Bra och dåliga tendenser

Strömsberg - SFF 4 -1 (O - 1)

Förlust även i årets andra träningsmatch, mot division två laget Strömsberg som kom trea i sin serie ifjol.
13 spelare indisponibla av olika anledningar och visst var man lite extra nervös inför matchen då det starkaste motståndet denna försäsong stod på andra sidan. Men den nervositeten försvann direkt då domaren blåste i pipan. Strömsberg har några spelare från högre upp i seriesystemet och det ska sägas direkt att de var bra offensivt, varierat spel med hot både centralt och på kanter men i första halvlek skapade de inte mer än två chanser trots mer bollinnehav än oss. Vi fortsatte att prioritera försvarsspelet i denna match och även om det inte såg lika bra ut som i matchen mot SIF så kändes det helt ok i första. I början av matchen tar vi mycket felbeslut och försöker spela kort ur alla situationer vilket leder till att vi blottar oss en del bakåt när vi tappar boll i fel lägen. Men mellan minut 30 och 45 har vi vår bästa period i matchen där vi etablerar en del spel på offensiv planhalva och spelar in en del farliga bollar i Strömsbergs straffområde.
På ett av dessa inlägg, från Mackan J, nickar Ivan in ledningsmålet för oss. Adde har sedan ett stolpskott efter en hörna som tyvärr studsar stolpe-ut.

Relativt nöjda med det vi gjort i första halvlek börjar vi andra svagt och hamnar under stort tryck från motståndaren. Anfallsvågorna avlöser varandra och tyvärr har vi stora besvär med vårt eget passningsspel hela andra halvlek. Detta i kombination med att vi får jaga mer och mer gör att vi blir frånkörda av Strömsberg. Kvitteringen på fast situation där en motståndare förlänger en frispark med huvudet och en annan nickar bollen i mål från nära håll, tvåan i misstänkt offsideposition men fullt rättvist ledningsmål, trean på straff där jag gör mitt livs snyggaste brytning när en spelare kommer i ett friläge, tyvärr är domaren felplacerad och dömer felaktigt straff och fyran efter en rejäl bjudning från oss i eget straffområde.

Vi skapar någon halvchans och får en straff i slutminuten då Lundström faller i straffområdet, den luktade en del kompensationen. Tyvärr räddar målvakten Lundströms straff.

Vi faller tyvärr igenom en del i andra och det är något vi måste jobba på. I första halvlek visar vi ändå att vi har kvaliteer som ska göra oss riktigt svårslagna.
Strömsberg är dock spelmässigt bättre än oss idag, bara lite i första men mycket i andra. Tyvärr är tre av de mål de gör mer eller mindre bjudningar från oss men de hade kunnat göra något mål till av egen kraft också i andra...

Min egen insats ger jag godkänt i första men IG i andra. Jag är i situationer runt alla baklängesmål och det vill man ju inte vara. I andra blir det hela tiden svåra situationer som ytterback och några gånger lyser helt klart min ovana igenom. Offensivt kom jag med en del i första men inget i andra då vi knappt har något anfallsspel.
G i första och IG i andra stämmer förresten in med hela laget idag.

Vi lär oss, tränar på det som ska förbättras och prövar igen nästa helg mot ännu ett division två lag, ABK eller HFF som de heter nu. Då gör vi två BRA halvlekar!


Tjingeling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0