogen från Hällåsen med musik i lurarna, log för mig själv när jag tänkte på fina sekvenser från matchen och plötsligt kom jag på mig själv att yla med i sången och nästan skrämma livet ur en stackars gammal dam jag mötte i skogen...
Livet blir fortfarande lite enklare och ljusare då fotbollen går bra.

Anton Hysen kommer ut ur garderoben och det blir en världsnyhet. Sorgligt att det fortfarande 2011 ska vara en sådan överraskning och konstighet att en fotbollsspelare kan vara homosexuell.
Men samtidigt var det inte många år sedan en viss karl i SFFs ledning sa något i tv om tjejer som spelade fotboll och vad de kanske skulle göra istället.... man kanske inte ska vara så förvånad hur inskränkta en del människor fortfarande är.

v.11 SFF
Mån Fotbollsträning
Tis  Fotbollsträning (aerob)
Ons  Active
Tors Fotbollsträning
Fredag  Match Edsbyn borta

Tjingeling!

Seger!

Hade skrivit en lång text när datorfan lade av....missnöjd. Här kommer en kortare text.

Första träningsmatchen som inte spelades mot division två motstånd och då kom också första segern. Vi besegrade ikväll Ludvika med 3-1 efter en hyfsad första halvlek som ändå var relativt jämn spel och chansmässigt.
Ludvika tar ledningen efter en felträff i ett uppspel av Pontus, som annars gjorde en mycket bra match, och en Ludvika spelare kommer fri och sätter bollen i mål.
Vi känner att vi har en växel till att lägga i och gör så också i andra halvlek där vi verkligen tar över matchbilen och vänder resultatet. Passningskvaliteen höjs, värderingar när vi ska spela långt och kort förbättras och vi inser  hur mycket vi måste springa för att göra ett bra försvarsarbete. När vi tappar boll orkar vi ta oss till försvarssida snabbt och då blir det en skön trygghet i spelet. Press spelet fungerar mycket bra i andra halvlek och vi är jobbiga att möta.
Vi kvitterar genom Lundström efter en hörna från mig, Holm sätter tvåan på ett skott från strax utanför straffområdet och trean sätter samme Holm snyggt med en knorr i krysset. Holm hade också vår bästa möjlighet till kvitteringen då han efter en omställning från en hörna kommer fri med målvakten men skjuter tyvärr rätt på denne. Vi sätter stor press på Ludvika som inte har en chans i andra halvlek och vinner mycket rättvist efter en fin andra del av matchen.

Bara en träningsmatch men det kändes som om vi behövde denna seger som ett kvitto på att vi är på rätt spår även om jag personligen inte vart speciellt orolig trots tre förluster.

Skönt för mig som har ett visst ansvar för fysupplägget i år att vi, trots att benen just nu ska vara rätt tunga, tar över i andra halvlek och är starkare än motståndaren.

Laget:

Blom

Tommy  Helmer   Pontus   Benny

Robin (75)   Stefcho (45)     Victor

P (75)        Holm      Lundström

Avbytare:  Felix(75) , Adam, Mackan (75), Ivan (45), Simon (Skada), Strid (Skada)


Alla i laget gör bra insatser, roligt att Helmersson som gjorde sin debut idag från start var rikitgt stabil.

Min personliga prestation? Som defensiv mittfältare känner jag igen alla situationer och kan handla mer på känsla, som vänsterback sitter inte alla situationer i ryggraden och ibland hamnar jag lite snett. Är ändå nöjd med min insats förutom en bedrövlig frispark i bra läge (lite för nära mål bara) och några situationer där jag blir överspelad på kanten. Orkade fylla på offensivt hela matchen, hade några fina inlägg och som resten av laget gör jag en bättre andra än första halvlek. Roligt som tusan var det att spela och kanske är det det viktigaste!

Tjingeling!

Ludvika

Danne, Micke, Strid, Simon, Besse, Anton, Oskar samt Robert O ska såklart vara de som ej är tillgängliga till dagens match mot Ludvika i Sandviken. Fint väder och sovmorgon, bra uppladdning!

Tjingeling!

v.10, träningsmatch 4

V.10 är snart slut och det har vart en vecka som dragit ned dem som tränat alla pass en bit ned i "ned-tränings-träsket". Träning mån, tis, ons, tors och fredag samt match imorgon ska kännas i benen. Själv kunde jag inte träna torsdag men var ändå tung som bly på fredagsträningen liksom många andra, det syntes på kvaliteen på träningen.
Energin sprudlade inte och kvaliteen var klart lidande av många trötta kroppar och huvuden, dagens vila gör förhoppningsvis gott för alla i laget inför matchen imorgon.
Tyvärr finns en del frågetecken angående spelare till imorgon och Henrik kommer att tala om hur vi startar på matchsamlingen.
Ludvika, division tre, väntar i Sandviken kl 16.00.
Spelare som INTE kan spela är följande: Danne, Micke, Strid, Simon, Besse samt Robert O. Frågetecken för några till finns också, bl.a. Adde som inte tränade på fredagen p.g.a. förkylning.

Nästa vecka blir den sista riktigt tuffa träningsveckan (för dem som tränat mycket) och sedan är det tänkt att vi ska släppa en del på träningen, blir fräscha och förhoppningsvis riktigt formtoppade till v.16

Vi har ju förlorat de tre första matcherna i årets träningsmatcher och jag ska inte sticka under stolen med att jag fortfarande inte riktigt vet vart vi står. I vissa stunder i dessa matcher har vi sett riktigt bra ut för att sedan plötsligt släppa in allt för billiga mål. Skulle vara riktigt skönt att hålla nollan eller åtminstonde inte "bjuda" på något mål efter eget slarv i denna match. Framåt hoppas jag att vi i denna match får fler chanser att öva på de olika sätt vi vill anfalla på. Jag är långt ifrån orolig och jag vet vilka fina kvaliteer vi besitter, hoppas bara vi kan visa det i större delar av matcher snart.

Ska bli riktigt kul att spela igen!

Idag blev det en fin dag i Hudik (skulle dock vart ännu skönare om vi vunnit förra helgen) och en gatukonsert i vårsolen med Engmans Kapell som jag verkligen gillar. Efter det buspalatset och ikväll melodifestivalen.

Skadade mig på buspalatset..skulle visa Hilma hur man studsar på stjärten och sedan upp på benen igen på en studsmatta. Mattan var dock tyvärr beräknad att bli hoppad på av någon med en mindre matchvikt än 80 +...svanskotan i golvet och ont så in i skogen. Känns som tur är lugnt nu, ingen rolig orsak till att ringa in skadad inför match.

United spöade Arsenal i FA cupen men Leksand åkte ur kvalet till kvalet till elitserien, Yin och Yang.....

Tänker aldrig mer klaga över väder och vind då stora delar av Japan idag blivit bortspolat och över 10 000 människor befaras omkommit efter jordbävningar och tsunamin. Världen kan vara riktigt grym.

Imorgon skriver jag förhoppningsvis om en bra prestation, en riktig lagseger och en knorrad frispark i krysset från gubbjäveln....

Tjingeling!

Vad är en talang?

Fotbollskunnande + ambition
Talangfull. Ett ord man ibland hör om spelare runtom i vårt disktrikt. Men vad är egentligen en talang i fotboll?
Och hur många i vårt distrikt kan fortfarande kallas talanger om man har denna text i åtanke då man pratar om en talang?


På denna sida hittade jag följande text som jag tycker är intressant i ämnet:
http://njkc.blogg.se/2010/april/svenska-fotbolls-framtid.html

Vad är fotbollstalang?
Är det en medfödd förmåga att behandla en boll med fötterna, möjligheten att se ytor som ingen annan ser eller är det uppoffrande och vilja att lägga ner extremt hårt arbete? Sanningen ligger någonstans mittemellan eftersom samverkan mellan fotbollskunnande och ambition skapar den moderna fotbollstalangen. Det räcker inte att ha god teknik eller enorm speluppfattning numer i en industri som är extremt konkurrenskraftig. George Best och Frank Worthington typen är ett utdöende släkte. Dessa hade i och för sig överväldigande egenskaper och var före sin tid på vissa områden. Var hade de varit idag om de hade skött sig utanför planen? George Best hade kanske varit vid liv och Worthington hade kanske inte behövt sälja sina gamla troféer för att klara hyran. Tränaren är alltid den som har sista ordet och respekterar man inte det får man ta konsekvenserna.

Denna text om John Guidetti, 18 år, Manchester City.
Laid-back och medievänlig har han blivit lite av en gullegris i Allsvenskan när han går på lån till BP efter ett bra år som U18/reservspelare i Manchesters nästbästa lag. Att prata om Emmanuel Adebayor och Carlos Tévez som om de är polare som sitter och spelar Playstation tillsammans på vardagskvällarna är charmigt och det verkar inte vara skitsnack. Hans roliga stil åsido så är han en fantastiskt spännande spelare. Han gör hattrick inför ögonen på Paolo Mancini, överraskar på a-lagsträningarna och avgör matcher på egen hand. Guidetti är en sällan skådad träningsnarkoman. Han hörde att ett moment måste repeteras tiotusen gånger för att nå teknisk perfektion och har därför tio fotbollar i sin lägenhet där han nöter, nöter och nöter. Tre gånger om dagen lägger han sig i isbad för att rehabilitera sin kropp så att han orkar träna mer. Klubbar slogs för att få hans underskrift men det blev storsatsande Manchester City. Vi får hoppas på att BP spelar John så att man får se honom i hela matcher och inte enbart i spelsekvenser men han är vad alla klubbar vill ha och något som vårat landslag desperat behöver: en målskytt.

När jag får mer tid ska jag skriva ned de egenskaper jag tycker är de viktigaste för att någon ska kallas talangfull.
Men nu vaknade Selma på övervåningen och jag måste rusa...

Tjingeling!

Barcelona, sämst på att..

...slå felpassningar! Hade turen att se champions leaguematchen mellan Barca och Arsenal igår. Allt är ju redan sagt om Barcelona men man kan inte annat än att häpna över hur bra de är. Spelar ut ett erkännt spelskickligt Arsenal efter noter och gör knappt ett misstag på en hel match (inte ens målen i egen bur kan de ge till motståndraren, utan självmål, DET var i och för sig ett stort misstag.) Och Messi, ja vad säger man? Allt är sagt där också, bara att njuta.
Skön ego kväll med träning, bastu, mat och fotboll på Olearys med laget, sådana kvällar behövs ibland!

Min träning igår, blev inte så bra som den såg ut i mitt huvud men i slutändan hade vi ändå nått dit jag ville, många löpningar i hög hastighet och bra match-puls träning.

Ikväll Henriks träning, taktisk sådan i hur vi ska tänka i försvar och uppbyggnadsfasen när vi spelar. Perfekt träning idag då det drog en del i baksidorna...

Simon stukade tyvärr sin fot på träning igår och får gå en rehab kamp mot Spång som stukade sin fot i måndags. Tråkigt som fan men skador kommer alltid att vara en del av fotbollen. Gäller att göra allt i uppvärmning och förebyggande träning så att skadorna minimeras. Nu har vi tre stukade fötter på Besse, Spång och Simon i år (både Simon och Spång har tråkiga erfarenheter av stukade fötter från ifjol), Danne och Micke har knäskador som tillkom ifjol och Martin har ljumskproblem som han fragits med ett tag. Adam har problem med ett knä efter en smäll. Om vi kunde gjort något för att slippa stukningarna får vi fundera på men annars kan jag inte se något i upplägget som vi kunde gjort annorlunda för att förhindra dessa skador.

Idag tog jag och döttrarna rekord i simhallstid på Hällåsen. Efter simning och bad hyrde vi in oss på relaxen och när jag njöt som mest i det varma bubbelbadet knackade det på fönstret och utanför stod Adde i bygg-kläder och såg frusen ut...
För en sekund kände jag mig som det fotbollsproffs jag en gång hade gett allt för att blivit...sedan spottade Selma vatten i ansiktet på mig och jag var återigen tillbaka till den lycklige far/sportlovs lärare jag är idag.

När jag hade haft min historia med bakterier i ryggraden och missat ett halvår med fotboll, tror det var 2007, gick jag upp ca. 10 kilo i vikt. Det kändes dock som närmare 30 kilo och vägen tillbaka kändes lång. På midsommarafton hade jag problem med att hitta en skjorta som jag inte tyckte att jag såg ut som en avdankad lastbilschaffis i. Fick en rolig (?) kommentar av min mamma den dagen då jag var påväg till midsommarstången missnöjt klagande på att jag gått upp tio kilo, varav min mamma Edit sa
-"Vafan, är det inte mer"? 
Då kändes allt genast mycket lättare...hmm. Men vad är det man säger, saningen får man av barn, fyllisar och sina föräldrar. Varför jag skriver om detta är att min mamma sa att jag såg lätt ut på planen i matchen mot HFF.
Nu spelar det inte sån stor roll hur det ser ut, ingen alls faktiskt, men HUR det känns är jävligt viktigt. Och det börjar faktiskt kännas som om kroppen kan komma i bra matchform till premiären.

Imorgon jobb på fritids och sedan helg

Tjingeling!

12 mål...

...har vi släppt in i årets tre första träningsmatcher. Efter att ha gått igenom alla målen berättade Henrik ikväll för laget att fyra av dessa har tillkommit på fasta situationer (en hörna då jag torkade blod och SIF gör mål där jag ska vara, en frispark och en feldömd straff mot Strömsberg och en hörnvariant av ABK), två mål har vart bra prestationer i spelet av motståndarlaget och sex av målen har tillkommit på ett eller annat individuellt misstag, felbeslut eller felbedömning av oss.
Den siffran måste vi få ner till seriepremiären för även om vi inte möter många lag i serien av den kalibern som dessa tre lag och som kommer att straffa oss lika mycket så ska vi inte bjuda på så många lägen, då får vi svårt att hålla till i det övre skiktet av serien. Ska lagen göra mål på oss ska det vara i lägen som HFFs fjärde mål, en rikitgt bra prestation. 
Samtidigt som vi vill försöka spela en positiv fotboll så måste vi göra det med en kvalitee som inte sätter oss i farliga situationer varje gånger vi tappar bollen. Hitta en balans mellan den mer cyniska fotbollen med längre "högrisk" bollar men samtidigt värdera när vi kan hålla i bollen och spela oss igenom lagdelarna.
Ju mer vi kommer att spela tillsammans desto mer tajta, samspelta och svåra att komma igenom kommer vi att bli.

Kvällens träning med Henrik, lättsamt och roligt pass där vi fick avsluta och spela mycket. Imorgon kommer vi att löpa en del och förbättra vår lungkapacitet...

"Grej of the träning": Simons avgörande vänsterkanon i krysset i det styrda spelet i kamp med min vänsterkanon i krysset i fria spelet, Simon vinner dock då han sköt med "fel" fot.

Henrik tog upp mitt misstag från Strömsbergsmatchen då de gör 1-1 på oss. Helt rätt tycker jag, gör man misstag tycker jag att det ska vara ok att prata om det. Så högt till tak måste vi kunna ha och vi gör det ju det bara för att vi ska rätta till de misstag vi gör. Konstruktiv kritik är något alla måste lära sig att ge och att ta. Vi måste ställa krav på varandra och våga lyckas men även få misslyckas, kunna ta till sig vad som gått fel (något man oftast har koll på) och förhoppningsvis ta ett bättre beslut nästa gång samma situation dyker upp i match.

Oscar stukade tyvärr sin fot rejält i kvällens träningsspel om det inte t.o.m. var värre än så...håller tummarna på ett uttöjt ledband och ingen fraktur...
Är nu på skadelistan tillsammans med Danne A, Micke E, Martin S, Adam S och Besse.

Leksand slirar i förkvaltet till kvalserien i hockeyn och det ser ut att bli några tuffa år till för ett luttrat Leksands Fan....
Vann på straffar mot Västerås ikväll i alla fall....

Träffade Bob idag och han hade växt och lärt sig nya konster, nu kan han bl.a. snurra från mage till rygg och Henrik var med all rätt stolt....En riktig gobit. Selma blev bredvid Bob plötsligt hur stor som helst, time flies.

Frugan hemma efter 24 timmar på kryssning, bara att inse att livet blir mindre kaosartat med frugan hemma även om det ibland är skönt att göra saker på mitt sätt...i dekadensens tecken. Bolibompa 1.5 h i sängen, sen frukost, tjejerna oborstade hår, självvalda kläder, pussel och annat pyssel fulla golven, sovning i bilen...men 24 h räcker sedan vill ordningen och redan ta över igen!

Hilma tappar snart sin första tand som sitter löst...snart snattar hon mamma och pappas rödtjut om det fortsätter att gå så här fort. Det gäller att leva i nuet och njuta av saker som sker, snart är de borta för alltid.

"Alla dumma påståenden är egentligen bara citat av vad jag redan sagt."

Tjingeling!





Tredje förlusten..

...mot tredje division två motståndet.
Det blev tyvärr förlust i vår match mot HFF igår, slutsiffror 5-2. I soligt men kallt och blåsigt väder spelade vi en ganska märklig match på konstgräset. I första halvlek backar HFF hem och kontrar vasst mot oss samtidigt som vi gör en del individuella misstag och felbedömningar som föranleder mål. HFF är duktiga när lägen dyker upp och tar tillvara sina fillfällen att göra mål. De missar en chans men de övriga tre sätter de i första halvlek. Vi skapar ett riktigt fint läge då Lundström kommer förbi på sin kant och spelar snett inåt bakåt till Robert O som tyvärr ej får in bollen. Vårt mål tillkommer på straff sedan Simon efter en kort hörna dribblat sig in i straffområdet och blir fälld. Holm satte straffen säkert.
Ingen vidare första halvlek av något av lagen men starkt av HFF att göra tre mål på sina lägen.

I andra halvlek har vi en riktigt bra period i en halvtimme där vi också reducerar efter ett fint anfall där Anton hittar mig i mitten, jag spelar upp till Holm som lägger ut bollen till Lundström på kanten och sedan hittar Lundström mig i straffområdet och jag pangar upp bollen resolut i krysset med högern (sista meningen ska vara en dålig träff med högern som tar på en motståndare och seglar över målvakten och studsar in, hade dock vart roligare med det första alternativet). Mål blev det i alla fall och jag har en fin vana att göra mål mot just Hudik.
I detta skede av matchen är jag övertygad om att vi kommer vända resultatet. Johan P kommer in och i sin första bollberöring har han ett friläge där hemmamålvakten avvärjer bra. Vi har uppskattningsvis 10-2 i hörnor i andra halvlek och det är nära vid någon av dessa och en HFF spelare blir utvisad efter sitt andra gula kort (hemmalaget tilläts ändå att spela med elva man då det är träningsmatch). Vår offensiva fyra vinner ofta tillbaka bollen i detta skede av matchen eller tvingar hemmalaget till svåra uppspel. Robert o och Stefcho har också fina lägen att göra mål men istället sticker HFF upp och sätter 4-2 efter en fin långboll och ett snyggt avslut. Hemmalaget tar efter målet över sista kvarten och kan även göra 5-2 efter en klurig hörnvariant där vi inte få gå bort oss så enkelt.

HFF vinner rättvist med tanke på första halvlek och det faktum att de gör fem mål vilket är väldigt bra.
Vi gav oss själva chansen i andra halvlek då vi spelade bättre i både försvar och anfallsspelet och sånär kvitterar till 3-3 vid några tillfällen. Att vi förlorar andra halvlek med 2-1 känns märkligt men det spelar som tur är ingen roll i detta skede av säsongen. Jag ska dock inte sticka under stolen med att det svider att förlora mot Hudik.

Nu har vi spelat tre matcher mot bra motstånd och förlorat med 3-1, 4-1 och 5-2. Vad är det då som skiljer oss mot dessa lag? Svårt att peka på något speciellt, vi har bara vart nästintill chanslösa i en halvlek av dessa sex (andra mot Strömsberg) men något jag tycker att man kan peka på är att dessa lag är ruggigt effektiva på att straffa oss då vi gör misstag. Inte bara genom att skapa ett läge för mål utan även att sätta dit bollen i mål resolut. 
En annan detalj är att dessa lag är relativt stabila i hela matcherna. Vi pendlar lite för mycket i vår nivå och vi är lite svajigare i matcherna. Men trots tre förluster kan vi ta med oss mycket från dessa matcher. Det går inte att bjuda på tillfällen mot bättre lag, då blir man straffad. Ska vi vinna sådana här matcher måste vi sätta de lägen som vi skapar och vi ska jobba på att göra våra bra perioder i matcherna längre, helst 93 minuter.

Många spelare har testats på olika positioner och vi kan naturligtvis inte vara tajta och samspelta som lag ännu men när vi hittat dit kommer vi att släppa in färre mål, det är jag övertygad om.
Så här har startelvorna sett ut i dessa tre matcher:

SIF
Skhiri
Tommy  Strid  Simon   Benny

    Pontus   Robin

Victor
Lundström              Holm
Ivan

Strömsberg
Blom
Tommy  Adde Pontus   Benny

    Spång   Robin

Stefcho
Lundström              Mackan
Ivan

HFF
Blom
Tommy  Spång  Simon   Benny

    Victor   Robin

Robert O
Lundström              Stefcho
Holm


Nästa match spelas mot ett division tre lag från Dalarna, Ludvika, och då får vi kanske det första kvittot på hur vi ligger till mot, på pappret, mer likvärdigt motstånd.

Personligen var jag rätt missnöjd med min första halvlek som ytterback. Var inte så delaktig på offensiv planhalva och blev överspelad några gånger på kanten då Spång eller Simon kom till bra undsättning. I andra fick jag spela defensiv mittfältare och då gjorde jag en del bra aktioner, bl.a. målet och dess förspel men även där var jag en bit ifrån där jag vill vara. Förlorade bl.a. två nickduller, det får inte ske! Bara att träna på....

Efter matchen god middag hos systers familj i Trönö och melodifestival. Underbara barn överallt och full fart, bra motmedel mot förlustdepression....Jag och Thomas smög iväg och fick se en halvlek på matchen Milan - Juve.

Idag stack frugan på kryssning med några generationer sandelin/jonsson. Jag tog Hilma och Selma till Hällmyra för skidor med faster Annelie och kusin Emma och Örjans jänta Stella som hade pappa i Vasaloppsspåret.
Efter det lite tv skidor, bandy och sedan dansträning för Hilma. Vi är en lättsövd familj ikväll...

Sportlov, måste älska att vara lärare vid dessa tillfällen!

Träning i veckan:
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag och Fredag samt match Söndag.


Avslutar med ett skönt citat:

"Bättre leva med den bistra sanningen, än sväva på moln av lögn. Eller är det tvärt om?"

Tjingeling!


Dagens match

Match i Hudik mot HFF och så här lät det efter förra årets träningsmatch lagen emellan:



Då kom äntligen den, i alla fall på förhand, kanske största värdemätaren av försäsongsmatcherna. ABK spelar ju i division två, den serie SFF ramlade ur ifjol. Tyvärr saknade vi några spelare som av skador, jobb och resor ej var tillgängliga för match. Dock inget att skylla en eventuell förlust på, man ställer alltid upp med en trupp man tror på och som ska jaga den prestation laget kom överens om. Det som var lite synd var att vår bänk inte fylldes med det nummer av spelare man får ha där, men till nästa match är de flesta tillgängliga igen.
Ok, till matchen igen…
Första halvlek är nog det närmsta vi kan komma perfektion i vårt försvars agerande. Vi sätter press/styrning precis där vi kommit överens om vilket leder till att ABK slår bollarna dit vi vill. Väl där tar vi tillbaka bollen och det som var riktigt kul att se och som vi saknade lite i helgens cup var hotet i djupled. Alltid två till tre spelare som ger alternativ i djupet. Det i kombination med att vi återigen såg riktigt bollskickliga ut då vi spelar oss ur trängda situationer, tack DINA hallen, ledde till att vi äger och kontrollerar första halvlek. Vårt försvarsspel bygger på tydlighet, närhet, aggressivitet och en ödmjukhet att ta ”skitjobbet” som krävs och det gör verkligen alla i första halvlek.
Vi tar ledningen efter att jag nickar en långboll mot ABKs mål och en försvarsspelare styr den i eget mål. Hade kanske vart roligare att göra mål på något av de finare anfallen vi har men målen räknas ändå, ingen kunde säga något om vår ledning. Två noll gör jag själv på en frispark från långt håll och det var i alla fall snyggare än ett noll…

I halvlek pratar vi mycket om att inte gå ut i andra och vara nöjda, sånt straffar sig direkt. Men att vara lite nöjd och bli lite bekväm smyger sig lätt på efter en sådan bra halvlek. Mycket riktigt ger vi bort initiativet till ABK. Plötsligt slår de bollar genom oss då vi är lite sen i överflytning och plötsligt får de några hundradelar extra när vi inte sätter in den press vi gjorde i första. Reduceringen är mycket turlig, ett ”misslyckat” inspel som letar sig in efter backen och stolpe-stolpe bakom DJ in men ABK förtjänade då ett mål. Och de förtjänade också kvitteringen som kom några minuter senare efter en omställning på ABKs högerkant och ett inspel som avslutades med en bredsida i mål.
Efter ABKs kvittering jämnar spelet återigen ut sig och sista tio minuterna tar vi över kommandot igen, skaffar oss hörnor och både Robin och Ivan har lägen att sätta trean. Men den kommer i minut 90 då Simon slår en överlång hörna som jag nickar till Robin som sätter bollen i mål.

Stort jubel då denna match var av sådan karaktär att båda lagen gärna ville vinna, det märktes både i närkamper och på motståndarnas kroppsspråk efter matchen.
Men kanske störst jubel för den match vi gör i första halvlek och som vi avslutar andra halvlek.
Stor eloge till hela laget!

Nu tar vi påskledigt tre dagar och vilar ut trötta ben och kroppar. Till veckan kommer några relativt tuffa aeroba pass då vi ska skaffa oss det sista lilla flåset som fattas för att göra två halvlekar som kvällens första samt en del annat smått och gott…

GLAD påsk!

/nr 14

Lika positiva tongångar ikväll? Återkommer....

Tjingeling! 


Lilla Julafton, motiverande match och Petter Northug

Ikväll tränade vi ett ganska lugnt spelpass i DINA. Jag kunde träna och kände inget av min lätta förkylning. Däremot hade jag svårt att hitta min bollbehandling, om det berodde på nya skor eller ett missat fotbollspass låter jag vara osagt men jag hade några riktiga dåliga bollbehandlingar som jag inte ska behöva ha.

Umbro är vår sponsor i år och vi ska spela i umbroskor. När vi skulle testa skor förra veckan gnisslades det en del i laget…
-”Förra gången hade de två skor att välja på”, -”Umbro har inga sköna modeller..”  Jag var själv skeptisk och jag brukar alltid, alltid återkomma till Adidas Copa Mundial, fotbollskornas Volvo och en sko som aldrig kommer att besegras i skönhet och kvalitet. Med det i åtanke överraskade Team Sportia och hade ca 10 modeller som vi kunde välja mellan och alla provade och beställde. Idag kom skorna och det blev lite av julafton i omklädningsrummet. Jag var på Team Sportia och hämtade skorna så när grabbarna kom till träning såg det ut så här:

      Mina dojjor!

Imorgon har vi match mot HFF eller ABK i Hudiksvall. Andra lag får säga vad de vill men att det är ettan mot tvåan i Hälsingland som möts ser jag som självklart. ”Hälsingefinal” om man så vill…Träningsmatchers syfte är att testa spelare, idéer, taktik, uppställningar o.s.v. och resultat kommer alltid i andra hand. Men jag skulle ljuga kraftigt om jag sa att jag inte vill vinna mot ABK och då får andra säga vad de vill. Men att det blir mycket tufft förstår vi alla. HFF vann mot Sandvikens IF och gjorde fem mål mot dem och vi får en härlig utmaning imorgon! Glädjande från vår senaste match mot Strömsberg är att fler spelare finns att tillgå och kampen om platserna hårdnar.
Vi vet vad som gäller efter våra två matcher mot division två lag. Man måste vara beredd att jobba i två halvlekar, misstag straffas man av och ska man orka gäller det att värdera när man ska anfalla och när man ska vila med boll. Gör vi detta imorgon tror jag vi blir nöjda med både prestationen och resultatet.

Dessa spelare är av olika anledningar ej tillgängliga för spel imorgon:
Besse, Mackan J, Adam S, Felix L, Pontus O, Martin S, Danne A och Micke E.

Själv fick jag förtroendet som ytterback igen och förhoppningsvis får jag komma på många överlapp på kanten, vara inblandad i många uppspel och inte vara inblandad i något baklängesmål denna gång, då kommer jag att vara nöjd.... och om vi vinner också såklart.....

Vet att många inte kommer att hålla med mig nu men jag gillar verkligen Petter Northug. I dagens stafett då han leker katt och råtta med Hellner och på upploppet är så nöjd att inte vet vad han ska hitta på. Först tystar han publiken (hade ju vart roligare om vi vart i Sverige med många svenskar på läktaren, vad menade han?) och sedan åkte han baklänges över mållinjen. I studion talades det om förnedring och dålig stil men varför kan han inte få leva om lite i den "perfekta skidmänniskan grytan" med helylle svenskar, kaviarleenden som aldrig vågar säga eller göra något som inte är folkkärt och går hem i stugorna. Northug älskar att vinna och får fnatt och i stridens hetta åkte han baklänges över mållinjen. I förrgår grät han som en bebis då han vunnit och idag tog segerruset honom till något annat men jag älskade båda, även om jag är svensk. Den pressen som han haft från hemmapubliken och den dåliga uppladdningen han hade inför VM och ändå levererar han, såklart han får glädjespel! Petter må vara en varg bland lammen och detta gör bara mitt intresse för skidsporten större, säkert också en strategi från norrmannen.  

Hilma, vår äldsting, tillbringade natten med kusinerna i Trönö och for sedan till Sandvikens äventyrsbad med dem idag och sedan till bollhavet på IKEA. Nyss kastade syrran in en blek, trött och nöjd liten brud som bara kunde väsa ur sig -"Ta av mig kläderna och stoppa mig i säng!"
Tänk att det fanns en tid för länge, länge sedan som en sådan replik från en tjej betydde något helt annat...


Tjingeling!


Ut med det gamla och in med det nya!

Tyvärr en tråkig, träningsfri kväll för mig ikväll. Kände mig hängig igår och idag när jag hämtade Hilma och Selma efter jobbet och skulle gå hem med barnvagnen blev jag andfådd, svettig och svag. Har något skit i kroppen som jag hoppas försvinner till träningen imorgon. Matchen mot Hudik på lördag är en match jag inte gärna missar...dock lyssnar jag bättre på min kropp nuförtiden än vad jag gjorde när jag var yngre. Många gånger har man vart en idiot och tränat trots halsont, feber, ja t.o.m. med mördarbakterier i ryggraden och 40 graders feber (Skövde, sm slutspel i futsal i och för sig, värt att dö för!).

Lite har hänt runt klubben/laget sedan igår:
Patrik Rönnqvist är ny ordförande i klubben, varmt välkommen!
Daniel "DJ" Johansson som stod i mål för oss ifjol har skrivit på för sin moderförening Trönö. Danne gjorde tidigt klart för oss att han inte ville satsa på fotbollen men har ändå "hållt igång" och tränat några träningar med oss. Bara att önska lycka till i "nya" föreningen och hoppas han finner glädjen med fotboll igen!
Tillsammans med Henrik Westberg, Tobbe Wallin och Klas Uppvall är han nu de spelare vi tappat sedan ifjol, tur då att vi fyllt på rejält och vi går in i denna säsong starkare än vad vi var ifjol. 

SFFs A-lag 2011:

TRÄNARE           HENRIK ÅHNSTRAND   (Ny, fd. lagledare)   
TRÄNARE           LARS OLSSON                 
TRÄNARE           BENNY DAHLIN                 
MATERIAL          BÖRJE ANDERSSON       
MV TRÄNARE      OLA JÖNSSON                 
SJUKVÅRD         PER SVENSSON   

1.   ADAM SKHIRI, MV    (ny SIK)                                      
16. ALEXANDER BLOM, MV                                  
2.   EMIL HELMERSSON (ny SIK)
3.   JOHAN PERSSON  (ny SIK)                                                  
4.   TOMMY NORD                                          
5.   PONTUS OLSSON                                      
6.   VICTOR OLSSON                                       
7.   SIMON ÅBERG                                           
8.   BEHZAD PALANI                                        
9.   ROBERT LUNDSTRÖM                                             
10. NIKLAS HOLM                                           
11. IVAN LEVOSKHO                                     
12. ROBIN OLOFSSON                                  
13. OSCAR SPÅNG  (ny SIK)                                      
14. BENNY DAHLIN                                        
15. FELIX LINGMAN (ny SIK)                                      
17. DANIEL ANDERSSON                             
18. STEFAN LYUBENOV  (ny SIK)                         
19. ANTON FORSBERG                                
20. ANDREAS OLSSON                                 
21. MARTIN STRID   (ny SIK)                                     
22. MARCUS JONSSON
  (ny SIK)                              
23. MICKE ENGSTRÖM
24. ROBERT OLSSON                                 

  Henrik, ny tränare i SFF



Jag vet inte hur långt denna trupp kommer att räcka, lååångt hoppas jag, men att den låter mig skriva en mer positiv text än denna efter säsongen är jag övertygad om!!!:


"2010, en säsong som vart en känslomässig berg och dalbana"

Vi vinner de två sista matcherna i serien och kommer tillslut på en femteplats i serien. Mot ett extremt skadedrabbat Brynäs vinner vi komfortabelt med 0-4 och glimrar stundtals till och är spelmässigt på den nivå vi hade hoppats ligga på oftare denna säsong. I sista matchen mot Valbo går det inte att spela fotboll då planen är mer en bassäng än en fotbollsplan. Vi vinner med 3-1 i en match som man enbart kommer att komma ihåg p.g.a. de yttre omständigheterna.

Vi är inte nöjda med en femteplats i serien även om vi inte tycker att det är en lika stor besvikelse som folk/publik och media runt omkring laget verkar tycka. Med facit i hand var en topp fyra placering en realistisk målsättning inför säsongen. Tre lag har vart på en högre och framförallt jämnare nivå än oss. Falun (kan inte förstå att de INTE vinner serien), Kvarnsveden och Huge har vart bättre än oss just denna säsong. Hille måste jag också ge ett stort beröm till, som nykomling har de gjort en fantastisk säsong och hamnar fyra och förstör bl.a. Faluns serieseger genom att snuva dem på tre poäng i sista omgången genom att spela 1-1. Vi hamnar femma och har hela säsongen blandat och gett. Vi startade säsongen mycket positivt. Vi vann några inomhus cuper och på försäsongen gick vi länge som tåget i träningsmatcherna med segrar över bl.a. ABK och Sjötull. Många matcher spelades dock mot lag från lägre divisioner, ett sätt att hamna i en positiv trend efter den tunga säsongen i division två 2009. Vi vann även en utomhusturneringen i Dalarna och slog seriesegrarna Kvarnsveden i finalen.

Men kanske blev allt detta en bidragande orsak att förväntningarna på laget blev högre än vad som var i våglängd med verkligheten. Vi hade fortfarande bara två backar i laget, tappat viktiga spelare från säsongen före, tänker framförallt på mittbackarna Erik Bäcklin och amerikanen Josh men även Mancuso och Westberg (den sistnämnde har ändå hjälpt oss en hel del denna säsong). Truppen fylldes på med spelare från division fyra och fem vilket kan jämföras med de lag framför oss, förutom Hille, som värvar folk från lag som Brage, Sandviken o.s.v., spelare från serier högre upp.  En långtidsskada på den kanske bäste spelaren från 2009, Viktor Olsson, kom också mycket olägligt.

Träningsmässigt och de mål vi satte upp med träningen tycker jag har fungerat ok. Vi har haft bra träningsnärvaro (träningslägret i Lynäs undantaget) och en bra fart/fokus på träningarna och allt som oftast, i alla fall enligt oss tränare, haft bra tankar/idéer med träningarna och dessas upplägg. Ett bevis på detta tycker jag är att många i laget jämfört med 2009 gjorde personligen bättre prestationer denna säsong.
Några klart lysande exempel på detta är Simon Åberg, Robert Lundström (som ändå vart mycket sjuk), Niklas Holm, Robin Olofsson, Daniel Andersson, Tommy Nordh, det finns fler men alla dessa spelare har vart på en högre nivå i år än ifjol i de matcher jag såg med SFF..
De som kommit från lägre divisioner har även de gjort det bra och utvecklats men det behövs ofta mer än en säsong för att anpassa sig till det nya tempot och mängden träning som en flytt från division fyra och fem ofta innebär.

Ett litet orosmoment inför säsongen var hur våra spelare på bänken skulle tackla situationen med att spela i division sex istället för att spela med Stugsund då samarbetet mellan klubbarna gick i graven. Ett orosmoment som visat sig vara helt obefogat då SFFT vinner division sex och har spelat ett spel som vart utvecklande för de spelare som inte tagit en plats i startelvan i division tre. Och alla som har spelat i SFFT laget har verkligen gett järnet och vart bidragande till att vi nästa säsong har ett division fem lag som andra lag. De grabbar som kommit upp och tränat med A-laget har visat fina kvalitéer och gjort skäl för T:et i SFFT, talanger.

Personligen har jag nog haft den tuffaste säsongen någonsin. Att vara en del tränare och en del spelare har vart en svårare kombination än jag trodde. I tunga tider har jag personligen lidit dubbelt då jag inte bara vart bidragande till det som spelare utan även som ledare. Det har blivit några sömnlösa nätter och alla ni som brunnit/brinner för en klubb/lag vet hur mycket det påverkar ens liv både på gott och ont. Att åka till Falun och bli uttagen som mittback och förlora med 8-0 är något som verkligen satte ärr i mitt fotbollshjärta. Men i tider då det går bra är glädjen också dubbelt så stor, (derbysegrar!) men inte bara i matcher utan även då träningar blir så bra som man tänkt då man planerat dem. 

Nu blir det några veckors ”Silly Season” om spelare och ledare. Vi kommer att träna två veckor till och ambitionen är att kanske få hit några potentiella nyförvärv och träna med oss. Nyckelordet kommer att vara karaktär då vi letar nya spelare. Karaktär nog att komma till varje träning/match med viljan att bli bättre och även ha karaktär att leva ett liv på sidan om fotbollen som gynnar ens fotbollsutveckling.
Vi kan alla göra saker bättre nästa säsong men med bra träningsförhållanden samt ett lag i trean, ett i femman samt även ett lag i pojkallsvenskan har vi en del att locka med och har bäddat för ett positivt 2011!

Tjingeling!.


Stå aldrig still

Men se goddag är ni här?
Är ni verkligen kvar?
Det trodde jag aldrig
Men ni har väl inget val

Men snälla ingen panik här
För jag har aldrig begärt
Att ni skall stå ut med
Mina skrik o min värld

Varje dag av mitt liv.
varje andetag tar tid.
Jag står aldrig still.

Ni vet jag har feber
Fick jag redan som barn
Måste visa att jag lever
Så därav mitt tjat

Varje dag av mitt liv
Varje andetag tar tid
Jag står aldrig still

Kom o titta på mej
Hör min sammetsröst
En äkta gaphals
Jag skriker jävligt högt

Varje dag av mitt liv
Varje andetag tar tid
Jag står aldrig still

/Thåström

SFFs A-lag v.9

V. 9 för SFFs A-lag ska vara en relativt tuff vecka för att sedan stegras v.10 och vara riktigt tuff v.11.
V.12 har vi nästa platå med återhämtning vilket blir passande då vi åker till Dalarna och spelar sommartids cupen då på helgen, vilken vi vann ifjol. Ska bli riktigt roligt! Men innan dess har vi lite annat smått och gott att se fram emot, bl.a. kommande helgs roliga derby mot Hudiksvalls Förenade Föreningar eller vad de heter, ABK känns väll fortrarande lättare att säga.

Gårdagens pass med Nåjde, passningar, spela sig ur press samt spel 6vs6 där vi hade riktig domare i fom av Mats Tjernberg. Det var roligt och alla verkade riktigt sugen på att spela. Snack om helgens bravader efteråt där vi luftade en del saker om hur vi agerade i helgen....detaljer vi kommer att jobba för att förbättra.

Kvällens pass med mig, grundtanken att det skulle vara ett rätt så tufft pass aerobt. Men då vi har chansen att göra konditionsdelen med boll inblandat tycker jag att man ska ta den chansen istället för att enbart löpa, även om vi ikväll även löpte en del utan boll. Löpningar i skiftning av tempo och sträckor som känns matchlika.
Tyvärr fortfarande en del sjuka och några hade jobb/studier och det kan man aldrig säga något om.
I en roligare värld hade alltid träningen kunnat gå först men tyvärr är vi inga proffs och jobb/studier måste prioriteras.

Grattis till Mackan, Ivan och Victor som hade mest kyla i kvällens poängövning, avslut 3 vs 2 (Konor) och Alex i mål. 12 mål, jag, Lundström och Robin var två mål efter. Uppskattad övning av alla förutom Alex tror jag, eller hur Blomman?

Känner mig själv halvrisig och har inte haft någon energi idag, ska jag bli förkyld för första gången på väääldigt länge? Den som lever får se...

Onsdag - Active
Torsdag - Fotboll + Målvaktsträning
Fredag - Fotboll
Lördag - HFF - SFF
Man MÅSTE älska att träna för att spela i SFF 2011!!!

Fin vecka!


Grattis Broberg till en bra vändning i dagens hemma match mot Villa. Men någon hall vill jag inte se på Hällåsen innan det ligger en fullstor konstgräsmatta bredvid bandybanan...



Tjingeling!


RSS 2.0