EM har startat!

Då var det igång, en av sommarens höjdpunkter för oss som gillar sporten fotboll, EM.
Polen, eller Dortmund Light, började i ett rasande tempo och en mycket bra första halvlek, 1-0 av "nye" fixstjärnan Lewandowski på nick efter ett mönsteranfall. I första halvlek undrade jag om domaren hade haft en eller två dåliga semestrar i Grekland och ville hämnas genom att ge två billiga gula kort och utvisning till en stackars Grek, dessutom bestjäla dem på en straff efter hands i starffområdet av en Polack.

Underläge i antal och i spelet var det inte många som trodde på Grekland. Det fanns ett svar, såklart var det svaret nr 14. Han heter Dimitris Salpigidis, hoppade in efter 45 min och satte 1-1 och fixade sedan straffen som borde gett vinst men var dåligt slagen och målvakten i Polen räddade. Matchen slutade kryss och var händelserik utan att vara spelmässigt briljant förutom stundtals i första halvlek från Polen, ofta genom tre spelare från favoriterna Dortmund.

Just nu ser jag Ryssland - Tjeckien och skickade just några sms av glädje, löjligt att jämföra oss och Ryska landslaget men jag känner igen oerhört mycket i deras spel som vi eftersträvar i vårt. Samma grundpositioner i försvar och anfall och ofta anfaller de på det sätt vi tränar på och försöker göra, kul att se. De leder just nu med 2-0 över ett Tjeckien som började bra men just nu blir blottade gång efter annan och har ett försvarsspel som lämnar en del att önska, MEN, Ryssarna gör det bra också såklart.

Nu reducering Tjeckien, underbar löpning av Tjeck från Ryska mittbackars blindsida, macka i djupet, fan va kul med EM!!!

Tillbaka igen, Ryssarna gör just 4-1, naturligtvis genom nr. 14 Roman Pavljutjenko som också spelade fram till 3-1. Vadå, besatt av siffran 14? ähh...=)