Adde  Felix   Danne    Stenberg

Victor         Poppe       Simon

Rehnman      Ivan        Lundström

Avb: Enarsson, Spång, Robin, Molin, Christer och Lilla

Kvällens bortamatch mot IFK Bergvik var en relativt jämn tillställning i 60 minuter på en plan som snällt sagt var trång och något ojämn....Med dessa planer finns alltid en viss ovisshet hur matcher ska bli. På konstgräs är jag sällan orolig på hur vi kan styra matcher numera. Idag visade vi, framförallt sista halvtimmen,  att vi kan spela fotboll som vi vill på dessa planer också, kanske det viktigaste kvittot ikväll.

Resultatmässigt har vi 1 - 3 efter första halvleken där Ivan, i första matchen från start i år, tackar för chansen och sätter ettan efter assist från Victor. Vi gör sedan ett misstag i försvarsarbetet som Bergvik, med en del offensiva kvaliteer, tar hand om på bästa sätt och kvitterar. Sedan är det dags för Lundström, i hysterisk målform, att sätta vårt andra efter ett fint anfall som avslutas med ett kvalitets inlägg från Stenberg som Lundström volleyskjuter in från nära håll. Robert gör sedan av bara farten vårt tredje på straff. Kapad bakifrån då han ska stöta in bollen i mål från en meter...Jag tänker inte sitta och skriva om konstiga domslut men om det finns en regel som heter målchansutvisning borde väl det vara en sådan eller? Kanske jag som är ute och cyklar...Vi avslutar halvleken på ett positivt sätt spelmässigt.

Andra halvlek hinner bara starta så gör Bergvik 2-3 , även denna gång efter en bjudning från oss, det blir stirrigt i tio minuter innan vi tar över spelet igen Framförallt genom att våga lira bollar efter backen genom Bergvik som tog slut på soppa. Trots stort spelövertag sista halvtimmen är det alltid en skör ledning med ett mål. Därför kunde inte Lilla valt ett bättre tillfälle att på allvar presentera sin frisparksfot i SFF tröjan. Med en träff på liggande boll som få behärskar sätter han sköna 2-4. Robert sätter sedan spiken i kistan i ett mönsteranfall där Pontus hittar Simon i djupet, Simon har uppfattat Lundströms löpning och släpper bollen till Robert som i friläge sätter sin egen retur.

• Matchens sekvens var annars det anfall som sånär blev mål, ett anfall som innefattade många av de delar vi tränat mycket på offensivt i år. Spel från backlinjen, till vårt mittfält som sökt sig till fria ytor, först till Poppe i vinkel och sedan till Simon som p.g.a. att han redan läst av vad som komma skall har uppfattat Lundströms djupledslöpning, På två tillslag hittar Simon en maxlöpande Robert i djupet som vackert tar med sig bollen i hög fart men sedan tyvärr chippar bollen strax utanför. VACKERT!
  • Tycker vi står upp och krigar för varandra, ALLTID viktigt men framförallt i  matcher och på planer som denna.
  • Robin, på allvar tillbaka efter sin skada, gör ett skapligt försök med en cykelspark i andra halvlek, också det en sorts fotbollsgodis...
  • Eloge till Bergvik som försökte spela fotboll så länge de orkade, och även besitter kvaliteer att skapa chanser framåt,  de kommer snart ta sin första seger i fyran.
  • Vi njuter av 3 poäng, spelet i vissa delar av matchen men har även insikten att det finns bitar att förbättra, vi jobbar vidare!

Mer om matchen samt bilder från denne här:

Nu en av tidernas bästa filmer på tvn, "No country for old men", ledighet fyra dagar och match igen på Lördag, hemmapremiär mot Ilsbo. Och på kvällen champions league final...

Imorgon fys med Åsa kl 15.00, påt igen bara!