Målskyttar: Simon (frispark) Lundström (Victor)

Adde    Felix    Danne    Rehnman

Victor          Pontus          Simon

Spång          Holm            Lundström

Avb: Molin, Robin, Lilla, Stora, Filip

Det blev seger i den tuffa seriepremiären mot Strand i Hudik. Jag har flaggat i bloggen i veckan för att detta var en tuff start för oss, Strand vann serien enkelt ifjol, har tränat på en FOTBOLLSPLAN i några månader och ligger på så sätt före oss.

Därför var det en fröjd att se oss i första halvlek där det spel vi eftersträvar OFTA lyckas. Lite trevande start men sedan gör vi mycket rätt då vi har boll i laget och även försvarsmässigt. Vi sätter Strand under stor press och skapar målchanser, GÖR mål första halvtimmen men tyvärr blir båda målen bortdömda. Ett felaktigt då Holm ej är offside efter Pontus klackframspelning, det andra målet också osäkert om det är felaktigt. Strand skapar en JÄTTE möjlighet då vi tar ett felbeslut på en långboll och plötsligt är hemmaspelarna fyra mot Danne och Adam. Tack o lov tar Strandspelarna felbeslut också i det läget och chansen försvinner.

Simon får sedan specialläge med frispark och vallar den i huvudet på en spelare i muren och in i mål, HÄRLIGT och rättvist. Bara minuter senare skickar Victor en hörna som Lundström vacker nickar i mål.

Överlag en mycket väl genomförd halvlek som vi gör mycket bra i. Spelar bollen efter marken, genom lagdelar, varierade anfall där många spelare är involverade. Många mönster vi känner igen från våra träningar. Får man vara lite petig hade vi kunnat vända ännu mer på spelet för att göra det ännu jobbigare för hemmalaget, men allt som allt en bra halvlek av oss.
Strands motvapen är omställningar och en gång är de då MYCKET nära, det läge jag nämnt. Fasta situationer också ett farligt vapen för Strand. Men det är i detta läge närmare 0-3 och 0-4 än reducering.

I andra halvlek blir det spelmässigt en scenförändring. Plötsligt är det Strand som har boll och ständigt vill framåt, skapar hörnor och ett visst tryck på oss. De känns mer desperata och då de gör 1-2 på en frisparksvariant är det inte oförtjänt. Resten av matchen blir en nagelbitare, Strand vill framåt och vinner mer dueller och hittar mer ytor att anfalla på. Vi hittar inte riktigt tillbaka till vårt spel från första halvlek, dels för att Strand är bättre i andra och vi slarvar lite mer i vårt egna spel med boll. Bl.a. har vi lite onödigt bråttom att försöka utnyttja de ytor Strand öppnar upp då de anfaller mer och tappar boll lite för snabbt där vi kanske kunnat rullat den mer inom laget.

Vi är dock inte ofarliga framåt och skapar lika mycket som Strand, framförallt genom att komma runt på kanterna och spela bollar efter marken, snett bakåt i boxen.

Strand har ett fint läge till kvittering men skottet går över och vi vinner välförtjänt. 1 - 1 spelmässigt i halvlekar men vi skapar betydligt mer heta chanser än Strand och därför vinner vi matchen.

SÅ JÄKLA SKÖNT!

Alla spelare bidrar till segern, Molin den ende som ej spelade denna match av avbytarna.

Strand en värdig motståndare och jag undrar hur många lag som kommer att vinna i Hudik mot Strand på konstgräset, min gissning är att inte speciellt många kommer att göra det.

Vi jobbar vidare, mycket är bra, en del kan förbättras, som det ska vara. MEN, vi spelar ofta som vi vill i matchen och vi VINNER, då är vi jäkligt glada och nöjda till nästa träning!!!!

Fina foton från matchen här:

Övrigt:
  • LAIK - Trönö igår fredag, matchen slutade 1-1. Jag var ej på plats men av det jag hört var det ingen höjdare spelmässigt, "Denka" skriver :"Första halvlek var så dålig att ligga hemma med magsjuka hade kapital en bättre fredagssysselsättning.

I och för sig var den andra halvleken bättre , men allt annat hade ju varit ett hån mot sporten, fotbollen, pauskorven, fredagar i stort. Ja, ett hån mot precis allting.
  • Själv såg jag inte matchen men på Onsdag ska vi till Ljusne och möta LAIK i DM. En sak kan jag redan nu konstatera, det kommer INTE vara mycket att spela på i yta 2 och 3...=)
  • Ilsbo vann mot Forsa med 3-2 i matchen före oss.
  • I trean vann seriesegraren Kvarnsveden med 8-0 mot Ytterhogdal. Rengsjö och Edsbyn förlorade båda. Edsbyn går en tuff säsong till mötes vad det värkar...
  • Imorgon Norrala - Viksjöfors. Från vår trupp kommer Krister och Filip medverka. Matchen spelas i Edsbyn och jag håller mina tummar för en seger där med och att våra killar bidragit till det.
  • Fysiskt fitta sa jag till Åsa att våra spelare såg ut, varför skrattade alla?
  • Snart 40.000 besökare på denna blogg...intresse för SFF är bra och kul att du tittar förbi här!
  • Terje "Lungorna" Wejl tyvärr sjuk och missar några veckor framöver. Strid och Ivan sjuka denna match, Stenberg i Italien och Alex hejjandes på läktaren.

Mer om matchen imorgon, nu ska jag njuta...