Årets kraftigaste oväder...

...kan det ha vart som drabbade Öns idrottsplats idag mellan kl 16.24 till kl 16.45.
Vi lämnade ett vårigt Söderhamn vid 14 tiden för att ta oss ann våra grannar i Stugsunds IK på Öns konstgräsplan kl 16. Ju närmare vi kom Edsbyn desto dystrare blev vädret. Väl framme var det grått och kallt men ändå helt ok fotbollsväder i Mars.
När domaren blåste igång var vädret fortfarande ok men det hade börjat blåsa. Vi hinner göra 1-0 genom Lundströms femte mål i andra träningsmatchen efter framspelning av Filip. Stugsund hotar oss två gånger efter fina inlägg, en nick och ett skott som ändrar riktning på en av våra försvarare och som tur för oss går utanför.. Vi hittar inte riktigt till det vägvinnande spelet från RSK matchen och har mer problem att hantera underlaget och boll denna gång. Ändå skapar vi en handfull lägen, Victor gör 2-0 efter fint förarbete av Filip som dribblar bort en motståndare vid kortlinjen och serverar Victor ett öppet läge. Då har det börjat blåsa ännu mer och snöa. Vi hinner skapa ett friläge av Rehnman innan himlen öppnar sig, spyr ut snö, hagel och stormvindar och tvingar oss av planen. Då vädret begravt planen med snö och gör den till en skaderisk att springa på blåser vi av matchen. Mycket tråkigt men inte mycket att göra åt.

  • Vi hann glimra till i vårt anfallsspel i denna match också.
  • Försvarsmässigt hamnar vi lite onödigt djupt på vår plan denna halvtimme och Stugsund får mer tid med bollen än vad de kanske skulle haft.
  • Passningsspelet såg inte lika självklart ut denna gång. Hade med yttre omständigheter att göra mest.
  • Vi skapar fortfarande mycket lägen.
  • Stugsund borde kunna skapa och göra en hel del mål i division fem i år. Jag säger lycka till!

"För motståndet står ingen mindre än suveräna Söderhamns FF.

Det här är en match där Stugsunds IK får vara med och lära av storebror"

-Stugsunds hemsida

Är det för att jag är uppväxt i ironins 90 tal eller har detta skrivits med ironi? Det luktar lite så. Men annars får vi ju tacka för att den som skriver på SIKs hemsida tycker vi är suveräna och storebror. Jag vet inte riktigt vad denne menar med suverän, vår senaste prestationen mot Rengsjö kanske? Den var suverän men annars skulle inte jag vilja kalla oss suveräna i fotboll. Vi spelar i division fyra Hälsingland, inte mycket suveränt med det.

 

MEN vi har startat denna säsong på ett bra sätt, ett sätt som lovar gott inför fortsättningen.

 

Truppen denna match

 

Alex

Terje   Felix   Stenberg   Rehnman

Victor   Spång   Pontus

Filip      Holm     Lundström

 

Avb. Simon, Danne, Adde, Linus

 

Tjingeling!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0